Начало / Екскурзии / Екскурзии - Делхи

Потвърдена за 25.11! ИНДИЯ: Делхи-Агра-Тадж Махал-Джайпур от София, БГ група

Номер на оферта

/

215111

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Самолетен билет София - Истанбул - Делхи - Истанбул - София в икономична класа с включени летищни такси на авиокомпания "Turkish Airlines";
Чекиран багаж до 30 кг и ръчен багаж до 8 кг ;
Транспорт по описания маршрут;
1 нощувка със закуска и вечеря в хотел "Howard Plaza The Fern" **** / "Mansingh Palace" **** или подобен в Агра;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "Zone by the Park" **** / "Mansingh" **** или подобен в Джайпур;
2 нощувки със закуски и вечери в хотел "The Muse Sarovar Kapasheda" **** / "Golden Tulip Vasundhara" **** или подобен в Делхи;
Описаната туристическа програма;
Изкачване до Форт Амбър;
Входни такси за обектите, включени в туристическата програма;
Местен екскурзовод;
Водач-преводач от България;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 50 000 EUR.

Цената не включва

Цената не включва:
Виза за Индия 195 лв.
Посещение на шоу "Махабат Тадж" - 49 евро
Входни такси за музеи, обекти и прояви, посещавани по желание;
Бакшиши за екзкурзовод / шофьор / пиколо (заплащат се задължително на място): 2 USD на турист на ден;
Градски транспорт;
Разходи от личен характер;
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!);
За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Програма на пътуването

ПОТВЪРДЕНА за 21.03.18!

ИНДИЯ, с водач от България и обслужване на български език, самолетна екскурзия от София.

МАРШРУТ: СофияИстанбулДелхи – Агра – Тадж Махал и Червената крепост – Древната моголска столица Фатехпур Сикри – ДжайпурДелхиИстанбулСофия

7 дни / 5 нощувки

Дата: 21.03.2018 - НЯМА МЕСТА; 25.11.2018

Цена: 947 евро

ДЕН 1
СофияИстанбул
Отпътуване от летище София в 10.05 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в Истанбул в 12.35 ч. Отпътуване в 20.50 ч. за Индия.
ДЕН 2
ИстанбулДелхи – Агра – Тадж Махал и Червената крепост
Пристигане в 05.15 ч. в Делхи. Посрещане на летището. Отпътуване за Агра (235 км, около 3-4 часа). Настаняване в хотел „Howard Plaza The Fern“ **** / „Mansingh Palace“ **** (или подобен) в Агра. Панорамна обиколка на града. Посещение на гробницата „Тадж Махал“ – едно от седемте чудеса на света, построено от Шах Джахан и завършено през 1651 г. Този символ на любовта е построен в памет на съпругата му Мумтаз Махал. Счита се, че персийският архитект Устад Ахамад Лахори е проектирал този великолепен паметник, изграден от бял мрамор. Посещение на крепостта на Агра – уникално творение с изключителна конструкция, построено от император Акбар. Известна е като Червената крепост заради цвета на червения пясъчник, който е използван за изграждането ?. Крепостта има формата на полумесец и представлява прекрасна комбинация от индуистки и ислямски архитектурни елементи. Следва посещение на фабрика и магазин, където ще се запознаете със стара техника за производство на мраморни изделия. По желание посещение на невероятното шоу „Махабат Тадж“, което описва романтичната любовна история на император Шахахан и любимата му съпруга Мумтаз Махал в известния театрален културен и конгресен център „Калакрити“. Постановката се изпълнява на хинди и урду с превод на английски, френски и немски. Вечеря в хотела. Нощувка.
ДЕН 3
Древната моголска столица Фатехпур Сикри – Джайпур
Закуска. Отпътуване за Джайпур (240 км, около 3-4 часа). По пътя посещение на Фатехпур Сикри – столица на империята на великите моголски владетели. Градът е построен от император Акбар (1556 – 1605 г.) на мястото, където рождението на сина му – бъдещият император Джахангир, е предсказано от мъдрия Шейх Салим Чисте (1480 – 1572 г.). Поради недостиг на вода след 15 години градът е изоставен. Сградите са построени предимно от червен пясъчник в стила на индуистките и мюсюлманските архитектурни традиции, а историческият център на града се намира под защитата на ЮНЕСКО от 1986 г. Пристигане в Джайпур. Настаняване в хотел „Zone by The park“ **** / хотел „Mansingh“ **** (или подобен) в Джайпур. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 4
Джайпур
Закуска. Туристическа програма в Джайпур, столица на Раджастан, завладяващ исторически град и вход към най-блестящия щат в Индия. Обиколката на града включва фотопауза при двореца „Хава Махал“ (Дворецът на ветровете), построен от махараджа Сауай Пратап Сингх през 1799 г. Дворецът има пирамидална фасада с пет етажа и разполага с 953 малки прозореца, украсени с миниатюрни решетки. През малките прозорци и закритите балкончета жените гледали процесии и различни дейности, които се провеждали по улиците. Изкачване със слон до крепостта „Амбър“ (Амбър Форт) – ако няма свободни слонове, изкачването се осъществява с джип. Раджа Ман Сингх, командирът на армията на Акбар, изгражда крепостта в края на 16 век. Тя е разположена на хълм с изглед към езерото и е превъзходен пример на раджпутската архитектура. Построена е изцяло от бял мрамор и червени пясъчни скали. Разходка в комплекса от дворове и зали. Много от стаите имат прекрасни стенописи, декорирани са със скъпоценни камъни и огледала, поставени в стените. Маршрутът преминава покрай двореца „Джал Махал“ (Водният дворец), построен през 1799 г. от Мадхо Синг като лятна резиденция за кралското семейство, където са провеждали и ловни излети за птици. Обиколката включва историческата обсерватория „Джантар Мантар“ – най-значимото и най-добре запазено учреждение за наблюдение на небесните тела в Индия. Посещение на Градския дворец, построен от махараджа Савай Джай Сингх, отличаващ се с изключителната си архитектура и изящна колекция от текстил, костюми и оръжия. Комплексът обхваща огромна площ, разделена на поредица от градини, вътрешни дворове и сгради. Тук се намират и помещенията на музея на Градския дворец. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 5
ДжайпурДелхи
Закуска. Отпътуване за Делхи (275 км – около 5-6 часа). Настаняване в хотел „The Muse Sarovar Kapasheda“ **** / хотел „Golden Tulip Vasundhara“ **** (или подобен). Свободно време в Делхи – космополитен град, дом на 25 милиона души, уникално съчетание на традиционна древност и иновационна съвременност, което прави индийската столица един от най-вълнуващите градове в света със своеобразната си мистерия, магия и хаос. Подобно на Рим, Делхи се е развил върху останките от изгубени империи. Редица армии са завладявали равнината на днешния град и са оставили отпечатък от своята цивилизация преди тя да се превърне в руини и да я отстъпят на новите завоеватели. Днес Делхи е хаотична смесица от средновековни укрепления, мавзолеи, прашни базари, градско планиране от колониалната епоха и мега молове и модерни сгради – източна приказка, която очаква своите истински ценители. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 6
Делхи
Закуска. Панорамна обиколка на Делхи: джамията „Джама Масджид“ – една от най-големите в света, построена от Шах Джахан; Радж Гет – мемориалът на Махатма Ганди, където след убийството му тялото му е кремирано; фотопауза при Червената крепост, свидетел за богатството и властта на империята на могулите. Следва разходка с рикша из пазара „Чанди Чок“ – един от най-старите и най-големите пазари в стария град, построен през 17 в. от великия моголски император Шах Джахан по проект на неговата дъщеря Джахан Ара. Програмата продължава с гробницата на Хумаюн, чиято архитектура послужила като вдъхновени при съставянето на проекта за изграждането на гробницата „Тадж Махал“ и включена в Списъка за световното културно наследство на ЮНЕСКО. Тя е първата индийска сграда, изпълнена според персийската концепция за строителство с двоен купол. Обиколката включва преминаване покрай „Кутаб Минар“ – второто по височина минаре в Индия, което се издига на 100 м. височина. Друга известна забележителност на столицата е храмът „Лотос“. Забележителен с архитектурата си на полуразгърнат лотос той е бахайска поклонническа сграда, но е отворен за всеки, независимо от религията която изповядва. Следва най-известният сикхски храм „Гурдвара Бангла Сахиб“. Панорамната обиколка преминава и покрай парламента, президентството и триумфалната арка „Вратата на Индия“, издигната в памет на индийските войници, загинали през Първата световна война. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 7
ДелхиИстанбулСофия
Ранна закуска или сух пакет. Трансфер до летището. Отпътуване в 06.55 ч. за Истанбул с полет на авиокомпания „Turkish Airlines“. Пристигане в 11.25 ч. в Истанбул. Отпътуване в 20.00 ч. за България. Пристигане в 20.20 ч. на летище София.

ЦЕНИ:
на човек в двойна стая - 997 евро
за единично настаняване - 1191 евро

Полезна информация:
Цената на екскурзията е определена при валутен курс 1 USD = 1,70 лв. При промяна на валутния курс с повече от 6% агенцията си запазва правото да промени цената на екскурзията в съответната посока.
МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Индийската страна не изисква задължителни ваксини, освен ваксина против жълта треска за лица, посетили през последните 6 дни държави, в които е разпространено това заболяване (главно африкански и латиноамерикански държави)
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
За пребиваване на територията на Индия за български граждани се изисква виза. Необходимите документи за издаване на виза са: сканирано цветно копие на паспорта, валиден поне още 6 месеца след датата на връщане от Индия (паспортът трябва да има поне две празни страници за поставяне на визата), попълнен визов формуляр, сканирана цветна актуална снимка паспортен формат в размер минимум 10KB и максимум 1МG. Възможно е да се проведе и интервю.
0005

Тагове

Оферти - Индия |  Оферти - Делхи |  Екскурзии - Индия |  Екскурзии - Делхи |  Екзотична почивка 2024 - Индия |  Екзотична почивка 2024 - Делхи

Избрани оферти