Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Потвърдена за 24.06! Венеция-Мантон-Антиб-Ница-Кан-Монако-Флоренция от София

Номер на оферта

/

219199

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар)
1 нощувка със закуска в хотел "Primhotel Oderzo" *** (или подобен) в района на Венеция / Тревизо
2 нощувки със закуски в хотел "Balladins Le Cannet" **+ (или подобен) на Френската ривиера
1 нощувка със закуска в хотел "Delta Florence" *** (или подобен) в района на Флоренция
Туристическа програма във Венеция с местен екскурзовод
Пешеходна разходка във Флоренция с местен екскурзовод
Посещение на Княжество Монако
Пешеходни разходки в Ница, Кан, Антиб и Мантон
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с лимит на отговорност 5 000 EUR на застраховатлена компания "Армеец"
Водач-екскурзовод от България

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
Такса престой в Италия: 2-4 EUR на турист на ден в хотел 2*/3* и 4-6 EUR на турист на ден в хотел 4* (заплаща се на рецепцията на всеки хотел)
Двупосочен билет за корабче във Венеция
Посещение на Двореца на дожите във Венеция
Вечеря в ресторант на Френската ривиера
Посещение на галерия "Уфици" във Флоренция
Доплащане за слушалки по време на пешеходната разходка във Венеция (3 EUR) и Флоренция (3 EUR)
Комбиниран билет за Купола на Брунелески, Кулата на Джото и баптистерията "Сан Джовани" (15 EUR) и входни такси за църквата "Санта Кроче" (8 EUR) и двореца "Пити" (13 EUR) във Флоренция
Входна такса за Океанографския музей (16 EUR, за деца - 8 EUR) в Монако
Местен транспорт във Флоренция: 5 EUR (двупосочен билет)
Входни такси и билети за други музеи, обекти и прояви, посещавани по желание
Градски транспорт
Разходи от личен характер
Застраховка "Отмяна на пътуване" (Препоръчваме Ви сключването на тази застраховка!)

Програма на пътуването

Френска ривиера и Италия: ВенецияМантон – Антиб – НицаКанМонакоФлоренция, автобусна екскурзия от София и Пловдив, ПОТВЪРДЕНА!

7 дни / 4 нощувки
от 635 лв.

Дати и цени:
01.05.2018 г.-649 лв.
27.05.2018 г.-635 лв.
24.06.2018 г.-665 лв.- последни места
29.07.2018 г.-655 лв. - няма места
31.08.2018 г.-659 лв.
23.09.2018 г.-665 лв.
14.10.2018 г.-685 лв.

Маршрут: СофияВенецияМантон – Антиб – НицаКанМонакоФлоренция-София

Преоткрийте традиционните градчета, с аромат на цитруси, обгърнати от морска зеленина, докато разглеждате красивата и обаятелна Френска Ривиера.

ТУРИСТИЧЕСКА ПРОГРАМА
Тръгване от Пловдив и София

1 ден
СофияВенеция
~1130 km
10.00 ч. - отпътуване от Пловдив от бензиностанция "OMV" дo хотел "Санкт Петербург" (заплаща се допълнително), от София в 12.30 ч. от ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“), в 13.00 ч. от автогара "Сердика" по маршрут Белград - Загреб - Любляна - Венеция.

2 ден
Венеция
Пристигане сутринта на Пунта Сабиони. Отпътуване с корабче за Венеция – най-изумителният и романтичен град в света. Пешеходна разходка с местен екскурзовод (минимум 1 ? ч.): площад "Сан Марко" с едноименната катедрала и камбанарията – един от символите на Венеция, който в продължение на векове е задавал ритъма на живот на венецианците; Дворецът на дожите – официална резиденция до краха на Венецианската република през 1797 г.; Мостът на въздишките, наричан така заради въздишките на затворниците, които, влизайки в затвора, виждали за последен път венецианската лагуна. Разходка до моста "Риалто". Свободно време. По желание посещение на Двореца на дожите, където може да се насладите на изкуството на Тинторето, Веронезе и Тициан. Свободно време. Настаняване в района на Венеция / Тревизо вечерта. Нощувка.

3 ден
ВенецияМантон
~640 km
Закуска. Отпътуване в 8.00 ч. за Френската ривиера. Пешеходна разходка в Мантон – един от най-живописните курорти на Ривиерата и най-цветният френски град: градината "Биовес" с екзотични дървета; Дворецът на Европа – културен и конгресен център, построен в стил бел епок; Крайбрежният булевард и Старият град. Настаняване на Френската ривиера късно вечерта. Нощувка.

4 ден
Антиб – НицаКан
~80 km
Закуска. Един ден на Френската ривиера: разходка в Антиб – едно от най-големите яхтени пристанища на Лазурния бряг. Пешеходна разходка в Ница – стар град, съхранил атмосферата и автентичния дух на Средновековието: атрактивният пазар на цветята; най-големият площад "Масена" и крайбрежният булевард "Променад Де-з-Англе" с най-престижните хотели на Френската ривиера. Пешеходна разходка в центъра на Кан: крайбрежният булевард "Кроазет" с Фестивалния комплекс, където всяка година през май се провежда световноизвестният фестивал на киното; Алеята на славата с отпечатъци от ръце на звезди на филмовата индустрията. По желание вечеря в ресторант. Нощувка.

5 ден
МонакоФлоренция
~410 km
Закуска. 8.00 ч. - екскурзия до Княжество Монако: Дворецът на фамилия Грималди – създатeлите на Княжеството, които го превръщат в едно от най-богатите места в света и го управляват и до днес; Катедралата, където са погребани членове на фамилия Грималди. Възможност за посещение на Океанографския музей на Жак-Ив Кусто, представящ огромна колекция от морска флора и фауна, модели на изследователски кораби, аквариум с повече от 4000 представители на средиземноморската и тропическата екосистема. Свободно време в района на Казиното в Монте Карло. Следобед отпътуване за Италия. Настаняване в района на Флоренция късно вечерта. Нощувка.

6 ден
ФлоренцияСофия
~1380 km
Закуска. Напускане на хотела. Отпътуване в 8.00 ч. за Флоренция (необходимо е ползване на местен и градски транспорт). Туристическа програма с местен екскурзовод (минимум 1? ч.): катедралата "Санта Мария дел Фиоре" – един от най-големите храмове в света, с Купола на Брунелески – шедьовър на ренесансовото изкуство и Кулата на Джото, откъдето се открива прекрасна панорама към целия град; площад "Синьория" – политическият и културен център на града с двореца "Палацо Векио"; църквата "Санта Кроче" – пантеонът на Италия, където са погребани Галилей, Макиавели, Росини, Гиберти. Свободно време за разходка до Понте Векио – мостът на златарите, двореца "Пити" – богата колекция с произведения на Рафаел и Тициан или градините "Боболи", предлагащи великолепна гледка към цяла Флоренция и р. Арно. По желание посещение на галерия "Уфици" – един от най-старите и прочути музеи в света, където се съхраняват шедьоври на майстори като Джото, Ботичели, Леонардо да Винчи, Рафаел, Джордоне, Тициан и много други. 18.00 ч. връщане до хотела (необходимо е ползването на градски транспорт). Отпътуване за България в 19.00 ч.

7 ден
София
Пристигане в София на бензиностанция "Lukоil" (Западен парк / бул. "Сливница" – до Орион), на автогара "Сердика" и ул. „Оборище“ (в участъка между пл. „Александър Невски“ и бул. „Васил Левски“) следобед, в Пловдив на бензиностанция "OMV" до хотел "Санкт Петербург" привечер.

Доплащане за единична стая - 249 лв.

ДОПЪЛНИТЕЛНИ УСЛУГИ
Двупосочен билет за корабче до Венеция (за втория ден от екскурзията) на турист -24 лв.
Посещение на Двореца на дожите с местен екскурзовод (с включена входна такса) при минимум 20 туристи. Отстъпката за ученици, ненавършили 18 г., и лица над 65 г. е валидна при представяне на документ за самоличност на място. За студенти, ненавършили 26 г., отстъпката е валидна при предоставяне единствено на международна студентска карта ISIC на място (отстъпката не може да се ползва при липса на такъв документ на място!
от 66 г.-45 лв.
от 26 г. до 65 г.-59 лв.
от 6 г. до 25 г.-45 лв.
Вечеря в ресторант на Френската ривиера (салата, основно ястие с риба, десерт) на турист при минимум 20 туристи -55 лв.
Посещение на галерия "Уфици" с местен екскурзовод (с включена такса резервация, входна такса и ползване на слушалки) при минимум 20 туристи. Отстъпката за лица, ненавършили 26 г., е валидна при представяне на документ за самоличност на място. Максималният брой туристи по тази услуга е 25. Моля, резервирайте услугата своевременно!
от 26 г.-59 лв.
от 6 г. до 25 г.-35 лв.
Ползване на двойна седалка от един турист -315 лв.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!

За лица над 69 г. автоматично се добавя доплащане за завишена застрахователна премия.

Пълноцветен пътеводител за Средиземноморието на български език на National Georgraphic (319 стр.) -24.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Франция на български език на National Georgraphic (399 стр.) -24.90 лв.
Пълноцветен пътеводител за Прованс и Лазурния бряг на български език на National Georgraphic (238 стр.) -19.90 лв.

ОТСТЪПКИ
Деца до 12 г., настанени в стаята на двамата родители -45 лв.
Ученици и студенти -19 лв.

МЯСТО НА ТРЪГВАНЕ
Пловдив
Бензиностанция OMV (до хотел Санкт Петербург)
София
Ул. Оборище в участъка между пл. Александър Невски и бул. Васил Левски
София
Автогара Сердика
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Часово време: България 12 ч. ; Италия, Франция 11 ч.
Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.

МЕДИЦИНСКИ И ЗДРАВНИ ИЗИСКВАНИЯ
Италия, Монако, Франция: Няма медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването.
ПАСПОРТЕН И ВИЗОВ РЕЖИМ
Италия, Монако, Франция: Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Лято в чужбина - Италия |  Лято в чужбина - Венеция

Избрани оферти