Начало / Екскурзии / Екскурзии - Токио

Потвърдена за 26.10.2017 - ЯПОНИЯ - Токио, Нико, Фуджи, Хаконе, Киото, Осака

Номер на оферта

/

205996

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек в двойна стая и включва:
Самолетен билет София – Истанбул – Токио / Осака – Истанбул - София
Летищни такси
Всички трансфери по програмата
4 нощувки със закуски в Токио
2 нощувки със закуски в Киото
2 нощувки със закуски в Осака
Целодневен тур на Токио
Целодневен тур на Нико
Посещение на Фуджи и Хаконе, част от националния парк Фуджи-Хаконе-Изу
Билет за влака стрела от Токио до Киото
Целодневна обиколка на Киото и Нара
Oбиколка на Осака
Входни такси на посещаваните обекти
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Водач-екскурзовод от София на групата и Екскурзоводско обслужване на английски с превод на български от водача на групата

Цената не включва

Цената не включва:
Разходи от личен характер и бакшиши

Програма на пътуването

Потвърдена група! 3 свободни места!
Мъж за комбинация, жена за комбинация!
26.10.2017 – 05.11.2017
11 дни / 8 нощувки / 8 закуски
Специална цена: 2910 euro

Никъде в света древното и модерното не се съчетават така, както в Токио. От една страна сте сред футуристичен, неонов градски пейзаж, забързан и пренаселен, с високооктанов начин на живот и истинско автентично жужене около него. А от друга страна дръзнете ли да избягате от неоновия блясък, ще откриете павираните улички, водещи до уединени Шинто храмове. Свидетелство за неутолимата жажда на Токио за самоусъвършенстване и развитие е огромният комплекс Ропонги Хил. Разпрострялата се площ с огромни магазини, галерии и ресторанти, представя необятната фантазия на градостроителите чрез ексцентричните, модерни скулптури, изобразяващи картината на необузданото консуматорско общество.

Защо да изберете пътуване с нас:
Удобни полети с Turkish Airlines;
Нашата програма е с най-кратките престои, за по-комфортно пътуване;
В цената на екскурзията е включен билет за влака-стрела;
Водач-екскурзовод от България, съпровождащ групата през цялото пътуване.

Полетно разписание:
СофияТокио 21:45 – 18:30+1
Осака – София 23:20 – 09:10+1

1-ви ден 26.10: СофияИстанбул
Излитане от София в 21.45 ч. с Turkish Airlines. Кацане в Истанбул в 23.10 ч. Кратък престой на летището.
2-ри ден 27.10: Истанбул - Токио
Излитане от Истанбул в 01.15 ч. за Токио. Кацане в Токио в 18.30 ч. Посрещане от фирмата партньор. Трансфер до хотела. Настаняване. Свободно време. Нощувка.
3-ти ден 28.10: Токио
Закуска в хотела. Токио е икономическо, културно и политическо сърце на страната. Това 12-милионно сърце (с предградията 18 млн.) винаги бие в забързан ритъм. Започваме деня с посещение на Мейджи Шрин – най-известният шинтуистки храм от „ерата на прогреса”, посветен на император Мейджи и съпругата му императрица Довагер Шокен; старата част на града с най-старият будистки храм Сенсоджи (628 г), известен като Асакуса Канон Темпъл, посветен на богинята на милосърдието Канон. Входът му е типично японски с двата огромни червени фенери, изписани с йероглифи и символизиращи изгряващото слънце. Следва каване в Токийската столична сграда в Шинджуку. Високата 243-метрова сграда има две кули и всяка от тях разполага с обсерватория на височина от 202 метра. Това беше най-високата сграда в Токио, докато не беше построена Midtown Tower през 2007. Ще се разходим из кватрала Шинджуку и след свободно време за обед продължаваме панорамната си обиколка на Токио с Империал Палас Плаза, който е е основната резиденция на императора на Япония. Императорския дворец е разположен в сърцето на големия парк в района Chiyoda. Дворецът е заобиколен отвсякъде с вода, в която спокойно плуват красиви лебеди и старинни мостове свързват сушата с двореца. Състои се от няколко сгради, включително главния дворец, частните резиденции на императорското семейство, архив, музей и административни офиси. Следва разглеждане на търговската улица Гинза, новата туристическа атракция на Токио – модерният квартал Одайба. Връщане в хотела. Нощувка.

4-ти ден 29.10: ТокиоНикко - Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до Нико (ЮНЕСКО). Любувайки се на красивата природа с вековни зелени гори и изобилие на вода си мислиш “Никога не казвай красиво, преди да си видял Нико”. Разглеждане на шинтоисткият храм Тошогу Шрайн - великолепен дворец от 17-ти век и мавзолей на първия Токугава Шогун; пететажната пагода, портата Ниомон, трите маймунки: "Не чух", "Не видях", "Не разбрах" - символично изразяващи философски начин за съществуване на хората, портата Йомеон и светилището. Пътуване по зигзагообразния път Ирохозака с 20 завои, всеки един от които носи име от японската азбука, наречена харигана. Престой на езерото Чузенджи, разположено в подножието на планината Нантай и на водопада Кегон - един от най-красивите в Япония. Слизане по другия път с 28 завои, които носят имената на останалите символи от японската азбука. Нощувка.
5-ти ден 30.10: Токио – Фуджи – Хаконе - Токио
Закуска. Целодневна екскурзия до планината Фуджи и националния парк Хаконе. Фуджи е свещена планина и символ на Япония. Тя е най-високата планина в страната и спящ вулкан от 250 г. Посещение центъра на Фуджи и свободно време за обяд. Следва отпътуване към Хаконе, където ще се разходим с лодка по езерото Аши, изкачване с лифт на връх Комаготаке, откъдето се открива красива панорама към долината Овакудани, езерото Аши, Фуджи, Футато и други планини на полуостров Изу. Връщане в хотела. Нощувка.
6-ти ден 31.10: Токио - Киото
Закуска. Днешния ден ще започнем обиколката с посещение на храма Асакуса Сенсоджи – един от най-популярните будистки храмове в Токио и най–старият храм в града. Ще имаме възможност за разходка по колоритната търговска улица Накамисе, тръгваща от храма и водеща до външната порта на храма. Множеството магазини и сергии предлагат на туристите изобилие от японски сувенири и различни традиционни местни лакомства. Продължаванме с парка Уено с прекрасни есенни пейзажи и природни гледки. Трансфер до гарата и пътуване с влака-стрела до Киото (2ч. 15 мин.) Киото е втората столица на Япония (794-1868 г.) Настаняване в хотела. Нощувка.
7-ми ден 01.11: Киото
След закуска ще започнем обиколката си с Арашияма и бамбуковите градини, следвани от моста Тогецуко и Кинкаку-джи (на японски ???) или още известен като Златния павилион е дзен будистки храм и един от най-известните храмове в Япония, който е проектиран като вила на благородник, а вторият му собственик шогун Йошимитцу Ашикага построява златния павилион, създава прекрасната градина през 1394 г. и прекарва остатъка от живота си тук. Част е от храма Рокуон-джи. Градинският комплекс е отличен образец на градински дизайн от периода Муромачи, смятан за класическа епоха на японския градински дизайн. След свободното време за обяд продължаваме обиколката си със Замъка Ниджо - построен от шогун Токугава Йеясу като символ на неговата военна и политическа сила. Ще посетим типично селище за занаяти в културната столица и завършваме деня си с разходка из старинния квартал Гион - района на гейшите представящи традиционните японски изкуства: икебана, чаена церемония и др. Нощувка.
8-ми ден 02.11: Киото - Осака
Закуска и среща в лоби бара. Отиваме до Кийомидзу-дера - независим будистки храм в източно Киото. Кийомидзу са най-старите храмове на Япония, намиращи се до старата японска столица, която е изключително богата на исторически ценности. Разходка по улицата Синендзака – Нинендзака, където ще имаме свободно време за обяд. Продължаваме с посещение на Фушими Инари и дестилерия за производство за Саке. Трансфер до Осака - „градът на лагуната”, втори по големина, но първи международен търговски и финансов център с най-голямата търговска борса в Япония. Вечеря и настаняване в хотела в Осака. Почивка. Нощувка.
9-ми ден 03.11: Осака – Нара – Осака
Закуска. Среща в лобито в хотела с екскурзовода. Насочваме се към Нара - първата столица на Япония (8 век). Посещение на храма Тодайджи Темпъл (752 г.). Той е дом на Великия Буда – една от най-големите бронзови статуи на Буда в света, изработена от 437 т. бронз и 130 кг. чисто злато: Парка на сърните, където над 1100 сърни се разхождат на воля – считат ги за посланици на храма. Свободно време за обяд. Следващата спирка е шинтоиския храм Kasuga Taisha. Kasuga Taisha е най-важния шинтоиск храм в Нара и е посветен на божеството, което е и закрилник на града, а също и години наред е служил за семейна гробница на една от най-влиятелните фамилии на града. Храмът е известен с това, че е бил посторяван наново на всеки 20 години до края на периода Едо, когато тази традиция е прекъсната. Храмът е известен и с типичната архитектура на покривите на отделните сгради, както и със стотиците бронзови фенери, които ще видите по стрехите на сградите – дарени от поклонници. Продължаваме с Намачи - бившият търговски район на Нара, където няколко традиционни жилищни сгради и складове са запазени и отворени за туристите. Бутки, магазини, кафенета, ресторанти и няколко музея оформят тесни улички на района. Връщане в хотела и нощувка.
10-ти ден 04.11: Осака - Истанбул
Закуска и освобождаване на хотела. Посещаваме Замъкът на Осака, изиграл основна роля при обединението на Япония през 16 век. Построен е през 1583 г. от Тойотоми Хидейоши, който искал да има най-красивият и най-добре укрепен замък. По време на войната с Токугава Йеясу (1615г.) замъкът бил напълно разрушен, а настоящият (1931 г.) е от бетон и е единственият оцелял от бомбардировките по време на II СВ.
Посещение на сградата Умейда с “Плаващите градини”, построена по проект, доказващ, че е възможно въздушното свързване на две отделни сгради, които могат да са устойчиви при земетресения и силни ветрове. От панорамната тераса на 40-ия етаж се открива удивителна гледка към целия град.В края на деня ще се разходим по централната пешеходна улица Дотомбори с много магазини, кафенета и ресторанти – кулинарният рай на страната. Следва трансфер до летището в Осака в за полет Осака – Токио - Истанбул в 22.20 ч.
11-ти ден 05.11 : Истанбул - София
Пристигане в Истанбул в 05.40 ч. Полет от Истанбул за София в 07.50 ч. Пристигане в София в 09.10 ч.

Цена на човек в двойна стая:
За група: 20-24 човека 2910 евро
** Доплащане за единична стая: 380 евро


Цената не включва:
Разходи от личен характер и бакшиши

Доплащане по желание:
Доплащане за единична стая 380 евро
Застраховка отмяна на пътуване и прекъсване на пътуването по неотложни независещи от клиента причини – по желание и при запитване
Лични разходи и напитки по време на храненията

Примерни хотели по програмата:
Токио – Lifetree Ueno 3* или Sardonyx Ueno 3*
Kyoto – Ibis Kyoto Station 3*
Osaka – Daiwa Roynet Hotel Osaka-Kitahama 3*

Необходими документи:
*Копие или данни от международен паспорт /валиден минимум 6 месеца от датата на заминаване

Условия и Забележки:
*Резервация се прави с 2500 лева депозит.
*Пълно плащане до 45 дни преди отпътуване;
*Офертата важи при група от минимум 10 туристи

Тагове

Оферти - Япония |  Оферти - Токио |  Екскурзии - Япония |  Екскурзии - Токио |  Екзотична почивка 2024 - Япония |  Екзотична почивка 2024 - Токио

Избрани оферти