Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тасос

Потвърдена за 21.09.17! О-в Тасос, Кавала, Александруполи - от Варна и Бургас

Номер на оферта

/

198968

Дати & цени

Цената включва

Пакетната цена включва:

- Транспорт с лицензиран автобус 3*
- 2 нощувки и 2 закуски в хотел 2*
- Обзорна екскурзия на Кавала
- Панорамна еднодневна обиколка на остров Тасос
- Пешеходна обиколка на столицата Лименас
- Посещение на старинна рафинерия за добиване на зехтин и презантация на производството с възможност за закупуване на студено пресован зехтин.
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут
- Медицинска застраховка
- Водач от Агенцията

Цената не включва

Пакетната цена не включва:

- отпътуване от Добрич / при минимум 10 туриста / - 10 лева
- Фериботни такси и паркинг - 10 евро / задължително се заплащат /
- Входна такса (по желание):крепостната стена в Кавала - 2 евро.
- Вечеря в гръцка таверна - 25 евро.
- доплащане за медицинска застраховка за лица от 70 г до 80 г- 10 лв
- лица над 80 г. се застраховат самостоятелно срещу доплащане.

Програма на пътуването

Екскурзии
Остров Тасос, Кавала, Александруполи - 3-дневна автобусна екскурзия от Варна и Бургас - ПОТВЪРДЕНА!


3 дни / 2 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 21.09.2017
Цена: 225 BGN

Тръгване:
- 21:00 ч. от Варна – ул. „Антим І”
- 23:00 ч. от Бургас - бензиностанцията OMV / срещу Мак Драйв /
Маршрут: ВарнаБургасСвиленградКерамотиКавала - о-в Тасос
Първи ден
Рано сутринта пристигаме в гр. Кавала. Обзорна обиколка на стария град, Имарет, Крепостната стена на града с водохранилището. Ще се любувате на невероятна гледка към единственият амфитеатрално построен град - едно от големите пристанища на Гърция. Ще видим църквата ”Успение Богородично”, къщата на Мохамед Али, паметника построен от жителите на гр. Кавала от благодарност за делата му. Ще посетим новата част на града, старото и ново кметство, тютюневите фабрики, превърнати в търговски центрове, пристанищния булевард с огромни палмови дървета и др. Ще имате възможност да опитате вкусния гръцки гирос. Около обяд се отправяме към Керамоти, от където с ферибот отпътуваме за о-в Тасос. Настаняване. Свободно време за разглеждане на столицата Панагия, запазила старата си градска архитектура с тесни улички и белосани къщи покрити с каменни плочи. Нощувка.
Втори ден
Закуска. 09.00ч. - Целодневна автобусна обиколка на о. Тасос - вечно зеленият остров, истинско съкровище за Гърция - с богата история и археологически находки, пръснати из целия остров. Разглеждаме гр. Тасос Лименас - старата агора, светилището на Нептун и на Дионисий, амфитеатъра, крайбрежната улица със сувенири, малки кокетни хотелчета, магазини и кафенета. Ще се любуваме на прекрасни заливи и градини с маслинови дървета. Посещаваме магазин и работилница за сребърна и златна бижутерия ” Ирис” .Отправяме се към най - големия град на острова – Лиминария за почивка и възможност за обяд. Посещаваме женския манастир „ Св. Архангел Михаил” и залива на русалките - „Алики” - основна забележителност на остров Тасос. Малкото рибарско селище е заключено между два залива и е невероятно красиво. Завършваме обиколката с посещение на старинна рафинерия на потомствени производители на зехтин, с презентация на производството и възможност за закупуване на студено пресован зехтин и местно производство маслини. Посещение на таверна където под звуците на сиртаки и с аромата на узо ще се насладим на гръцката музика, ще потанцуваме и ще опитаме от вкусните гръцки гозби / по желание /. Нощувка.
Трети ден
Закуска. 09.00ч. - Отпътуваме с ферибот за Керамоти и от там – за България. По пътя - кратък престой в Александруполи за почивка и обяд. Пристигаме в Бургас и Варна късно през нощта на същия ден.
28.04; 05.05; 21.09.2017

ЦЕНА:

- на човек в двойна / тройна стая - 225 лв

0014

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Тасос |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Тасос |  Есен 2023 - Гърция |  Есен 2023 - Тасос

Избрани оферти