Начало / Екскурзии / Екскурзии - Барселона

Потвърдена за 29.08; и 19.09.17! БАРСЕЛОНА-Прованс-Френска Ривиера

Номер на оферта

/

198871

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София – Барселона / Анкона – София, с авиокомпания BH air;
- Чекиран багаж до 20 кг и 7 кг ръчен багаж с размери 60х40х30 см;
- 8 нощувки със закуски в хотели 3*;
- 2 вечери в Испания;
- Транспорт с лицензиран автобус;
- Екскурзоводско обслужване по целия маршрут на български език;
- Медицинска застраховка на стойност 5000 евро;

Цената не включва

Цената не включва:

- Такса гориво: обявява се 21 дни преди полета;
- Полудневна екскурзия Абатство Монсерат: 88 лева на възрастен / 44 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
- Рицарска вечер: 98 лева на възрастен / 49 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
- Екскурзия до Чинкуе Тере с включен билет за влакчето в две посоки:100 лева на възрастен / 50 лева дете до 11.99г. (при минимум 15 човека);
- Ползване на слушалки по време на цялата екскурзия: 25 лева - препоръчваме, в противен случай не гарантираме, че ще чувате екскурзоводите по време на пешеходните обиколки;
- Разходи от личен характер;
- Входните такси на посещаваните на място туристически обекти - по желание.

Програма на пътуването

Екскурзии
Барселона с Прованс, Френска Ривиера, Генуа и Чинкуе Терре - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


9 дни / 8 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 29.08; 19.09.2017
Цена: 1090 BGN

Маршрут: СофияБарселона – Абатство Монсерат – КаркасонМонпелиеНимАрл – Сен-Реми-де-Прованс – Авиньон – Шато Ньоф де Пап – Горд – Екс ан Прованс НицаМонакоМонте КарлоЕзСавонаГенуа – Леванто – Чинкуе Тере – БолоняСан МариноАнконаСофия

Програма:

ДЕН 1: СофияБарселона
Отпътуване от летище София в 08:00 часа. Пристигане в Жирона (Испания) в 9:40 часа. Туристическа програма в Барселона с разглеждане фасадата на “Саграда Фамилия”. Ще видим и две от най-известните къщи, построени от архитекта Гауди – “Каса Батйо”и “Ла Педрера”; булеварда „Грасия“; площад “Испания”; Арената за бикоборство: „Арена Монументал“. Свободно време за разглеждане на площад “Каталуния”, откъдето започва “Рамбла”– най-оживената улица на града, квартала „ Ейшампле“ и Готическия квартал – старата част на Барселона. Настаняване в хотел на испанското крайбрежие – Коста Брава. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 2: Абатството Монсерат и Рицарска вечер
Закуска. Свободен ден на крайбрежието на Коста Брава или полудневна екскурзия по желание до:
Абатството Монсерат: “Санта Мария де Монсерат” е бенедитински манастир, основан през 11 в. от игумена Олива от манастира “Рипол”. През 15 в. получава независимост като абатство. Тук се съхранява Девата на Монсерат или “черната Мадона” - покровителката на Каталуния. Според легендата, статуята на девата е направена от Св. Лука и е донесена в манастира от Св. Петър през 50 г. Манастирът има детски хор, който се счита за най–старата школа по песнопение в Европа. Музеят притежава богата колекция от религиозна утвар, картини на майстори от 13 до 20 век, икони и предмети от библейския Изток. Вечеря в хотела.
Вечерта по желание организирано посещение на Рицарска вечер. Мечтали ли сте някога да бъдете поканени от граф в неговия замък? Мечтали ли сте да се потопите в истинската атмосфера на средновековието, а пред очите ви смели рицари да оспорват уменията и смелостта си? Тази вечер ще имате възможността да се пренесете в приказния свят на графове, рицари и красиви дами. Пред очите ви ще оживеят историите на миналото, докато вие похапвате от типичната вечеря и пиете вино от графската изба. След турнира, победителя ще ни покани в балната зала, където ще се потопите в ритъма на танца. Красиви коне ще танцуват фламенко пред очите Ви, а невероятният балет ще Ви остави без дъх. Връщане в хотела. Нощувка.
ДЕН 3: КаркасонМонпелие
Закуска. Напускане на хотела и отпътуване за Каркасон – най-известната и стара крепост във Франция. Туристическа програма в Каркасон, чиято история и архитектура го прави през 1997 г. част от списъка на ЮНЕСКО за световното и културно наследство. Градът е разделен на Горен и Долен. Първо ще видим старата част на града - Ла Сите. Разположена е върху хълм висок 450 м, който векове наред се явявал границата между териториите на днешна Франция и Испания. Ще се разходим до двойната крепостна стена Тя е около 3 километра и е една от най-дългите стени в Европа. Ще видим и Нарбонската порта, Замъка на графовете, базиликата Свети Назар от 12-ти век, хотел „Сите”, построен е върху мястото на бивш епископски дворец. Следва разходка в долния град и квартала Тривал. Свободно време и отпътуване за Монпелие. Разглеждане на Монпелие - една от перлите на Прованс: Най-известната забележителност в града е Place de la Com?die – дворецът на комедията, където е разположена и операта. В Монпелие се намира и най-старата ботаническа градина във Франция. Там се съхраняват едни от най-редките, застрашени от изчезване растителни видове. Други забележителности, които ще видим са Еспланад Шарл де Гол, Университетът на Монпелие от 1220 г. (известен с преподаването на медицина), Двете кули (останали от първоначалните 25) на градските стени - Тур дьо ла Бабот (превърната в обсерватория през 1739 г.) и Тур дьо Пен, Катедралата от 14 в. "Сен Пиер", акведуктът от 18 в. "Сен Клеман", улица Фош с триумфалната арка Порт дьо Пейру от 1691 г., Фонтанът "Трите грации" пред операта и покритият пазар Ал Кастелан. Свободно време. Настаняване в хотел. Нощувка.
ДЕН 4: НимАрл – Сен-Реми-де-Прованс – Авиньон
Закуска. Отпътуване за Ним. След пристигането ще направим туристическа обиколка. Ще видим Амфитеатърът, който е най-добре запазената във Франция римска арена, продължава да се използва за борби с бикове. Пон дю Гар пък e акведукт, пренасящ вода през малката речна долина. Ще видим и Мезон Каре е един от най-изящните малки храмове, двете оцелели градски порти и срината римска крепост на близкия хълм Мон Кавалие. Ще минем покрай Музея на Стария Ним в бившия Архиепископски дворец (от вън) с изложби на ренесансова мебелировка и украса, впечатляващия „Отел дьо Вил” (кметството). Ще видим изворът, дал името си на града, който е заобиколен от елегантните градини Жарден дьо ла Фонтен от XVIII в., в които се намират доста римски останки - така нареченият Храм на Диана, и смайващи водни съоръжения, включително сенчестият Канал дьо ла Фонтен. Следваща спирка Арл. В Арл ще видим някои римски руини, които са включени в списъка на ЮНЕСКО за историческо наследство. Това са амфитеатърът Лез Арен, който е запазен в много добро състояние и до днес, римският театър, римският некропол и обелискът. След това ще отидем и до катедралата „Сен Трофим“. Няма да пропуснем да се насладим и на сърцето на Арл – площадът Форум. Очаква ни Сен-Реми-де-Прованс. Очарователен пазарен град, предлагащ изобилие от билки и аромати, а също и традиционни провансалски продукти за трапезата. Градчето се свързва и с живота на прословутия Ван Гог и с родната къща на Ностардамус.
Отпътуване за Авиньон. Той е малък град във Франция, разположен на брега на река Рона. Най-известна сграда е Папският дворец (по желание в свободното време може да се разгледа с аудио гайд - с предварителна резервация от България). Бил е седалище на папите по време на така наречената „Западна схизма“. Сградата е част от световното културно наследство на Юнеско. Изрисувана е с красиви гравюри и фрески от най-известните майстори на Европа. Днес този паметник на културата е известен като „Двореца Ньоф“ и там се провеждат различни културни събития – концерти, филмови и музикални фестивали. Един от много популярните фестивали, който се провежда ежегодно тук е „Театралният Авиньон“. Той привлича хиляди туристи, които стават свидетели на световни премиери на театрални постановки и независими европейски филми. Настаняване в района на Авиньон. Нощувка.
ДЕН 5: Шато Ньоф де Пап – Горд – Екс ан Прованс – Ница
Закуска. Отпътуване за Шато Ньоф дю Пап и по възможност дегустация на подбрани вина от винарските изби на Папите. След това продължаваме към Горд. Това е едно прекрасно живописно селце, за което се смята, че има келтски произход. Извисяващо се на един от хълмовете Люберон, Горд се отличава със своите калдъръмени улички, красив замък и площад де Горд. Всичко около него е покрито с лавандулови полета, лозя и овощни градини. Селцето олицетворява представите ни за Прованс. Най-големият чар на селото е гледка към каменните къщички по време на залез. Свободно време и посещение на Екс – ан – Прованс. Туристическа обиколка на града: Булевард Мирабо, Старият град с Кметството, Музеят на Гоблените и Катедралата Свети Спасител. В свободното си време, който желае може да посети Музея Гране, в който са изложени осем творби на Сезан. Свободно време за разходка. Отпътуване за Ница и вечерна панорамна автобусна обиколка на централната част на града. Настаняване в хотел. Нощувка.
ДЕН 6: МонакоМонте КарлоЕзСавона
Закуска. Пешеходна обиколка на Ница. Най-интересен е центърът, където се намира площадът „Масена“, построен в началото на 18 век. На изток от него се намира „Старата Ница“ – най-автентичната част от града. До там води „Английската алея“ – крайбрежна улица, осеяна с ресторанти и магазини. В миналото била пренаселена от заможни британци, които инвестирали голяма част от парите си в местното производство на кожи, сувенири и рамки за картини. Улицата е заобиколена от дворци и вили в стил рококо. След това ни очаква посещение на Княжество Монако. Старата част на Монако е предимно пешеходна зона със запазени средновековни сгради сред възхитителен пейзаж. В тази част на Монако се намират кметството и Океанографският музей, които ние ще видим от вън. Ще се разходим и до Монте Крало, който е квартал на Монако и един от най – богатите в света. В Монте Карло се намира най-известната писта на Формула 1. Състезанието преминава по улиците на града. Най-известните участъци от пистата са завоя „Фибата“ и „Тунела“. Днес Монте Карло освен като символ на Формула 1 се слави и като туристическа дестинация. В града има много интересни забележителности, сред които са Катедралата на Монако, Музеят на Наполеон и Дворецът на принца на Монако. Известна атракция е и Големият Театър на Монте Карло – опера и балетна къща, и комплексът от казина. След свободното време ще посетим и фабрика за парфюми в китното и цветно градче Ез, където ще може да проследим процеса по избиране на аромати и създаване им. Продължаваме към Италия и крайбрежният град Савона. Настаняване в хотел в района. Нощувка.
ДЕН 7: Генуа – Леванто – Чинкуе Тере – Монтекатини Терме
Закуска. Отпътуване за Генуа и туристическа обиколка. Ще започнем с Пиаца де Ферари и с нейния величествен фонтан и не по-малко величествени сгради, които го заобикалят – това е сърцето на Генуа. Ще тръгнем след това по главната улица XX Settembre, за да се потопим в ар нуво атмосферата на района. После по улица Данте, ще стигнем до площад Пиаца Данте, където и до днес се издигат двете перфектно запазени кули на Порта Сопрана – един от входовете в крепостната стена на някогашна Генуа. Тук се намира и къщата, в която Христофор Колумб е прекарал детството си. Ще видим и внушителната катедрала Сан Лоренцо, в чиято крипта-съкровищница се пазят реликви – подносът, на който се смята, че е била положена главата на Свети Йоан Кръстител, мощите му, както и бокал, който дълго е бил смятан за Светия Граал. Свободно време.
Отпътуване за Леванто и допълнителна екскурзия по желание до Чинкуе Тере. Който не желае да се включи в нея ще изчака групата в Леванто.
Чинкуе Тере: Това е едно приключение, което ще ви завладее. Екскурзията ще започне с влак от Леванто, който ще ни отведе до Вернаца (престой 1 час) и пак с влакчето продължаваме до Манарола (престой 1 час) и последната ни спирка е Рио Маджоре (престой 1 час). След което ще се качим на влакчето, което ще ни върне в Леванто. Отпътуване за Монтекатини Терме. Настаняване в хотел. Нощувка.
ДЕН 8: БолоняСан МариноРимини
Закуска. Отпътуване за Болоня. По време на туристическата обиколка ще видим Нептуноновият фонтан от 1566 година, главният площад „Пиаца Маджоре“, Общинският дворец, Градският художествен музей (от вън); двореца на градоначалника (от вън); църквата „Свети Петроний“, започната през 1390 година; кулите „Гаризенда“ и „Азинели“. Свободно време. Следваща спирка Република Сан Марино. Ще видим Палацо дел Говерно, базиликата „Сан Марино”, по желание в свободното време, който желае може да се разходи по крепостните стени, от които се открива незабравима гледка към Римини, Адриатическо море и Апенините, а при хубаво време погледът стига чак до далматинския бряг. Настаняване в хотел в Римини. Нощувка.
ДЕН 9: АнконаСофия
Закуска. Трансфер до летището в Анкона и полет за България в 13:00 часа. Пристигане в София в 15:30 часа
9 дни / 8 нощувки
Цени за резервации до 15.05.2017:

30.05.2017 - 1190 лв - last minute цена 1090 лв.
13.06.2017 - 1210 лв
29.08.2017 - 1280 лв
19.09.2017 - 1280 лв

Забележки:

Туроператорът си запазва правото да промени поредността на провеждане на екскурзиите и / или полетното разписание.
Полетно разписание:

(подлежи на препотвърждение)
Превозвач: BH Air
СофияЖирона 08:00 / 09:40
АнконаСофия 13:00 / 15:30
0040

Тагове

Оферти - Испания |  Оферти - Барселона |  Екскурзии - Испания |  Екскурзии - Барселона |  Лято в чужбина - Испания |  Лято в чужбина - Барселона

Избрани оферти