Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Потвърдена за 21.05! РИМ-Сан Джиминяно-Волтера-Флоренция-Сиена-Пиза, самолет

Номер на оферта

/

193471

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Самолетен билет София-Рим-София с авиокомпания „Алиталия” с включени летищни такси 132 евро/ 258 лв. (към 07.08.2016) и чекиран багаж до 23 кг
Транспорт в Италия с лицензиран автобус
6 нощувки със закуски в хотели кат.3* (3 в района на Флоренция и 3 в Рим)
Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
Туристическа програма с местен екскурзовод в Рим, Сан Джиминяно, Волтера, Флоренция, Сиена и Пиза
Слушалки за целия престой в Италия
Медицинска застраховка за 10000 евро.

Цената не включва

Цената не включва:
Посещение на Ватиканските музеи с екскурзовод - заплаща се предварително в България (80 лв. на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки)(При минимум 15 туристи)
Посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод - заплаща се предварително в България (60 лв. на човек – включва екскурзовод на български език, входен билет и слушалки)(При минимум 15 туристи)
Разходи от личен характер и за градски транспорт.
Туристическа такса в Рим - 4 евро на човек на ден. Заплаща се от всеки турист на рецепцията при напускането на хотела.
Туристическа такса в района на Флоренция -1 евро на човек на ден. Заплаща се от всеки турист на рецепцията при напускането на хотела.

Програма на пътуването

ПОТВЪРДЕНА!
Рим и Тоскана самолет от София.

Дата: 21 - 27.05.2017г.

Престой: 7 дни / 6 нощувки

Цена: от 1098 лв Ранно записване до 31.03.2017

Маршрут: Рим-Сан Джиминяно-Волтера-Флоренция-Сиена-Пиза

ПРОГРАМА:
1-ви ден/21.05.2017 - София - Рим
Полет от София за Рим с авиокомпания Алиталия (19:00 – 19:55 ч). Трансфер от летището и настаняване в хотел. Нощувка.

2-ри ден/22.05.2017 - Рим
Закуска. Пешеходна туристическа обиколка с екскурзовод на български език на Рим-Великият! Когато си в Рим означава да вдъхнеш от историята, да видиш постиженията на античното изкуство, което прави града толкова уникален! Вижте само какво ви очаква на срещата ви с Вечния град: Колизеума /едно от чудесата на античната архитектура, символ на Рим, побирал над 60 000 зрители!/, Капитолийския хълм с площад „Кампидольо”, Римския форум – главната археологическа зона на града, площад Венеция – георафския център на града с паметника на крал Виктор Емануил ІІ, обединителят на Италия, площад Навона, фонтана Треви- благославящ водата като символ на живота и благополучието, и т.н. (продължителност - около 3,5 - 4 часа)

След обяд свободно време или туристическа програма по желание: посещение на Капитолийския музей или разходка в сърцето на Древен РимРимският Форум и Колизеумът, най-голямото съоръжение от римския свят запазено до днес. Нощувка.

3-ти ден/23.05.2017 - Ватикана
Закуска. Туристическа програма по желание: посещение на Ватиканските музеи и катедралата „Св.Петър” с екскурзовод на български език, около 3-3,5 часа с включен входен билет и слушалки (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 80 лв.).

Ватикана - Да дойдеш в Рим и да не видиш папата....Може и да го видим, може и не, но Ватикана – във всички случаи! Най-малката държава в света, седалище на главата на Римокатолическата църква, не престава да храни интереса на милиони туристи и поклонници от цял свят. Нека се присъединим към тях и да се възхитим на шедьоври като базиликата Св.Петър и Сикстинската капела, Ватиканската библиотека и Ватиканските музеи, заради които и ЮНЕСКО е дала своята благословия Ватикана да бъде включена в Списъка за световно културно наследство.

След обяд свободно време. Възможност за посещение на парка „Вила Боргезе”, разходка в района на площад „Испания” или разглеждане на църквите „Санта Мария Маджоре”, „Сан Пиетро ин Винколи”, „Сан Клементе” с гроба на Св.Кирил Философ. Нощувка.

4-ти ден/24.05.2017 - Рим - Сиена - Сан Джиминяно
Закуска. Целодневна туристическа програма в Тоскана. Отпътуване за Сиена.

Сиена е град, основан от римляните. През Средновековието се издига до богато и важно търговско и финансово средище в областта Тоскана. Историческият му център от епохата на Средните векове е под закрилата на ЮНЕСКО. Една от големите забележителности на Сиена е площадът Пиаца дел Кампо с вид на обърната раковина. Катедралата е истински шедьовър на италианската готика от периода ХІІ- ХІV век. А Торе де Манджа със своите 102 метра е втората по височина кула в Италия след тази в Кремона. Градът е известен и с традиционните конни надбягвания на централния площад, наречени палио, които водят началото си още в древността и поставят на изпитание състезаващите се квартали на града, носещи името контради, всеки със свой символ: охлюв, вълчица, и пр.

Свободно време за самостоятелна разходка в Сиена.

Отпътуване за един от най-живописните градове на област ТосканаСан Джиминяно. Пешеходна разходка по живописните малки улички в сърцето на града. Разглеждане на средновековните каменни кули, Катедралния площад, църквата „Св. Франциск”.

Сан Джиминяно е малко градче сред хълмовете на Tоскана. Наричат го Средновековният...Манхатън заради многобройните кули, изградени през Средновековието от богати местни фамилии. Разходката из централния площад Пиаца дей Пополо ще ни потопи в атмосферата на отминали епохи.

Привечер настаняване в хотел в района на Флоренция. Нощувка.

5-ти ден/25.05.2017 - Флоренция
Закуска. Посещение на Флоренция – люлката на Ренесанса.

Флоренция е своеобразната столица на Тоскана. Събирателна точка на голямото изкуство, прославило великите италиански архитекти, строители, художници, поети в целия свят. По време на обиколката ни в града като на кинолента пробягват неговите топ забележителности: площадът Дуомо с катедралата Санта Мария дел Фиоре и кулата на Джото, площадът на сеньорията Палацо Векио – дворецът на Медичите, могъщата флорентинска фамилия, управлявала града в продължение на три столетия и станала известна с своето меценатство, църквата Санта Кроче, галерията Уфици, където са изложени шедьоври на Джото, Микеланджело, Леонардо да Винчи, Рафаел, Ботичели, Тициан... И разбира се покритият мост Понте Векио на река Арно, където ще направим фотопауза.

Свободно време във Флоренция. По желание посещение на галерия „Уфици“ с екскурзовод на български език (организира се при предварителна заявка от България и наличие на група от минимум 15 туристи - цена 60 лв.). Нощувка.

6-ти ден/26.05.2017 - Пиза - Волтера
Закуска. Заминаване за Пиза.
Пиза е може би един от най-лесно разпознаваемите градове в Италия. И как иначе – нали тук се намира световноизвестната наклонена кула / обект на ЮНЕСКО/, която напук на прогнозите вече повече от 800 години не пожелава да рухне! Разположена на Пиаца дей Мираколи /Площадът на чудесата/ кулата е в неизменната компания на Катедралата, построена през 1063 г., Баптистерията – най-голямата в Италия е посветена на Йоан Кръстител и гробището Кампосанто Монументале,съхранило множество саркофази и гробници, както и фрески от големи италиански художници като Гоцоли, Балфамако и др.

Свободно време за изкачване на кулата и разходка в Стария град. Следва посещение на Волтера и разглеждане на старинния градски център с типичните средновековни улици и площад „Приори”.

Волтера е градче с почти 3000- годишна история, съхранило древните си крепостни стени от ХІІ век и много археологически находки от времето на етруските, дори има специален музей. Има характерния вид на средновековен град с своите тесни улици, църкви, кули и дворци, разположени на площад Приори. Районът на Волтера е богат на алабастър и оникс, благодарение на които се развива и местното занаятчийство.

7-ми ден/27.05.2017 - Рим - София
Закуска. Отпътуване за Рим и полет за София в 15:10ч. Пристигане в София в 18:05ч.


ЦЕНИ:
цена, валидна при записване до 31.03.2017 г.:
Легло в двойна стая - 1098 лв.
Самостоятелна Стая - 1278 лв.
Дете от 2-11.99г. в стая с двама възрастни на допълнително легло - 1018 лв.


цена, валидна при записване след 01.04.2017г.:
Легло в двойна стая - 1195 лв.
Самостоятелна Стая - 1375 лв.
Дете от 2-11.99г. в стая с двама възрастни на допълнително легло - 1115 лв.

Забележки:
Цената е валидна за група от минимум 30 туристи.

Срок за уведомяване за ненабран брой туристи: 14 дни преди датата на отпътуване

Условия за записване и начин на плащане:

Депозит 50% от стойността на пакета при резервация
Доплащане 30 дни преди датата на отпътуване
Необходими документи:

Лична карта
За деца до 18 г. пътуващи с един или без родител, нотариална заверка от едния или двамата родители!
Пътуването е безвизово и без медицински изисквания за имунизации!
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.

Агенцията предлага на своите клиенти и застраховка „Отказ от пътуване“ - около 2% от пакетната цена, за повече информация попитайте в офисите ни.

Застраховките Помощ при пътуване в чужбина и Отмяна на пътуване се сключват със ЗАД „Армеец“, ЗД „Евроинс АД” или „Мондиал асистънс“.

Туроператорът има сключена задължителна застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 03700100000860/09.12.2015 на "ЗД ЕВРОИНС", гр.София, бул. "Христофор Колумб" 43


0004

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Майски празници - Италия |  Майски празници - Рим

Избрани оферти