Начало / Екскурзии / Екскурзии - Осака

Потвърдена за 20.05.17! ЯПОНИЯ - бг група, самолет от София и Варна

Номер на оферта

/

186513

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетни билети с летищни такси.
- Всички нощувки, закуски, обяди и вечери по време на престоя с изключение на последната вечер преди излитане.
- Входни такси за всички забележителности включени в програмата.
- Всички трансфери между отделните места с автобус или влак.
- Бакшиш от 5 долара на човек на ден за обслужващия песонал.
- Японски гид по време на програмата.
- Водач - преводач ТО.
- Застраховка помощ при пътуване с покритие 20000 евро.
- Малки изненади по време на пътуването.

Цената не включва

Цената не включва:

- Чаена церемония/ 15-30 долара/ - демонстрацията е до 5 човека.
- Омеда скай билдинг, при желание за влизане.
- Лични разходи.

Програма на пътуването

Екскурзии
ЯПОНИЯ - Осака, Киото, Нара, Фукуи, Каназава, Джифу, Нагоя, Фуджи, Хаконе - българска група - самолетна екскурзия от София и Варна - ПОТВЪРДЕНА!


11 дни / 9 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 20.05.2017
Цена: 6628 BGN

Времето е само смяна на душевното ни състояние под въздействие на прекрасното!
Уа - синоним на всичко свързано с Япония. Какво означава се пита човек? Разбира се - Хармония. Според легендата, първият японски Император Джиму е бил син на Аматерасу – богинята на слънцето, което винаги е играло главна роля в историята и бита на тази страна. Въпреки всичко известно, дори днес Япония си остава една мистерия, с трудно различими очертания, размазани сякаш от утринната мъгла. Видимото там, е такова само на пръв поглед. Времето прекарано в съзерцание е като будна медитация – усещаш подсъзнателно как те променя, към по-добро. И ако си целунат от Бог, с малко късмет, в един миг осъзнаваш, нетленността на духа и фалшивата лъскавина на материята. На изток твърдят, че светът е това в което вярваме. Най-силният пример в това отношение е Япония. Нека разгадаем тази енигма заедно и открием своето икигаи!
ПРОГРАМА:

1 ден
София / Варна - Истанбул
Полет ТК 1030 с Турски авиолинии СофияИстанбул 21:40 ч. – 23:05 ч.
или
Полет ТК 1060 с Турски авиолинии ВарнаИстанбул 19:40 ч. – 20:45 ч.
2 ден
Истанбул - Осака
Полет ТК 46 Истанбул – Осака ( летище Кансай) 01:35ч. – 18:40ч.
Международното летище Кансай е главното обслужващо града, като интересното за него е, че е построено на правоъгълен изкуствен остров, разположен на брега на залива Осака. Трансфер до хотела. Нощувка в Осака. Sheraton Miyako Hotel Osaka
3 Ден
Осака
След закуска се отправяме към Замъка на Осака, който е символ на града и има голямо историческо значение. От японците той е наречен Озакажо и е изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Разположен е на 60 000 кв. метра и разполага с 13 сгради. Понастоящем замъкът е музей.
Продължаваме към Умеда Скай Билдинг. Небостъргачът е изграден от 2 две сгради, свързани чрез множество ескалатори. Именно поради това, нему принадлежи световния рекорд за най-дълъг ескалатор.
Следва Shinsekai – наричан още "новият свят", който представлява зона развита преди войната и занемарена след това. В северната си част е построена като модел на Париж , а в южната имитира Кони Айлънд Ню Йорк. Тук можете да опитате kushikatsu – пържено ястие - един от специалитети на Осака.
След Shinsekai се отправяме към Tenjinbashisuji , която представлява най-дългата улица за шопинг в Япония, с около 600 магазина и е цели 2,6 км.
Ще посетим и Shinsaibashi – аналогична на нашата улица Витошка, именувана на един от най-известните мостове на Осака.
Вечеря и нощувка в Sheraton Miyako Hotel Osaka.
4 ден
Киото
След закуска се отправяме към Arashiyama - изключително приятен туристически район в западните покрайнини на Киото. Там са разположени пешеходни пътеки, които преминават през гора от бамбукови стебла, полюляващи се от вятъра. Можете да се разходите с колело и да се насладите на атмосферата.
Продължаваме към Togetsukyo Bridge, който е най-емблематичната забележителност на Arashiyama. Той е построен по време на периода Хейан (794-1185г.) и е реконструиран през 1930г. Мостът изглежда особено екзотичен на фона на близката планина.
Следва храмът Ryoanji, където се намира най-известната скална градина в Япония , привличаща стотици посетители всеки ден. Не е ясна годината в която градината е основана и има много спекулации относно броя на нейните дизайнери. Дворът се състои от правоъгълен парцел от камъчета, заобиколени от ниски глинени стени и 15 скали. Интересна особеност на дизайна на градината е, че от всяка гледна точка най-малко една от скалите винаги е скрита за зрителя.
След скалната градина, посещаваме Кинкакуджи (Golden Pavilion), който представлява Дзен будистки храм в северната част на Киото, чийто два етажа са напълно покрити със злато.
Минаваме и през храма Хейан (Heian Jingu) – строто име на Киото, който е построен по повод 1100-ната годишнина от основаването на столицата и е посветен на императорите Kammu (737-806) и Komei (1831-1867).
По пътя ни е Kiyomizu temple (в превод „Храм на чистата вода“). Според легендата мястото за изграждане на храма е било избрано от будисткия свещеник Енчин, живял в Нара, който търсейки изворите на реката Йодо, попада на района в планината Отова, където е изграден по-късно и храмът. Чистата вода на водопада край изворите, намиращи се недалече от основната сграда, е дала и името Кийомидзу-дера (кийомидзу - чиста вода). През 1994 г. храмът е добавен към списъка на ЮНЕСКО за световно наследство.
Вечерта завършва с посещение на Gion - най-известния район с гейши на Киото, разположен около Shijo Avenue. Районът е пълен с магазини, ресторанти и ochaya (чайни), където Geiko (местен диалект за Гейша) и Maiko (девойки обучаващи се за Гейши), забавляват гостите.
Нощувка в Kyoto Shin Miyako Hotel.
5 ден
Нара
След закуска се отправяме към Todaiji temple ("Великият източен храм"), който е един от най-известните и исторически значими в Япония храмове и забележителност на Нара. Храмът е построен през 752г. като главен храм на всички провинциални будистки храмове на Япония и се превръща в толкова значим, че столицата е преместена от Нара в Нагаока през 784г, за да се намали влиянието на храма върху държавните дела. Основната зала Todaiji, на Daibutsuden (Big Buddha Hall), е най-голямата дървена сграда в света. В нея се помещава най-голямата японска бронзова статуя на седналия Буда (Daibutsu), с височина 15 метра.
Продължаваме към Нара парк в центъра на града, който е основан през 1880г. и е една от основните забележителности, заедно с Todaiji, Kasuga, Kofukuji и Националния музей на Нара. Паркът е дом на стотици елени, които се смятат за пратеници на боговете и са се превърнали в символ на старата столица, като дори са определени за природно богатство.
Точно зад Нара парк следва Wakakusayama – планина, покрита с трева, разположен между храма Todaiji и храма Kasuga. На височина от около 350 м. се разкрива невероятна гледка към Нара сити.
Отправяме се към Kasuga Taisha. Храмът е създаден по същото време като старата столица Нара и е посветен на божеството, отговарящо за защитата на града. Следва гвоздеят на програмата в Нара - Fushimi Inari Shrine. Сред няколко хиляди Шинто храмове в Япония, Фушими е най-желан, защото е посветен на шинтоисткия бог на ориза – Инари. Построен през 794г, една от особеностите му са многобройните статуи на лисици, тъй като се вярва, че те са пратеници на Инари. Друга забележителност в него са уникалните пътеки, направени от многобройни наредени една след друга врати. Обстановката в храма не може да се опише с думи, а трябва просто да се преживее. Не без значение е и фактът, че в този храм се е водила последната битка през 1867 година, която слага край на периода Токугава и военните са свалени от власт. Тогава започва периода Мейджи.
Нощувка в Kyoto Shin Miyako Hotel.
6 ден
Фукуи / Каназава
След закуска тръгваме към Eiheiji – виден храм на Дзен Будизма. В превод името му означава „Храм на вечното спокойствие“. Около 200 монаси в момента обитават това място, а годишно около 800 хиляди души го посещават. Следва преход до Каназава. Там посещаваме градината Kenroku en. Разположена на около 110 декара, тя се счита за една от най-красивите в Япония. Името й се превежда като „шестте фактора“. Именована е така, заради шестте неща които правят една градина перфектна:простор, спокойствие, хитрост, античност, водни площи и прекрасна гледка. Следва кратко посещение за отдих и кафе в търговския център Aeon Kanazawa. Наред е посещението на Higashi Chaya. Това е комплекс от чайни ресторанти, където ще се докоснем и до това, доведено до съвършенство изкуство в Япония. Обикновенно в тези места добре обучени гейши пеят и танцуват за публиката. След това посещаваме Omicho market – пазар, на който се предлагат много прясна риба и всякакви продукти от първа необходимост. Вечеря и нощувка. Ana Crowne Plaza Hotel Kanazawa.
7 ден
Джифу и Нагоя
След закуска се отправяме към Shirakawago. Това село е под егидата на Юнеско. Следва посещение на един от световните символи за производство на стомана и по-конкретно мечове - Seki. Тук ще разгледаме музея на мечовете, за да разберем тайните при производството на това древно оръжие, датиращи от преди 700 години. След преход достигаме Нагоя. Тук посещаваме храмът Atsuta jingu – изграден през първи век и свързан дълбоко с японската история и култура. Вечеря и нущувка. Nagoya Kanko Hotel
8 ден
Mount FUJIE – символът
След закуска трансфер до Mishima. Тук идваме за да посетим свещената планина Фуджи/ ако времето позволява/. Япония без Фуджи е като ястие без сол, казват посветените. Ще се качим до 2300 метра надморска височина – 5 та станция. Тя осигурява най-лесен достъп до върха на планината за неподготвения турист. Околността изобилства от интересни места. Оттук има прерасна гледка към петте езера на Фуджи. На това място ще усетим магическата роля на тази планина в японската история. Следва посещение на Oshino Hakkai – малко запазено село, сгушено между две от езерата. Неподправената атмосфера ще ни припомни човешката емоция, наречена „радост от живота“. Посещаваме и Peace Park / паркът на спокойствието/. Този фамозен парк символизира дълбоките корени, които будизма има в историята на Япония. Ако имаме късмет с времето, ще се насладим и на прекрасната гледка към Фуджи, разкриваща се от парка. Трансфер до Хаконе.
Вечеря и нощувка в Hakone Sengokuhara Prince Hotel.
9 ден
Hakone
След закуска ще се се отправим към езерото Ashi, където ще имаме кратка разходка с корабче. След това пътьом ще минем през Hakone yumoto stаtion. Кратка почивка за кафе и лек шопинг. Качваме се на Owakudani Ropeway – прекрасен панорамен лифт по долината до върха. Посещаваме също така и храмът Хаседера – известен с най-голямата дървена статуя на Канон – богинята на милосърдието. Денят завършва в Камакура с бронзовата статуя на Буда – втората по големина в Япония.
Вечеря и нощувка в Yokohama Rose Hotel.
10 ден
Токио
След закуска посещаваме китайския квартал, търговския комплекс Yokohama red brick и урбанизирания през 80-тте години на миналия век квартал Minato Мirai. Там ще усетим пулса на нова Япония. Следва посещение на будисткия храм Senso-ji, един от най-популярните в Токио. От изхода на храма се вливаме в множеството хора по известната търговска улица Nakamise. Тук можем да си купим традиционни японски сувенири и произведения на местната хранителна занаятчийска камара. В края на деня минаваме за фотостоп покрай Tokyo Sky Tree – 634 метра. Най-високата кула в Япония и втора в света след Бурж Халифа. Вечеря и нощувка в Grand Nikko Tokyo Daiba Hotel.
11 ден
Токио
След закуска се отправяме към храма Meiji shrine – построен в чест на първият император от съвременна Япония Мейджи, роден през 1852 година. По негово време страната изоставя постепенно феодалните порядки, като институцията на императора си връща своята божествена одежда в очите на всички японци. Следва разходка с корабче по река Sumida. Ще спрем и пред Императорския дворец за снимки. В края на деня ще посетим и Happoen – прекрасна градина в центъра на града, построена за да хармонизира забързания човек и да го върне обратно към изначалната му същност.
Привечер се отпраяме към летище Нарита за да излетим обратно към България. TK53 22.30h Токио Истанбул. Кацаме в Истанбул в 04.40 на 31 май. Продължение за София в 07.50 и Варна в 12.20.
Цена за човек в двойна стая – 3389 евро

Доплащане за единична стая - 490 евро


Забележка:

Цената е фиксирана при курс 62 йени за 1 лев.
При промяна на курса с повече от 5 %, цената може да бъде актуализирана съобразно промяната.
0050

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Осака |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Осака |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Осака

Избрани оферти