Начало / Екскурзии / Екскурзии - Москва

Потвърдена за 30.06.17! МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - самолет от София

Номер на оферта

/

193128

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет София-Москва и Санкт Петербург-София с AK Аерофлот с включени летищни такси;
- 3 нощувки със закуски и вечери в хотел HI Suschevskiy 4* или подобен в Москва;
- 4 нощувки със закуски и вечери в хотел Oktinskaya 3* или подобен в Санкт Петербург;
- Билет за влак „Сапсан“ /2-ра класа/ по маршрут Москва-Санкт Петербург;
- Всички трансфери по маршрута;
- Входни такси за посещаваните туристически обекти (Кремъл, Свето-Троицката Сергиева лавра, билети за метрото в Москва по време на обиколката на станциите, Ермитажа, Петердворец и Петерхоф, Исакиевския събор, Екатеринския дворец и Царское село)
- Медицинска застраховка „помощ при пътуване в чужбина“ с покритие 10000 евро със ЗД „Евроинс“;
- Водач от България по време на цялото пътуване;
- Екскурзодско обслужване на български език по програмата;

Цената не включва

Цената не включва:

Виза за Русия на български граждани:
- 119 лв. – срок за издаване от 4 до 12 работни дни
- 187 лв. – срок за издаване от 1 до 3 работни дни
Билети за метро и друг обществен транспорт, такси за музеи, неупоменати по-горе;
Доплащане за всички услуги, невключени в цената;
Лични разходи;

Програма на пътуването

Екскурзии
МОСКВА и САНКТ ПЕТЕРБУРГ - 30.06.2017 - българска група - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


8 дни / 7 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 30.06.2017
Цена: 2580 BGN

Програма:

ДЕН 1 (30.06.2017) петък
Отпътуване от София Терминал 2 в 12.30 ч. с директен полет по маршрут СофияМосква с AK Аерофлот. Пристигане в Москва на летище Шереметево в 15.35 ч. Трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 2 (01.07.2017) събота
Закуска.
Москва освен столица на Руската федерация е и град на силно изразените контрасти – на едно място „съжителстват“ архитектурни шедьоври от миналото и ултрамодерни монолитни сгради. Осветени вечер, над 40-те моста над реките, преминаващи през Москва, придават особена романтика и атмосфера. Въпреки бурните исторически събития през годините, Москва е съхранила облика си на стар град с неподправена култура и изкуство, наследени от Средновековна Русия.
Панорамна обиколка на Москва с екскурзовод на български. Посещение на Кремъл и Кремълските катедрали с екскурзовод на български. Със своите 19 кули, Кремъл е едно от най-известните и посещавани места в Москва. Построен през 1156г. по заповед на Юри Дългоръки, той е представлявал дървена крепост. Днешният си облик приема при реконструкция под ръководството на италиански архитекти, след като Православната църква премества седалището си в Москва. Посещение на катедралния площад, обграден от катедралата „Успенски събор“, катедралата „Благовещение“, катедралата „Архангел Михаил“ и катедралата „Дванадесетте апостоли“ – с позлатени куполи и зидове от бял камък. Камбанарията „Иван Велики“ също ще привлече погледите Ви – до началото на 20-ти век това е най-високата сграда в Москва (81 м.) От там идва и един стар руски израз – висок колкото Иван Велики. Обиколката включва също така: Червения площад, Храма Св. Василий Блажени (отвън), Кремъл, Мемориала на победата на Поклонния хълм, Белият дом - Руското Народно събрание (отвън), възстановения храм на Христос Спасител (отвън), Ленинският хълм, разходка по живописната пешеходна улица „Арбат“, разположена в центъра на Москва и една от най-старите запазени улици.
Свободно време. Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 3 (02.07.2017) неделя
Закуска.
Екскурзия до Сергиев Посад с екскурзовод на български. Сергиев Посад се намира на около 70 км. от Москва и е духовен център и едно от най-примамливите места за посещение, част от т.нар. „Златен пръстен на Русия“, включен в списъка на Световното културно наследство на UNESCO. За ценителите на изкуството, тук можете да видите някои от най-великолепните образци на руската архитектура от XIV – XV век. Посещение на „Свето-Троицката Сергиева лавра“ – емблемата на града, запазил в себе си икони, изрисувани от Андрей Рубльов и Даниел Чорни. На гръцки „лавра“ означава манастир. От векове манастирът е важен религиозен и културен център на руската държава. Цялата история на Сергиев Посад е неразривно свързано с манастира: тук са се случили едни от най-важните събития, свързани със съдбата на руската държава. В Троице-Сергиева лавра са се подписвали важни договори, идвали са на поклонение и велики князе. Тук също така са били кръстени и наследници на престола, като Василий III и Иван IV Грозни. Връщане в Москва. Разходка по красивите станции на московското метро. По време на тура ще се имате възможност да се насладите на богато декорираните станции на Московското метро – четвъртото най-натоварено в света. Няма как да Ви убегне визията на всяка станция от тура, която може да се мери по архитектурна стойност с едни от най-известните европейски дворци.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 4 (03.07.2017) понеделник
Закуска. Напускане на хотела. Трансфер до Централна жп гара. Отпътуване за Санкт Петербург с високоскоростния влак „Сапсан“. Продължителност на пътуването – около 4 часа. Пристигане около обед в Санкт Петербург.
Санкт Петербург е бляскавата стара столица на Русия, наричан още Царският град и „Венеция на Севера“. Градът е осеян с красивите мостове над река Нева, преминаваща през спираща дъха архитектура. От всяка сграда се усеща историческото и бурно минало, въплатено в имперският блясък. Основан от Петър Велики, за да бъде „прозорецът към Европа, Санкт Петербург съчетава уникалното руско културно наследство и европейски облик.
Панорамна обиколка с екскурзовод на български. По време на обиколката ще имате възможността да се насладите на едни от най-известните архитектурни шедьоври, заемащи достойно място от световното културно наследство. Ще чуете изключително интересни истории за архитектурните и исторически забележителности на града. Обиколката започва с разходка по Невски проспект, една от най-скъпите улици в Русия и подобие на Шанз-Елизе в Париж. По протежението му се намират едни от най-впечатлявашите сгради на Санкт Петербург - Казанската катедрала, живописната в руски стил църква „Спас на Крови“. Непосредствено до Невски проспект се намира и Площада на изкуствата. Обиколката включва също Зимния дворец, Василевски остров, Сенатския и Дворцовия площад. Посещение на крепостта „Петър и Павел“. Замислена като непревземаема крепост, именно около нея, великият цар Петър решава да осъществи един от най-грандиозните архитектурни замисли – да превърне тази студена и неуютна част от света в един от най-красивите градове в Европа.
Трансфер и настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 5 (04.07.2017) вторник
Закуска. Екскурзоводска програма в Санкт Петербург на български език. Посещение на Площада на изкуствата, заобиколен от три музея и четири театъра. Посещение на Исакиевския събор – най-голямата църковна сграда в Русия и една от най-впечатляващите сгради днес в града.И до ден днешен в катедралата се провеждат църковни служби. В нея ще откриете също изложба, показваща историята на нейното построяване и запазени исторически документи. Може да се възползвате и да се изкачите до върха на катедралата, където се разкрива една от най-добрите панорамни гледки към града. Посещение на катедралния храм „Спас на Крови“ (отвън) – една от най-големите забележителности на града, изградена почти изцяло финансирано от императорското семейство. Вътрешната и външна част са изцяло украсени с невероятно красиви мозайки, изрисувани от едни от най-изтъкнатите художници по това време – Васнецов, Нестеров и Врубел.
Посещение на „Ермитажа“ - най-голямата художествена галерия в Русия и един от най-големите и авторитетни музеи на изкуствата в света. Построен е по нареждане на императрица Екатерина Велика. Името Ермитаж идва от френски и означава „място за уединение“. Днес, Ермитажа съхранява повече от 2.7 млн експоната и предлага на своите посетители различни произведения на изкуството и артефакти от цял свят. В колекцията му са творби от Леонарда да Винчи, Микеланджело, Рафаел и Тициан, Рембранд и Рубенс, творби на френските импресионисти Реноар, Сезан, Мане, Моне, Писаро и многобройни платна на Ван Гог, Матис и Гоген. Зимният дворец, наред с още четири сгради, наредени една до друга по брега на реката, приютяват огромната и безценна колекция на Ермитажа.
Връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 6 (05.07.2017) сряда
Закуска.
Посещение на парка на Петродворец (Петерхоф). Изграден по желание на Петър Велики, Петродворец днес е една от най-известните и популярни атракции за гостите на града. Петерхоф се намира на около 30км. от Санкт Петербург, на южния бряг на Финския залив и означава на немски Петровият двор. Тук ще Ви впечатлят разкоша и разточителството, които Ви заобикалят отвсякъде. Фонтаните на Петерхоф са една от най-известните туристически атракции на Русия. Най-впечатляващият от тях е Голямата Каскада, който тръгва от Големият дворец и включва 64 различни фонтана и повече от 200 бронзови статуи и скулптурни елемента.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 7 (06.07.2017) четвъртък
Закуска.
Посещение на Екатерининския дворец и парка в Царское село. Царское село е другото от двете извънградски имения на царската династия Романови. Наред с Петерхоф, именно Царское село превъзхожда по величие дори френския Версай. Тук ще усетите атмосферата на кралския начин на живот в целия му блясък. Дворецът е възстановен само преди няколко години, като реставрацията приключва с легендарната „Кехлибарена стая“, изчезнала по време на Втората световна война.
Свободно време. Вечеря. Нощувка.
ДЕН 8 (07.07.2017) петък
Ранна закуска. Освобождаване на хотела. Трансфер до летище Пулково за полета до Москва в 05.10ч. Прекачаване на полета за София. Пристигане на летище София в 11.35 ч.
ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 2580 лв

- единична стая - 3088 лв



Необходими документи:

- Задграничен паспорт с минимална валидност 6 месеца от датата на връщане;
- Поне 2 свободни (чисти) страници в паспорта;
- Визова анкета, попълнена на сайта visa.kdmid.ru, разпечатана и подписана лично от заявителя – ТО съдейства за попълването на анкетата;
- Цветна снимка с размер 3,5 Х 4,5 см на светъл фон с ясно изображение на лицето в анфас без очила със затъмнени стъкла, без шапки или забрадки (изключение са гражданите, които поради тяхната етническа или религиозна принадлежност са с шапки, забрадки и др. на снимката в паспорта);
- Полица на медицинската застраховка, която е валидна на територията на Руската Федерация и срока на действие на визата (копие), с изключение на случаите, които са основани на взаимност;
*Консулското учреждение има право да изиска допълнителни документи за оформяне на виза, да покани на събеседване или да увеличи срока за оформяне на визата.
Необходими документи:

- Международен паспорт, за деца до 18г. пътуващи с един или без родител – нотариална заверка от единия или двама родители!
- За пътуването се изисква виза, без медицински изисквания за имунизации.
Условия за анулация и неустойка:

До 60 работни дни от датата на заминаване – без неустойка
От 59 работни дни до 30 дни – депозитът
От 29 работни дни до деня на отпътуване – 100% от стойността на пътуването
0058

Тагове

Оферти - Русия |  Оферти - Москва |  Екскурзии - Русия |  Екскурзии - Москва |  Лято в чужбина - Русия |  Лято в чужбина - Москва

Избрани оферти