Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Потвърдена за 27.09.18! РИМ-Неапол-Сан Джиминяно-Флоренция, самолет

Номер на оферта

/

217746

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София- Рим с включена летищна такса и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.;
- Самолетен билет Болоня-София с включена летищна такса и ръчен багаж до 10кг. с максимални р-ри 55см Х 40см Х 20 см.;
- 4 нощувки със закуски в хотели 3 и 4 звезди;
- Автобусен транспорт по програмата;
- Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията.
- Медицинска застраховка.

Цената не включва

Цената не включва:

- Входните такси на посещаваните туристически обекти.
- Ватиканските музеи /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 40 евро, за ученици – 30 евро*;
- галерия Уфици /резервация, екскурзовод и входна такса/ – 45 евро *;
- Трансфер с автобус до летище София за туристите от Пловдив и Хасково- 25лв;
- Регистриран багаж до 20кг. + 1бр. малък ръчен багаж – 120 лева;
- Билети за транспорт/метро и слушалки в Рим и Флоренция около 15 евро;
- Екскурзия до Вила д‘Есте/автобусен транспорт, вход и водач/ – 35 евро*;
- Помпей /входна такса, слушалки, екскурзовод и резервация/ – 35 евро, за ученици – 25 евро*;
- Градска такса – заплаща се на рецепция
*Посещението на Ватиканските музеи, галерия "Уфици", Вила д‘Есте, Помпей и трансфера до София се заявява и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум - 20 туристи*.

Програма на пътуването

Екскурзии
ТОП ОФЕРТА: Рим, Ватикана, Неапол, Помпей, Сиена, Сан Джиминяно, Флоренция - 27.09.2018 - самолетна екскурзия от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!


5 дни / 4 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 27.09.2018
Цена: 845 BGN

РИМ – ВАТИКАНА – ВИЛА Д‘ЕСТЕ – НЕАПОЛ – ПОМПЕЙ – СИЕНА – САН ДЖИМИНЯНО – ФЛОРЕНЦИЯ

ПЪРВИ ДЕН– 27.09.2018
Отпътуване в 06.40 ч.от летище София за Рим /По желание трансфер до летище София за туристите от Хасково и Пловдив /. 07.35ч.- Пристигане в Рим. “Roma , la citta eterna”- Вечния град Рим . Няма град в света, който по богатството на събития и превратности в миналото си, по исторически и културни паметници, да се мери с Рим. Той е крайъгълен камък на историята не само на Италия, но и на цялата западна цивилизация. Пешеходната обиколка на „Античен Рим“ е с екскурзовод на български език. Древният град постига изключителни успехи в създаването на грамадни и прекрасни сгради и съоръжения. Един от символите на славата на Рим е Колизеумът/ признат за едно от новите чудеса на света /. Бил е място за гладиаторски битки,боеве с диви животни и даже за морски сражения. Ще продължим покрай най-голямата триумфална арка- Арката на император Константин, покрай останките на „Форум романум“ и Императорските форуми на Веспасиян, Цезар,Траян. Ще се изкачим на Капитолийския хълм с представителен площад, създаден по проект на Микеланджело. Пресичайки оживения площад „Венеция“ ще достигнем до Пантеона. Посещението на този древен „храм на всички богове“ впечатлява не само с размерите си , но и с изяществото си.Рим е богат не само на исторически паметници, но на дворци, на площади, на фонтани. Разхождайки се по живописни улици ще достигнем до площад „Навона” ,заобиколен от ренесансови и барокови сгради с три красиви фонтана, най-прекрасният от които е „Фонтана на реките”, създаден от Бернини. Ще отдъхнем на знаменитите стълби на площад „Испания”, в подножието на който е фонтана „Баркача”. Няма да пропуснем не само най-известния, но и най-красивия фонтан – Фонтана ди Треви. Ще спазим поверието да хвърлим монета, за да се завърнем отново в Рим. Нощувка.
ВТОРИ ДЕН– 28.09.2018
Закуска. За величието и красотата на Рим огромна заслуга имат и папите, които векове наред са притежавали върховната власт и огромни средства и са привличали най-знаменитите творци. По желание посещение с екскурзовод- изкусвовед на Ватиканските музеи, Сиксктинската капела и катедралата „Св.Петър”. Ще имате прекрасната възможност да се докоснете до един културен феномен, истинска съкровищница на изкуството: от древногръцки и римски статуи, през галериите на географски карти и гоблени, през станците на Рафаело до уникалните фрески на Микеланджело в Сикстинската капела. Ще ни впечатли величието и богатството на най-големата христианска църква в света „Св.Петър” с папския конфесион на Бернини, с бронзовата статуя на Свети Петър от 13 в. на Арнолфо ди Камбио, с най-известната „Пиета” на Микеланджело. Строг и величествен е и площад „Св.Петър” обгърнал с изящна колонада величесвения храм. Свободно време в Рим или по желание полудневна екскурзия до Тиволи с посещение на Вила д‘Есте, включена в списъка на ЮНЕСКО към световното културно наследство. Повече от 500 години, нито историята, нито митовете са успяли да засенчат славата на този истински шедьовър на италианската архитектура и градински дизайн. Ще се разходим в един истински музей на изяществото и красотата. Различните тераси на парка са осеяни с пищна разтителност, екзотични цветя, антични склуптури, причудливи пещери. Но безспорно това, което омагьосва посетителя са фонтаните. От Алеята на стоте фонтана, покрай фонтана на Пегаса, на Диана Ефесия, на Дракона, на Ромета - до пеещите фонтани на Органа и на Совата - доставят неизмеримо естетическо удоволствие. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН– 29.09.2018
Закуска. Еднодневдна екскурзия до Неапол и Помпей. Градът в подножието на Везувий съчетава невероятната природна красота с колорита на миналото и динамиката на настоящето.Нашата обиколка ще започне от красивия площад „Плебисцито“, където се намира Кралския дворец, някогашната официална резиденция на Бурбоните и Савойските крале. Срещу него е импозантната църква “Сан Франческо ди Паола“, построена по заповед на Фердинанд 1 по подобие на римския Пантеон. Встрани от площада са Театро Сан Карло- една от прочутите опери в света и Галерия Умберто I, построена 1890 г в неоренесансов стил.Ще видим и два известни замъка в Неапол. Маскио Анджоино, известен като новия замък- Кастел Нуово, построен 13 в. от Карл I Анджуйски и Кастел дел Ово/ замъкът- яйце/, който се намира до морето на малкото островче Мегарида. През Римската епоха тук е била крепостта на римския патриций Луций Ликула.През свободното време може да опитаме прочутата неаполитанска пица «Маргарита». Отпътуване за Помпей. По желание посещение на един от най- забележителните археологически музеи на открито в света.Тази уникална разходка в далечното минало ще ни даде най-цялостна представа за устройството на град по времето на Римската империя. Ще видим останките от Форума с Базиликата, Храмовете на Аполон, на Август , на Юпитер, Театъра и Амфитеатъра, Публичния дом. Ще надникнем и в останките на домовете, които са богата антология на римските жилища. По- богатите от тях са били с бани, с фонтани, с изящни музайки. Помпей ще ни развълнува и със страшната си смърт, причинена от изригването на Везувий, но ще ни очарова с днешното си възкресение от пепелта. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 30.09.2018
Закуска. Отпътуване за Сиена- най-добре запазеният средновековен град в Италия. Неговите тухлени сгради и керемидени покриви му предават необикновен колорит и топлина. Разположения между три хълма централен площад “Дел Кампо“ е истинска перла на средновековната архитектура. Той е във формата на мида, в подножието на която се намира общинския дворец „ Палацо Публико“, увенчан с гордо стоящата Кула „Манджа“. Това е мястото, където се провежда най-известното в Италия конно надбягване-Палио, пуснало корени дълбоко в сърцето на всеки местен жител. Катедралата на Сиена е не само една от най-красивите църкви в цяла Италия, но и истинска съкровищница на изкуството с творби на Никола и Джовани Пизано, Микеланджело, Бернини, Донатело . Отпътуване за удивителното градче Сан Джиминяно. Още отдалече ще ни очарова неговият силует от многобройни високи кули, които през 14 в. са били повече от 70, но днес все пак са останали 13 от тях, които доминират над средновековния градски пейзаж. Ще се потопим в облика на града, който е останал практически почти недокоснат от следващите столетия. През красивата и внушителна Порта „Сан Джовани“ ще достигнем до двата главни площада „Пияца де ла Чистерна“ и „Пиаца Дуомо“, където са Комуналния дворец, Палацо дел Подеста и църквата „Коледжата“- съхранили безброй произведения на изкуството. Ще си оставим време да опитаме „най-вкусния сладолед на света“ и задължително ще опитаме от емблематичното за Сан Джиминяно бяло вино Вернача. Отпътуване за Монтекатини Терме. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН– 01.10.2018
Закуска. Разглеждане „люлката на Ренесанса”- Флоренция. Това е град на изкуствата, нямащ равен на себе си в света. Тук едни от най-бележитите творци на архитектурата, живописта и склуптурата са създали творби разнасящи славата на града по целия свят. Туристическата ни обиколка ще започне от църквата “Санта Кроче”- истински пантеон на велики италианци като Микеланджело, Макиавели, Галилей, Керубини. Ще продължим до квартала на Данте Алигиери, увенчал с творчеството си върха на италианската поезия. На площада на Катедралата ще се възхитим на три прочути постройки от периода на политическото и културно могъщество на Флоренция. Най-старата е Баптистерията от 11век с шедьовъра на ваятелското изкуство –„Вратата на рая“-дело на Лоренцо Гиберти. Впечатляват величествената Катедрала“ Санта Мария дел Фиоре“с огромния купол на Брунелески и високата 82 м Камбанария по проект на Джото. Разходката ни ще завърши на площад „Синьория”-истинси музей под открито небе. Тук са изложени забележителни творби като „Персей“ на Челини, „Юдит“ на Донатело,“Отвличане на сабинянките“ на Джанболоня, копие на“Давид“ от Микеланджело. В близост до площада е най-старият покрит мост над река Арно „Понте Векио“ и ренесансовия дворец Уфици- днес художествена галерия, чиято колекция е една от най-богатите не само в Италия, но и в света. По желание посещение на галерия „Уфици“. 18.00ч.-Трансфер до летището в Болоня. 21.55ч.-Отпътуване от Болоня за София.
ШЕСТИ ДЕН– 02.10.2018
00.40ч.- Пристигане в София.
ЦЕНА:

Отстъпка при записване до 31.03.2018 или до изчерпване на промоцоналните места: 50 лв

- на човек в двойна / тройна стая - 895 лв.
- единична стая - 1095 лв.
- дете до 12 с двама възрастни - 845 лв.

0063

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Есен 2023 - Италия |  Есен 2023 - Рим

Избрани оферти