Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кападокия

Потвърдена за 22.04.18! КАПАДОКИЯ - автобус от София, Пловдив и Хасково

Номер на оферта

/

215097

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Транспорт с лицензиран транспорт
- 6 нощувки със закуски и вечери
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Истанбул, хотел 3* MARTINEZ HOTEL http://martinenz-hotel.hotel-istanbul.net/en/
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Анкара, хотел 3*ANKYRA HOTEL http://www.otelankyra.com/Main/Giris.aspx
- 3 нощувки със закуски, 3 вечери в Кападокия, хотел 4* KAPADOKYA - TASSARAY HOTEL -4* http://www.hoteltassaray.com/
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Бурса, хотел 3* BURSA - ARTIC HOTEL http://www.artichotel.com/contact.php
- Панорамна обиколка на Истанбул
- Панорамна обиколка на Анкара
- Програма в Кападокия ( два пълни дни )
- Панорамна обиколка на Коня
- Панорамна обиколка на Бурса
- Посещение на голямото солено езоро Тузгьол
- Посещение на керамчна фабрика
- Посещение на фабрика за Оникс
- Посещенние на винарна с дегустация на вина
- екскурзоводско обслужване на български език по целия маршрут;
- медицинска застраховка

Цената не включва

Цената не включва:

- куверт за посещение на атракционно заведение (Танца на дервишите) - 30 евро;
- полет с балон - 115 евро
- Турска вечер - ресторант с фолклорна програма – 30 евро (Менюто включва плодови салати, ядки и напитки местно производство)
- Обяд по време на екскурзия. Напитки по време на хранене
- входните такси на всички обекти, посещавани по програмата;
- разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Екскурзии
КАПАДОКИЯ - Одрин, Истанбул, Анкара, Кападокия, Тузгьол, Гьореме, Аванос, Пашабаа, Юргюп, Деринкую, Коня, Бурса - автобусна екскурзия от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 22.04.2018
Цена: 689 BGN

1 Ден / 22.04.2018
Отпътуване от София рано сутринта по маршрут СофияПловдивХасково - Свиленград. Преминаване през граничните пунктове Капитан Андреево и Капъ Куле. Разходка в Одрин с посещение на джамията „Селимие“ и музея на здравето. Отпътуване за Истанбул. Настаняване в хотел 3*. Свободно време. Вечеря. Нощувка
2 Ден / 23.04.2018
Закуска. Преди обяд разходка в Истанбул. Посещение на желязната църква „Свети стефан“ По желание: изкачване на най-високата жилищна сграда небостъргача „Сапфир“ изкачване на панорамната площадка с ресторант и 4D кино, където може да се насладите на виртуална разходка сред забележителностите на този космополитен град. Отпътуване за Анкара пристигане привечер. Настаняване в хотел Ankara Hotel 3*. Вечеря. Нощувка.
3 Ден / 24.04.2018
Закуска. Туристическа програма на вторият по големина град в Турция. Посещение на Музея на анадолските цивилизации. Посещение на мавзолея на Мустафа Кемал Ататюрк – основателят на Република Турция. Отпътуване за Кападокия . По път фотопауза на второто по големина солено езеро Тузгьол в страната. Пристигане в Кападокия. Настаняване в хотел. Tassaray hotel 4* Свободно време. Вечеря. Нощувка
4 Ден /25.04.2018
Закуска. Целодневна екскурзия с посещение и разглеждане на известните скални образувания в Кападокия. Разходка до крепостта Ючхисар - това е най-високата точка на Кападокия, от крепостта, която е и най-голямото скално образувание в района, се открива прелестна гледка към цялата местност. Издълбаните скални църкви и жилища днес са се превърнали в дом за птиците.
Посещение на открития музей Гьореме – тук ще уловите, най-добре историята на това място. Най-известното и посещавано монашеско селище в района на Кападокия, в което са запазени повече от 30 църкви от 9-ти до 11-ти век с оригинални стенописи. Днес там могат да се видят едни от най-добре запазените образци на скални църкви и манастири, византийски икони и фрески в Кападокия. Кратка фотопауза за спомен от Кападокия на панорамната площадка над Долината на гълъбите (някога тук са живеели гълъби в „къщички”, издълбани в скалите; те са разнасяли писма – основният начин на „комуникация” в древността). Свободно време и възможност за обяд
Посещение на Аванос - древната Ванеса е поредното място в Кападокия, което ще ви спре дъха с невероятната гледка към Къзълърмак, Червената река. Градът е известен с грънчарството, с пръст от наносите на реката, част от древното минало на Кападокия. Много живописни са улиците, застлани с обли камъни. Пазарете се, ако решите да купувате нещо и не се колебайте да се възползвате от възможността да получите безплатен урок и да се опита да направите свое собствено керамично произведение.
Посещение на Пашабаа – поредното вълшебно място с Комини на феите и изсечени в скалите църкви и монашески килии, поради което е известна и като Долината на монасите. Посещенние на винарна с дегустация на вина. Посещение в долината на въображението Деврент.
Посещение на Юргюп – символът на Кападокия – “Трите грации“. Вечеря Нощувка.
По желание и срещу доплащане посещение на заведение с богата фолклорна програма, която включва и уникален танц на дервишите (в цената е включена консумация на местни алкохолни и безалкохолни напитки в неограничено количество)
5 Ден /26.04.2018
Закуска Целодневна екскурзия до подземния град Деринкую, най-големият подземен град в Кападокия. Долината Ъхлара е каньон с обща дължина около 15 км и дълбочина 100, на някои места 150 метра. Около 4-ти век църквите и манастирите се появяват в долината, образувайки цели селища като Гореме, Зелва, Ачъксарай. Към днешна дата има около 105 църкви. Посещението е възможно на около 20. Някои са запазили зашеметяващи фрески. Характерно за Ъхлара е, че те са различни по стил. Тук има сирийски, египетски (коптски), арменски мотиви. Възможност за обяд. Посещение на Долините – на любовта, на гълъбите.Тези три долини са разположени между Учхисар и Чаушин. Достатъчно е да изберете една от тях, в която да си направите разходка, като задължително си носете вода и фотоапарат (и телефонът ви ще свърши работа, ако прави добри снимки). Посещение на Фабрика за Оникс и керамика, магазин за скъпоценни камани с възможност за покупки с големи отстъпки. Вечеря. Нощувка.
6 Ден /27.04.2018
Закуска. По желание и срещу доплащане възможност за полет с балон по изгрев слънце.
(Излита се призори; когато времето е ясно и няма вятър, излитащите балони са десетки. Не е много топло, докато слънцето не започне да се издига. Носете си шапки и ръкавици. Прелитате над скалните образувания и град Гьореме - Кападокия е под вас като на длан )
Отпътуване за Бурса. Около обяд пристигане в Коня - зеленият оазис насред гола равнина, център на анадолския ислям и основател на световноизвестния орден на Руми. Кратка рзходка. Отпътуване за Бурса. Пристигане вечерта в Бурса. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка
7 Ден / 28.04.2018
Закуска. Панорамна обиколка на Бурса – първа столица на Османската империя. Разглеждане на забележителностите на града – известната Улу Джами с 20 блестящи малки купола и забележителен фонтан във вътрешната част. Зелената джамия, панорамната площадка с гробниците на първите османски владетели Осман и Орхан Бей, посещение на Коза хан – уникално място с безбройни магазини за копринени шалове – истински произведения на изкуството. Отпътуване за България. Пристигане в България около полунощ.
Цена:

- на човек в двойна стая: 689 лв


Доплащане:

- за единична стая – 220 лв
Отстъпки:

- за човек в тройна стая – 30 лв
- за дете до 12 г в стая с двама възрастни – 140 лв
Входни такси за музеите:

Подземните градове – 25-30 лири,
Музей на анадолските цивилизации в Анкара – 20 т.л.
Крепостта Ючхисар – 7 т.л.
Скалните църкви в Гьореме – 30 т.л.
Долината Зелве – 10 т.л.
Подземният град Деринкую– 30 т.л.
Забележка:

Вечерите са без включени напитки;
Посещението на Ючхисар е свързано с изкачване по наклон. Не е препоръчително за хора с проблеми с крайниците. Желателно е туристите да са с удобни обувки.
Посещението на подземния град Деринкую не се препоръчва за хора, страдащи от дихателни проблеми или клаустрофобия. Ако някой не желае да посети обекта, би могъл да изчака отвън
Музейните такси се заплащат задължително в турски лири и е желателно да бъдат обменени в България
0004

Тагове

Оферти - Турция |  Оферти - Кападокия |  Екскурзии - Турция |  Екскурзии - Кападокия |  Пролет 2024 - Турция |  Пролет 2024 - Кападокия

Избрани оферти