Начало / Екскурзии / Екскурзии - Коломбо

Потвърдена за 30.01 и 27.10.17! Обиколка на Шри Ланка от София и Варна

Номер на оферта

/

183753

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Самолетен билет София или Варна - Истанбул - Коломбо - Истанбул - София или Варна
- Летищни такси в размер на 360 евро/ 705 лв. към 16.05.16 г. Точният размер се фиксира в момента на издаване на билетите. При промяна на стойността на летищните такси разликата се доплаща.
- Трансфери летище - хотел - летище
- Климатизиран транспорт по машрута
- 2 нощувки със закуски и вечери в Дамбула
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Канди
- 1 нощувка със закуска и вечеря в Нувара Елия
- 3 нощувки със закуски в Берувела
- Местни екскурзоводи
- Входните такси за обектите по маршрута
- Сафари с 4х4 джипове в Минерия
- Медицинска застраховка за периода на пътуване на ЗК "МОНДИАЛ" с лимит на отговорност 10 000 евро
- Водач - преводач от ТО

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Виза за Шри Ланка - 35 EUR/ 69 лв.
- Лични разходи
- Напитки по време на храненията
- Бакшиши - около 50 USD
- Доплащане за единична стая - 340 евро/ 665 лв.

Програма на пътуването

Last Minute цена!
Екскурзии
Обиколка на ШРИ ЛАНКА - 10 дни - българска група - самолетна екскурзия от София и Варна - ПОТВЪРДЕНА!


10 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 30.01; 27.10.2017
Цена: 3128 BGN

ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1599 евро/3128 лв. при записване до 11.01.2017 с включени летищни такси.

София/ Варна - Истанбул - Коломбо - Дамбула - Минерия - Полонарува - Сигирия - Канди - Перадения - Нувара Елия - Берувара - Коломбо - Истанбул - Варна/ София

ПРОМО пакетна ЦЕНА: 1650 евро/ 3227 лв. при записване до 15.12.2016 с включени летищни такси

Стандартна цена: 1795 евро/ 3511 лв. с включени летищни такси

Вечнозеленият тропически остров Шри Ланка е разположен в самото сърце на Индийския океан, на 664 км от Екватора. Имал е през вековете много названия, по-старото поколение у нас го помни като о.Цейлон – така са го наричали европейските завоеватели. А на местния синхалски език Шри Ланка означава „благословена страна”. Тукашните жители са известни със своята доброжелателност и когато посрещат гости правят това винаги с молитвено събрани длани, поклон и думичката „аюбован” – пожелание за дълъг живот. В Шри Ланка е събран целият спектър от възможности за приятен отдих на туристите – уникално културно наследство от древни времена, неповторим растителен и животински свят, загадъчни планини и белоснежни плажове, тропически гори и множество реки с буйни водопади, луксозни хотели, модерна инфраструктура. И разбира се, знаменитият цейлонски чай, известен в целия свят и отглеждан по най-стари традиции.
Специално за вас сме подбрали идеалното съчетание между екскурзия и почивка. Курортът Берувела е разположен на дълга 130 километра плажна ивица, а заливът осигурява идеални условия за почивка целогодишно.
Предимствата в тази програма:

- Удобни полети от ВАРНА и СОФИЯ с Турски авиолинии - една от най-добрите компании в световен мащаб.
- Балансирана програма - екскурзия - почивка
- Всички екскурзии са включени в цената
- Три нощувки в 4-звезден хотел на брега на океана
- Балансирано съотношение цена качество
- Водач от фирмата-организатор
Програма:

Ден 1 - София/ Варна - Истанбул.
Излитане от София в 21:35 ч. и кацане в Истанбул в 23:10 ч.
Излитане от Варна в 15:50 ч. и кацане в Истанбул в 16:50 ч.
В Истанбул двете групи се събират.
Ден 2 - Истанбул - Коломбо
Излитане от Истанбул в 01:05 ч. и пристигане в Коломбо в 15:25 ч. Посрещане и трансфер до Дамбула (около 170 км.). Настаняване в хотел Pеlwehara village Resort 3+* или подобен около 19:00ч. Вечеря и нощувка.
Ден 3 - Полонарува - Минерия
След закуска се отправяме към древната столица Полонарува (обект на ЮНЕСКО). Средновековният град е с изключително добре запазена архитектура и колекция от статуи на Буда, изработени от цели камъни. Следва сафари в националния парк Минерия - известен като дом на стада диви слонове. Там живеят на свобода също и леопарди и индийски замбари (бозайник от семейство еленови, световно застрашен вид).
Завръщане в Дамбула. Вечеря и нощувка.
Ден 4 - Сигирия и Канди
След закуска ще се изкачим до скалната крепост Сигирия, изградена през V век по времето на цар Касияпа и е включена в списъка на ЮНЕСКО за световно културно и природно наследство. Нарича се „Лъвската скала” и най-интересният фрагмент от нея са световноизвестните фрески „Божествени девойки”, нарисувани с естествени багрила върху мазилка и съхранени цели 15 века. Отпътуване за Канди. По път посещение на скалните храмове на Дамбула, също обект на ЮНЕСКО.Те са изградени през I век пр.н.е. и са най-забележителните пещерни храмове в Шри Ланка. Този огромен скален комплекс се състои от 5 пещери с рисувани стени и тавани, основно през XVIII век, изобразяващи десетки образи на Буда и периоди от историята на местните хора. Тук се намира и 14-метровата скална фигура на Буда.
Следва почивка в района Матале, където ще посетим Градината с подправките. Ще се запознаем с най-популярните подправки в Шри Ланка и начина на отглеждането им. Пристигане в Канди (обект на ЮНЕСКО), разположен на 480 м. надморска височина, известен с по-хладния си климат, идеален за почивка. Бил е столица на последното синхалийско царство, завладяно от британците. Местните хора го наричали „Великият град” и е включен в листата на ЮНЕСКО. Канди е средище на средновековната култура, изкуство и занаяти в Шри Ланка. Настаняване в хотел Senani 3+* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 5 - Канди - Перадения - Нувара Елия
След закуска посещение на известната царска ботаническа градина – Paradeniya Botanical Gardens. Със своите екзотични тропични и субтропични гори в съчетание с уникални растителни видове и орхидеи това райско кътче ще ви омагьоса. Следващата спирка е чайна плантация и фабрика, където се произвежда световно известният и добре познат у нас цейлонски чай. Пристигане в Нувара Елия - град, разположен на около 2000 м. надморско равнище, чието име в превод означава "Град на зората". От тук може да се види най-високия връх в Шри Ланка - Пидуруталагала (2555 м.). Настаняване в хотел Oakray Summerhill Breeze 4* или подобен. Вечеря и нощувка.
Ден 6 - Берувела
След закуска, отпътуване и пристигане в Берувела около обяд. Настаняване в хотелTaprospa Footprints 4* или подобен. Свободно време за почивка. Вечеря. Нощувка.
Ден 7 - Берувела
Закуска. Свободен ден за пълноценна почивка. Вечеря. Нощувка.
Ден 8 - Берувела
Закуска. Свободен ден за пълноценна почивка. Вечеря. Нощувка.
Ден 9 - Берувела - Коломбо
Закуска. Отпътуване за Коломбо (75 км.). Пристигане в бившата столица на страната и сити тур на града. Коломбо е най-големият град на острова и известен на мореплавателите от 2000 години насам. Избран е за столица през 1815 г., когато Цейлон е част от Британската империя. По време на обиколката ще видите редица исторически, религиозни и търговски обекти като Форт - централната търговска част, Петах, област известна с откритите си пазари, градините Синамон, 5 хектаровия парк до сами океане Galle Face Green и много други.
Трансфер до летището и полет от Коломбо в 21:45 ч.
Ден 10 - Истанбул - Варна/ София
Кацане в Истанбул в 05:30 ч. Излитане за Варна в 13:20 ч. и пристигане в 14:20 ч.
Полетът за София е в 07:45 ч. Пристигане в 09:10 ч.


Стандартна цена: 1795 евро/ 3511 лв. с включени летищни такси

Условия за записване и начин на плащане:

- Депозит 300 евро/ 600 лв при подписване на договор
- Доплащане до 30.09.2016 г.
Паспортен и визов режим за граждани на България, пътуващи по програмата:: международен паспорт с валидност минимум 6 месеца след датата на излизане от последната дестинация.
Няма изискване за задължително ваксиниране преди влизане в страните, нито специфични медицински и здравни изисквания в дестинациите по програмата.
Туроператорът си запазва правото да прави промени в реда на екскурзиите и часовете им на провеждане по време на програмата.
Непълнолетни, пътуващи сами или само с единия родител - нотариално заверено родителско разрешение.
0048

Тагове

Оферти - Шри Ланка |  Оферти - Коломбо |  Екскурзии - Шри Ланка |  Екскурзии - Коломбо |  Last minute оферти - Шри Ланка |  Last minute оферти - Коломбо

Избрани оферти