Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Потвърдена за 29.08.18! КИТАЙ - векове и столици - бг група, самолет от София

Номер на оферта

/

221009

Дати & цени

Цената включва

Цените включват:

- Самолетни билети София – Доха – Пекин / Шанхай – Доха – София с редовен полет на Qatar Airways, включени такси и 30 кг. чекиран багаж;
- Билет за влак-стрела Пекин – Сиан;
- Билет за влака-стрела Сиан – Лоян;
- Билет за влака-стрела Джънджоу – Суджоу
- 7 нощувки в хотели 5*/4*
- 7 закуски, 3 обяда, 5 вечери;
- Всички трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи;
- Обиколка на Доха;
- Всички входни такси за обектите по програмата:
- посещение на Великата Китайска стена и Олимийския комплекс „Гнездото”;
- посещение на Летния императорски дворец;
- посещение на площад „Тянанмън“, Забранения град и храма на небето;
- разглеждане на пагодата „Голямата дива гъска“, теракотената армия и музея макет на император Циншъхуан;
- разглеждане на пещерите Лунмън, манастира „Шаолин“, гората на пагодите и демонстрация на бойни изкуства;
- нощна обиколка на новия град Суджоу;
- разглеждане на Градината на майстора на мрежи, разходка с лодка по Великия китайски канал;
- посещение храма на Нефритения Буда;
- панорамна обиколка на Шанхай, посещение на „Чайнатаун“ и круиз по река Хуан Пу
- Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ.д.
- Водач преводач от фирмата

Програма на пътуването

Екскурзии
КИТАЙ - векове и столици - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


10 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 29.08.2018
Цена: 3437 BGN

София, Доха, Пекин, Сиан, Лоян, Лунмън, Шаолин, Джънджоу, Суджоу, Шанхай, Доха, София

РвсЛС това пътешествие до Китай ще се докоснете до един удивителен и самобитен свят, свят на традиции и модерност. Ще посетите древни и съвременни градове с хутонги, небостъргачи и прекрасни градини – места, където легендите се преплитат с настоящето. Изкачвайки се на Великата китайска стена и гледайки теракотената армия на император Циншъхуан ще усетите величието на древната китайска земя. Ще надникнeте в тайните на шаолинското конгфу, и ще се потопите в духовния свят на монасите от легендарния Шаолин. Постиженията в традиционната китайска медицина, медитацията, бойните изкуства и изработката на художествени изделия от китайски майстори ще допълнят Вашите впечатления от Поднебесната.
ПРОГРАМА:

29.08.2018 - 1 ден
В 13:00 полет QR 228 от София. Кацане в Доха в 17:50. Обиколка на Доха.
30.08.2018 - 2 ден
Доха - Пекин (вечеря)
В 02:10 полет QR 892 от Доха. В 14:55 кацане в Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от тяхната империя. Трансфер и настаняване в хотела. По-късно – вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.
31.08.2018 - 3 ден
Пекин (закуска, обяд)
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-голямото изкуствено съоръжение на Земята, което се простира на 6500 км. от пустинята Гоби до Източнокитайско море. Спираме за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо”, и „Водният куб“, построени по случай Олимпийските игри през 2008 г. Посещение на фабрика за клоасонени изделия. Обяд. Посещение на Летния дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – най-големият дворцово-парков ансамбъл в Китай, бивша резиденция на императорското семейство. Комплексът е разположен върху площ от 290 хектара, 3/4 от които са вода. Това е най-великолепният парк с изкуствени пейзажи. Тук е „Дългият коридор“, представляващ богато орнаментирана алея с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане – посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.
01.09.2018 - 4 ден
ПекинСиан (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър, площад Тянанмън – най-големият в света, и Зимния императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО), известен като Забранения град – резиденция на 24-ма императори в период от 490 год. от династиите Мин и Цин, като последният император Пуй живее тук до 1924 г., а през 1925 г. комплексът е превърнат в музей. Разположен е на площ от 72 хектара и съдържа 9 999 зали, съставляващи един от най-големите дворци в света. Проектиран е според принципите на фън шуей така, че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Посещение на Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – една от най-големите храмови постройки в Китай. Оттук минските и цинските императори като върховни жреци отправяли молитви към небето за добра реколта. Изображението на основната постройка – кръглият Олтар на небето, е визитната картичка на Пекин. Посещение на магазин за перли. Трансфер до гарата. Отпътуване с влака-стрела за Сиан. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
02.09.2018 - 5 ден
Сиан (закуска, обяд)
Закуска. Разглеждане на Сиан – люлка на китайската цивилизация, най-големият и величествен град в древността с 3000 год. история, столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция Шаанси. Разглеждане на Голямата пагода на дивата гъска Та Йен – символ на града, шедьовър на будистката архитектура, построена през 652 г. по желанието на прочутия тански монах Сюан Дзан, за да приюти сутрите на будизма и картините, донесени от него от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници, където ще се запознаете с технологията, която е била използвана за направата на теракотената армия. Обяд. Разглеждане музея макет на гробницата на Циншъхуан, първият китайски император, обединил страната (управлявал е 246?210 г. пр.н.е.). Посещение на Музея с теракотената армия (ЮНЕСКО) с над 8000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и др. отпреди 2000 години. *По желание, с доплащане – посещение на „Танг шоу“ - пищен спектакъл с костюми, музика и танци от времето на династията Танг. Нощувка.
03.09.2018 - 6 ден
Сиан – Лоян – Шаолин – Джънджоу (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване с влака-стрела за Лоян, друг древен град, столица на 70 императори от 10 китайски династии, днес известен с Фестивала на божура. Разглеждане на пещерите Лунмън (ЮНЕСКО) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века с повече от 100 000 изображения на Буда, неговите ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда край река И. Посещение на манастира Шаолин. Манастирът е разположен в свещената за даоистите планина Суншан. Основан като будистки храм през 495 г. от индийския монах Да Мо (Бодидхарма), днес той е обитаван от около 60 монаси, подбрани чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост, владеене на бойни изкуства и др. Наблюдаваме демонстрация на бойни изкуства на ученици от школата по Конгфу. Посещение на гората на пагодите – стотици каменни пагоди, построени в чест на монасите от Шаолин. Трансфер до Джънджоу. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
04.09.2018 - 7 ден
Джънджоу – Суджоу (закуска, вечеря)
Закуска. Отпътуване с влака-стрела за Суджоу – един от най-старите градове в Китай, на повече от 2500 год., и със сигурност един от най-красивите. Древна китайска поговорка гласи: „на небето има рай, а на земята Суджоу и Ханджоу”. Наричат Суджоу „Венеция на Изтока“, „градът на градини-те“ и „световна столица на коприната“. Разположен на бреговете на речни ръкави и канали, в средата на делтата на река Ян Дзъ, 42% от територията му е заета от вода. Суджоу е изве-тен с прекрасните архитектурно-паркови ансамбли в стила на южнокитайската архитектура, наречена „класическа“, както и с най-съвършените техники за бродерия и най-висококачествената коприна. Настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощна обиколка на новия град Суджоу, разположен около езерото Джинджи, уникално съчетал модерната архитектура с класическата южнокитайска паркова архитектура. Разходка по брега на езерото. Нощувка.
05.09.2018 - 8 ден
Суджоу – Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Ще разгледаме Градината на майстора на мрежи (ЮНЕСКО) – най-малката, но най-красивата градина в Суджоу, създадена преди повече от 800 год. по време на династията Сонг. Нейната история разказва за един чиновник, който излязъл в пенсия и понеже не обичал да пътува, решил да вкара природата в двора на дома си. В четирите посоки на този двор, той посадил растения, които са характерни за всеки сезон от годината. Разходка с лодка по Великия китайски канал – най-големият изкуствен воден път в света, съединил през 6 век южните райони, които произвеждали ориз и коприна със севера. Отпътуване. След около 1ч30м пристигане в Шанхай. Наричат го „Париж на Изтока”, „китайският Чикаго”, дом на най-великата архитектура, най-оживената култура, най-изисканите ресторанти, най-добрите магазини и най-силния бизнес, деловата столица на Китай. Градът е разделен на две части: Пуси (старият град – „на запад от река Пу”) и Пудун (модерният град – „на изток от река Пу”). Посещение на храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града, построен през 1882 г., известен с двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда. Настаняване в хотела. Вечеря. Разходка с корабче по река Хуанпу, която ще Ви представи пълния блясък на двата бряга на Шанхай. Нощувка.
06.09.2018 - 9 ден
Шанхай (закуска, вечеря)
Закуска. Разглеждане на Шанхай: разходка по крайбрежния булевард с историческите сгради от 19-20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании. Обиколка на модерен Шанхай – свободната икономическа зона Пудун – новият Хонконг, известен и като „главата на китайския дракон”, моста Нан Пу, подземния тунел под река Хуан Пу, крайбрежния булевард. *Посещения по желание: Океанариума и Шанхайският световен финансов център (492м). Разходка из старинния квартал Чайнатаун и улица Нандзин – „Първата улица на Китай“ – пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти. Вечеря.
Трансфер до летището. Полет QR 871 от Шанхай в 23:50.
07.09.2018 - 10 ден
Доха - София
В 05:00 кацане в Доха. В 06:50 полет QR 227 от Доха. Кацане в София 12:00.
ЦЕНА:

Вземете 80 лв. отстъпка при записване до 23.03.2018

- на човек в двойна стая - 3437 лв
- единична стая - 3885 лв
- трети възрастен - 3437 лв
Хотели:

30.08 – 01.09 - 2н - Пекин - The Great Wall Hotel 5*
01.09 – 03.09 - 2н - Сиан - Titan Times Hotel 4*
03.09 – 04.09 - 1н - Джънджоу - Xinhua Jianguo Hotel 4*
04.09 – 05.09 - 1н - Суджоу - Garden Hotel 4*
05.09 – 06.09 - 1н - Шанхай - Ocean Hotel 5*

Допълнително се заплащат:

- Виза за Китай: 148 лв.
- Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка 21 лв.
- Посещения по желание, което се заплаща с доплащането: Конгфу шоу – 68 лв., Танг шоу 65 лв.
- Посещения по желание, които се заплащат на място в китайски юани: Океанариума – 160 RMB, Шанхайския световен финансов център – 170 RMB;
- Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: общо 40 щ. д.
- По желание - застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване” – от 2,7% до 1,5% от крайната сума по договора (заплаща се при записване);
Записване и плащане:

При записване – аванс 1500 лв., цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта (с минимум 6 месеца валидност след датата на връщане (06.12.2018) и 2 свободни страници; 2 цветни снимки на светъл фон с размери 3.5 х 4.5 см. и данни за визовия формуляр.
До 13.07.2018 - пълно плащане и предоставяне в офиса на фирмата на задграничния паспорт.
Информация:

Минимален брой участници: 15
Срок за уведомяване при недостигнат мин. брой туристи – 25 дни преди началната дата: 03.08.2018
При недостигнат минимален брой от 15 туристи, но не по-малко от 10 – доплащане от 111 лв.
Визов режим: за български граждани е необходима виза. Туроператорът съдейства за подаването на документите.
Ваксинации за Китай не са необходими.
Агенцията не носи отговорност за промяна в полетите на авиокомпанията.
Замяната на хотел с подобен от същата категория не се счита за промяна.
В зависимост от местните условия са възможни размествания в програмата и реда на екскурзиите.
За непълнолетни, пътуващи само с единия родител, се представят акт за раждане и нотариално заверено родителско разрешение.
За туристи, които пътуват сами, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице за комбинация, ако такова няма. Туристът се записва за настаняване в самостоятелна стая, и ако има друг турист от същия пол, който желае да се комбинира, двете лица се настаняват в двойна стая, като сумата за разликата се приспада на клиентите. Ако туристът желае да се комбинира при възможност, това условие се вписва при сключване на договора.
Допълнителната застраховка “Отмяна или прекъсване на пътуването по неотложни и незави-сещи от клиента причини“, по чл. 80, ал. 1, т.14 от Закона за туризма, покрива разходите за анулиране, съкращаване или прекъсване на пътуването, поради здравословни причини на пътуващия или негови роднини, явяване на дело, прекъсване на отпуската, съкращаване от работа и др. Стойността на застраховката се изчислява на база крайната дължима сума по договора, като има значение и възрастта на Потребителя. Стойността ? е между 2,7% и 1,5% върху крайната дължима сума по договора за организирано пътуване и се заплаща при записване заедно с авансовото плащане.
Анулации и неустойки по програмата:

В случай на отказ от туристическо пътуване заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена (до 30.05.2018)
от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена (до 29.06.2018)
от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена (до 27.07.2018)
под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100% (след 28.07.2018)
Необходими данни за визовия формуляр за Китай:

? националност по рождение / ? настояща националност
? образование
? професия, длъжност, която заемате в момента, месторабота (адрес, пощенски код, телефон)
? домашен адрес, пощенски код, телефон, електронна поща
? семейно положение:
? членове на семейството: съпруг/а, брат/сестра, деца, родители (име, националност, професия)
? лице за контакт, в случай на нужда (име, моб. тел., връзка с лицето, кандидатстващо за виза)
? някога получавали ли сте китайска виза (ако да, посочете последната дата и мястото, където сте я получили)
? други страни/територии, които сте посетили през последните 12 месеца
? през последните 30 дни посещавали ли сте страни/териотории със заразни болести
0049

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти