Начало / Екскурзии / Екскурзии - Джайпур

Потвърдена за 20.10.17! ИНДИЯ - Златният триъгълник - самолет от Варна

Номер на оферта

/

205552

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет Варна – Истанбул – Делхи – Истанбул– Варна с Турски авиолинии
- Летищни такси – 295 евро / 577 лв. (към 16.09.2016) Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Делхи
- 2 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Ришикеш
- 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел 4* в Агра
- 2 нощувки със закуски и вечери в хотел 4* в Джайпур
- Сити тур на Делхи
- Сити тур на Ришикеш
- Сити тур на Джайпур
- Посещение на Фатехпур Сикри
- Посещение на Агра и Тадж Махал
- Входни такси на обектите, упоменати в програмата
- Климатизиран транспорт в Индия
- Екскурзоводско обслужване на руски език по време на цялата програма
- Всички трансфери, упоменати в програмата
- Разходка на слон до форт Амбер в Джайпур
- Разходка с рикша в Делхи или Джайпур
- Медицинска застраховка с асистанс на ЗК "МОНДИАЛ" с покритие 10 000 евро на човек
- Водач на групата от ТА при минимум 10 туристи

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – около 60 USD/ 107 лв.
- Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
- Неупоменати в програмата услуги
- Доплащане за медицинска застраховка за лица над 64 години – 12 лв.
- Туристическа виза за Индия 105 лв

Програма на пътуването

Екскурзии
ИНДИЯ - Златният триъгълник и свещените градове на Ганг - българска група - самолетна екскурзия от Варна - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 20.10.2017
Цена: 3127 BGN

Варна - Истанбул - Делхи - Харидвар – Ришикеш - Делхи - Агра - Фатехпур Сикри - Джайпур - Делхи - Истанбул - Варна

ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1599 евро / 3127 лв. за ранни резервации

Стандартна цена: 1699 евро / 3323 лв. с включени летищни такси

Предимства в програмата:

- Полети с една от най-добрите авиокомпании
- Настаняване в добри и проверени 3/ 4-звездни хотели
- Изключително разнообразие на туристически дестинации, представящи древна и съвременна Индия, включително световноизвестни обекти на ЮНЕСКО – забележителностите в Делхи; Акшардам-един от най-големите хиндуиски храмове в Азия, Джайпур – розовият град, Тадж Махал – едно от новите 7 чудеса на света; свещенните места на индусите – Харидвар и Ришикеш
- Езда на слонове
- Възможност за йога-занимания
- Разумно съотношение между качество и цена на туристическия продукт
- Водач-преводач от TO по време на цялото пътуване
Когато Христофор Колумб слага началото на знаменитото си морско пътешествие на запад в края на XV век, едва ли е очаквал да стъпи на земите, които по-късно очертаха контурите на Новия свят. Великите географски открития станаха възможни заради бляна по една приказна страна, примамваща европейските империи със своите несметни богатства. Индия – древна и модерна, екзотична и изкусителна.
Предлагаме ви пътешествие из тази уникална страна, което ще ви отведе в древните градове на Индия, образуващи т. нар. Златен триъгълник. Ще видите едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ще се потопите в мистиката на свещените за индусите градове Харидвар и Ришикеш край бреговете на знаменитата река Ганг, където всяка година се стичат милиони поклонници и туристи от цял свят.
ПРОГРАМАТА:

1 ден
ВАРНА – ИСТАНБУЛ
Полет от Варна в 14:25 ч. Кацане в Истанбул в 17:00ч. Излитане за Индия в 19:55 ч.
2 ден
ДЕЛХИ
Кацане в индийската столица в 04:35 ч. – град на истински контрасти и многообразие. Трансфер и настаняване в хотел “Lemon tree” 4* /https://www.lemontreehotels.com/lemon-tree-premier/delhi/delhi-international-airport.aspx/ или подобен.
Oбзорна екскурзия из космополитната пъстроцветна столица, в която ярко се открояват двете й основни части: старият град и изграденият по проекти на британски архитекти Ню Делхи. Ще се запознаем с уникалното творение на човешката мисъл Кутуб Минар – най-голямото минаре в света, част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Целият комплекс очарова със своята архитектурна палитра от руини от древността до Средновековието. По-нататък ще посетим един от най-забележителните храмове на бахайската религия – храма Лотус, разположен сред разкошен парк. Той впечатлява със своята архитектура във формата на лотусов цвят с прекрасни бели листа от мрамор - символ на мир, чистота, любов и разбирателство. В Ню Делхи се пригответе да видите емблематичната арка “Портата на Индия”, главния булевард Радж Баван, където се провежда колосалния по мащабите си военен парад за Деня на Републиката (26 януари), Двореца на президента, построен във викториански стил по времето на колониалната епоха, и овалната сграда на Парламента. След кратка почивка за обяд ще се насочим към стария град Делхи, за да зърнем най-голямата джамия в Азия Джама Масджид, Червения форт, построен през ХVІІ век от мугълския император Шах Джахан. Точно срещу Червения форт се намира един от най-известните пазари в Делхи - Чандни Чоук. Посещение на мемориала на Махатма Ганди – мястото, където тленните останки на този велик човек и борец за независимостта на Индия, са били изгорени, и което привлича поклонници и туристи от цял свят. Посещение на храма Акшардам - най-големият храмов комплекс в Индия. Грандиозно творение на човешката ръка, построено за 5 години с участието на 11 000 доброволци! Само скулптурите на садуси/просветени йоги/, поклонници, учители и божествени персонажи наброяват 20 000!
Вечеря и нощувка.
3 ден
ХАРИДВАР - РИШИКЕШ
Закуска. Отпътуване за свещените градове Харидвар и Ришикеш – първо с влак от Делхи до Харидвар, а после с автобус до Ришикеш. Пристигане в Ришикеш след обяд. Пешеходна разходка из града. Вечеря и нощувка в хотел “Vasundhara” 4* / http://www.hotelvasundharapalace.com/ или подобен.
4 ден
РИШИКЕШ
Закуска. Днешният ден е отреден за Ришикеш – свещен хиндуистки град, наричан «Световна столица на йога». Названието му всъщност е интерпретация на името на хиндуисткия бог Вишну и означава «господар на сетивата». По време на обзорната екскурзия из града ще посетите свещени за индусите духовни центрове, познати под името ашрам: Шивананда, Йога Никетан, Барат Мандир, Лаксман Йоола и Рам Йоола с гигантския въжен мост през р. Ганг. Това са уединени сред природата места, в които още от древността мъдреци са проповядвали своите учения, извършвали са духовно обучение и медитация, привличали са местните жители да упражняват различни видове йога или бойни изкуства. Лаксман и Рам Йоола носят имената на двама братя, герои от прочутия индийски епос «Рамаяна», които именно в ашрам се обучвали да боряват изкусно с бойни оръжия, за да се спасят от своите врагове. Типичната хиндуистка мистична атмосфера продължава с посещението на Висишха Гуфа – място край река Ганг, където е медитирал един от седемте велики мъдреци, синове на бога Брахма. По време на религиозния празник Аарти Гат ще се представят някои съхранени през вековете традиционни стародавни ритуали. Вечеря и нощувка.
5 ден
РИШИКЕШ – ХАРИДВАР - ДЕЛХИ - АГРА
След закуска отпътуваме към Агра. Вечерта пристигане. Вечеря и нощувка в хотел “Man Singh” 4* / http://www.mansinghhotels.com/virtual-tower-hotel-mansingh-palace-agra.php/ или подобен.
6 ден
АГРА – ФАТЕХПУР СИКРИ - ДЖАЙПУР
Закуска и посещение на едно от новите седем чудеса на света – Тадж Махал. Ето ни пред перлата на Индия – гробницата Тадж Махал - храм на вечната и силна любов. Бялата, грациозна, внушителна и уникална по рода си гробница е изградена от мрамор и скъпоценни камъни от великия мугълски владетел Шах Джахан в памет на любовта на неговия живот – съпругата му Мумтаз Махал (възвишената в двореца), която го е придружавала при всички негови военни походи. След закуска отпътуване за Джайпур. Първата ни спирка по пътя е древният Фатерпурх Сикри – столица на великата мугълска империя, основана от могъщия владетел Акбар Велики през ХVІ век. Просъществувала само 15 години, въпреки разкошния си облик, столицата отива в небитието и оттогава носи и името Мъртвия град. Пристигане в Джайпур, наричан «Розовият град» заради оцветените в розово фасади. Градът ще ни пренесе в дворците и разкоша на могъщи владетели от преди няколко столетия. Настаняване в хотел „Man Singh” 4* http://www.mansinghhotels.com/ или подобен.
Вечеря и нощувка.
7 ден
ДЖАЙПУР
След закуска екзотична разходка на слонове до приказния форт Амбер, известен и като «Малката китайска стена». Това е първата столица на държавата Раджастан, основана през ХVІІІ век от династията Джай Сингх. Покрай дворцовите ритуали в крепостта ще надникнем и в тайния живот на харема на махараджата.
След това ще посетим Градския дворец, където ще видим богатата колекция от тъкани и облекла на махараджата и семейството му, както и най-големия в света сребърен съд за вода с вместимост почти 400 литра! Махараджата Савай Джай Сингх ІІ създава и знаменитата Слънчева обсерватория, която и до днес, 300 години по-късно, отчита времето перфектно! Тя носи името Джантар Мантар и има общо 5 такива съоръжения на различни места, включително и в Делхи. Обсерваторията в Джайпур е най-голямото от тях. Водният дворец, известен още като Джал Махал, е разположен също в Джайпур. Името на този забележителен замък идва от факта, че той е красиво разположен сред водата. Водният дворец се отличава със сложната си архитектура. Хава Махал или в буквален превод „Двореца на ветровете” е една от основните забележителности на Джайпур. Впечатляващ със своята архитектура, изградена от множество малки бастиони, стриктно аранжирани и изграждащи пищната, но хармонична фасада. Хава Махал е бил предназначен за „женски дворец”. Построен е за улесняване на жените на кралското семейство - дискретно да наблюдават от своите стаи ежедневието и шествията на града. Дворецът на ветровете е построен във време, когато владетелските жени са били изцяло скрити от очите на света. Вечеря. Нощувка.
8 ден
ДЖАЙПУР – ДЕЛХИ
След късна закуска отпътуване обратно за Делхи с почивки за кафе и чай по път. Вечерта пристигане в индийската столица. Настаняване. Вечеря и нощувка.
9 ден
КЪМ ЕВРОПА
Ранен трансфер до летището. Отпътуване за България с Турски авиолинии в 06:15 ч. сутринта. Кацане в Истанбул в 10:35 ч. Полет в 17:45 ч. от Истанбул и пристигане във Варна в 18:45 ч.
ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1599 евро / 3127 лв. за ранни резервации

Стандартна цена: 1699 евро / 3323 лв. с включени летищни такси



Забележка:

- Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
- Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
- Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
- Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
0048

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Джайпур |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Джайпур |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Джайпур

Избрани оферти