Начало / Екскурзии / Екскурзии - Флоренция

Потвърдена за 23.10.17! ТОСКАНА през Хърватия, автобус от София, дневен преход

Номер на оферта

/

207409

Дати & цени

Цената включва

- 6 нощувки в хотели 3*: четири в Монтекатини Терме, по една в Загреб и в района нa Опатия;
- 6 закуски в ресторантите към съответните хотели;
- 6 вечери в ресторантите към съответните хотели;
- Местен екскурзовод във Флоренция;
- Туристическа програма в Загреб, Флоренция, Сиена и Пиза;
- Транспорт с комфортен автобус;
- Екскурзовод на български език ;

Цената не включва

- Настаняване в единична стая – 100 евро / 196 лв;
- Медицинска застраховка към „Булстрад Живот“ за 7 дни с покритие 5000 евро за лица на възраст до 65 г. – 8 лв, за лица на възраст от 65 г. до 70 г. – 13 лв, за лица на възраст от 70 г. до 75 г. – 17 лв, за лица на възраст от 75 г. до 80 г. – 25 лв;
- Сити такси – 6 евро /съгласно наредбата на италианския туристически борд – задължително се предплаща в офиса/;
- Използване на обществен превоз до Флоренция – 5,20 евро в двете посоки;
- Входни такси за посещаваните туристически обекти;
- По желание застраховка „Отмяна на пътуване“.

Програма на пътуването

Екскурзии
ТОСКАНА през Хърватия - културен и кулинарен тур - автобусна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!

Без нощни преходи!

7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 23.10.2017
Цена: 694 лв.

МАРШРУТ: Загреб, Флоренция, Монтекатини Терме, Сиена, Кианти, Сан Джиминяно, Монтепулчано, Пиенца, Пиза, Хърватската ривиера

ПРОГРАМА:

1 Ден
СофияЗагреб
Тръгване от София за Загреб в 08:00 ч. от Националния стадион “Васил Левски”. Настаняване в хотел в Загреб. Вечеря и нощувка.
2 Ден:
Загреб – Монтекатини Терме
Закуска. Историята пожелала Загреб векове наред да бъде част от империята на Хабсбургите, а по-късно – от Австро-Унгария, което е причина центърът на града да е силно повлиян от виенския сецесион, заради което носи името „малката Виена“. Кратка туристическа обиколка на Загреб – град с гостоприемна атмосфера и топло славянско сърце: аристократичният градски център с централния площад „Бан Йосип Йелачич”, Горни град с неоготическата катедрала и Двореца на архиепископа, хълма „Градец“ с енорийската църква “Свети Марко”, Каменна врата-най-святото място на Загреб,Парламента. Отпътуване за Италия и Тоскана –вълнуваща земя с живописна природа,средновековна атмосфера,камбанен звън, силно италианско кафе и перфектно вино. Вечеря и нощувка в SPA курорта Монтекатини Терме.
3 Ден:
Флоренция
Закуска. Туристическа програма във Флоренция (използва се обществен превоз - 2.60 евро на посока) - градът, чието име носи послание за просперитет, "процъфтяване" и романтика.Папа Бонифаций казва: „Вселената не се състои от четири елемента, а от пет – Земята, Въздуха, Огъня, Водата и Флорентинците…”. Ще видим: моста „Сан Николо“ - старият мост над река Арно; църквата „Санта Кроче”, Камбанарията и Баптистерия „Сан Джовани Батиста“ дело на Лоренцо Гиберти, от позлатен бронз; Площада на Синьорията с мускулестият Нептун и Давид на Микеланджело - голият мъж, събрал може би най-много възхищение в историята на света; Палацо Векио – старият дворец ; Галерия „Уфици“-първия музей в света и „Санта Мария дел Фиоре“ - катедралата на Флоренция,по чието създаване работят шестима от най-добрите архитекти на епохата. Честта да завърши купола се пада на Филипо Брунелески. Изправяйки се пред шедьовъра на Брунелески, дъхът буквално спира, за миг като че ли и сърцето престава да бие,а възхитата от видяното е в апогея си. Зашеметяващото и великолепно Дуомо е едно уникално архитектурно произведение в ренесансов и готически стил. Величествена и доминираща в пейзажа на цяла Флоренция със своя купол и с мрамора в различни оттенъци на бяло, розово и зелено...Свободно време във Флоренция. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
4 Ден:
Сиена – Кианти - Сан Джиминяно
Закуска. Отпътуване за Сиена. Посещение на Сиена – архитектурната перла на Тоскана, шедьовър от древна история, забележителна архитектура и изкуство, средновековен дух,но и неповторим романтичен облик. Сиена е и най-добре запазеният Средновековен град в Европа,основан е от Римляните. Постройките, които са оцелели от времето на разцвета на гордия град през Средновековието, са живото доказателство за богатството и разкоша от онези времена, когато са били вложени крупни суми за изграждането на един от най-внушителните градове в Италия. Величествената готическа катедрала на Сиена със статуята на Мария Магдалена, създадена от Джовани Пизано, хармоничната Пиаца дел Кампо с форма на вдлъбната черупка , Torre del Mangia, откъдето можете да видите целия град и мраморния Фонтан на радостта са само няколко от най-важните средновековни шедьоври,притежание на Сиена. Подгответе небцето си за среща с богатите вкусове на един от най-популярните винарски райони на Италия-Кианти, тъй като следва по желание посещение на винарна за дегустация на вина и обяд (около 30 евро). Продължаваме за Сан Джиминяно. В прегръдката на Ренесанса и културното наследство на Тоскана, не бихме могли да подминем неповторимия живописен исторически център на „Града на изящните кули” – Сан Джиминяно, който изживява своя апогей през XII век, когато благодарение на търговията със земеделски стоки местните хора успяват да се замогнат. Съперничество между отделните фамилии ражда забележителен архитектурен феномен – всяка от тях строи къщата си във формата на кула, като стремежът е кулата да е възможно най-високата в града. Така, в средните векове броят на кулите в Сан Джиминяно наброявал 72, символ на богатство и могъщество, но до днешни дни остават запазени едва 14 кули, които пак вдъхват средновековна мощ. Ще се разходим по средновековните тесни улички, ще посетим главните площади „Пиаца дел Дуомо” и „Пиаца дела Чистерна”, ще видим двореца на градската управа, който се нарича „Палацо дел Пололо“. Вечеря и нощувка.
5 Ден:
Монтепулчано и Пиенца
Закуска. Еднодневна гастрономическа екскурзия до Монтепулчано и Пиенца. Отпътуване за благородното, древно Монтепулчано, осеяно със средновековни и ренесансови сгради и основано от етруския цар и пълководец Ларс Порсена. Красота, зашеметяваща архитектура и превъзходно вино - истинско удоволствие за небцето! Специфичното за Монтепулчано вино носи благородното име Vino Nobile di Montepulciano – старо италианско червено вино с контролирано и гарантирано наименование за произход, произведено от лозята около града. В сърцето на Монтепулчано, само на няколко крачки от Пиаца Гранде и под елегантния ренесансов Дворец Ричи е избата Де Ричи, един от най-старите и красиви в света, в която се влиза през впечатляващо стълбище наподобяващо конник. В нея ще намерите самата същност на сладката земя Тоскана: виното, което етруските, нашите далечни предци, векове преди християнската ера пиели, със страст и постоянство, в щастие и радост! Избата се определя като "най-красивата Винарската изба в света". Следва по желание лек обяд с дегустация: три вина от Монтепулчано, Вино Санто, селекция от сирене пекорино и типични тоскански салами, брускети със зехтин и кростино от Тоскана /30 евро/.
Продължаваме с разходка в живописната Пиенца - роден град на Папа Пий II, който искал града да блести като „Новата Флоренция”, оттук и името - Pienza (Pio y Firenze). От „Улицата на любовта „се отива на „Улицата на целувката”, а от нея на „Улицата на късмета” и на централния площад Папа Пий II, където приветстваме Тосканското сирене Пекорино. Връщане в хотела. Вечеря и нощувка.
6 Ден:
Пиза – района на Опатия
Закуска. В родината на пастата, тирамисуто, Микеланджело, Да Винчи и Ерос Рамацоти, една от задължителните спирки е прекрасното градче Пиза, роден град на Галилео Галилей с очарователния „Площад на чудесата“-ансамбъл от няколко грандиозни сгради в романски стил, които проследяват живота на средновековния човек още от раждането. Туристическа програма в града - сред величествен и грандиозен пейзаж ще видим катедралата на Пиза, наклонената кула (18 евро), баптистерията и Camposanto Monumentale. Отпътуване за Хърватия. Настаняване в хотел в района на Опатия. Свободно време. Вечеря и нощувка.
7 Ден:
ОпатияСофия
Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София. Вечерта.

Цена: 694 лева

Дати: 03.04.17 - потвърдена / 01.05.17 - потвърдена / 29.05.17 / 23.06.17 / 28.08.17 / 22.09.17 / 23.10.17



Допълнителна информация за туристическите обекти:

- Галерия „Уфици“ – 25 евро (заплаща се предварително в офиса/необходима е предварителна резервация);
- Църквата „Санта Кроче“ във Флоренция – 8 евро;
- Палацио Векио във Флоренция – 10 евро;
- Камбанарията на Джото във Флоренция – 6 евро;
- Баптистерий на Дуомо във Флоренция – 6 евро;
- Посещение на винарна в 4-ти ден в Кианти/Сан Джииминяно – 30 евро (ориентировъчно);
- Катедралата в Сиена – 7 евро;
- Катедралата в Сан Джиминяно – 4 евро;
- Посещение на винарна и дегустация на местните вина в ден 5-ти в Монтепулчано – 30 евро;
- Наклонената кула в Пиза – 18 евро;
- Двора на чудесата – катедралата в Пиза – безплатно;
- Баптистерия в Пиза– 5 евро;
0002

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Флоренция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Флоренция |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Флоренция

Избрани оферти