Начало / Екскурзии / Екскурзии - Опатия

Потвърдена за 20.09! ХЪРВАТСКА, автобус от София без нощни преходи полупансион

Номер на оферта

/

196767

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
транспорт с автобус
3 нощувки със закуска и вечеря в хотел 2* звезди на остров Крк
1 нощувка със закуска в Загреб хотел 3* звезди
туристическа програма в Загреб
БОНУС! Екскурзия до град Крк, Риека и Опатия
посещение на Плитвичките езера, без включена входна такса
водач от агенцията

Цената не включва

Цената не включва:
входни такси за посещаваните обекти: Плитвички езера – 100 куни,
Целодневна екскурзия до полуостров Истрия: Пула - Ровин - Пореч – 25 евро ( 15 евро - за деца до 15 години ), при група от минимум 25 туристи, без включени входни такси пътуването се заплаща в офиса при доплащане на екскурзията
Доплащане за единична стая - 80 лв
доплащане за медицинска застраховка с покритие 5 000 евро за лица до 69 г. - 1 лв. на човек на ден
доплащане за мед. застраховка с покритие 5 000 евро за лица от 69 г. до 85 г.- по 2.50 лв. на човек на ден
лица над 85 години не се застраховат и ТО не носи отговорност при настъпване на застрахователно събитие.

Програма на пътуването

ПОТВЪРДЕНА!
ХЪРВАТСКА, автобусна екскурзия от София без нощни преходи!

Дати:
24.05.2017,
20.09.2017
Цена: от 385 лв.
5 Дни/4 Нощувки на полупансион


МАРШРУТ:
София - Загреб - Плитвички езера - Крк - Риека - Опатия - Ровин - Пореч - Пула - София

БОНУС! Целодневна екскурзия до град Крк, Риека и Опатия

Ден 1
Отпътуване от площад "Руски паметник", София в 5.00 часа по маршрут София - Загреб.
Пристигане в Загреб.
Разходка в централната част на Загреб и разглеждане на: площад Бан Йелачич, Старият град, Катедралата, Кървави мост, Каменната порта с чудотворната икона на Благословената Дева Мария и Христос, църквата “Св. Марк”, Парламентът, църквата “Св. Катерина”, улицата, разделяща Горен и Долен град.
Настаняване в хотел 3** в района на Загреб.
Нощувка

Ден 2
Закуска. Освобождаване на хотела.
Отпътуване към национален парк Плитвички езера, регистриран като туристически обект през 1949 г. и е добавен в списъка на Световното наследство на ЮНЕСКО през 1979 г. Районът представлява шедьовър на природата – уникална система от 16 езера, свързани помежду си от живописни водопади, обградени от хълмове, планини и пещери, прохладни горски масиви и тучна растителност. Стъпвайки върху някое от дървените мостчета, човек съзира феерия от синьо и зелено, и се чувства като в приказка за горски елфи и самодиви. Пешеходна разходка из парка с почивка за обяд (не е включен в цената). Възможност за безплатна разходка с корабче по едно от езерата.
Отпътуване към остров остров Крк.
Едно от най-красивите кътчета в Хърватска и най-големия остров в обятията на Адриатическо море. Посещаван ежегодно от хиляди туристи и местни жители, които се наслаждават на приятната и спокойна почивка.
Пътя до острова минава по прочутия Кръчки мост свързващ острова с континенталната част на Хърватия. Дължината на моста е цели 1430 метра, а преминаването през него е една изключително приятна разходка из Адриатическо море.
Настаняване в хотел 2*+ в района на Омишал.
Омишал е един от най-старите градове на остров Крък, построен е върху скалите на около 80 метра над морето с панорамна гледка към залива Кварнер. Запазил своята средновековна градска структура с чаровни тесни улички, а на закътания градски площад има голяма енорийска църква, чийто орган магически огласява селището.
Наред с това тук се намира една от най-романтичните пешеходни крайбрежни алеи, предлагаща спокойствие, тишина и разкриваща красотата на малкото яхтеното пристанище.
Вечеря на блок маса в ресторанта на хотела.

Ден 3
Закуска.
Отпътуване към най-големия град на острова - гр. Крк.
Пешеходна обиколка на град Крк.
Тук из тесните павирани улички зад всеки ъгъл Ви очаква късче очарователна история от Средновековието през Ренесанса до днешни времена.
Разглеждане на Замъка отвън, построен през 13-ти век и градските стени. Разходка из пазара, където може да видите старинни предмети открити в околността от 4 век пр.Хр.
Разглеждане на Катедралата и църквата Св. Квирин отвън.
Отпътуване за имперския СПА курорт Опатия, наричан още перлата на Адриатика.
Пешеходна разходка по стъпките на Франц Йозеф из града и ботаническата градина на Вила Ангиолина, където е поставено началото на организирания туризъм в Опатия. Крайбрежна пешеходна алея преминава покрай най-значимите забележителности на курорта едно от които е статуята на девойката с чайката, превърнала се в символ на Опатия, след като е поставена върху скала с гледка към града през 1956 г.
Свободно време с възможност за обяд.
Отпътуване за град Риека - днес най-голямото хърватско пристанище и един от най-динамичните хърватски градове, носещи обаянието на адриатика и запазил великолепни архитектурни паметници.
Посещение на Тръсат (т. нар Горен Град), разглеждане отвън на църквата посветена на Дева Мария с чудотворна икона закриляща града и замъка. Тръсатския замък е едно от най-добре запазените отбранителни съоръжения в Хърватска с внушителен силует, издигнат на хълм 138 м. над морското равнище.
Завръщане в хотела.
Вечеря в ресторанта на хотела.
Нощувка.

Ден 4
Закуска.
Свободно време в Омишал или по желание с допълнително доплащане целодневна екскурзия до полуостров Истрия: Пула - Ровин - Пореч.
Полуостров Истрия е вдъхновил много писатели и поети с красотата си, един Римски хроникьор пише – “В Истрия римският благородник се чувства по-близо до боговете”.
Отпътуване за Пула. Град разпростиращ се по дължината на югозападния бряг на Истрия.
Пула впечатлява с величествения Римски амфитеатър, един от най-добре запазените в света, построен изцяло от местен варовик и проектиран да приюти до 20 000 зрители, които да наблюдават кървавите гладиаторски състезания, състояли се там. Панорамата, която се разкрива от града спира дъха.
Отпътуване за Ровин. Разходка по тесните улички и площадчета, с очарователни стари каменни къщи, сякаш облегнати една на друга върху склоновете. Църквата Св. Еуфемийя доминира с високата си камбанария и статуята на светицата - покровител на града .
Ренесансовите градски стени, днес са частично съхранени и обграждат южната и северната част на стария град. Жул Верн, бащата на фантастиката, в търсене на уникални места за романите си, избира именно Ровин.
Продължаване към Пореч. В историческата част на града се намират красиви готически и барокови дворци посещавани от туристи от всички краища на света в продължение на векове, тук най-впечатляваща е базилика Св. Еуфемийя, под закрилата на ЮНЕСКО.
Завръщане в хотела.
Вечеря в ресторанта на хотела.
Нощувка.

Ден 5
Закуска.
Освобождаване на хотела.
Пристигане в София след полунощ.

Цена : от 385 лв.

Начин на плащане:
депозит при записване - 150 лв.
доплащане – 14 дни преди датата на отпътуване

Застраховане:
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс на ЗАД "Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
Сключена застраховка „Отговорност на Туроператора“ съгласно ЗТ със ЗАД „Армеец" – гр. София, ул.„Стефан Кaраджа“ 2.
Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.

Забележки:
Задължително изискване към туристите, които се движат с водач по време на обиколката на "Плитвички езера" е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът.
При мъгла, непроходими, опасно хлъзгави, стръмни, наводнени участъци на пешеходните маршрути, при лошо време или след проливни дъждове и свлачища, или други неподходящи метеорологични условия водачът има право еднолично да промени програмата от съображения за сигурността на участниците.
Обиколката на "Плитвички езера" е достъпна за туристи, които нямат здравословни проблеми с краката, сърцето или др. заболявания.
Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, високи обувки и т.н. не са вариант за преходи от този тип/, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани.
Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!
Туроператорът си запазва правото да променя последователността на изпълнение на програмата
Допълнителните екскурзии и мероприятия се заявяват в офиса на туроператора най-късно при доплащане на екскурзията
Входните такси са актуални към датата на публикуване на програмата. Туроператорът не носи отговорност за евентуалната им промяна, при пътуването се заплащат актуалните към момента входни такси за посещаваните по програмата обекти.
Програмата се осъществява при минимум 35 записани туристи.

Необходими документи:
лична карта или ?задграничен паспорт с 6-месечна валидност към датата на заминаване и ксерокопие на 2/3 страница;
За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима нотариално заверена декларация от родителите.
За деца, чиито имена се различават с тези на родителите – акт за раждане (оригинал + 2 копия).


0037

Тагове

Оферти - Хърватия |  Оферти - Опатия |  Екскурзии - Хърватия |  Екскурзии - Опатия |  22 септември - 2023 - Хърватия |  22 септември - 2023 - Опатия

Избрани оферти