Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тел Авив

Потвърдена за 22.09; и 20.10.17! ИЗРАЕЛ - 4 дни - бг група, самолет от Варна

Номер на оферта

/

200837

Дати & цени

Цената включва

Цените включват:

- Самолетен билет Варна – Тел Авив - Варна с полет на авиокомпания Wizz Air;
- 3 нощувки със закуски и вечери в хотел Saint Michаel 4* http://saintmichaelhotel.ps/ във Витлеем
- Всички екскурзии и входни такси описани в програмата;
- Всички трансфери с луксозен климатизиран автобус;
- Медицинска застраховка „Помощ при пътуване“ с покритие 5 000 евро;
- Екскурзовод на български език;

Цената не включва

Цените не включват:

- бакшиши 15 долара (27 лв), заплащат се предварително в България;
- лични разходи;
- 1 регистриран багаж до 23кг - 220 лева
- голям салонен багаж - 95 лева

Програма на пътуването

Екскурзии
Есен 2017 в ИЗРАЕЛ - 4 дни - българска група - самолетна екскурзия от Варна - ПОТВЪРДЕНА!


4 дни / 3 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 22.09; 20.10.2017
Цена: 929 BGN

Стандартна цена – 929 лева

Израел - страна с много забележителности! Йерусалим е най-значимия религиозен център на планетата. Тук се намират Божи гроб, който е най-свещеното място за християните, Стената на плача, която е изключително важна за юдеите и третата по значимост джамия в света – Ал Акса.
Яфа е събрал еврейската култура в своите прегръдки...
Витлеем – градът на Исус...
Най-древният град на планетата Йерихон...
Мъртво море - природен феномен, наречен „дъното на света“ ...
Програма:

Първи ден – Тел Авив – Яфа – Лод - Витлеем
Отпътуване от летище Варна с директен полет до Тел Авив с авиокомпания Wizz Air. Посрещане на летище Ben Gurion от представител на фирмата – партньор. Ще започнем с Яфа древния пристанищен град, който се смята за един от най-старите в света, намиращ се на възвишение от където се открива неоценима гледка към брега на Тел Авив и неговите плажове. Разходка в района на старото пристанище където скрити в тесни павирани улички има множество малки кафенета и пекарни, както и чудесни ресторанти, в които се предлагат морски ястия. След това ще продължим към град Лод (древният град Лида Палестинска) югоизточно от Тел Авив, за да посетим църквата Свети Георги един от най-големите християнски храмове от четвърти век. Мъченик Свети Георги е най-известният войник-светец в християнската традиция, тук ще сведем глава пред гроба му. Настаняване в хотел Saint Michаel 4* http://saintmichaelhotel.ps/ , вечеря. Нощувка.
Втори ден – ВитлеемЙерусалим - Витлеем
След закуска ще започнем деня с разходка из Витлеем, отстоящ на около 10 км. от Йерусалим и смятан от вярващите за родното място на Исус от Назарет. Тук е роден и Давид, вторият цар на Израел и често е наричан в Библията "градът на Давид". Витлеем е люлката на библейската история и еднакво тачен и от трите религии. Ще посетим "Църквата на пастирите", яслите в които е бил поставен Младенеца, мястото със сребърната звезда където ангелите обявяват раждането на Исус. Продължаваме към „майката“ на всички църкви – "Рождество Христово"- най-голямата забележителност на града. Построена е тук за да се помни, че това е рожденият град на Исус. Разположената на площад Мангер църква е един от най-старите действащи християнски храмове. Състои се от две части – базиликата и църквата Св. Катрин. Базиликата е православна, а църквата Св. Катрин – римокатолическа, изградена в готически стил. Следва обиколка на Йерусалим, която включва - Стария град на Йерусалим; Стената на плача най-свещеното място за евреите. Тук между пукнатините на масивните стени, които са руините на Соломоновия храм, поклонниците поставят бележки с молитви, съкровени и искрени пожелания. В близост до нея се намират други важни еврейски обекти – тунелите, еврейският квартал с великолепното Кардо и цитаделата на Давид. Ще може да видим Купола на скалата и джамията Ал Акса. След това ще преминем през 14-те спирки на Пътят на страданието -Via Dolarosa това e улицата, по която в древен Йерусалим е минал с кръста Исус Христос към мястото на разпятието Голгота .... и стигаме до храмовия комплекс на Гроба Господен – най-святото място за Християнския свят. В Църквата на Божи гроб са най-важните християнски светини включително камъкът на помазването (на който е било положено тялото на Христос след свалянето му от кръста) и гроба на Исус. Църквата на Божи гроб е място за поклонение на милиони християни от цял свят. Вълнението е неописуемо... Прибиране в хотела, вечеря. Нощувка.
Трети ден
Закуска. Отново ще се върнем в Йерусалим ще се отправим към Елеонския хълм, за да посетим Църквата на Pater Noster, за да видим различните преводите на "Отче наш", ще се разходим по пътят към Църквата на Dominus Flevit (Сълзите на Господ) където Господ се разплакал пред града, предвиждайки бъдещото му разрушение. Църквата е построена през 1955 г и формата ? наподобява сълза. След това продължаваме да вървим към Църквата на всички нации и Гетсиманската градина,тук именно е дошъл Исус в нощта преди разпъването му на кръста, тук е бил предаден и арестуван. На мястото, където според преданията Юда предава Исус е била построена базилика още през V в. През 1919-1924 г. е била построена съвременна църква от всички нации. В нея има 12 купола и гербовете на 12-те страни дарили средства за построяването и. Вътре има картини, изобразяващи “Гетсиманското моление”, „Предаването на Спасителя” и „Арестуването на Христос”, на пода пред олтара има венец от тръни, заобикалящ скалата на която се е молел Христос. Сините витражи създават в църквата полумрак, символизиращ последната земна нощ на Исус. Пред олтара на църквата е поставен камъка, на който според преданието, Исус произнася своята молитва. Този християнски храм винаги тъне в полумрак, в памет на събитията, разиграли се през нощта на Велики четвъртък срещу Разпети петък. Продължаваме на югозапад от Стария град към хълма Сион – очарователно място с уникални находки, което спира дъха и е незабравимо преживяване. Тук се намира и католическото немско абатство Успение на Пресвета Богородица – построено преди около 100 години, в чиито сутерен е статуята на спящата Богородица, а в съседство е сградата в която е стаята на Тайната вечеря т.е. Горницата, където Христос извършва последната вечеря с апостолите, тук е и гроба на цар Давид. Пътят ни отвежда до църквата Свети Петър в Галиканту, построена в спомен за греха на човека и страданието на Бога. Традицията счита, че тук се е намирал дворецът на първосвещеника Каяфа, в подземието на който Исус Христос е прекарал нощта преди да бъде заловен. Тук апостол Петър три пъти се отрича от Христос в онази нощ. Нещо повече, ще посетим и Йерихон (Градът на палмите ) най-старият град в света за да видим мястото където Исус нашия господар е бил изкушаван от дявола в продължение на четиридесет дена, според библейските писания. И продължаваме към Мъртво море, най-ниската точка на земята за да имаме едно незабравимо преживяване... да поплуваме, да почетем вестник легнали по гръб без да потънем, да се намажем с лечебна кал.
Прибиране в хотела, вечеря. Нощувка.
Четвърти ден
Закуска. Освобождаване на хотела. На път за летище Ben Gurion – Тел Авив се отправяме към Ейн Карем, недалеч от Йерусалим. Тук е била лятната къща на Захария, бащата на Йоан Кръстител. И тук Дева Мария посещава своята братовчедка Елисавета (майката на Йоан) по времето когато двете са бременни. На мястото където е роден Йоан Кръстител е изградена православна църква. В двора и има скулптура на двете жени. На стената се вижда описание на събитието (откъс от Евангелие от Лука) на десетки различни езици.
Следва директен полет за Варна в 14:40 часа
ДАТИ:

22.09.2017 - има места; 20.10.2017 - има места; 17.11.2017 - няма места

СТАНДАРТНИ ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 929 лв
- единична стая - 1009 лв

Условия за записване:

- подписване на договор за организирано пътуване;
- депозит 50% при резервация;
- доплащане – 30 дни преди датата на отпътуване.
Необходими документи:

- Международен паспорт с валидност минимум 6 месеца от датата на връщане
Полет но разписание:

W6 4547 ВарнаТел Авив 11:40 13:50
W6 4548 Тел АвивВарна 14:40 17:20
0069

Тагове

Оферти - Израел |  Оферти - Тел Авив |  Екскурзии - Израел |  Екскурзии - Тел Авив |  Есен 2023 - Израел |  Есен 2023 - Тел Авив

Избрани оферти