Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Потвърдена за 29.08.17! БАРСЕЛОНА-Френска Ривиера-Сан Ремо-Римини, самолет

Номер на оферта

/

198864

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София – Барселона / Анкона – София;
- Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;
- 8 нощувки със закуски в хотели 3*: 1 в района на Коста Брава; 6 в района на Сан Ремо; 1 в района на Римини;
- 8 вечери в хотелите;
- Транспорт с лицензиран автобус;
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;
- Медицинска застраховка на стойност 10 000 евро за лица до 65г;

Цената не включва

Цената не включва:

- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета.
- Допълнителна екскурзия до Ница, Монако и Монте Карло: 55 лева на възрастен / 40 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
- Допълнителна екскурзия до Грас, Кан и Сен Пол дьо Ванс: 45 лева на възрастен / 30 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
- Трансфер за плажуване в Ментон: 15 лева на възрастен / 10 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
- Ползване на слушалки: 5 лева на ден - препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки;
- Разходи от личен характер;
- Входните такси на посещаваните на място туристически обекти - по желание.

Програма на пътуването

Екскурзии
Барселона, Френска Ривиера, Сан Ремо, Генуа, Римини - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 8 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 29.08.2017
Цена: 1365 BGN

СофияБарселонаАрлСан РемоНицаМонакоМонте Карло – Грас – КанСен Пол дьо Ванс – Ментон – ГенуаРимини – АнконаСофия

ПРОГРАМА:

1 ден:
СофияБарселона
Отпътуване от летище София в 08:00 часа. Пристигане в Жирона (Испания) в 9:40 часа. Туристическа програма в Барселона с разглеждане фасадата на “Саграда Фамилия”. Ще видим и две от най-известните къщи, построени от архитекта Гауди – “Каса Батйо”и “Ла Педрера”; булеварда „Грасия“; площад “Испания”; Арената за бикоборство: „Арена Монументал“. Свободно време за разглеждане на площад “Каталуния”, откъдето започва “Рамбла”– най-оживената улица на града, квартала „ Ейшампле“ и Готическия квартал – старата част на Барселона.
Настаняване в хотел на испанското крайбрежие – Коста Брава. Вечеря. Нощувка.
2 ден:
Коста Брава – АрлСан Ремо
Закуска. Отпътуване за Авиньон. Той е малък град във Франция, разположен на брега на река Рона. Най-известна сграда е Папският дворец (по желание в свободното време може да се разгледа с аудио гайд - с предварителна резервация от България). Бил е седалище на папите по време на така наречената „Западна схизма“. Сградата е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. Изрисувана е с красиви гравюри и фрески от най-известните майстори на Европа. Днес този паметник на културата е известен като „Двореца Ньоф“ и там се провеждат различни културни събития – концерти, филмови и музикални фестивали. Един от много популярните фестивали, който се провежда ежегодно тук е „Театралният Авиньон“. Той привлича хиляди туристи, които стават свидетели на световни премиери на театрални постановки и независими европейски филми. Продължаване към Сан Ремо. Настаняване в хотел. Вечеря. Нощувка.
3 ден:
Сан РемоНицаМонакоМонте КарлоСан Ремо
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание допълнителна екскурзия до Ница, Монако и Монте Карло. Отпътуване за Ница. Пешеходна обиколка на Ница. Най-интересен е центърът, където се намира площадът „Масена“, построен в началото на 18 век. На изток от него се намира „Старата Ница“ – най-автентичната част от града. До там води „Английската алея“ – крайбрежна улица, осеяна с ресторанти и магазини. В миналото била пренаселена от заможни британци, които инвестирали голяма част от парите си в местното производство на кожи, сувенири и рамки за картини. Улицата е заобиколена от дворци и вили в стил рококо. След това ни очаква посещение на Княжество Монако. Старата част на Монако е предимно пешеходна зона със запазени средновековни сгради сред възхитителен пейзаж. В тази част на Монако се намират кметството и Океанографският музей, които ние ще видим от вън. Ще се разходим и до Монте Крало, който е квартал на Монако и един от най - богатите. В Монте Карло се намира най-известната писта на Формула 1. Състезанието преминава по улиците на града. Най-известните участъци от пистата са завоя „Фибата“ и „Тунела“. Днес Монте Карло освен като символ на Формула едно се слави и като туристическа дестинация. В града има много интересни забележителности, сред които са Катедралата на Монако и Дворецът на принца на Монако. Известна атракция е и Големият Театър на Монте Карло – опера и балетна къща, и комплексът от казина. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
4 ден:
Сан Ремо – Грас – КанСен Пол дьо ВансСан Ремо
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание допълнителна екскурзия до Грас, Кан и Сен Пол дьо Ванс. Грас е известен като френската столица на парфюмите. Той се намира на Френската Ривиера (Riviera) и е със статут на град с историческо значение. Грас е град-мечта за всеки турист, който пристига във Франция и най-вече за дамите. Тук могат да се вдъхнат ароматите на местните цветя, благодарение на които още през осемнадесети век градът се превръща в център на парфюмната индустрия. В Грас могат да се видят и посетят старинни парфюмерии. Три от тях са най-големи и най-посещавани от туристите – това са Фрагонар (Fragonard), Галимар (Galimard) и Молинар (Molinard), част от които е превърната в музей. В Грас се намира и международният музей на парфюма. Следва разглеждане на Кан с разходка по крайбрежния булевард “Кроазет”, където ще видим Казиното, Фестивалния дворец и едни от най-скъпите хотели на френската ривиера. Свободно време и отпътуване за Сан Пол дьо Ванс. Характерното за него са тесните улици с много художествени галерии и спокойна атмосфера. Екскурзия тук може да бъде един приятен ден, тъй като ще ви разкрие нещо по различно от плажовете на Френската Ривиерата. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
5 ден:
Сан Ремо – Ментон – Сан Ремо
Закуска. Свободен ден за плаж или по желание трансфер за плажуване в Ментон. Спокойният и безгрижен живот в Ментон го прави изключително привлекателен курортен град. Ментон е известен с великолепните си градини като една от най-посещаваните от тях е Вал Рахме (Val Rahmeh), която е била създадена от сър Пърси Радклиф (Percy Radcliffe) в чест на любимата му съпруга. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка. Вечеря. Нощувка.
6 ден:
Сан Ремо
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
7 ден:
Сан Ремо
Закуска. Свободен ден за плаж. Вечеря. Нощувка.
8 ден:
Сан РемоГенуаРимини
Закуска. Отпътуване за Генуа. Туристическа обиколка: катедралата “Сан Лоренцо”; Двореца на дожите; площад "Ферари", родната къща на Христофор Колумб. Възможност за разглеждане на един от най-големите и най-красиви аквариуми в Европа. Свободно време. Отпътуване за Римини. Настаняване в хотел. Нощувка.
9 ден:
Римини – АнконаСофия
Закуска. Трансфер до летището в Анкона и полет за България в 13:00 часа. Пристигане в София в 15:30 часа.
Цени до 30.04.2017:

- на човек в двойна стая - 1365 лв
- единична стая - 1685 лв
- дете 2-11,99 с двама възрастни - 1305 лв

Забележки:

- Екскурзията се провежда при минимум 40 записани туриста.
- Допълнителните услуги и екскурзии, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат от България.
- Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти!
- Всички упоменати часове са приблизителни.
Полетно разписание:

Превозвач: BH Air
СофияЖирона 08:00 / 09:40
АнконаСофия 13:00 / 15:30
0040

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Барселона

Избрани оферти