Начало / Екскурзии / Екскурзии - Самарканд

Потвърдена за 21.09.18! УЗБЕКИСТАН - бг група - самолет от София

Номер на оферта

/

225976

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София - Ташкент - София с Аерофлот с чекиран багаж 23 кг и ръчен багаж 10 кг;
- Летищни такси 129 €/250 лв към 08.11.2017 (цената подлежи на препотвърждение при издаване на самолетния билет);
- Трансфери и транспорт с климатизиран туристически автобус;
- 9 нощувки със закуски на блок маса в хотели:
- 4 нощувки в Ташкент в хотел Miran International 5*
- 1 нощувка в Хива в хотел Asia Khiva 4*
- 2 нощувки в Самарканд в хотел Diyora Palace 4*
- 2 нощувки в Бухара в хотел Asia Bukhara 4 *
- 8 вечери, от които 2 с фолклорно шоу в Хива и в „Нодир Диван-Беги в Бухара и 2 мастер клас от шеф готвач в националния дом в Бухара и Самарканд;
- 1 обяд в хотел «Пирамиди» на Червакския язовир;
- Билети със скоростните влакове: «AFROSIAB»/ бизнес класa Самарканд- Ташкент; «SHARK »/ първа класа Бухара- Самарканд;
- Самолетен билет с летищни такси за вътрешен полет Ташкент - Ургенч на “Uzbekistan Airways”;
- Целодневни екскурзии в Ташкент, Хива, Бухара и Самарканд и до Чимгански планини с изкачване със седалковия лифт;
- Входни такси за всички посещавани обекти;
- Посещение на винен завод с малък музей и дегустация на вино в Самарканд;
- Посещение на спектакъл «EL MEROSI» в Самарканд;
- Местно екскурзоводско обслужване;
- Опитен водач и преводач на български език по време на пътуването;
- Съдействие за издаване на туристическа виза в Узбекистан;
- 1 бутилка минерална вода на ден в автобуса;
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина” на ЗАД „Армеец” за лица до 70 г. за застрахователна сума 10 000 евро;

Цената не включва

Цената не включва:

- Туристическа входна виза за Узбекистан - 15 долара (заплаща се на място);
- Доплащане за единична стая - 380 лв;
- Доплащане за застраховка "Помощ при пътуване" на ЗАД "Армеец" за лица над 70 до 80 г. за застрахователна сума 10 000 евро и покрити основни рискове: 20 лв;
- Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини - по желание и при записване;
- Бакшиши: по 3 $ на ден на човек, общо 30$.

Програма на пътуването

Екскурзии
Най-интересното от УЗБЕКИСТАН - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


10 дни / 9 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 21.09.2018
Цена: 3499 BGN

Цена: 3 499лв. - ранно записване до 28.02.2018!

Заповядайте на незабравимо пътешествие в Централна Азия!
На този тур ще видите най-интересното от древната Персийска империя на Тамерлан!
София - Ташкент - Хива - пустиня Къзълкум - Бухара - Самарканд - Чимган - Чарвак - Ташкент - София

ПРОГРАМА:

1-ви ден
21.09.18, София - Ташкент
Полет от София в 12:30ч с Аерофлот до Москва. Кацане в 15:35ч. Продължение за Ташкент в 20:50ч и кацане в 02:45ч. Посрещане, трансфер и настаняване в хотел Miran International 5* или подобен. Нощувка.
2-ри ден
22.09.18, Ташкент
След късна закуска, целодневна туристическа обиколка на Ташкент - един от най-развитите и оживени центрове на Средна Азия. Ще посетим в старата част уникални лабиринти от тесни улички и забележителни исторически паметници като: архитектурния комплекс Хазрет Имам, където се пази най-старият коран в света от VII в., с джамията Тиля Шейх, мавзолея Кафал Шаши и медресето Барак Хан, където се намира най-богатата библиотека на източни ръкописи; медресе Абдулкасим - националното училище на художествените занаяти. По време на обзорна екскурзия ще видим новопостроения парламент; Ташкентския университет; Дворец на Романови; Театъра за опера и балет и др. Пешеходна разходка на площада на Амир Тимур и площада на Независимостта, Вечеря и нощувка в хотела
3-ти ден 23.09.18
Ташкент - Ургенч - Хива
След закуска ранно отпътуване за летището в Ташкент за Ургенч с полет на “Uzbekistan Airways”. (продължителност 1,40 ч) Кацане, посрещане, трансфер до гр. Хива, където се започва пешеходна екскурзия на старата част на града – музей на открито, заобиколен от високи стени с джамии, мавзолеи, минарета и медресета. Посещение на комплекс Ичан Кала - това е първият обект в Узбекистан под егидата на Юнеско. Комплексът впечатлява с 10-метровата си крепостна стена, датираща от XVII в. и с голямото разнообразие от религиозни и светски сгради, намиращи се зад крепостните стени. Ще видим минаре Калта Минор - символ на града и единственото минаре, което е покрито изцяло с керамични плочки. Те образуват сложни, разнообразни форми в няколко цвята, като преобладаващите цветове са синьото и зеленото. Главната петъчна джамия в старата част на Хива. Според арабския географ Мукадаши джамията Джума е строена през 10-и век. Нейните уникални резбовани колони са като истински музей на дърворезбата. Има 213 колони, но е трудно да се намерят една с друга да са еднакви. Това е една уникална сграда без портал, купол, коридори или двор Разходката предвижда разглеждане на медресето на Амин Кан, мавзолея на Пахлаван Махмуд, минарето на Ислам ходжа и др. Настаняване в хотела Asia Khiva 4* или подобен. Свободно време след обяд. Вечеря в ресторант с фолклорна програма. Връщане в хотела и нощувка.
4-ти ден 24.09.18
Хива - пустиня Къзълкум - Бухара (480 км)
След закуска отпътуване за Бухара по пътя на древните кервани през пустиня Къзълкум - „Пътят на коприната“. Предвиждат се спирки за снимки в пустинята и на бреговете на величествената р. Амударя и свободно време за обяд в чайхана. Пристигане в Бухара в късния следобед. Градът е един от най - старите и значими градове на територията на Узбекистан. През своята 2500-годишна история израства до статута на важен търговски и занаятчийски център по Пътя на коприната. Бухара е и важно религиозно средище, посещавано от хиляди последователи на суфизма, които идват на преклонение пред родното място на Бахауддин Накшбанди - създател на една от най – големите суфистки секти. Заради своето богато културно историческо наследство, старата част на града е в Списъка на ЮНЕСКО. Настаняване в хотел Asia Bukhara 4* или подобен. Вечерята ще ви бъде приготвена и сервирана от шеф готвач в националния дом «DOSTON HOUSE», където можете да наблюдавате приготвянето на ястията, а той ще ви разкаже за особеностите на бухарската кухня. Нощувка.
5-ти ден 25.09.18
Бухара
След закуска, целодневна туристическа обиколка на града, която включва "Сърцето на Бухара" - архитектурния комплекс Ляби Хауз XVI-XVII в., Мавзолея на Саманидите ІХ-Х в.; цитаделата Арк - център на държавното управление в Бухара през 4 век; джамията Калян с 48 метровото минаре - символ на свещената Бухара от 12 век; Мавзолея Чешма Аюб ХІV в. със свещен извор, от който според легендата е пил вода библейския пророк Йов; медресето на Абдулазиз–Хана; Музея на килимите и др. Вечеря в прочутото медресе „Нодир Диван-Беги” с типично узбекска кухня и фолклорна програма. Нощувка.
6-ти ден 26.09.18
Бухара - Самарканд (250 км/ 3ч)
След закуска трансфер до жп гара и отпътуване за Самарканд със скоростния влак «SHARK» в първа класа. Пристиганe в Самарканд, основан 700 г. пр н.е. - един от най древните градове на Земята. Повече от две хиляди години градът е бил ключов пункт по Пътя на коприната. Туристическата обиколка започва с посещение на „Регистан” (Пясъчният площад) – световноизвестния комплекс от 3 медресета и джамията с позлатен купол; главната джамия Биби Ханъм XVII в. - най-голямата и най-красивата строена някога в Централната Азия в чест на първата съпруга на Тимур, дъщеря на китайския император. След почивка за обяд посещение на спектакъла за историческия костюм «EL MEROSI». Трансфер до хотела “DiyoraPalace” 4* или подобен и настаняване. Традиционна вечеря в местен ресторант. Нощувка.
7-ми ден 27.09.18
Самарканд
Закуска. Продължение на обзорна екскурзия в Самарканд с посещение на архитектурният комплекс Шахи Зинда, така наречения „Град на мъртвите” - комплекс от мавзолеи, датиращи главно от ХІV и ХV в. Изключителните шедьоври от теракота, майолика и филигранни облицовки с плочки са били създадени от персийски и азербайджански майстори и заедно представляват образец на керамичното изкуство, останал ненадминат в Централна Азия. Някои от тези най-ранни мавзолеи са били за жените на Тамерлан, за красивата му млада племенница и за неговите сестри. Това, което прави Шахи Зинда прочут е гробницата на Кусам ибн Аббас (Живият цар), братовчед на пророка Мохамед; обсерваторията Улугбек - невероятна конструкция от XV в. за изучаване на небесните тела. Улугбек, внук на Тимур създава през 1437 г. Зиджи Султани от 994 звезди, считан за един от най-добрите звездни каталози, създавани в древността; на гробницата на пророк Даниил, почитан от мюсюлмани, юдеи и християни. Следва дегустация на прочутите местни вина.
След обяд свободно време за самостоятелно разглеждане на града и посещение на прочутия източен пазар СИАБ в историческия център, също една от забележителности на града с която трябва да се запознаете. Вечеря в националния дом «MUBORAK», където ще наблюдаваме Мастер–клас по приготвяне на специално национално ястие „Пилаф” от шеф готвач. Той ще ви разкаже за историята на узбекската кухня . Нощувка.
8-ми ден 28.09.18
Самарканд - Ташкент (344 км/ 2,10ч)
Закуска. Посещение на мавзолея "Гур Емир" - гробницата на Амир Тимур, мавзолея Рухабад.
Свободно време до трансфер за жп гара и отпътуване в 17:00ч. за (продължителност 2 ч) Ташкент със скоростният влак «AFROSIAB» в бизнес класа. В 19:00ч. пристигане в Ташкент, трансфер и настаняване в хотел Miran International 5* или подобен. Вечеря и нощувка.
9-ти ден 29.09.18
Ташкент - Чимган - Чарвак - Ташкент (240 км)
След закуска отпътуване за целодневна екскурзия до Чимгански планини. Изкачване със седалковия лифт на височина 800 м за да се насладим на прекрасната гледка на планините и езерото Чарвак. Продължаваме до брега на Червакския язовир, където се намира курортната зона и хотел „Пирамиди”. Ще ни очаква обяд и възможност за плаж.
Полъхът на водата и разкошната гледка на планините създават атмосфера за почивка и отмора през най-горещите летни дни. Връщане в хотела в Ташкент. Вечеря и нощувка.
10-ти ден 30.09.18
Ташкент - София
Ранен трансфер за летище и отпътуване в 04:45ч с полет на с Аерофлот. Кацане в 07:05ч. Продължени за София в 08:20ч. Кацане в България в11:35ч.
ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая за РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ - 3499 лв
- на човек в двойна стая СТАНДАРТНА ЦЕНА - 3600 лв
- отстъпка за трети възрастен - 150 лв
- отстъпка за дете до 12 с двама възрастни - 400 лв

Забележка:

Необходим брой за осъществяване на екскурзията: 20 туристи.
В случай, че този брой не бъде набран най – късно 30-35 дни преди дата на тръгване се уведомяват всички потребители и се възстановяват всички внесени депозити или се прекалкулира цената или при група от 15 до 19 туриста се доплаща - по 100 лв на човек.
Смяната на посочения хотел с подобен от същата категория не се счита за значителна промяна на програмата;
Туроператора си запазва правото да променя последователността на изпълнение на мероприятията по програма;
Цените са изготвени при курс 1USD = 1.726 лв (08.11.2017). При промяна на валутния курс на щ.долар към лева, агенцията, си запазва правото да преизчисли цената към датата на доплащане.
Условия за записване:

Копие от задграничен паспорт, попълнен договор и депозит в размер на 1500 лева на човек;
Доплащането до: 30-35 дни преди дата на тръгването;
Предоставяне на всички необходими документи за получаване на виза - 45 дни преди дата на тръгване.
Данни за паспортен и визов режим:

- Визата за български граждани се издава и се заплаща при пристигане на Международно летище в Узбекистан.
За кандидатстване е необходимо копие на паспорта с валидност минимум 6 месеца след приключване на пътуването; попълнен визов формуляр; служебна бележка от месторабота или учебно заведение на фирмена бланка с името и адресна компанията, указващо служебна позиция на служителя /на български или английски език/.
Агенцията съдейства за подготовката и подаването на документите за виза, не се налага лично явяване;
За деца под 18 г. е необходима нотариално заверена декларация от родителя, който не придружава детето;
За посещение на Узбекистан няма задължителни ваксини;
Анулационни условия:

В случай на отказ от пътуването и прекратяване на договора от страна на потребителя, Туроператорът удържа следните неустойки:
- При анулация до 90 дни преди датата на пътуване – без неустойка;
- При анулация от 89 до 45 дни преди датата на пътуване се удържа в размер на внесения депозит;
- При анулация от 44 до 31 дни преди дата на пътуване - 50 % от общата стойност на пътуването;
- При анулация от 30 дни или неявяване на полет - неустойка 100% от общата цена на пътуването.
0004

Тагове

Оферти - Узбекистан |  Оферти - Самарканд |  Екскурзии - Узбекистан |  Екскурзии - Самарканд |  Екзотична почивка 2024 - Узбекистан |  Екзотична почивка 2024 - Самарканд

Избрани оферти