Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хавана

Потвърдена за 21.10.18! КУБА - Хавана и Варадеро - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

221102

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Директен чартърен полет Мадрид – Хавана – Мадрид
- летищни такси
- 3 нощувки със закуски в Хавана
- 4 нощувки на олинклузив във Варадеро
- всички трансфери по програмата
- позволен багаж 23 кг чекиран + 7 кг ръчен
- виза за Куба
- медицинска застраховка за покритие 6000 евро
- екскурзовод на български език

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Самолетни билет София – Мадрид – София - около 200 евро
- нощувка в Мадрид на отиване или на връщане (по желание) - 35 евро с безплатен шатъл

Програма на пътуването

Екскурзии
КУБА - Хавана и Варадеро - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


10 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 21.10.2018
Цена: 2455 BGN

КубаХавана и Варадеро с екскурзовод на български

Дати: 25.02.2018, 21.10.2018

Отидете в Куба възможно най-скоро, преди да изгуби това, заради което си струва да прелетите няколко хиляди километра
ЕКЗОТИЧНА ФЕЕРИЯ ОТ САЛСА, КОКТЕЙЛИ И УСМИВКИ
За да видиш Куба, не ти трябват очи. Трябва ти сърце.
Куба - С форма на алигатор и плажове от пясъци, нежни като диамантен прах, топли океански води с цветове на перата на паун, ярко зелени планини, древни градове с колониални площади и пищни дворци, напомнящи за могъщата някога сила на Испания и спонтанността на един народ.Куба,най-емоционалното и темпераментно присъствие в Западното полукълбо,острова на романтиката,салсата,пурата,куба-либре и вечно празнуващите хора...
Когато Христофор Колумб достига за първи път бреговете на Куба през 1492 г. (дълбоко убеден, че е стигнал до Индия), той пише в дневниците си: „Това е най-красивият остров, който очите ми някога са виждали. Надминава всички останали държави така, както денят надминава нощта със своята светлина и великолепие“.
ПРОГРАМА:

1 ДЕН: СОФИЯ – МАДРИД - ХАВАНА
Полет от СофияМадридХавана. Пристигане в Хавана,влудяващо красива и горда,където има душевност, неукротима жизненост и страст.Хавана днес е достолепна, пъстра,разнолика,автентична и все още прекрасна.Хавана-туптящото, горещо сърце на Куба,страната на 60-годишните кадилаци и бароковите сгради в ярки цветове.Среща с широката кубинска душа , която неизменно върви с пурите, Фидел, рома и мохитото. Кубинците, както и всеки народ, си имат свое разбиране за щастие, но то е това, което ги прави свободни и открити, отзивчиви и благодарни, истински… Усмихват се 24/7, танцуват по улиците, готови са да ви помогнат сякаш сте родните им деца... Трансфер до хотела и настаняване. Нощувка в Хавана.
2 ДЕН : ХАВАНА /ЮНЕСКО / -ПЪТЕШЕСТВИЕ ВЪВ ВРЕМЕТО
Закуска. Ще изследваме богатството от колониална архитектура и ще се потопим в атмосферата на историческия град , запазил очарованието си през вековете.Хавана е изключително красив град, в който архитектурните стилове от различни епохи ще ни пренесат назад във времето. Почувствайте старата Куба с всяка частица на тялото си – попийте аромата на пурите, рома и шоколада, впуснете се по стъпките на Хемингуей, Че Гевара и Хосе Марти. Предстои ни среща със Стария площад/Пласа Виеха/,за да се порадваме на разкошните къщи на хаванската аристокрация от класическите испански времена,ще погалим за късмет Кавалера от Париж – луд испанец,скитал се из стара Хавана облечен винаги в черно,който поразявал минувачите с екстравагантната си брада и коса и най-вече с очите си на пророк.Ще стигнем и до Площада на Оръжията,който е бил център на политическата,финансовата и военна мощ на испанска Хавана и испанска Куба.На него ще видим Замъка на Кралските Въоръжени сили,на чийто кула е стъпила малко странна статуетка на жена,която познаваме от етикета на рома Хавана Клуб-Ла Гиралдия,символ на Хавана и статуята на Карлос Мануел Сеспедес-баща на нацията и първи президент на републиката.Ще разгледаме още църквата Свети Франциск,впечатляващата барокова Катедрала на Хавана – класическата испанска представа за Вярата,Бога и Света и статуята на краля на фламенкото Антонио Гадес. Обяд с типични кубински ястия. Време е за живописна разходка+ на известната търговска улица „Обиспо” с най-хубавия кубински сладолед „Копелия”,наситения с изключителна атмосфера легендарен бар с жива кубинска музика- La Bodeguita del Medio , в който Хемигуей си е пиел мохитото и бронзовата статуя на писателя в бара El Floridita,където Папа Хем, както свойски го наричат кубинците,всяка сутрин идвал в десет, сядал на любимото си място и поръчвал своето „Папа доблес” - двойно дайкири, създадено специално за него. И така цели 15 години по 15 дайкирита на ден. Вдъхновен от тях, работел по ръкописа на „Старецът и морето”.Следващата спирка в Хавана е хотел Ambos Mundos, в който Хемингуей е отсядал,стаята винаги 511,сега музей/ 5 CUC/, подреден така, сякаш прочутият й обитател тъкмо си е тръгнал внезапно..Вечерното ни предложение е посещение на незабравимото Тропикана Шоу. Нощувка в Хавана.
3 ДЕН: ХАВАНА - РАЗХОДКА ИЗ СЪКРОВИЩНИЦА ЗА БИЖУТА
„Храната е за хората, а коктейлът – за боговете” Ърнест Хемингуей
Закуска. Хавана е мистериозна, Хавана е екзотична,многонационална,многокултурна,,многоцветна,от всичко по много,което можете да си представите. Нека и дадем възможност да завладее телата ни и покори душите ни и после да я занесем у дома,за да направи живота ни по – богат,по-пъстър,по-чувствен и усмихнат. Днес ще усетим безвремието и вятъра по време на обиколката по крайбрежния булевард Малекон ,най-дългата пейка в света,както я наричат местните жители. Ще продължим покрай Капитолио-точното копие на Капитолията във Вашингтон,където до 1959 е заседавал Парламента на Куба, внушителния Национален Театър,Пасео дел Прадо-перлата на Хавана.Следва фото-пауза на най-големия в Южна Америка площад на Революцията с велчествения 109-метров монумент на националния герой Хосе Марти,който се изпълва с над 1 000000 човека по време на майските манифестации. При посещението на папа Йоан Павел Втори в Хавана на площада са присъствали 1,5 млн. души! Там и команданте Кастро е произнасял някои от прочутите си 6-часови речи. Най-продължителната от тях е вписана в книгата на рекордите „Гинес” - 7 часа и 10 минути.Ще видим и новия,аристократичен квартал Мирамар с луксозните,елегантни сгради и Посолства на Чинка Авенида /Пето Авеню/,както и историческата сграда на хотел Насионал.Ще посетим и къщата –вдъхновение на Хемингуей ,Финка Вихия , построен в испански колониален стил върху хълм с прекрасна тропическа гледка към Хавана. Във владенията му се простира огромен парк, постлан с тучна морава и украсена от палми, орхидеи, мангови дръвчета, тръстики, папрати и други характерни за Карибската шир зелено-цветни обитатели.Хемингуей изживява последните 22 години от живота си сред ботаническата живопис на Финка Вихия (Finca Vig?a), както сам нарича своето лично кубинско убежище. В превод от испански името означава „наблюдателница“. Вдъхновен от рая на Финка Вихия, морето и цялата карибска околност, Хемингуей написва „За кого бие камбаната“ и безсмъртното си произведение „Старецът и морето“, с което печели награда Пулицер през 1953г. и Нобелова награда за литература през 1954 г. Финка Вихия става снимачна площадка за последната кино-продукция, посветена на животът на Хемингуей – „Папа Хемингуей в Куба“ (2016). Това е и първият американски филм, сниман в Куба след повече от 50 години студена война. Връщане в хотела. Нощувка.
4 ДЕН : ХАВАНА – ВАРАДЕРО
Закуска.Трансфер до Варадеро, най-известният курорт в Куба със завладяващи плажове. Настаняване в хотел 4* / 5* (на база All Inclusive). Добре дошли в „Перлата на Куба” и в „Райското кътче по брега на Мексиканския залив”. Истински гостоприемни, открити, усмихнати, приветливи и щастливи! Танцуват, шегуват се, карат те да се чувстваш прекрасно. Изглеждат различно като цвят на кожата и телосложение, но всички те са топли и темпераментни хора. Кристална морска вода, безброй плажове с фин бял пясък, палми,които се поклащат от вятъра,топъл тюркоазен Атлантически океан ...Полегнала върху 1200 километра дълга и тясна ивица земя, Куба всъщност е архипелаг от повече от 4000 острови и островчета.Това са фин бял пясък, кристално чисто изумрудено море, музика и танци, световно известни ром и пури и зашеметяваща кухня, която не оставя никого безразличен.Заедно с кралските палми и националното цвете на страната – марипоса, тя е един от символите на прочутия Остров на свободата. Жителите му са съумели да обединят испанските, африканските и карибските кулинарни традиции с местните пристрастия и вкусове. Вечеря и нощувка във Варадеро.
5 ДЕН : ВАРАДЕРО –ПЕРЛА В КУБИНСКАТА КОРОНА
Закуска. Вълнуващ ден ,на база All Inclusive ,сред екзотиката и очарованието на Варадеро,които няма да ви оставят безучастни.Любителите на спорта е добре да знаят, че единственото голф игрище на територията на Куба, което е с 18 дупки, се намира именно във Варадеро. . Варадеро е място, където артистичната атмосфера, културата и изяществото се обединяват в пълна хармония с лежерната почивка на плажа. Или...Екскурзия до Сиенфуегос и Тринидад – вълшебство в карибско синьо.
6 ДЕН : ВАРАДЕРО – СЪРЦЕТО НА СЛЪНЧЕВА КУБА
Закуска. Вълнуващ ден ,на база All Inclusive, сред екзотиката и очарованието на Варадеро,които няма да ви оставят безучастни . Или...Екскурзия сред великолепната кубинска природа и Карибско море.
7 ДЕН : ВАРАДЕРО – ИДИЛИЯ КРАЙ АТЛАНТИКА
Закуска.Вълнуващ ден ,на база All Inclusive, сред екзотиката и очарованието на Варадеро,които няма да ви оставят безучастни . Или...Екскурзия до Матансас – Кубинската Атина,столица на салсата.
8 – ДЕН : ХАВАНА - МАДРИД
Закуска.Свободно време.Обяд. Трансфер за полет ХаванаМадрид.
9 ДЕН – МАДРИД – СОФИЯ
Кацане в Мадрид. Полет София - Мадрид
ЦЕНИ:

25.02.18 Neptuno-Trit?n 3* / Gran Caribe Club Kawama 4* - 1399 евро
25.02.18 Gran Caribe Plaza 4* / Gran Caribe Club Kawama 4* - 1580 евро
21.10.18 Neptuno-Trit?n 3* / Gran Caribe Club Kawama 4* - 1255 евро
21.10.18 Gran Caribe Inglaterra 4* / Gran Caribe Club Kawama 4* - 1470 евро


Допълнителни екскурзии:

Сити Тур – стара Хавана / стария град - 58 евро на човек с включен обяд.

Пешеходна разходка включва: отвън Музея на Революцията (висш президентски дворец), и музея на кубинското художествено изкуство, църквата Ел Ангел, Входа на пристанището и 4те. Площада - Пласа де Армас, Пласа Сан Франсиско де Асис , Пласа Виеха и Пласа де ла Катедрал – Бодегита дел Медио. (зоната обявена от ЮНЕСКО за световно културно наследство. Обяд в ресторант местен ресторант в 13 часа.Продължаваме тура по Улица Обиспо - Бар Флоридита до Площад Парке Сентрал, Капитолиум, Големият Театър на Хавана Алисиа Алонсо/. Пасео дел Прадо
Тур нова Хавана 55 евро – продължителност 6 часа

Тур нова Хавана - среща във фоайето на хотел Трип Хавана Либре в 10.00 ч . с транспорт , с включен вход за Музея и крепостите.Ще посетим Музея на Хемингуей, Крепостите на Хавана, , Ел Канионасо (Топа). Крайбрежният булевард Малекон, Квартал Мирамар, Квартал Ведадо -Площада на Революцията, Хотел Национал, пазара за картини и местни занаяти.
ТРОПИКАНА ШОУ – 109 евро

Едно от най-вълнуващите кътчета на света това е Куба – страната, която никога не спи и безспир се забавлява под жарките лъчи на слънцето и веселите ритми на латино-танците.Всеки себеуважаващ се кубинец трябва да умее да танцува. Истинско удоволствие е да гледаш как мъжете завихрят в шеметен танц жените, а после с лекота, хумор и свежа непринуденост завъртат и главата й... Танците и музиката ,невероятно световно богатство са навсякъде в Куба.Те носят радост и любов и са най-доброто послание от островната държава към останалия свят. Хаванското ни приключение няма да е пълно без посещение на грандиозното шоу Тропикана ,срещу допълнително заплащане. В куверта е включена половин литрова бутилка ром „Хавана клуб” за двама, местната кока кола –тикола и ядки. Ще се оставим да бъдем завладени от бляскавата магия на цветове, ритми,темпераментни танци и красота, и вероятно ще си тръгнем тананикайки си ”Гуантанамера” . Връщане в хотела.Нощувка в Хавана.
ЕКСКУРЗИЯ ДО СИЕНФУЕГОС И ТРИНИДАД –ВЪЛШЕБСТВО В КАРИБСКО СИНЬО – 105 евро

Закуска.Отправяме се към Сиенфуегос / ЮНЕСКО/,създаден в началото на XIX – ти век от имигранти с френски произход, който бързо се превръща в център за търговия със захарна тръстика, тютюн и кафе. Разположен e на карибското крайбрежие в южната централна част на Куба, в сърцето на плантациите и притежава забележителен облик и излъчване. Ще видим парка Хосе Марти ,Градския театър с мраморната статуя на създателя на това културно съкровище Том?с Тери с прозвището "кубинския Крез",Музикалния павилион,Общината и Триумфалната Арка,подарък от работниците на Сиенфуегос и Република Куба,Катедралата,пъстрия пазар и впечатляващия и създаващ много настроение бар – El Palatino.Предстои ни среща със Замъка Вале ,символа на очарованието в залива на Сиенфуегос,едно от архитектурните съкровища на Перлата на Юга,който поразява с разнообразието от стилове и представлява еклектично мудехар-бижу.Има готическа Кула-символ на силата,Кула,наподобяваща Тадж Махал-символ на любовта и Мавританска Кула-символ на религията.Ще се изкачим до бара на покрива на замъка с великолепен изглед към залива и ще му се полюбуваме с коктейл в ръка .
Продължаваме към един от най-красивите градове – Тринидад, обявен от ЮНЕСКО за част от световното културно наследство,основан началото на XVI- ти век,когато търговиятя със захар процъфтява.Карибско-синият Тринидад е една магия. Калдаръмени улички с разноцветни къщички, залепени една за друга, сякаш образуват стените на лабиринт, който ни води някъде, навътре към тази омагьосваща реалност. От време на време покрай нас подрънква отдавна забравена от света кола или странен вид триколка. Но всичко е така омайно, че все едно сънуваш. Ще се разходим из пъстрите улици на Тринидад,недокоснат от времето,своеобразен музей под открито небе,където ще се любуваме на построените от богати земевладелци сгради около централния площад,Plaza Mayor,ще видим църквата „Света Троица“,в която се пази дървена статуя на Христос („Ел сеньор де ла Вера Круз“), обект на специална почит в 500 –годишния град.Колониалният Тринидад възхищава с автентичната си и непретенциозна красота,тесни каменни улички, неочаквани фасади, избухващи цветове и прекрасни мили хора. Кипи живот, музика се лее отвсякъде, мирише на вкусна храна и всички пият създадения тук коктейл Канчанчара - Ром, лайм, мед, натрошен лед и малко газирана вода,от който кипва кръвта .Връщане във Варадеро.Вечеря.Нощувка.
ЕКСКУРЗИЯ СРЕД ВЕЛИКОЛЕПНАТА КУБИНСКА ПРИРОДА И КАРИБСКО МОРЕ – ГУАМА ТУР -70 евро

Отпътуване за природния резерват Гуама,кръстен на последния вожд на индианското племе таино,борил се срещу испанските завоеватели на полуостров „ Сиенага де Сапата“/ ЮНЕСКО/,където могат да се срещнат огромен брой редки растения и животни – около 175 вида птици и над 30 вида влечуги. Оприличават силуета на Куба с този на крокодил. Може би затова зъбатото и своенравно земноводно не само се е превърнало в национален символ, но е и на голяма почит.Посещение на ферма с повече от 4000 различни по възраст и размер крокодили.В тази най-голяма блатиста местност на Карибите е най-сигурното убежище за кубинския крокодил,който е застрашен от изчезване вид. Денят продължава с плаване с моторна лодка в Лагуната на Съкровищата, чиито брегове са обрасли с тропически дървета с корени, създаващи невероятни картини, а водите й преливат от изумрудено зелено до опалово синьо до индианското селище на племето Таино,където с 32 скулптури и дървени колиби са пресъздадени техния бит ,култура и начин на живот. За жалост не е останало много от културата на народа таино, обитавал до XV-XVI век Карибите и Флорида. Според легенда индианците таино са хвърлили във водата несметни съкровища, за да не попаднат в ръцете на алчните испанци. За тях Колумб пише в дневника си: „Те търгуват с нас и ни дават всичко, което имат. Внасят голяма радост помежду ни.Те са много нежни и нямат никаква представа какво е зло, нито пък убийство или кражба. Ваше Височество може ли да повярва, че в целия свят няма по-добри хора. Те обичат съседите си, като обичат себе си и да говориш с тях е най-голямото удоволствие на земята, толкова са внимателни и винаги се смеят.“ На островчето при повече късмет може да видим и токороро – националната птица на Куба със сини пера на гърба, червено коремче и бяло на гърдите-цветовете на Кубинското знаме. Покана за обяд срещу допълнително заплащане.Следобед ще ви отведем на Карибски плаж с вълшебен бял алабастров пясък и кристална небесно синя вода,в която плуват стотици риби с всички цветове на дъгата между живите корали, които се полюшват величествено с вълните в прозрачно синята вода. Една феерия от цветове и живот, един сън, от който ти се иска никога да не се събудиш.Връщане в хотела.Вечеря.Нощувка.
ЕКСКУРЗИЯ ДО МАТАНСАС – КУБИНСКАТА АТИНА ,СТОЛИЦА НА САЛСАТА – 45 евро

За първи път думата се чува по радиото в композицията на Игнасио Пиньейро (Ignacio Pineiro), посветена на стар негър, продаващ бутифара (вид наденица) на централната улица на Матан-сас. Песента е в стил сон и е озаглавена "Ечале салсита" . Припевът гласи "Салсааааа! Ечале салсита, ечале салсита." (Salsaaaaa! echale salsita, echale salsita.)Наричат Матансас Град на мостовете,Спящата Красавица и Кубинската Венеция, където афро-кубинската музика и танци създават вълшебна атмосфера. Тук се намира и единствената по рода си издателска къща Вихия, изработваща ръчно книгите си.Ще видим Парка на Свободата с Кметството,Испанското казино и Театъра,Катедралата на Матансас и паметника на Хосе Марти.Днес ще открием и очарованието на пещерата Беламар,с 300 хиляди годишна история,където сталактити и сталагмити добре пазят тайните на провинция Матансас.Пещерата Беламар,първият туристически обект в Куба, е открита случайно на 17 април 1861 г. от китаеца Хусто Уонг, когото господарят му изпратил да търси изгубена овца. Кристалите по стените няма да спрат да ни радват по време на нашата обиколка в пещерата. Някои са като звезди, други –замръзнали водопади, трети преливат във всички цветове на дъгата. Задължителна спирка е Плащът на Колумб. Макар да „падат“ от височина 12 метра, гънките на скалите наистина напомнят стелещ се плат.С величествеността си поразява Готическата зала. Тя е пещера в пещерата - дълга е 25 м, а широка 80, и при всеки поглед очите не спират да се удивляват. Следват Морковената градина с „посадените“ от великата ръка на природата каменни „зеленчуци“ и Кулата на 12-те апостоли.Продължаваме към пещерата на Сатурн на чието дъно има топло езеро с цвят на син опал, в чиито води ще поплуваме.Капки вода се просмукват през скалите и образуват огромни сталактити и сталагмити с невероятни форми и цветове. Лъчите на залязващото слънце се промъкват през тесния процеп и създават усещането за нещо неземно и неповторимо.Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:

SOFIA - MADRID 07.35 – 10.25
MADRID - HAVANA 13:10 – 17:30
HAVANA - MADRID 19:30 - 10:10+1
MADRID - SOFIA 20.20 – 00.50
0002

Тагове

Оферти - Куба |  Оферти - Хавана |  Екскурзии - Куба |  Екскурзии - Хавана |  Екзотична почивка 2024 - Куба |  Екзотична почивка 2024 - Хавана

Избрани оферти