Начало / Екскурзии / Екскурзии - Копенхаген

Потвърдена за 20.08.17! СКАНДИНАВИЯ - самолет от София

Номер на оферта

/

198727

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 7 нощувки със закуски в хотели 3 или 4 звезди;
- Самолетен билет София- Копенхаген-София с включени летищни такси;
- Автобусен транспорт по програмата;
- Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
- Медицинска застраховка.

Цената не включва

Цената не включва:

- Входните такси на посещаваните туристически обекти;
- Екскурзия до фиордите „Согнефиорд“ и „Нероуфиорд“/автобусен транспорт и круизен ферибот/- 75 евро, за деца до 16г.-65 евро;
- Пътуване с железница от Фиордите до Берген -/при мин.20-туриста/- 100 евро;
- голям салонен багаж (максимални размери 56 см x 45 см x 25 см)- 60 лева
- регистриран багаж до 23 кг.- 160 лева

Програма на пътуването

Екскурзии
ТОП ОФЕРТА: Скандинавия: Копенхаген, замъка Кронборг, Гьотеборг, Осло, Согнефиорд, Нероуфиорд, Берген, Стокхолм, Малмьо - самолетна екскурзия от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 20.08.2017
Цена: 1695 BGN

КОПЕНХАГЕН - ЗАМЪКА „КРОНБОРГ“ - ГЬОТЕБОРГ - ОСЛО - “СОГНЕФИОРД“ – “НЕРОУФИОРД“ - БЕРГЕН - СТОКХОЛМ - МАЛМЬО

ПЪРВИ ДЕН– 20.08.2017
17.35ч. Отпътуване от летище София /Терминал 2/ за Стокхолм/по желание трансфер до София за туристите от Пловдив и Хасково/.19.25ч.- Пристигане в Стокхолм. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН– 21.08.2017
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Гьотеборг- столицата на западна Швеция, един от големите градове, който се намира в сърцето на Скандинавия. Отправяме се към Йотаплац, гьотеборгския музей на изкуството, пред когото се намира и фонтана“Посейдон“. Ще преминем по главната улица „Кунгспортсавенин“ и ще се отправим към закрития рибен пазар“Фескекорка“. От тук тръгват и шведските фиести, летни карнавали, фестивалите с танци и с присъствие на морски дарове, ягоди и шнапс/ракия/, както и сафарито на морските деликатеси, известното апетитно пътешествие започващо от края на месец септември. От Гьотеборг тръгват и креативните готвачи с най-високо качество на храната- те представят най-вкусните рецепти свързани с миди, морски деликатеси и фини сирена и тези ресторанти- общо 5 на брой в Гьотеборг, са в ръководството на „Мишлен“. Преминаваме покрай острови, езера, реки, гъсти гори, средновековни замъци, къщи, музеи и се отправяме към друг голям шведски град- Малмьо- наречен „перлата на Швеция“. Разходка в централната част на града: малкия площад „Лила торг“, където се събират жителите и студентите на града, както и ние туристите, катедралата „Свети Петър“, площад „Сторторгет“, пълен със сувенирни магазини, предлагащи символите на цяла Швеция. Отпътуване към Копенхаген- едно невероятно красиво пътешествие по шестнадесет километровия мост над протока Йоресунд, който е най-дългия комбиниран пътен и железопътен мост в Европа. Мостът потъва в морето и се трансформира в тунел. Настаняване. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН– 22.08.2017
Закуска. Туристическа програма в Копенхаген- панорамна и туристическа обиколка на столицата на Дания. Нашата обиколка започва от „Черния диамант“- Кралската датска библиотека, кралския дворец“Амалиенборг“, двореца“ Кристиянсборг“, фондовата борса, статуята на малката Русалка, фонтана „Гефион“, свързан със скандинавска легенда за храбрите и смели жени, англиканската църква, крайбрежната улица „Нюхаун“, Мраморната църква. Продължаваме по най дългата пешеходна улица „Строгет“ и стигаме до площада на кметството със статуята на Ханс Кристиян Андерсен. Поглеждаме и към чудния свят на Копенхаген- легендарния парк „Тиволи“. Свободно време. Отпътуваме 40 км на север към замъка “Кронборг“/известен като Замъка на Хамлет, един от най-красивите и ренесансови замъци в северна Европа/. Заобиколен е целият с ров, пълен с вода, извисяващ се над град Хелсингьор. Ще посетим замъка, залите, прекрасния параклис, където се осъществява мечтата на младоженците за сватбените церемонии, пищната рицарска зала и случайно може да попадем и на спектакъл на Хамлет. Отпътуване за Швеция. Нощувк.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 23.08.2017
Закуска. Отпътуване за Осло- столицата на Норвегия. Панорамна и туристическа обиколка на града: парка „Вигеланд“- ще се разходим из многото фигури, създадени от бронз, желязо и гранит на самият автор- Вигеланд. На най-високото място ще видим и една от най-въздействащите от тях, наречена „Монолит“. Ще видим и Катедралата, Парламента , Операта, Кметството и Кралския дворец.Ще се отправим и към една от най-интересните музейни части на града, където са известните музеи „Фрам“, „Кон-тики“ и Музеят на викингите.Нощувка.
ПЕТИ ДЕН– 24.08.2017
06.00ч./закуска сух пакет/ . Отпътуване с автобус и круизен ферибот до най-дългият фиорд в света “Согнефиорд”и най-красивия отвесен фиорд “Нероуфиорд”. От палубата на кораба ще можете да се полюбувате на впечатляващи пейзажи от водопади, стръмни скали, покрити със сняг върхове. Отпътуване за Берген/старата столица на Норвегия/. По желание възможност за пътуване с железница по една от най-стръмните влакови линии от фиордите до Берген /изключително живописен маршрут- невероятно красива природа, стръмни планини, спиращи дъха водопади и множество тунели/. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН– 25.08.2017
Закуска. Туристическа програма в Берген- първата столица на Норвегия, разположен на брега на Норвежко море, втория по-големина град в Норвегия, заобиколен от „Седемте планини“, най-голямото вътрешно пристанище в страната, градът на дъжда и роден град на композитора Едвард Григ. Ще се разходим пеша из дървените къщички в различни цветове, някои от тях и с вътрешни дворове, с дървени стълби до тях, превърнати и в ресторанти, кафета, експозиции, заведения, музеи на изкуството, пристанищетоБриген“ с популярния рибен пазар и прекрасния на цветята. Ще се изкачим със зъбчатата железница до крепостта „Бергенхус“, откъдето има прекрасна гледка към цялата околност. Отпътуване за Швеция. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН– 26.08.2017
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Стокхолм- столицата на Швеция, разположена върху 14 острова, с 57 моста, един от зелените градове, първия национален парк в света. Разходка в Стария град-„Гамла стан“, където е основан и града, по малките и тесни каменни улички, многото църкви, магазини на местните занаятчии, севенири. Спускаме се към Кралския дворец- официалната резиденция на Краля от 18 век, Кметството- един от символите на града. Музея „Васа“ и разходка по каналите на града. Нощувка.
ОСМИ ДЕН– 27.08.2017
Закуска. Свободно време в Стокхолм. По желание разходка с кораб по каналите на града. 19.50ч.- Отпътуване от летище Стокхолм за София. 23.40ч. Пристигане в София/по желание трансфер за туристите от Пловдив и Хасково/.
Цена: 1695 лв.

Цена за дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни: 1595 лв.
Доплащане за единична стая: 600 лв.

0063

Тагове

Оферти - Дания |  Оферти - Копенхаген |  Екскурзии - Дания |  Екскурзии - Копенхаген |  Лято в чужбина - Дания |  Лято в чужбина - Копенхаген

Избрани оферти