Начало / Екскурзии / Екскурзии - Порто

Потвърдена за 24.08.17! ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ - обиколен тур, бг група, самолет

Номер на оферта

/

198875

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София – Мадрид – Лисабон – София
- Летищни такси /113 евро към 01.11.2015г/
- 1 нощувка със закуска в хотел 3* в Мадрид
- 3 нощувки със закуска в хотел в района на Порто 3*/4*
- 3 вечери в хотела в района на Порто 3*/4*
- 3 нощувки със закуска в хотел в центъра на Лисабон
- Полудневна туристическа обиколка на Лисабон
- Полудневна туристическа обиколка на Порто
- Полудневна туристическа обиколка на Мадрид
- Разглеждане на Саламанка /Испания/
- Екскурзия Фатима, Баталя, Обидош
- Водач/ Екскурзовод от агенцията по време на престоя в Португалия
- Медицинска застраховка за периода на пътуването с покритие 5 000 EUR

Цената не включва

Цената не включва:

- Допълнителни екскурзии на място
- Обяди
- Входните такси за посещаваните обекти – от 3 до 18 EUR всеки
- Застраховка „Отказ от пътуване” – около 38 лв /за туристи над 60 год има увеличение/
- Разходите от личен характер
- Всичко неупоменато в „цената включва“

Програма на пътуването

Екскурзии
ПОРТУГАЛИЯ и ИСПАНИЯ - обиколен тур - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 24.08.2017
Цена: 1468 BGN

Португалия и Испания - обиколна екскурзия

Маршрут: Мадрид – Саламанка – Порто – Брага – Гимараеш – долината на река Доро – Фатима – Баталя – Обидош - Лисабон – Евора - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока – Синтра
ПРОГРАМА:

1-ви ден
СофияМадрид
Сборно време на Аерогара София, терминал 2 в 05.00ч. Отпътуване за Испания в 07.00ч сутринта. Пристигане на летището в Мадрид в 09.45 ч. Туристическа обиколка на Мадрид с екскурзовод на български език. Свободно време в центъра на Мадрид. Настаняване в хотел. Нощувка.
2-ри ден
Саламанка - Порто
Закуска. Отпътуване с автобус за Португалия. Попътно посещение на Саламанка /UNESCO/. Разглеждане на Плаца Майор, разходка по тесните улици на стария град, посещение на Катедралата. Свободно време за обяд. Настаняване в хотел в района на Порто. Вечеря.
3-ти ден
Порто
Закуска. В 09.00 ч започва полудневна туристическа програма във вторият по големина град в Португалия, разположен на двата бряга на река Доро: историческия център – Стария град /UNESCO/. Посещение на катедралата, построена през 12 век, двореца Болса и моста Дон Луиш І, най – атрактивния от 6-те моста на река Доро, построен по проект на създателят на Айфеловата кула Густав Айфел. Посещение на винарска изба и дегустация на световно известния Портвайн. Свободно време в стария квартал Рибейра. По желание разходка с корабче по река Доро. По време на круиза ще се насладите на впечатляващата гледка към стария квартал Рибейра и шестте моста над река Доро, свързващи Порто с Вила Нова де Гаия - Дон Луиш I, Дона Мария Пия, Сао Жоао, Арабида, Фрейшо и Инфанте. След това ще се отправите към устието на реката и живописното рибарско градче Афурада. Връщане в хотела в късния следобяд. Вечеря. Нощувка.
4-ти ден
Брага – Гимарайш – долината на река Доро
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Брага, Гимарайш и долината на река Доро. Отпътуване в 09.00ч. Първо ще разгледаме средновековна Брага – често наричана „религиозната столица” на Португалия, заради големия брой църкви и катедрали. Градът е основан през 300 г пр.н.е от Келтите, бил е административен център при Римската Империя и епископски център през Средновековието. Разглеждане на историческия център: Катедралата в различни архитектурни стилове от 12в UNESCO, Епископския дворец, Праса де Република, сградата на Общината и др. Отпътуване за бароковата базилика Бон Жезус де Монте, намираща се на върха на хълм, недалеч от Брага. До светилището се стига по впечатляващо двойно бароково стълбище - „Виа Сакра” с денивелация от 116м. Площадките на Виа Сакра впечатляват с интересни градини, малки параклиси, скулптури, и алегорични фонтани. Първият фонтан символизира раните на Христос, следващите пет сетивата, и последните три добродетелите. Отпътуване за първата Португалска столица - Гимарайш. Тук е мястото, където Алфонсо Енрикеш се провъзгласява за крал на Португалия през 1139г. Градът е популярен с добре запазения си ранно – средновековен исторически център UNESCO и малки улички, които подканят да се разходите по тях. Разглеждане на замъка Сао Мигел от 10в, истарическия център и двореца на дуковете на Браганса от 15в. Отпътуване за долината на река Доро UNESCO. По бреговете на реката терасовидно са разположени лозовите масиви, от които се произвежда прочутото вино Порто /Портвайн/. Ще разгледаме типичните градчета Амаранте и Вила Реал, ще посетим центъра на региона – Регуа и ще дегустираме вино в известна винарна в Пиняо. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5-ти ден
ФатимаНазаре - Баталя – Обидош - Лисабон
Закуска. Отпътуване към Лисабон по маршрут Фатима – Баталя – Назаре – Обидош - Лисабон. Посещение на Фатима – третия по значимост център в католическия свят, посещаван ежегодно от милиони поклонници, посещение на манастира от 14в. в Баталя /UNESCO/, разглеждане и свободно време за обяд в Назаре – най-живописното рибарско градче в Португалия и Обидош – малко, живописно градче, където по стените на къщите можете да видите фрески датиращи от 7 в от н.е., разглеждане на замъка в Обидош. Настаняване в хотел в Лисабон. Нощувка.
6-ти ден
Лисабон
Закуска. В 09.00 ч започва полудневна туристическа обиколка на Лисабон с разглеждане на: булевард Либердаде, площад Росио, най-стария квартал на Лисабон – Алфама и средновековния замък Сао Жорж, площад Праса де Комерсио, кулата Белейм, паметника на Откривателите, манастира Жеронимош, Музея на каляските. Свободно време за самостоятелно разглеждане на града Нощувка. Връщане в хотела. Нощувка
7-ми ден
Евора
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия до Евора. Евора UNESCO е един от най-античните градове в Португалия с над 2000-годишна история и е отличен пример за архитектурата на португалския златен век. Градът е истински музей на открито с огромен брой добре запазени забележителности, които напомнят за мавърското, испанското, античното и средновековно минало през вековете. От периода на влияние на Римската империя са съхранени акведукта „Агуа де Прата” и римският императорски храм, който е най-запазеният подобен паметник на територията на страната. Храмът е издигнат в чест на богинята на лова Диана, като днес от него могат да се видят впечатляващите 14 коринтски колони, както и част от антаблемана. Интерес представляват и готическата катедрала, централния площад Праса до Жиралдо, крепостните стени и още над 500 ренесансови сгради. Връщане в хотела. Нощувка.
8-ми ден
Синтра - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока
Закуска. Свободен ден. По желание екскурзия Синтра - Ещорил – Кашкаиш – Кабо да Рока –Отпътуване в 09.00ч. Посещение на историческия център и Паласио Насионал – двореца е бил официална резиденция на кралското семейство до началото на 20в. Свободно време и възможност за посещение на величествения замък Пена, построен през 19в. на една от най-високите точки на планината Синтра в интересна комбинация от различни стилове: Египетски, Готически, Ренесансов, Мануелино и Ориенталски. Отпътуване за Кинта де Регалейра UNESCO – загадъчен романтичен замък с отлично поддържан парк с езера, пещери, извори, фонтани. Една от най-големите атракции е обърнатата кула, която е вкопана на дълбочина 27м под земята, а по спираловидно стълбище се слиза до най-ниското. Мистичната кула се свързва с алхимични и масонски ритуали. Посещение на Кабо да Рока – най – западната континентална точка на Европа, Кашкаиш – древно рибарско селце, превърнало се през 19 в. в предградие предпочитано от аристократите, и до днес там могат да се видят едни от най-скъпите и красиви резиденции в Португалия, разглеждане на яхтеното пристанище /панорамно от автобуса/, казино Ещорил и неговите градини /панорамно от автобуса/. Връщане в Лисабон. Трансфер до летището в 22.00ч. Отпътуване за България в 00.10ч. Пристигане на аерогара София в 06.00ч.
Полетни детайли:

София - Мадрид - Излита: 06:45 / Каца: 09:20
Лисабон - София - Излита: 23:50 / Каца: 06:00

Допълнителни екскурзии, невключени в пакетната цена:

- традиционна Фадо вечер /без вечеря/ при минимум 15 човека – около 45 EUR / организира се на място от представителя на агенцията/
- еднодневна екскурзия до Брага, Гимарайш и долината на р. Доро - 45 EUR
- еднодневна екскурзия до Синтра - Кашкаиш – Кабо да Рока - 38 EUR
- полудневна екскурзия до Евора – 38 EUR
Начин на плащане:

- депозит – 500 лева
- доплащане – до 30 дни преди отпътуване.
Срокове за анулации и неустойки:

до 60 дни преди датата на заминаване –100 лева;
от 59 до 30 дни – 500 лева;
от 29 дни до деня на пътуване – 100% неустойка.
0024

Тагове

Оферти - Португалия |  Оферти - Порто |  Екскурзии - Португалия |  Екскурзии - Порто |  Лято в чужбина - Португалия |  Лято в чужбина - Порто

Избрани оферти