Начало / Екскурзии / Екскурзии - Котор

Потвърдена за 20.09.17! Будва, Котор и ДУБРОВНИК - автобус от София

Номер на оферта

/

198344

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

Транспорт с лицензиран автобус категория 3 звезди;
4 нощувки със закуски и вечери в изцяло реновирания през 2012 година хотел Словенска Плажа 3+***/4*** (http://www.hgbudvanskarivijera.com/index.php/en/hotel-slovenska-plaza)
Туристическа обиколка на Будва;
Фотопаузи на о-в Свети Стефан, каньона на река Морача, Шкодренско езеро;
Водач екскурзовод по маршрута;
Медицинска застраховка с покритие 5000 евро.

Цената не включва

Цената не включва:

Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма
Полудневна екскурзия до Котор – 15 € (при минимум 25 човека)
Круиз с корабче из Которския залив – 17 € (при минимум 25 човека)
Целодневна екскурзия до Дубровник – 25 € (при минимум 25 човека)
Крузи до остров Локрум с екскурзовод на български език – 13 €

Програма на пътуването

Екскурзии
Будва, Котор и Дубровник - автобусна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


5 дни / 4 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 20.09.2017
Цена: 395 BGN

ПО МАРШРУТ: СОФИЯ – БУДВА – ДУБРОВНИК – КОТОР – БУДВА – СВЕТИ СТЕФАН - СОФИЯ

24.05.2017 - 395 лв
20.09.2017 - 395 лв
5 дни/4 нощувки/4 закуски/4 вечери
Предизвикателство и вълнение, приключение и любов, комбинация от несъвместимото и невероятното, но тя наистина съществува – в сърцето на Средиземноморието, една от последните неразкрити тайни, страната, чиито духовни и природни дадености отказват да се поместят в каквито и да е рамки – Черна гора ви очаква, следвайте ни!
ПРОГРАМА:

1 ден
Отпътуване от София в 05.00 часа по маршрут Калотина – НишКралевоПодгорицаБудва. Пристигане вечерта на Будванска ривиера и настаняване в комплекс Slovesnka Plaza 3*** (Словенска плажа). Вечеря. Нощувка.
2 ден
Закуска. Предстои да се запознаем с курортния град Будва – едно от най-старите селища в Европа и едно от най-слъчневите места по адриатическото крайбрежие. Туристическата програма включва пешеходна разходка из старата част на града – Средновековната крепостна стена, Цитаделата Кастел Санта Мария, църквата “Св. Троица”, църквата “Св. Иван”(VII в.). Свободно време за обяд. Както на повечето места по Адриатика, и в Будва е пълно с приятни малки кафенета и ресторантчета, които сервират предимно морски деликатеси и местни специалитети, подправени със специфични за Черна гора подправки, поляти с Никшичко пиво и вино “Црногорски Вранац”. И ако Будва има многовековна история и култура, все пак това, което най-много привлича туристите в района около града, известен под името Будванска Ривиера, са 38-те километра плажове, покрити с фин пясък, и по-рядко с чакъл и скали. Освен известният плаж Словенска плажа (дълъг 16оо м), около Будва се намират още плажът Могрен (усамотен залив, известен като най-романтичния плаж на ривиерата) , покритият с розово-жълтеникав пясък плаж Бечичи (спечелил през далечната 1935 г. приза за най-добър плаж в Европа), както и плажът Яз, който освен с очарователната си 850 метрова пясъчна ивица, през 2008 г. си спечели славата като мястото, на което Мадона изнесе един от своите концерти, част от турнето “Sticky & Sweet”. Вечеря. Нощувка.
3 ден
Закуска. Свободен ден или възможност за *целодневна екскурзия до Дубровник - Перлата на Хърватската Ривиера. Отпътуване след закуска за Хърватия. Преди да спрем пред една от портите на стария град, ще направим панорамна обиколка на Дубровник с автобуса. Пешеходна обиколка на старата част на града (включена в списъка за световно наследство на ЮНЕСКО) с местен екскурзовод на български/руски език - църквите "Св. Спас" и "Св. Влах" – светеца - защитник на града, паметника Гундулич, паметника на Орландо, старинната улица "Страдун", Францисканския манастир, Доминиканския манастир, Кнeжев двор (Двореца на Ректора) и Йезуитската църква “Св. Игнасиус”. Свободно време. Възможност за разходка с корабче до остров Локрум, обявен за национален парк, в който необезпокоявани се разхождат горди пъстроцветни пауни. Известен е с ботаническата си градина и останки от средновековен бенедектински манастир. Легендата разказва, че тук прекарал известно време и Ричард Лъвското сърце при завръщането си от кръстоносните походи. Едно от прекрасните кътчета на острова е мъничко езерце с идеално бистра вода в най-разнообразни нюанси на синьото, с надвиснали над него дървета и примамливо напечени камъни, където може да отпочинете и да се изкъпете. Отпътуване обратно за Черна гора и хотела в Будва. Вечеря. Нощувка.
4 ден
Закуска. Свободен ден или възможност за *полудневна екскурзия до Котор и Которския залив. Отпътуване за Котор – един от най-добре запазените средновековни градове в тази част на Средиземноморието Пешеходна обиколка на стария град - църквата “Св. Николай Чудотворец”, църквата “Св. Лука”, “Св. Мария”, Католическата катедрала “Свети Трифон”, Часовниковата кула. Архитектурно старият Котор е венециански град. Между XV и началото на XIX в. той е част от Serenissima Repubblica di Venezia, една от най-добре развитите части на Далмация. Ако нещо прави Котор уникален в сравнение с другите венециански градчета по Адриатика, това отново са планините. Те добавят драма и правят града някак подчертано театрален, разположен като на сцена. Свободно време. По желание разходка с корабче из Которския залив, считан за един от десетте най-красиви заливи в света. Круизът стартира от Тиват, минава покрай Пераст и двата острова – о. Госпа од Шкрпиела (в превод - Богородица от скалата) и о. Свети Джордже, изникнали сред водата и допринасящи за богатството на залива и завършва в Котор. Връщане в хотела в Будва. Вечеря. Нощувка.
5 ден
Закуска. Отпътуване за България. По пътя панорамна фото пауза към остров Свети Стефан, за който София Лорен казва – “сякаш съм се върнала в най-хубавата приказка от детството ми”. Св. Стефан е възникнал като живописно рибарско селище-укрепление още през 15 век и дълго е служил като аванпост срещу пиратите, кръстосвали тези брегове. Сега той е един от най-шикозните курорти в света, посещаван от множество короновани особи, холивудски звезди, писатели, художници и хора от хай-лайфа. Островът е едно от любимите места за почивка на куп знаменитости от световния шоубизнес като София Лорен, Карло Понти, Клаудия Шифър, Марлон Брандо, Силвестър Сталоун, Боби Фишер, Бен Афлек, Катрин Деньов, Пол Теру и мн. др. Продължаване към България покрай бреговете на Шкодренското езеро, през долините на р. Морача (с възможност за почивка на манастира на р. Морача) и р. Тара. Пристигане в София около полунощ.
ДАТИ ЗА 2017:

24.05; 20.09.2017
РАННИ ЗАПИСВАНИЯ:

- за тръгване на 24.05.2017 - ранно записване до 28.02.2017
- за тръгване на 20.09.2017 - ранно записване до 30.06.2017
Цени за ранни резервации:

- на човек в двойна стая - 395 лв
- доплащане за единична стая - 90 лв
- трети възрастен - 375 лв
- дете до 12 с двама възрастни - 345 лв
Стандартни цени:

- на човек в двойна стая - 420 лв
- доплащане за единична стая - 90 лв
- трети възрастен - 395 лв
дете до 12 с двама възрастни - 370 лв


МИНИМАЛЕН БРОЙ ТУРИСТИ: 35
СРОК ЗА УВЕДОМЛЕНИЕ при недостигнат минимален брой туристи: 10 дни преди датата на отпътуване.
НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: лична карта или задграничен паспорт с 3-месечна валидност от датата на отпътуване; няма здравни и медицински изисквания за страните по маршрута. За деца, пътуващи без един или двамата родители се изисква нотариално заверена декларация от единия или двамата родители (в зависимост от случая)!!!
НАЧИН НА ПЛАЩАНЕ: депозит – 30% от пакетната цена; доплащане – 20 дни преди датата на отпътуване.
ВХОДНИ ТАКСИ С ИНФОРМАТИВЕН И ОРИЕНТИРОВЪЧЕН ХАРАКТЕР ПО ПРОГРАМАТА:

Крепостната стена на Дубровник: вход за индивидуални туристи – 100 HRK
Кнежев двор (бившата резиденция на Ректора): вход за индивидуални туристи – 40 HRK
Доминикански манастир: вход за индивидуални туристи – 30 HRK
Старата аптека във Францисканския манастир: вход за индивидуални туристи – 21 HRK
Цитаделата с музея на открито в Будва: вход за индивидуални туристи – 2 €
Музея на морето в Котор: вход за индивидуални туристи – 1.50 €
Катедралата Св. Трифон в Котор: вход за индивидуални туристи – 2 €
Крепостната стена в Котор: вход за индивидуални туристи – 3 €
Национална валута на Хърватия – куна (HRK); 1 € ~ 7.30 HRK
Круиз из Которския залив – 17 €

Едно от най-вълнуващите морски пътешествия е с продължителност 1 ? часа. Избрали сме най-добрият начин да разгледаме залива, като стартираме от гр. Тиват. Времето минава неусетно, докато се понасяме плавно по спокойните води на най-южния фиорд на Европа. Той се е образувал при потъването на речен каньон в Адриатическо море и е гигантски: обиколката му е около 60 километра, навлязъл в сушата цели 32 км. Драматичната красота на Которския залив е подсилена от пръстена стръмни скалисти планини (1900-метровата планина Ориен и на 1700-метровата Ловчен), заобикалящи фиорда. По време на круиза ще минем покрай единствените два острова в залива. Отров Св. Джордже, на който се намира построения през 12 в. Бенедектински манастир /недействащ/, и който някога е служел за гробище на жителите на историческия град Пераст. Тук се намира и гробът на местните Ромео и Жулиета – легендарния свещеник Фране и неговата любов Катица /неосъществена/. В непосредствена близост е и единственият изкуствен остров в Средиземно море - Госпа од Шкрепиела (в превод Богородиица от скалата) . Островът е построен около малък къс скала, където според легендата е намерена икона на Богородица от рибари /вероятно изпаднала от плячкосан от пиратите търговски кораб/. Когато рибарите изнесли иконата на брега, образът на Богородица избледнявал, но когато се връщали обратно към мястото, той отново се появявал. Това било знак за тях, че тук трябва да бъде издигнат храм в чест на Богородица. Но за да бъде направено това е трябвало да има върху какво. Затова жителите на околностите започнали да нахвърлят камъни около скалния къс и така в продължение на 300 г. те успяли да осигурят достатъчно място за построяване на малка църква. Ще минем и покрай град Пераст – някогашния съперник на Котор, известен с това, че през 18 в. век руският цар Петър I е пращал поданиците си да учат тук морско дело. Завършваме в Котор - може би най-магическото място на Балканите - мистично, едновременно южно и сурово, с планина, която стремително пада в морето, меланхоличен стар град и смесица от балканска и средиземноморска кухня, а и история и нрави.
*Възможно е круизът да се изпълни в обратен ред, т.е. да стартира от Котор и да завърши в Тиват!!!
КОМПЛЕКС „СЛОВЕНСКА ПЛАЖА”

Разположение: Хотелът се намира в курорта Будва и е разположен на 50 м от плажа и на 1000 м от старата част на града.
Хотел: 1069 стаи и апартаменти, от които 722 двойни, 125 тройни, 13 единични стаи и 24 стаи с 4 легла.
Стаи: баня (душ), сешоар, телефон, климатик, хладилник, кабелна TV, в 724 от стаите и апртаментите има балкон (маса и столове).
На разположение на гостите: сейф на рецепция, ресторанти, сладкарница, кафене, пицария, бутик, магазини за сувенири, фризьор, безплатен достъп до интернет в общите части – рецепция, лоби, басейни.
Изхранване: Закуска-бюфет (07:00-10:00), вечеря-бюфет (18:00-21:00).
Плаж: пясъчен/чакъл на 50 м от хотела, чадъри и шезлонги безплатно на зелените площи, платени на плажа.
Спорт: 2 басейна с морска вода, шезлонги и чадъри безплатно, тенис на маса, 14 тенис корта, игрища за футбол, баскетбол и волейбол, водни спортове.
Развлечения: Забавления за възрастни и деца, музика на живо в хотела.
Други: Детска градина, коли под наем.
0025

Тагове

Оферти - Черна гора |  Оферти - Котор |  Екскурзии - Черна гора |  Екскурзии - Котор |  Есен 2023 - Черна гора |  Есен 2023 - Котор

Избрани оферти