Начало / Екскурзии / Екскурзии - Хошимин (Сайгон)

Потвърдена за 28.04; и 30.10.18! Виетнам, Камбоджа и Тайланд - бг група, самолет

Номер на оферта

/

218524

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА Е НА ЧОВЕК В ДВОЙНА СТАЯ И ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София – Истанбул – Банкок/Ханой – Истанбул – София с Турски авиолинии
- Летищни такси в размер на 370 евро/724 лв. към 01.08.2017 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
- Вътрешен полет във Виетнам от Сайгон до Дананг
- Вътрешен полет Сием Рип – Сайгон
- 9 нощувки със закуски в много добри хотели Superior 4*/3*+
- 1 нощувка със закуска и вечеря на круизно корабче в залива Халонг
- 1 нощувка в спален вагон с климатик, 4 легла в купе от Ханой до Хюе
- 6 обяда
- 6 вечери по програмата
- Обиколка на Бангкок, включваща Кралския дворец и Храма на Изумрудения Буда
- Разходка с лодка по каналите на Тонбури
- Посещение на най-красивите храмове в Ангкор
- Посещение на тунелите Ку Чи
- Обиколка на историческия храд Хой Ан
- Посещение на занаятчийско село и Мраморната планина
- Плаване по Парфюмената река и разглеждане на пагодата Тиен Му в Хюе
- Сити тур на Хюе
- Урок по Тай-Чи
- Посещение на пещерата Сърпрайз в залива Халонг
- Посещение на традиционно вечерно водно куклено шоу Танг Лонг
- Обиколка на виетнамската столица Ханой
- Входни такси на обектите, упоменати в програмата
- Климатизиран транспорт
- Екскурзоводско обслужване на английски-руски/български език по време на цялата програма
- Всички трансфери по програмата
- 2 малки бутилки минерална вода на човек на ден
- Медицинска застраховка с асистанс с покритие 10 000 евро на човек на ЗК "Мондиал"
- Водач-преводач на групата от фирмата-организатор

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнерн Садуак” с обяд – 69 евро/ 135 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
- Вечерен круиз по р. Чао Прая с включена вечеря – 89 евро/ 174 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
- Полудневна допълнителна екскурзия на Ангкор - 79 евро/ 155 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
- Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон – 65 евро/ 128 лв. (при минимум 6 човека, заявява се и се заплаща предварително)
- Доплащане за единична стая – 300 евро/590 лв.
- Бакшиши за местните екскурзоводи, за пренасяне на багажа в хотелите и бакшиши в ресторантите – около 40 - 50 евро (около 78 – 98 лв.)
- Лични разходи (телефонни разговори, мини-бар и др.)
- Неупоменати в програмата услуги
- Туристическа виза за Тайланд – 35 евро/ 70 лв.
- Туристическа виза за Виетнам – 80 USD/ около 144 лв.
- Туристическа виза за Камбоджа – 20 USD/ около 36 лв., издава се на границата

Програма на пътуването

Екскурзии
Виетнам, Камбоджа и Тайланд - новото лице на Индокитай - българска група - самолетна екскурзия от София и Варна - ПОТВЪРДЕНА!


14 дни / 11 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 28.04; 30.10.2018
Цена: от 4592 BGN

Маршрут: София/Варна - Истанбул - Банкок - Сием Рип - Сайгон - тунелите Ку Чи - делтата на р. Меконг - Хой Ан – Хюе - залива Ха Лонг – Ханой - Истанбул - София/Варна

ЦЕНА ЗА РАННИ РЕЗЕРВАЦИИ - 4692 лв

Допълнителна отстъпка 100 лв и за двете дати до 28.02.2018 или до изчерпване на местата!!!

СТАНДАРТНА ЦЕНА - 4888 лв

Прелестите на Югоизточна Азия: от златния дворец на краля в Бангкок през загадъчните храмове Ангкор до удивително красивия залив Халонг.
Виетнам е нова дестинация за българските туристи. За по-старото поколение споменът за тази страна се изчерпва с виетнамските студенти в София и дълго продължилата война със САЩ. Днес Виетнам има коренно различен имидж, икономиката на страната се развива изключително динамично, а природните й красоти и древна култура са вече атракция за туристи от целия свят. Обиколката на Виетнам обхваща двете части на страната - северна и южна. Включили сме и няколко дни в съседна Камбоджа, където ще разгледаме най-големия храмов комплекс в света Ангкор, поразяващ не само с огромните си размери, но най-вече с архитектурния си стил – съчетание на изящество на детайлите и монументалност на формите. А началото на това пътуване из Индокитай поставяме в Бангкок – градът на ангелите в страната на усмивките Тайланд.
Предимствата в тази програма:

Удобни полети с една от най-добрите авиокомпании в света
Настаняване в добри 3 и 4-звездни хотели
Посещение на уникални туристически обекти под закрилата на ЮНЕСКО в трите страни
Много атракции, свързани с традициите, културно-историческото наследство и природата в тази част на Югоизточна Азия
Разумно съотношение качество – цена
Водачът пътува по целия маршрут заедно с групата.
Програма:

Ден 1:
СОФИЯ/ВАРНА - ИСТАНБУЛ
Полет от София в 21:40 ч. с Турски авиолинии. Кацане в Истанбул в 23:05 ч.
Полет от Варна в 19:40 ч. и кацане в Истанбул в 20:45 ч.
Ден 2:
ИСТАНБУЛ - БАНКОК
Полет в 01:35 ч. и кацане в Бангкок в 14:50 ч. Трансфер и настаняване в хотел Magestic Grande Hotel 4* или подобен (http://www.majesticgrande.com/).
Възмoжност за вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можем да се полюбуваме на красивата панорама на нощен Банкок, както и на традиционно шоу с музика и танци. За вечеря - подбрано меню от тайски и международни специалитети.
Ден 3:
БАНКОК И ПЛАВАЩИЯ ПАЗАР
Закуска. Свободно време за климатизация или възможност за полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнен Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Ще пътуваме до кея с автобус, а след това ще се качим на дълги моторни лодки, за да стигнем пазара. В този ден ще видим и най-високата будистка пагода в цяла Североизточна Азия – Пра Патом Чеди (121 м височина). Обяд и завръщане в Банкок.
След обяд посещение на Кралския дворец, палатите на който поразяват със своето величие, загадъчност и майсторство на тайските художници и скулптори. Тук се намира палатата за коронясването на тайландските крале и миниатюрната статуетка на Изумрудения Буда, най-почитаното божество в Тайланд. Комплексът на Кралския дворец беше в списъка на номинираните културно-исторически обекти за новите седем чудеса на света. Близо до двореца се намира официалната резиденция на кралете на Сиам, построена в традиционен тайски стил. След това предстои едночасова разходка с моторна лодка по един от каналите на Тонбури – съседният град на Бангкок. Завръщане в хотела и нощувка.
Ден 4:
БАНКОК – СИЕМ РИП
Закуска. Отпътуване за Камбоджа - страната на кхмерите. Преминаване на границата в Пойпет. Пристигане в Сием Рип следобед - градът е изходна база за посещение на знаменитите храмове в Ангкор - обект на ЮНЕСКО. Това е един от най-важните археологически обекти в Югоизточна Азия. Простира се на близо 400 кв.км гориста местност. Тук се намират величествени останки от няколко столици на империите на кхмерите, датиращи от ІХ до ХV век. Настаняване в хотел Angkor Holiday 3*+ или подобен (http://www.angkorholidayhotel.com/). Свободно време. Вечеря и нощувка.
Ден 5:
АНГКОР
След закуска ще започне нашият много специален и по-натоварен ден, който включва най-красивите храмове в Ангкор. Ще минем през западната порта на храма Ангкор Том. Продължаваме през Южните порти на Ангкор. Предстои ни среща с прочутия храмов комплекс Байон с неговите 54 кули, на които са изобразени известните 200 усмихнати загадъчни лица на Авалокитешвара - събирателен образ на Буда и един от най-големите кхмерски пълководци. Другите уникални храмове и места са терасата на слоновете, терасата на краля и др.
Обяд в местен ресторант.
След обяд идва истинската тръпка - величественият Ангкор Ват. Този храм е посветен на индуския бог Вишну. Строен е в рамките на 30 години и е един от най-добрите образци на кхмерското и индуското изкуство. Ангкор Ват бе номиниран за едно от новите седем чудеса на света. Последната спирка от света на кхмерите за днешния ден е по залез слънце от най-хубавото място за наблюдение – хълма Бакхенг с едноименния храм. Завръщане в хотела. Нощувка.
Ден 6:
АНГКОР – СИЕМ РИП - САЙГОН
Закуска. Свободно време или възможност за полудневна екскурзия в Ангкор с разглеждане на други известни забележителности. Посещение на храма Бантеай Срей (един от любимите храмове на туристите), Бентеай Самре (един от най-запазените), Та Пром (известен със своите гигантски дървета, вплели корените си в стените на храма – един от най-впечатляващите декори на филма „Томб Райдър”), Пре Руп (датиращ от X в.).Tрансфер до летището и полет до Сайгон. Трансфер и настаняване в хотел Le Duy Hotel 4* или подобен (http://www.leduyhotel.com.vn/ ). Вечеря и нощувка.
Ден 7:
САЙГОН
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия по делтата на р. Меконг с включен обяд.
През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед. Нощувка.
Ден 8:
САЙГОН – ДАНАНГ – ХОЙ АН
Закуска. Този ден сме посветили на посещение на тунелите Ку Чи, които се намират на около 70 км от Сайгон. По пътя ще можем да видим местни работилнички за оризова хартия и оризово вино. Ку Чи се слави с близо 200- километровата мрежа от тунели, изградени по време на войната със САЩ през 60-те години на миналия век. Ще видим тази уникална защитна система от убежища за живеене, болнични отделения, кухненски части, оръжейни и т.н. Връщане в Сайгон. Обяд в местен ресторант. Предстои обиколка на града с посещение на катедралата Св. Богородица, сградата на Централната поща, Площада на повторното обединение. Трансфер до летището и кратък полет до Дананг. Пристигане в Хой Ан и настаняване в хотел Vinh Hung Emerald Resort 3*+ или подобен (http://www.vinhhungemeraldresort.com/en/). Вечеря и нощувка.
Ден 9:
ХОЙ АН - ХЮЕ
След закуска предстои пешеходна обиколка на очарователния исторически град Хой Ан - още един обект на ЮНЕСКО. Ще посетим покрития японски мост, типична виетнамска търговска къща-музей, местния пазар и др. Посещение на някои от многобройните малки галерии.
Обяд.
Кратко посещение на занаятчийско село и Мраморната планина. В късния следобед пристигане в Хюе - старата имперска столица на Виетнам и обект на ЮНЕСКО. С корабче ще плаваме из Парфюмената река и по път ще спрем да разгледаме пагодата Тиен Му, един от най-старите архитектурни паметници в страната Настаняване, вечеря и нощувка в хотел Mondial Hue Hotel 4* или подобен (http://www.mondialhotel.com.vn/ ).
Ден 10:
ХЮЕ - ХАНОЙ
Закуска. През този ден ще посетим Кралската цитадела и Забранения град на последната виетнамска феодална династия Нгухцен.
Обяд в местен ресторант.
Следобяд трансфер до жп гарата. Около 16:47 ч. отпътуване с влак за Ханой. Настаняване в спални вагони с климатик (4 легла).
Ден 11:
ХАНОЙ - ЗАЛИВЪТ ХА ЛОНГ
Пристигане на жп гарата в Ханой в 05:30 сутринта. Закуска и време за освежаване в мини-хотел до гарата.
Отпътуване за залива Ха Лонг - обект на ЮНЕСКО, в който са струпани около 2000 малки необитаеми островчета. Според местната легенда заливът е издълбан като легло от опашката на огромен дракон, докато той се потапял в морето. Мястото е невероятно красиво и магнетично. Настаняване на корабчето V’spirit cruise 3*+ в Deluxe кабина или подобно (http://www.vspiritcruises.com/). Напитка за добре дошли. Докато минаваме покрай спиращите дъха отвесни брегове, кацналите в залива скали и множеството пещери, ще можем да се насладим и на нашия обяд от морски дарове. След обяд с по-малки лодки ще посетим едно от плаващите села, където ще се срещнем с местните жители и техния бит. След като се върнем обратно на корабчето, ще имаме свободно време за плуване, гмуркане и слънчеви бани на палубата. Вечерта, след като акостира корабът на тихо и приятно място, предстои вечеря с местна виетнамска кухня. Нощувка на корабчето.
Ден 12:
ХА ЛОНГ - ХАНОЙ
За ранобудните има възможност за урок по Тай-Чи (китайско бойно изкуство) на борда на корабчето. Време за чай и кафе. Посещение на една от най-красивите пещери в района – пещерата Съпрайз. Късна закуска. Напускане на корабчето около 10.30 сутринта и отпътуване обратно към Ханой (продължителност около 4 ч). Отправяме се към живописното езеро Хоан Кием, известно като Езерото на върнатия меч. Свободно време в градините до езерото, където ще можете да се полюбувате на очарователния залез. Денят ще завърши с традиционното вечерно водно куклено шоу Танг Лонг. Настаняване в хотел La Dolce Vita 3*+ или подобен (http://ladolcevita-hotel.com/). Вечеря и нощувка в Ханой.
Ден 13:
ХАНОЙ - ИСТАНБУЛ
След закуска предстои разходка из виетнамската столица, която според американското списание "Travel and Leisure" е включена сред 10-те най-привлекателни за туризъм градове в Азия. Ще видим дворцовия комплекс, който включва Мавзолея на бившия виетнамски комунистически лидер Хо Ши Мин, президентската резиденция, Музея на изящните изкуства, Пагодата с единия стълб, централния площад Ба Дин. След това ще се отправим към Храма на литературата - една от най-значимите културни атракции на град Ханой, построен в чест на великия философ Конфуций. След това сме ви подготвили вълнуваща разходка из Стария квартал с 36-те специални "улички на вината". Тази разходка ще бъде с "цикло" - велорикша, най-разпространеният туристически транспорт във Виетнам. Късен обяд в местен ресторант с традиционна местна и азиатска кухня. Трансфер до летището. Полет в 21:25 ч.
Ден 14:
ИСТАНБУЛ – СОФИЯ/ВАРНА
Кацене в Истанбул в 04:05 ч. Излитане за София в 07:50 ч. и пристигане в 09:05 ч. Излитане за Варна в 12:40 ч. и пристигане в 15:15 ч.


Условия за записване и начин на плащане:

- Депозит: 700 евро/ 1400 лв.
- Доплащане до 2 месеца преди тръгване
* Минимален брой участници: 10
* Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
* Необходима ваксина: Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
* Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
Допълнителни екскурзии:

Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнен Садуак” с обяд

Полудневна екскурзия до плаващия пазар „Дамнен Садуак”, който се намира недалеч от Бангкок. Ще пътуваме до кея с автобус, а след това ще се качим на дълги моторни лодки, за да стигнем пазара. В този ден ще видим и най-високата будистка пагода в цяла Североизточна Азия – Пра Патом Чеди (121 м височина).
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека
Цена: 135 лв.
Вечерен круиз по р. Чао Прая с включена вечеря

Вечерен круиз по река Чао Прая. Ще можем да се полюбуваме на красивата панорама на нощен Банкок, както и на традицинно шоу с музика и танци. За вечеря - подбрано меню от тайски и международни специалитети.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека
Цена: 174 лв.
Полудневна допълнителна екскурзия на Ангкор

Посещение на храма Бантеай Срей (един от любимите храмове на туристите), Бентеай Самре (един от най-запазените), Та Пром (известен със своите гигантски дървета, вплели корените си в стените на храма – един от най-впечатляващите декори на филма „Томб Райдър”), Пре Руп (датиращ от X в.).
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека
Цена: 155 лв.
Еднодневна екскурзия круиз по делтата на р. Меконг в Сайгон

През целия ден ще се наслаждаваме на водния свят на река Меконг. От пристанището Мито ще се качим на лодка за круиз из делтата на тази велика река и многобройните й канали, далеч от шума и блъсканицата по улиците на големия град. Гледката от екзотични пейзажи ще допълним с дегустация на вкусни плодове от овощните градини край реката. Ще посетим плаващия пазар Кай Би, а обядът ще бъде в домашна обстановка в местно семейство на фона на традиционна фолклорна музика. Завръщане в хотела в Сайгон в късния следобед.
Минимален брой участници за доп. екскурзия: 6 човека
Цена: 128 лв.
Забележка:

записват се в България месец преди датата на отпътуване!
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите по време програмата.
0048

Тагове

Оферти - Виетнам |  Оферти - Хошимин (Сайгон) |  Екскурзии - Виетнам |  Екскурзии - Хошимин (Сайгон) |  Екзотична почивка 2024 - Виетнам |  Екзотична почивка 2024 - Хошимин (Сайгон)

Избрани оферти