Начало / Екскурзии / Екскурзии - Брюксел

Потвърдена за 25.07.18! БЕЛГИЯ и ХОЛАНДИЯ - 6 дни, самолет от София

Номер на оферта

/

217688

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София – Брюксел – София с авиокомпания „Уиз Еър”;
- Летищни такси и 1 салонен багаж (до 10 кг с размери 55х40х23 см);
- 2 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Амстердам или околности;
- 3 нощувки със закуски в хотел 3 звезди в Брюксел или околности;
- Трансфери летище - хотел и хотел – летище;
- Транспорт с луксозен автобус по програмата;
- Разглеждане на Антверпен, Амстердам, Утрехт, Ротердам, Брюксел с екскурзовод на български;
- Водач – придружител от туроператора.

Цената не включва

Цената не включва:

- Такси за вход в музеи, корабчета, градска такса (city tax) и пр.;
- Факултативна екскурзия до Заансе Сханс - 20 лв;
- Факултативна екскурзия до Брюж и Гент - 35 лв;
- Факултативна екскурзия до Ватерло - 47 лв;
- Застраховка „Медицински разноски при пътуване - по 2 лв на човек на ден;
- Чекиран багаж.

Програма на пътуването

Екскурзии
БЕЛГИЯ и ХОЛАНДИЯ - 6 дни - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


6 дни / 5 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 25.07.2018
Цена: 1299 BGN

Екскурзията е шестдневна и включва 2 нощувки в Амстердам или околности и 3 нощувки в Брюксел или околности и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Антверпен, Амстердам, Утрехт, Ротердам и Брюксел, възможност за разглеждане на Заансе Сханс, Брюж, Гент и Ватерло. Настаняването е на база нощувка със закуска в хотели 3 звезди. Лети се „Уиз Еър“ (в цената са включени летищни такси и 1 салонен багаж до 10 кг с размери 55х40х23 см). Вътрешните трансфери в Белгия и Холандия се извършват с автобус.
ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН – 25.07.2018 - 06:05 ч. – отпътуване от София за Брюксел с директен полет на авиокомпания „Уиз Еър“. 07:55 ч. – пристигане на летище „Шарлероа“ в района на Брюксел. Отпътуване за Антверпен (110 км) - вторият по големина град в Белгия и едно от най-големите европейски пристанища, център на диамантената търговия и индустрия, но и един от най-привлекателните за туристите градове в северна Европа, градът на Рубенс и неговата школа, приютяващ една от най-големите катедрали на стария континент. Разглеждане на Антверпен - Катедралата, „Гран Плас”, Кметството, замъка „Стен“, къщата на Рубенс. Отпътуване за Амстердам (160 км). Пристигане. Възможност за посещение на Райкс Музеум. Тъй като в музея обикновено опашките са големи, предлагаме предварителна резервация и закупуване на билета за влизане в определен час. Цена за Райкс Музеум: 39 лв. за възрастни и 4 лв. за деца до 17 г. Тази цена включва цената на билета за вход, която е съответно 17.50 евро и такса резервация. За точния час на резервацията можем да Ви информираме 15 дни преди датата на отпътуването. При покачване цената на билета за музея, туроператорът си запазва правото да коригира цената на тази услуга. Настаняване. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 26.07.2018 - Закуска. Разглеждане на Амстердам: централния площад „Дам”, Кралския дворец, Новата църква, Националния паметник на Освобождението, квартала „Йордан”, Бегиненхоф, цветния пазар, площад „Рембранд”. Разходка по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Посещение на фабрика за диаманти. Свободно време с възможност за разходки из града или посещение на музея на Ван Гог. По желание – посещение на Заансе Сханс – традиционно село, разположено на 20 км от Амстердам, където ще се потопите в типичната холандска атмосфера на вятърни мелници и традиционни храни и сувенири (с доплащане 20 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обсужване на български). Ще видите автентични холандски къщи, датиращи от XVIII век, ще посетите работилница за изработване на традиционното холандско сабо, където на живо ще ви представят този процес. След това ще посетите майсторите на сирена и от тях ще научите за процеса на правене на холандското сирене и ще дегустирате различни видове. Също така, ще посетите автентична вятърна мелница, в която се помещава работилница за производство на горчица, където ще получите подробна информация за мелниците и тяхното функциониране, както и за този местен продукт. Ще имате и достатъчно свободно време, за да си купите холандско сабо и други сувенири, холандско сирене и горчица, както и голямо разнообразие от традиционни подправки. Вечерта завръщане в Амстердам. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 27.07.2018 - Закуска. Отпътуване за Утрехт (55 км) - един от най-старите градове в Холандия, основан от римляните, а днес е четвъртият по големина град в страната. Утрехт е вековен религиозен център на Ниските земи и приютява един от най-старите университети в Северна Европа, който днес е най-големият в Холандия. Градът е и традиционен артистичен център, а през XVII век, подобно на Амстердам, се сдобива с канали, по които накацват живописни къщи с тесни фасади и островърхи покриви, толкова характерни за холандския градски пейзаж. Изключително романтично е да се разходи човек по живописните улички – кейове на стария град, по мостчетата, отрупани с цветя, и да помаха на своите събратя туристи от корабчетата, които кръстосват каналите. Разглеждане на старата част на Утрехт – Удеграхт (стария канал), площадчето „Висмаркт”, Домторен (камбанарията на старата катедрала), пл. „Домплейн”, катедралата. Възможност за разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Отпътуване за Ротердам (60 км). Панорамна обиколка на града и възможност за посещение на Еуромаст тауър. Отпътуване за Брюксел (145 км). Вечерта пристигане и настаняване. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 28.07.2018 - Закуска. Разглеждане на забележителностите на Брюксел: „Гран плас”, статуята на Малкия Жулиен, Църквата „Сен Никола”, „Плас дю Пети Саблон” и „Плас дю Гран Саблон”, Катедралата „Св. Св. Михаил и Гудула”, Кралския дворец и парка на Брюксел, галериите „Сент Юбер” (магазини и кафенета). Следобед – свободно време с възможност за посещение на музеи или разходка до Хейзел парк и Атомиума. По желание – полудневна екскурзия до Ватерло (40 км) – историческото място, където на 18 юни 1815 г. се е състояла битката между Наполеон Бонапарт и съюзническите войски, водени от херцог Уелингтън и пруския фелдмаршал Гебхард фон Блюхер (с доплащане 47 лв. на възрастен и 21 лв. за деца до 7 години и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; екскурзията включва транспорт, комбиниран билет за посещение на Мемориала, Панорамата, Лъвската могила и чифлика „Угомонт“ и екскурзоводско обслужване на български език; екскурзията се провежда при минимум 25 човека). Поражението на Наполеон в тази битка слага край на управлението му като император на Франция. Завръщане в Брюксел. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН – 29.07.2018 - Закуска. Свободен ден в Брюксел или по желание – екскурзия до Гент и Брюж (200 км) – два от най-атрактивните градове на Белгия (с доплащане 35 лв. на човек и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място; цената включва транспорт и екскурзоводско обслужване на български и не включва входни такси; екскурзията се провежда при минимум 20 човека). Гент е духовната столица на Фландрия, родно място на Карл V (1500 г. – 1558 г.) – един от най-великите владетели в европейската история, за когото се твърди, че едва ли е знаел всичките си титли и корони и че слънцето никога не е залязвало над владенията му. Днес Гент е оживен туристически център, второ по големина пристанище на Белгия, след Антверпен. Построен върху многобройни островчета на мястото, където р. Лис се влива в р. Шелда, градът е прорязан от множество канали и потапя посетителя в интимната поезия на своите кейове и в изключителната атмосфера на своите паметници с дълга история. Разходка из старата част на града – катедралата, часовниковата кула, кметството, моста Сен Мишел, Кея на тревите, зеленчуковия пазар, Петъчния пазар, Кея на жерава, замъка на графовете на Фландрия. Следобед – посещение на Брюж, наричан още „Северната Венеция”. Брюж е един от най-привлекателните белгийски градове, мистичен и спокоен, като че току-що излязъл от Средновековието със своите тухлени къщи, потъмнели от патината на времето, с благородните фасади на своите обществени сгради и дворци, със своите църкви с островърхи камбанарии, сгушени покрай каналите, в които кротко и величествено плуват лебеди. Разглеждане на стария град – Бегиненхоф, някогашната болница „Св. Йоан” (днес музей на Мемлинг), Площада на бъчварите („Плас де Таньор”), „Гран плас”, халите, „Плас дю Бур”, базиликата „Сен Сан”, в която се пази стъкленица с Кръвта Христова, Кметството, Зеления кей (Льо Ке Вер), Кея на броеницата (Ке дю Розер). Възможност за разходка с корабче по каналите (цената на билета за корабчето не е включена в цената на екскурзията). Вечерта – завръщане в Брюксел. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН – 30.07.2018 - Трансфер до летището. 08:30 ч. - отпътуване за София с директен полет на авиокомпания „Уиз Еър“. 12:05 ч. – кацане на летище София.
ДАТИ И ЦЕНИ:

25.07.2018 – 30.07.2018
ЦЕНИ ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ до 01.05.2018:

- на човек в двойна стая - 1299 лв
- трети възрастен - 1279 лв
- дете до 11 с двама възрастни - 1199 лв
- дете до 11 с един възрастен - 1259 лв
- доплащане за единична стая - 310 лв
- доплащане за чекиран багаж до 20 кг - 124 лв
- доплащане за чекиран багаж до 32 кг - 150 лв
СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 1355 лв
- трети възрастен - 1335 лв
- дете до 11 с двама възрастни - 1255 лв
- дете до 11 с един възрастен - 1315 лв
- доплащане за единична стая - 310 лв
- доплащане за чекиран багаж до 124 лв
- доплащане за чекиран багаж до 32 кг - 150 лв


0001

Тагове

Оферти - Белгия |  Оферти - Брюксел |  Екскурзии - Белгия |  Екскурзии - Брюксел |  Лято в чужбина - Белгия |  Лято в чужбина - Брюксел

Избрани оферти