Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Потвърдена за 26.09.17! РИМ-Неапол-Сиена-Флоренция-Венеция, самолет+автобус

Номер на оферта

/

201989

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София - Неапол с включена летищна такса ;
- 6 нощувки със закуски в хотели 3 и 4 звезди;
- Автобусен транспорт по програмата;
- Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
- Медицинска застраховка.

Цената не включва

Цената не включва:

- Входните такси на посещаваните туристически обекти.
- Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*;
- галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 35 евро *;
- Помпей/входна такса, екскурзовод и резервация/- 30 евро*;
- Трансфер с автобус до летище София за туристите от Пловдив и Хасково- 25лв;
- Голям салонен багаж /максимални размери 56см х 45см х 25см/-35лв.
- Регистриран багаж до 23кг. + 1бр. малък ръчен багаж– 65лева;
- Корабче до Венеция и обратно– 20 евро;
- Билети за метро в Рим и Флоренция– 9 евро;
- Слушалки в Рим, Флоренция и Помпей– 9 евро.
*Посещението на Ватиканските музеи, галерия «Уфици», Помпей и трансфера до София се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туриста*.

Програма на пътуването

Екскурзии
Топ оферта: РИМ, Ватикана, Помпей, Неапол, Сиена, Сан Джиминяно, Флоренция, Венеция, Триест - 26.09.2017 - екскурзия със самолет и автобус от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус + самолет
Дати: 26.09.2017
Цена: 895 BGN

ПОМПЕЙ – НЕАПОЛ – РИМ – СИЕНА – САН ДЖИМИНЯНО – ФЛОРЕНЦИЯ – ВЕНЕЦИЯ – ТРИЕСТ

- 50 лв намаление до 30.04.2017

ПЪРВИ ДЕН – 26.09.2017
Отпътуване в 13.55ч.от летище София за Неапол /по желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив/. 14.35ч.- Пристигане в Неапол. Отпътуване и разглеждане на Помпей- един от най- забележителните археологически музеи на открито в света.Тази уникална разходка в далечното минало ще ни даде най-цялостна представа за устройството на град по времето на Римската империя. Ще видим останките от Форума с Базиликата, Храмовете на Аполон, на Август , на Юпитер, Театъра и Амфитеатъра, Публичния дом. Ще надникнем и в останките на домовете, които са богата антология на римските жилища. По- богатите от тях са били с бани, с фонтани, с изящни музайки. Помпей ще ни развълнува и със страшната си смърт, причинена от изригването на Везувий, но ще ни очарова с днешното си възкресение от пепелта. Вечерна разходка в Неапол. Градът в подножието на Везувий съчетава невероятната природна красота с колорита на миналото и динамиката на настоящето. Нашата обиколка ще започне от красивия площад Плебисцито, където се намира Кралския дворец, някогашната официална резиденция на Бурбоните и Савойските крале.Срещу него е импозантната църква “Сан Франческо ди Паола“, построена по заповед на Фердинанд 1 по подобие на римския Пантеон.В страни от площада са Театро Сан Карло- една от прочутите опери в света и Галерия Умберто I, построена 1890 г в неоренесансов стил.Ще видим и два известни замъка в Неапол.Маскио Анджоино, известен като новия замък- Кастел Нуово, построен 13 в. От Карл I Анджуйски и Кастел дел Ово/ замъкът- яйце/, който се намира до морето на малкото островче Мегарида. През Римската епоха тук е била крепостта на римския патриций Луций Ликула. Няма да пропуснем панорамната обиколка на крайбрежната улица и фотопаузата от хълма Позилипо , откъдето се разкрива впечатляваща гледка към целия Неаполитански зали. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН – 27.09.2017
Закуска. Отпътуване за Рим. “Roma , la citta eterna”- Вечния град Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим. Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът/ признат за едно от новите чудеса на света /. Бил е място за гладиаторски битки,боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка- Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но и с изяществото си.Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан- Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН – 28.09.2017
Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение с екскурзовод- изкусвовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела.Ще ни впечатли величието и богатството на най-големата христианска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величесвения храм. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН – 29.09.2017
Закуска. Отпътуване за Сиена- най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му предават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „ Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване-Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини,Донатело. Отпътуване за удивителното градче Сан Джиминяно. Още отдалече ще ни очарова неговият силует от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопим в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия .През красивата и внушителна Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата главни площада „Пияца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“-съхранили безброй произведения на изкуството.Ще си оставим време да опитаме „най-вкусния сладолед на света“ и задължително ще опитаме от емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН – 30.09.2017
Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовър на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици-днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН – 01.10.2017
Закуска. Разглеждане на Венеция- градът на лагуната, на гондолите, на каналите и мостовете- градът на всички мечти. Великолепният архитектурен ансамбъл на площад “Сан Марко”впечатлява с тържествените здания на Старата и Новата Прокурации, с високата 98,6 м Камбанария, с Библиотеката на Сансовино, с Часовниковата кула. Най-представителните сгради безспорно са Двореца на дожите и базиликата “Сан Марко”, възпяващи славната история на Венецианската Република. Ще се разходим по тесните улички, малки площадчета, старинни мостове, за да достигнем до моста “Риалто”, от чиято внушителна белокаменна арка се открива великолепна гледка към Канале Гранде. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН – 02.10.2017
Закуска. Отпътуване за главния град на Автономната област Фрули Венеция Джулия - Триест. Кацнал на брега на Адриатическо море и населяван през вековете от различни народи- гърци, италианци,арменци,славяни, французи, немци, австрийци - градът е успял да превърне смесицата от различни култури и архитектурни стилове в уникален чар.Посещението ще започне от „Пиаца д‘Унита д"Италия” - централния площад на града,отворен към морето и обрамчен с импресивните дворци Палацо дел Муниципио и Палацо дел Говерно. В центъра е Фонтанът на четирите континента, дело на склуптура Маджолени.Минавайки покрай сградите на старата Борса и Театро Верди ще достигнем до Гранд Канал -едно от най-очарователните места на града. Отпътуване за България.
ОСМИ ДЕН – 03.10.2017
Пристигане в България.
ЦЕНА: 895 * лв.

Цена за дете до 12г. в стая с 2-ма възрастни: 845 лв.
Доплащане за единична стая: 300 лв.
Забележка: -50лв остъпка при записване до 30.04.2017


Необходими документи:

*лична карта или задграничен паспорт, валидни минимум 6 месеца след датата на завръщане от екскурзията – копие от документа се предоставя в офиса на фирмата при внасяне на депозит.
*за деца под 18 години – нотариално заверено пълномощно от единия или двамата родители
0063

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Рим

Избрани оферти