Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Потвърдена за 21.05.17! ПРАГА с Дрезден и Карлови Вари - самолет от София

Номер на оферта

/

195237

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

- Самолетен билет София – Прага – София с България Еър;
- Трансфери летище – хотел – летище;
- Летищни такси (112 евро вкл. в цената към 30.10.2016)
- Посрещане и изпращане от местен екскурзовод на български език;
- 4 нощувки със закуски в хотел Ambiente 4**** http://www.ambientehotel.cz
- Панорамна обиколка на Прага (~4 часа) с автобус и екскурзовод на български език;
- Слушалки по време на обиколката на Прага;
- Представител на агенцията по време на целия престой;
- Медицинска застраховка с покритие 5 000 евро

Цената не включва

Цената не включва:

- Входни такси за посещаваните обекти по туристическата програма
- Вечерен круиз по Вълтава с вечеря на блок маса с аперитив (напитките се заплащат отделно) ~ 22 € за 2 часа (при минимум 10 записани)
- Целодневна екскурзия до Дрезден с местен екскурзовод на български език – 60 € (при минимум 15 записани)
- Целодневна екскурзия до Карлови Вари с местен екскурзовод на български език– 55 € (при минимум 15 записани)
- Полудневна екскурзия до Конопище – 40 евро ( при мин 15 записани )
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации. При заявяване на място и при наличие на свободни места, цените на допълнителните екскурзии са с 10 евро по-високи!

Програма на пътуването

Екскурзии
Майски празници 2017 в ПРАГА с Дрезден и Карлови Вари - 4 нощувки - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


5 дни / 4 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 21.05.2017
Цена: 800 BGN

1 ден 21.05.2017
СофияПрага
Излитане с редовен полет на България Еър в 14.25 часа Кацане в Прага в 15.15 часа. Посрещане на групата от местен професионален екскурзовод на български език. Трансфер до хотел Ambiente 4**** в централната част на града (http://www.ambientehotel.cz/ Нощувка.
2 ден 22.05.2017
Прага – златната столица на Европа
Преди обяд : Провеждане 4 часа туристическа обиколка на Стара Прага – манастира Страхов, площад “Храдчани” с Пражката крепост, църквата „Лорета”, Катедралата “Свети Вит” – мястото, където са били коронясвани пражките владетели, Старият Кралски дворец, “Карловия мост” (той е най-старият, най-известният и най-пищният запазен мост над Вълтава, построен през 1357 г., по времето на крал Карл Четвърти, и в 30 барокови статуи от двете му страни ще намерите и статуите на СВ.СВ. Кирил и Методи) Имено Карловия мост се счита за европейския ‘’ Музей под открито небе ‘’. Продължаваме към Часовниковата кула (с въртящите се, на всеки кръгъл час фигури на дванадесетте апостоли) на площад Старе мeсто и Кметсвтото. Свободно време, което ви предлагаме да запълните с посещение на Еврейския квартал, Златната уличка (на нея освен къщата, в която е живял Франц Кафка, се намират и колоритните жилища, в които са живели алхимици, физици дали началото на много научни открития.
След обяд : предложение за полудневна екскурзия до Конопище – 40 евро
Вечерта предложение за вечерен круиз по река Вълтава с вечеря на борда – 22 евро. Нощувка.
3 ден 23.05.2017
ПрагаДрезден
Закуска в хотела . Свободно време в Прага или провеждане на целодневна екскурзия до Дрезден – 60 евро. Дрезден е третия по големина и главен град на област Саксония, наречен най-зеленият град на Германия, често наричан „Флоренция на Елба”. Ансамбълът от барокови сгради на десния бряг на Елба, сред които известния дворцов комплекс и богата картинна галерия - Цвингер. Свободно време за разходка по „терасата на Европа” , изпъстрена с малки паркове с фонтани, малки галерии, антикварни магазини и кафенета, които предлагат широка неповторима панорама към реката. Връщане в Прага. Нощувка.
4 ден 24.05.2017
ПрагаКарлови Вари
Закуска в хотела . Свободно време в Прага или целодневна екскурзия до Карлови Вари – 55 евро Магията на Карлови Вари се крие в романтичните планини, осеяни с ароматни гори, в пътеките, разкриващи живописни панорамни гледки, в многобройните фестивали, най- известен е Международния филмов фестивал от 1946 г. (Два български филма са отличени с награди - "Маймуни през зимата" и ‘’Обърната елха"). Производство на традиционните за града ликьор „Бехеровка”, кристал, порцелан и минерална вода „Матони”. Връщане в Прага. Свободно време. Нощувка.
5 ден 25.05.2017
Прага - София
Закуска. Освобождаване на стаите до 11.00 часа. Трансфер до летището за обратния полет до България. Излитане в 15.30 часа с полет на България Еър. Кацане на летище София в 18.30 часа.
Цени с ранно записване и внесен депозит 50 % до 31.01.2017:

- на човек в двойна или тройна стая - 409 €
- доплащане за единична стая - 150 €
- дете до 12 с двама възрастни - 389 €
Стандартни цени:

- на човек в двойна или тройна стая - 445 €
- доплащане за единична стая - 150 €
- дете до 12 с двама възрастни - 425 €

Начин на плащане:

- депозит – 50% от пакетната цена при сключване на договор;
- доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.
Условия на офертата:

Валидна при минимален брой : 25 туристи
Необходими документи: валидна лична карта или задграничен паспорт с 3-месечна валидност от датата на отпътуване; няма здравни и медицински изисквания за страните по маршрута.
- Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на провеждане на допълнителните екскурзии или в часовете на полетите, при промяна от страна на България Ер.
Полезна информация:

Часова разлика с Чехия – минус 1 час : София 12.00 часа – Прага 11.00 часа
Валута : чешка крона CZK – 100 крони = 7.233 лева
Транспорт в Прага – метро, трамвай, автобус - www.prague.fm работно време от 05.00 до полунощ. 30 мин – 24 крони, 90 мин – 32 крони. Деца до 6 години – пътуват безплатно
Информация за хотела:

Хотел Ambiente е разположен в централната част на Прага (не е необходимо туристите да ползват градски тарнспорт, за да стигнат до централните площади). Сградата, в която се намира е от 19 век в стил, комбиниращ ренесансови и барокови елементи. Хотелът е изцяло реновиран през 2014 г. На разположение на гостите са 24-часова рецепция, безплатен безжичен интернет в целия хотел. Разполага с 99 стаи (единични, двойни и тройни). Всички те са оборудвани с климатик с индивидуален контрол, сейф, безплатна Wi-Fi връзка, LCD телевизор със сателитни програми и телефон. В баните има душ или вана, сешоар, както и необходимите козметични принадлежности.
Закуската се сервира на бюфет от 07:00 до 10:30 часа. През летните месеци отваря врати терасата във вътрешния двор.
До сърцето на Прага се стига за около 20 минути пеша, спирката на метрото и на трамвая е на около 200 м, а наоколо има голямо разнообразие от ресторанти, бирарии, пицарии, кафенета
Описание на екскурзиите с допълнително заплащане:

Дрезден – еднодневна екскурзия – продължителност 11 часа

Цена : 60 евро на човек ( транспорт и екскурзовод на български)
Градът е разположен по брега на река Елба и заради гледката, която се открива, наричат Дрезден Флоренция на Елба (Elbflorenz). От векове насам Дрезден е град, който изключително много държи на историческото си наследство. Гордее се изключително много с прочутия Бароков дворец Цвингер (Zwinger) . Бароковият дворец и музей Цвингер всъщност е цял комплекс. Тук освен на красивата архитектура, можете да се насладите на различни изложби. Сред постоянните творби, изложени в Цвингер, са картини на Рафаело, Тициан и Рембранд. Най-популярната картина тук е „Сикстинската Мадона“ на Рафаело. В старата част на града са и църквите „Хофкирхе“ от 18 в. и Фрауенкирхе (Frauenkirche) - лютеранска църква в Дрезден. Интересното за Фрауенкирхе е, че е била почти изцяло разрушена през Втората световна война. След нея обаче по инициатива и с частни дарения на населението, е напълно възстановена. Реставрацията е струвала 131 милиона евро. Тук можете да разгледате изложба, разказваща историята на Фрауенкирхе през вековете. Входът е свободен, а часовете за посещение са от 10:00 до 12:00 и от 13:00 до 18:00. Сградата на Операта "Семпер" с най-добра акустика в света е част от Цвингера. Преди векове именитият композитор Вагнер е избирал именно операта "Семпер" за премиера на творбите си.
Карлови вари – Карлсбад – целодневна екскурзия

Цена : 50 евро на човек ( транспорт, обяд и екскурзовод на български) Градът е основан през Средновековието и се прочува със своите 12 горещи минерални извора и красиви колонади. Най-известният извор, Вридло, е естествен гейзер, издигащ се на височина 17 метра. Ще видите домовете , в които са живели немския поет Гьоте, руския цар Петър първи ....... при желание можете да посетите и музея на Ян Бехер – ще дегустирате известния ликьор Бехеровка и ще се запознаете с технологията и историята на производството му. Лично плащане на входен билет- 120 крони с вкл. дегустация на 3 продукта.
Лечебната вода, природата, старинната архитектура - това са трите чудеса, които правят чешкия град Карлови Вари един от най-привлекателните курорти в света. Разположен в живописната долина на река Тепла, сред зелен пояс от гори, вече шест столетия той разкрива своите неизчерпаеми възможности за възстановяване на здравето и за приятен отдих. Легендата за възникването му разказва, че бягащ от ловците елен завел германския император и чешки крал Карл IV до горещ минерален извор. Той останал удивен от това чудо на природата и повикал най-добрите химици да установят състава на минералната вода. След това кралят дал на малкото тогава селище, наречено Вари (кипящ), привилегиите на кралски град и името си. Така 1358 г. се смята за начало на създаването на Карлови Вари.Доказано е, че водата на 12 от тях може да се пие с лечебна цел. Най-топлият извор е Вридло (V??dlo) с температура 73 градуса Целзий (извираща от дълбочина 3000 м), а средната температура на останалите е 40 градуса. В лековитите му води блаженство и вдъхновение са намирали велики личности като Казанова, Франц Кафка и Моцарт
Конопище – полудневна екскурзия – 5 часа

Конопище е дворянски замък в Чехия, на около 40 km югоизточно от Прага, близо до град Бенешов Построен е през 13 век от епископ Тобиаш от Бенешов и представлява постройка в готически стил, която неколкократно е реконструирана през годините. Първоначално Конопище е построен по образец на френските замъци като мощна готическа крепост в правоъгълна форма с кръгли кули по ъглите, което дава възможност за максимално ефективна защита по време на обсада. Общо замъкът има 7 кули: 4 по ъглите, 1 в средата на северната стена и 2 в центъра на късите западна и източна стени. Укрепленията са допълнени от ров и земен вал.
Принадлежал е на различни благородници, един от които е и Фердинанд Д’ есте, престолонаследник на Австро Унгария, убит в Сараево през 1914 година, което става причина за избухването на Първата световна война. Замъкът има невероятен вътрешен дворцов интериор, оръжейна зала, в която могат да се видят оръжия, някои от които са на Наполеон, заобиколен от прекрасна барокова градина.
Цена : 40 евро на човек ( транспорт и екскурзовод на български)
0045

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Пролет 2024 - Чехия |  Пролет 2024 - Прага

Избрани оферти