Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Потвърдена за 21.05; и 03.11.17! Една седмица в ИЗРАЕЛ - самолет от София

Номер на оферта

/

186779

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

- самолетен билет София – Тел Авив – София на авиокомпания EL AL;
- летищни такси;
- 7 нощувки със закуски и вечери в хотели 3***, от които 4 - в Йерусалим, 2 – в Тверия, 1 – в Нетания/Бат Ям;
- 7 вечери;
- трансфер летище – хотел – летище;
- туристическа програма в Израел с местен екскурзовод на български език;
- участие в литургия със Св. Причастие в Руския Горненски православен манастир в Еин Карем;
- круиз с корабче по Галилейското езеро;
- изкачване с лифт до манастира Карантала;
- медицинска застраховка на ЗД „Евроинс“ с покритие 10 000 EUR;
- сертификат за хаджийство;
- подарък - фирмена шапка и карта на Израел;
- водач – отец Веселин Арнаудов от църквата Св. София;
- всички входни такси на обектите, посочени в програмата.

Цената не включва

Пакетната цена не включва:

- лични разходи и обяд;
- бакшиши за шофьор и екскурзовод - 5 USD на турист на ден /заплащат се предварително заедно с основния пакет;

Програма на пътуването

Екскурзии
Една седмица в ИЗРАЕЛ - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 21.05; 03.11.2017
Цена: 1895 BGN

По маршрут: СОФИЯ - ТЕЛ АВИВ - ЛИДА ПАЛЕСТИНСКА - ЙЕРУСАЛИМ – ВИТЛЕЕМ – ЙЕРИХОН – КУМРАН – МЪРТВО МОРЕ – ЯРДЕНИТ - КАПЕРНАУМ – ТАБХА – ТВЕРИЯ – КАНА – НАЗАРЕТ – АККО - ХАЙФА – КЕСАРИЯ – НЕТАНИЯ/БАТ ЯМ - ТЕЛ АВИВ – СОФИЯ

1 ден
СофияТел Авив - Лида Палестинска - Йерусалим
Полет на EL AL в 10.50 ч./*11.20 ч. за дата на тръгване 03.11. Кацане на летище Бен Гурион в Тел Авив в 13.15 ч./*14.00 ч. Посрещане от представител на местната туристическа агенция. Начало на панорамната автобусна обиколка. Следва пешеходна обиколка на стария Яфо. Посещение на манастира Св. Георги в град Лида Палестинска /в днешно време гр. Лод/. Отпътуване за Йерусалим. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
2 ден
Йерусалим
Закуска. Целодневна програма, включваща разходка из Маслиновия хълм с панорама към целия Йерусалим, влизане в Католическия параклис Доминус Флевит, минаване покрай руската църква Мария Магдалена, Гетсиманската градина, посещение на базиликата на Всички Нации и на пещерата – църква с гроба на Дева Мария. Пешеходна обиколка на Стария град – от портата Св. Стефан се тръгва по Виа Долороса (Пътя на Страданието), по който е имало различни събития, които са спирали шествието, според библейското предание, посещение на Храма Св. Ана и така през арабския квартал по стъпките на Исус до Голгота и Божи гроб с посещение на отделните части на църквата. Продължаване в посока Стената на плача и хълма Сион през еврейския квартал с посещение на мястото, на което се е състояла Тайната вечеря. Минаване през арменския квартал и покрай Цитаделата на Давид с кулата. Излизане през портата Яфо и връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
3 ден
Йерусалим - Витлеем - Йерусалим
Ранна закуска или сух пакет. Ранна литургия със Св. Причастие в Руския Горненски православен манастир в Еин Карем, издигнат на мястото на срещата между Св.Богородица и Елисавета и родно място на Йоан Кръстител. Отпътуване с автобус за Витлеем, мястото, на което се е родил Христос (в момента на Палестинска територия) и посещение на църквата Рождество. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.
4 ден
Йерусалим – Йерихон – Кумран - Мъртво море - Йерусалим
Закуска. Отпътуване за Мъртво море със спирка в манастира на Св. Герасим, град Йерихон и планината на изкушенията с посещение на манастира Карантала, до който се изкачва с лифт. Посещение на археологическия център в Кумран, мястото, където случайно са намерени пергаментови свитъци с ръкописи на древноеврейски език на Стария Завет, наречени "свитъци от Мъртво море" или "Кумрански ръкописи". Пристигане и свободно време за къпане в най - соленото море, най - ниската точка на земното кълбо, разположена на 400 м под морското равнище. Връщане в Йерусалим. Вечеря. Нощувка.
5 ден
Ярденит - Капернаум – Табха - Тверия Закуска. Отпътуване за Ярденит, мястото на кръщението на р.Йордан (препоръчваме ви да си подготвите бански и бели дрехи или да закупите специални бели роби от сувенирния магазин). Круиз с корабче по Галилейското езеро. Разглеждане на руините на древния Капернаум и къщата на Симон (Петър), в която е живял самият Исус. Пристигане в Табха, мястото където е станало чудото с нахранването на 5000 души с пет хляба и две риби. Последна спирка на планината на Блаженството, където Исус избира дванайсетте си ученици измежду всички свои последователи. Пристигане вечерта в древния град Тверия – столицата на Галилея, разположена на 200 м под морското равнище. Основан от сина на цар Ирод и кръстен в чест на римския император Тиберий, заради горещите си извори и мек климат, той се превръща в предпочитан зимен курорт в тази част на древния свят. Класическите автори описват града украсен с колонади, внушителни римски бани и храмове, направени от бял мрамор и широки мраморни стъпала, водещи във водите на езерето. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
6 ден
Тверия - Кана Галилейска - Назарет – Тверия
Закуска. Целодневна екскурзия с посещение на Сватбената църква в Кана Галилейска – мястото на първото чудо, извършено от Исус, когато той превръща водата във вино, планината Тавор (Преображението на Христос), Назарет - “цветето на Галилея”с посещение на храма на Благовещението и гръцката църква, издигната на мястото, на което Архангел Гавраил се явил пред Дева Мария, за да й съобщи благата вест, че тя ще роди Христос. Връщане в хотела в Тверия. Вечеря. Нощувка.
7 ден
Акко –Хайфа – Кесария – Нетания/Бат Ям
Закуска. Отпътуване за Акко, град, който със своите романтични минарета, масивни крепостни стени и палмови дръвчета, е имал дълга и изпълнена със събития история. Пешеходна разходка из Стария град (UNESCO). Продължаване за третия по големина град в ИзраелХайфа, разположен в подножието на планината Кармел, свято място, свързано с борбата на пророк Илия с злото. Най – впечатляващите забележителности са Бахайският храм и градини, които представляват водопади от цветя, стилащи се по хълма, кипариси, каменни орли и пауни допълват великолепието на величествения паметник на основателите на Бахайската вяра. Посещение на храма с пещерата на пророк Илия. Продължаване за Кесария, грандиозния град на Ирод Велики /37 г. пр.н.е./, който построява това пристанище, за да си съперничи с Александрия и го нарича Кесария в чест на своя благодетел Август Цезар. Разкопките, които се виждат днес, са само една малка част от укрепения град. Спирка за фотопауза на Aкведукта. Пристигане вечерта в курорта Нетания или Бат Ям – курортната част на Тел Авив. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
8 ден
Тел Авив - София
Ранна закуска – кафе и сладки във фоайето на хотела. Отпътуване за Тел Авив. Трансфер за летище Бен Гурион в Тел Авив. Обратен полет за България в 07.00 ч. Кацане на летище София в 09.55 ч.
ЦЕНА НА ТУРИСТ:

– за дата на тръгване 21.05.2017 - 1930 лв

– за дата на тръгване 03.11.2017 - 1895 лв

Доплащане за: единична стая - 495 лв. за дата на тръгване 21.05., 425 лв. – за дата 03.11.2017 г.
Намаление за: дете до 12 год. с двама възрастни в стая – 60 лв.


Примерни хотели, ползвани по тази програма:

hotel Jerusalem Gate или подобен в Йерусалим (http://www.jerusalemgatehotel.com/),
hotel Astoria Tiberias или подобен в Тверия (http://www.astoria.co.il/en/),
Margoa hotel (http://www.hotelmargoa.co.il/index.php?language=eng)/ или подобен в Нетания/Бат Ям
Забележка:

- пакетната цена е калкулирана при курс 1 USD = 1.86 лв. При увеличение в курса, пакетната цена ще бъде преизчислена.
- Минимален брой туристи за осъществяване на екскурзията: 25 туристи.
- Срок за уведомление при недостигнат минимален брой туристи: 7 дни преди началната дата.
- Необходими документи: валиден задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на пътуване; няма визови, санитарни и медицински изисквания за пътуване в Израел.
Начин на плащане:

депозит – 50 % от пакетната цена
доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
0011

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Екзотична почивка 2024 - Израел |  Екзотична почивка 2024 - Тел Авив

Избрани оферти