Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Потвърдена за 27.11.17! Обиколка на ШРИ ЛАНКА - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

194639

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София – Коломбо – София;
- Летищни такси;
- Трансфери летище – хотели – летище;
- 10 нощувки;
- 10 закуски;
- 10 вечери;
- Екскурзии по описаната програма;
- Входни такси по програмата – 187 евро/ 366 лв;
- Екскурзоводско обслужване на руски език ;
- Представител на ТА по време на пътуването;
- Туристическа обиколка на Коломбо, Анурадхапура, Сигирия, Дамбула, Полонаруа, Канди с местен екскурзовод;
- Пътуване с автобус по маршрута: Коломбо – Дамбула -Анурадхапура – Полонаруа- резерват Минерия - Сигирия – Матале – Канди – Передения- Нувара Елия -Китулгала - Коломбо.

Цената не включва

Цената не включва:

- Виза за Шри Ланка – 35 USD/ около 62 лв;
- Такса за подаване и обработка на документи за виза за Шри Ланка – 50 лв;
- Медицинска и туристическа застраховка с покритие 25000 евро – 26 лв (за лица до 65 год.), за лица от 65 год. до 80 год. – 52 лв;
- Разходи от личен характер

Програма на пътуването

Екскурзии
Обиколка на ШРИ ЛАНКА - 12 дни - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


12 дни / 10 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 27.11.2017
Цена: 3995 BGN

Коломбо, Пинавела, Дамбула, Анурадхапура, Полонарува, Минерия, Сигирия, Матале, Канди, Перадения, Нувара Елия, Китулгала

27.11.2017 - 3995 лв.

1 ДЕН / СофияКоломбо
Полет София – Доха / 11.55 – 17.30 /. Полет Доха – Коломбо с АК Qatar Airways в 18.45 ч.Пристигане в Коломбо в 01.55. Посрещане и трансфер до хотела в Коломбо.Нощувка в Коломбо.
2 ДЕН / Резерват за слонове Пинавела – Дамбула
След закуска, отправяне към Пинавала. Резерватът за слонове Пинавала e създаден през 1975 г. като приют за слонове. В днешно време техният брой е около 40 – както големи, така и бебета. Ще имате една уникална възможност да наблюдавате отблизо как тези удивителни животни се хранят и къпят, както и да „яздите“ слон.
След обяд – посещение на пещерните храмове в Дамбула – един от най-внушителните будистки храмове в света, създаден през V век. Храмовият комплекс се състои от 5 пещери, в които се пазят много ценни рисунки и скулптури на Буда. От 1991 г. най-големият храм e част от Световното културно и историческо богатство на ЮНЕСКО.
Отпътуване към хотела. Вечеря и нощувка в Дамбула.
3 ДЕН / Дамбула – Анурадхапура - Дамбула
Закуска. Отпътуване за Анурадхапура – древен град, превърнал се в голям след пристигането на клонка от най-старото дърво на света – Боди, известно като „дървото на просветление“ на Буда. През 4 в.пр.н.е. градът става политическа и религиозна столица на Цейлон. В годините на разцвета си той е толкова прочут със своите размери, население и великолепни сгради и храмове, колкото Ниневия и Вавилон.
Допълнителна екскурзия по желание: Разходка върху слон – 10 щ.д.
Връщане в хотела. Вечеря и нощувка в Дамбула.
4 ДЕН / Дамбула – Полонаруа – резерват Минерия – Дамбула
Закуска. Отпътуване за Полонаруа – средновековната столица на Шри Ланка от 11-13 в. и вторият по значимост древен град. В Полонаруа се намира каменният храм Гал Вихара със своите великолепно запазени статуи на изправения, седящия и полегналия Буда, изсечени в един скален къс. Свободно време за обяд.
Следобед – посещение на Национален парк Минерия и джип сафари. В центъра на резервата Минерия има голям резервоар, създаден от известен монах-строител, където по време на сухите месеци на годината се събират стотици слонове. Паркът се отличава с разнообразните местообитания на животните – от сухи тропически гори, през блата и мочурища до пасища. Освен слоновете, в парка могат да се видят елени, леопарди и множество птици. Вечеря и нощувка в Дамбула.
5 ДЕН / Дамбула – Сигирия – Матале – Канди
Закуска. Изкачване на скалната крепост „Сигирия“ - „крепост в небето“ с височина 150 м, известна като „Лъвската скала“, тъй като входът й се е охранявал от огромен лъв в миналото. На върха й се намират останките на великолепен дворец и градини. Запазени са лъвските лапи, гигантския трон, къпалнята, „огледалната стена“ и световноизвестните цветни фрески, изобразяващи „небесните девици“. Около 500 фрески са украсявали скалната галерия, но само няколко от тях са се запазили до наши дни.
Отпътуване за Канди с попътно посещение на градината с подправки Матале, откъдето могат да се купят подправки като канела, кардамон и др. Шри Ланка е известна с различните видове подправки, традиционни за острова. Посещение на танцово шоу с традиционни танци.
Вечеря и нощувка в Канди.
6 ДЕН / Канди – Перадения – Нувара Елия
Закуска. Разглеждане на Канди – Храма на зъба на Буда, фабрика за чай и чаените плантации. Канди е столица на последното сингалийско кралство преди падането му под властта на британците през 1815 г. Центърът на града е разположен в близост до живописното езеро Канди и типичните за района хълмове, предлагащи възхитителна смесица от антични магазини, работилници на местни майстори, оживени пазари и ресторанти.
Посещение на Кралската ботаническа градина Перадения, най-голямата в Азия, известна с голямото си разнообразие от растителни видове. Тук има огромно разнообразие от различни видове орхидеи.
Отпътуване за Нувара Елия – район, известен с чаените си плантации, който се слави като производител на едни от най-качествените сортове чай. Ще станете свидетели на сложния процес и прецизна обработка на нежното растение и ще имате възможността да дегустирате специално приготвен чай. Тук е най-високата точка на острова и един от най-луксозните голф комплекси в цяла Южна Азия.
Вечеря и нощувка в Нувара Елия.
7 ДЕН / Нувара Елия – Китулгала – плаж
Закуска. Отпътуване към крайбрежните плажове. По желание: рафтинг в Китулгала – малък град в западната част на Шри Ланка, който оживява през първите три месеца от годината и най-вече през февруари, който е най-сухият месец. Много от жителите на Коломбо почиват тук през уикенда, тъй като градът предлага прекрасни ресторанти и хотели. Този район е с разнообразна растителност и е подходящ за любителите на птици, включително и редки видове.
Вечеря и нощувка в крайбрежен хотел.
8 ДЕН / Плаж
Свободно време за плаж и почивка в хотела.
9 ДЕН / Плаж
Свободно време за плаж и почивка в хотела.
10 ДЕН / Плаж
Свободно време за плаж и почивка в хотела.
11 ДЕН / Коломбо
Закуска. Отпътуване за Коломбо. Разглеждане на столицата, която непрекъснато се развива и бързо променя своя облик. На мястото на старинни постройки от миналото, днес се извисяват модерни небостъргачи. Тук можете да видите както 100-годишната часовникова кула, така и постройки от Британската колониална епоха, пазарът Петта, хиндуиски и будистки храм, сградата на международният конгресен център, Петах – кварталът за пазаруване, плажната ивица Гале фейс Грийн. Коломбо е известен с разнообразието от магазини за бижутата със сапфири, признати за най-добрите в света. Трансфер до летището. Полет КоломбоСофия.
12 ДЕН / София
Пристигане в София.
Цени:

Хотели 3*

- на човек в двойна стая - 3995 лв.
- трети възрастен - 3745 лв
- доплащане за единична стая - 550 лв.
- дете до 12 с двама възрастни - 196 лв. отстъпка
Хотели 4*

- на човек в двойна стая - 4345 лв.
- трети възрастен - 4045 лв.
- доплащане за единична стая - 860 лв.
- дете до 12 с двама възрастни - 196 лв. отстъпка
*Цените са валидни при група от 10 човека
Хотели по програмата:

*Коломбо – 1 нощувка – hotel AV 15 - 5*- www.av15.lk
* Дамбула – 3 нощувки: Amaranta Classic Retreat 3* - www.amarantaretreat.com / Sun Green Hotel 4*- www.sungreenhabarana.com
* Канди – 1 нощувка: Hotel Senani 3*- www.senanihotel.com / Royal Kandyan Hotel 4*- www.royalkandyan.lk
* Нувара Елия – 1 нощувка - Stamford Star Hotel 3*- www.stamfordstarhotel.com или подобен / Jetwing St. Andrews 4* - www.jetwinghotels.com
* хотел на брега на океана – 4 нощувки - Coco Royal beach hotel 3*- www.cocoroyalbeach.com, Kalutara или подобен; Vendol Resort 4* - www.vendolresort.com, Wadduwa или подобен.
Забележка:

- Полетите, посочени в програмата, се актуализират при потвърждение на групата, което може да доведе до промени в програмата за дните първи и втори, както и за последните два дни по същата.
- Туристическа агенция си запазва правото при промяна на летищните такси от страна на Авиокомпанията, да промени летищните такси и съответно цената на екскурзията. В такъв случай разликата в летищните такси трябва да бъде доплатена от клиента.


0002

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Екзотична почивка 2024 - Шри Ланка |  Екзотична почивка 2024 - Коломбо

Избрани оферти