Начало / Екскурзии / Екскурзии - Сицилия

Потвърдена за 21.10; и 18.11.17! СИЦИЛИЯ през Пулия и Алберобело - самолет

Номер на оферта

/

206961

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек и включва:

- 7 нощувки в хотели 3*: 1 в Бари, 1 в района на Матера, 1 в района на Палермо, 1 в района на Сиракуза, 2 в района на Таормина, 1 в района на Таранто;
- 7 закуски в ресторантите към съответните хотели;
- 4 вечери – в Палермо, Таормина и Матера;
- Самолетен билет София – Бари и Бари – София с включени летищни такси и чекиран багаж до 20 кг.;
- Транспорт с комфортен автобус;
- Екскурзовод на български език;
- Туристическа програма в Алберобело, Матера, Палермо, Сиракуза, Таормина и Таранто;

Цената не включва

Цената не включва:

- Доплащане за настаняване в единична стая – 142 евро / 278 лв.;
- Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“, за 8 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г - 10 лв, за лица на възраст от 65 г до 70 г - 14 лв, за лица на възраст от 70 г до 75 г – 19 лв, за лица на възраст от 75 г до 80 г – 29 лв;
- Двупосочен фериботен билет Вила Сан Джовани – Месина - 16 Евро (задължителен за достигане до о-в Сицилия / може да се заплати на място);
- Екскурзия по желание до Катаня (при минимум 25 туриста) – 10 евро;
- Входните такси на посещаваните туристически обекти;
- По желание застраховка „Отмяна на пътуване“;
Допълнителна информация за туристическите обекти:

- Двореца на Норманите в Палермо – 10 евро,
- Катедралата в Монреале – 6 Евро,
- Долината на Храмовете – 11 евро;
- Сиракуза: Археологическият комплекс – 10 евро;
* Посочените входни такси са ориентировъчни и имат информативен характер.
**Летищните и горивните такси подлежат на препотвърждение от авиокомпанията. В този случай цената на пътуването може да бъде променена съгласно начислените такси.

Програма на пътуването

Екскурзии
Сицилия през Пулия и Алберобело - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 21.10; 18.11.2017
Цена: 1287 BGN

Бари, Алберобело, Матера, Палермо, Монреале, Агридженто, Долината на Храмовете, Сиракуза, Таормина, Таранто

Туристическа програма:

Ден 1:
СофияБари
Полет СофияБари в 18:00 ч. Трансфер до хотела в Бари. Настаняване в хотела. Нощувка.
Ден 2:
БариАлберобелоМатера
Закуска. Отправяме се към Алберобело – малко градче, разположено на два хълма, пресечени от река в провинция Бари (Южна Италия). Предстои туристическа програма в града. Градът печели своята популярност с уникалните си постройки, които са известни под името трули (Trulli). Те представляват праисторически постройки от варовик, които са били запазени непокътнати до наши дни. Те са обявени за национален паметник на Италия.
Продължаваме към Матера – малък италиански град разположен на 401м. надморска височина. Туристическа програма в града следобяд. Градът впечатлява със своите изсечени в скалите къщи. Според Холивуд мястото изключително много прилича на древна Палестина и именно по тази причина е използван за заснемането на филма „Страстите Христови“.
Настаняване в хотел в района на Матера. Вечеря. Нощувка.
Ден 3:
МатераПалермо
Закуска. Ранно отпътуване от Матера. Отправяме се към Палермо - столицата на Сицилия, древногръцкият Panormus (в превод „защитено пристанище“), хаотичен и шумен, отдал се на следобедната си сиеста. Невероятна смесица от норманска, ориенталска и барокова архитектура. Преминаване на о-в Сицилия с ферибот от Вила Сан Джовани до Месина (продължителност: около 20 минути). Продължаваме към Палермо. След обяд туристическа обиколка на Палермо: Двореца на Норманите с известната Галерия Палатина, Йезуитската църква, Парламента и площад Виктория, Катедралата – внушителна сграда в стил Сицилиански барок, площад Белини, площад Претория (известен още и като „Площадът на срама“, заради голите скулптури, които са част от фонтана в центъра на площада), площад „Виглиена“ (разположен на крачки от площад „Претория“ и известен също като площадът на „Четирите ъгъла“, изобразяващ четирите сезона и четирите испански крале на Палермо). Свободно време в Палермо. Настаняване в хотел в района на Палермо. Вечеря. Нощувка.
Ден 4:
ПалермоМонреале - Агридженто – Долината на Храмовете - Сиракуза
Закуска. Посещение на Монреале – малко сицилианско градче, заемащо високия хълм в покрайнините на Палермо, известно с красивата си Катедрала от XIIIвек, съхранила уникални мозаечни стенописи, които пресъздават сцени от Стария и Новия Завет.
Продължаваме към Долината на храмовете край Агридженто – национален архелогически паметник на Италия поед егидата на ЮНЕСКО, включващ останките на седем древногръцки дорийски храма от 5 век пр.н.е. Разглеждане на храма Конкордия – най-добре запазения древногръцки храм в света, храмът на Зевс, Хера и Херкулес.
Следобед отпътуване за Сиракуза – пътуване в миналото, когато значимостта на този древногръцки мегаполис се е равнявала на тази на Рим и Атина.
Настаняване в хотел в района на града. Нощувка.
Ден 5:
Сиракуза - Таормина
Закуска. Туристическа програма в Сиракуза – перлата на Сицилия. Посещение на Археологическия комплекс: най-големият древногръцки амфитеатър, Ухото на Дионисио, Пещерата на въжарите. Разглеждане на остров Ортиджа – сърцето на стария град- Храма на Аполон, Катедралата с вградените колони от храма на Атина, фонтана Аретуза.Свободно време в Сиракуза. Разходете се по търговската улица на Ортиджа, от пазара с традиционни местни продукти не пропускайте домашното вино Неро д’Авола и пикантните сицилиански сирена. Възможност за обяд. Отпътуване за Таормина – най-известният Сицилиански курорт, обгърнат в зеленина и цветя, архитектурен исторически шедьовър, предпочитана лятна резиденция за аристократи и банкери, посещаван от Вилхелм II и Ротшилд, от Брамс и Вагнер, от Мопасан, Дюма и Оскар Уайлд. Извисяващ се над Йонийско море, от Таормина се открива невероятна гледка едновременно към красивия средиземноморски бряг и към вулкана Етна, който стои в южна посока. Настаняване в хотел в района на Таормина. Вечеря. Нощувка.
Ден 6:
Таормина – Катаня
Закуска. Разходка в Таормина – днес малко градче, разположено на две нива на скалистия Йонийски бряг, от едната страна погледът стига до Месинския проток, а от другата до величествения силует на Етна. Разглеждане на Амфитеатъра и свободно време в Таормина. Самата Таормина е разположена на 200 метра над морското равнище. Безспорно най-голямата историческа забележителност тук е величественият древен римски театър. В Таормина една след друга следват внушителни готически замъци, сгради с норманска архитектура, барокови постройки. Следобед по желание екскурзия до Катаня (10 евро) - на брега на Йонийско море, вторият по големина град в Сицилия, предлага изобилие от слънце, вулканични камъни и история... Разглеждане на централния площад с Фонтана на Слона, символ на града и Катедралата „Св.Агата”, театъра Белини. Свободно време в Катаня. Най-популярното ястие тук е риба меч на скара, а за типичен местен специалитет се сочат и спагетите с масло от сепия.
Връщане в хотела в района на Таормина. Вечеря. Нощувка.
Ден 7:
ТаорминаТаранто / Кастеланета Марина
Закуска. Отпътуване за Таранто - италиански град разположен на Теренския залив, известен като „Град на две морета“, поради наличието на два бряга. Кратко пътуване с ферибот от Месина до Вила Сан Джовани (20 минути). Продължаваме към Таранто. Туристическа програма в града. По време на туристическата обиколка ще видите символът на Таранто - подвижният мост, който свързва новата и старата част на града, храмът на Посейдон, както и намиращия се срещу него Арагонски замък, представляващ внушителна сграда, поръчана от неаполитанския крал Фердинанд Арагонски през 15 век, чиято идея била да построи замък с отбранителни цели. Замъкът представлява голяма атркация за всички посетители на града, но за момента си остава затворен за посещения и може да бъде наблюдавам само отвън. Свободно време. Отпътуване за италианския курорт Кастеланета Марина, разположен в района на Таранто. Настаняване в хотел в района на Таранто. Нощувка.
Ден 8:
ТарантоБари
Закуска.Отпътуване за Бари – модерен град, който привлича туристите със своите старинни сгради и роматична атмосфера. Туристическа програма в Бари. Градът се състои от четири части. На север се намира старият град, известен като Бари Веккиа (Bari Vecchiа). Там се намират базиликата на Свети Николай (St. Nicholas), катедралата Сан Сабино (San Sаbino) и т.нар. Швабски замък. Замъкът Свабиан (Swabian) е построен в началото на дванадесети век, след това е разрушен и издигнат отново. Днес в замъка се провеждат важни изложби. Руската църква в града е една от най-атрактивните забележителности. Издигната е изцяло от поклонници. На юг се простира модерното сърце на града, където са разположени големите търговски обекти. През последните години е започнала мащабна реконструкция на стария Бари. Преустроени са два площада – Пиаца Меркантиле (Piazza Mercantile) и Пиаца Ферарезе (Piazza Ferrarese), но именно Старият град привлича много туристи. Трансфер до летището в Бари. Полет БариСофия (привечер).
Цена: 1287 лева

Дата: 02.03.17 / 11.04.17 / 09.05.17 / 16.09.17 / 21.10.17 / 18.11.17


Полетно разписание:

WIZZ AIR София-Бари 18:15 - 18:40
WIZZ AIR Бари-София 19:15 - 21:30
*** Полетното разписание подлежи на препотвърждение!
0002

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Сицилия |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Сицилия |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Сицилия

Избрани оферти