Начало / Екскурзии / Екскурзии - Пекин

Потвърдена за 30.08.17! Мегаполисите на КИТАЙ - самолет от София

Номер на оферта

/

200524

Дати & цени

Цената включва

Цените включват:

- Самолетни билети София – Доха – Пекин / Хонконг –Доха – София с включени такси и 30 кг. чекиран багаж;
- Самолетен билет Шанхай – Макао с включени летищни такси;
- Билет за скоростния влак Пекин – Сиан;
- Билет за скоростния влак Сиан – Лоян;
- Билет за скоростния влак Джънджоу – Суджоу;
- Билет за ферибота от Макао до Хонконг;
- 10 нощувки в хотели 5*/4*;
- 10 закуски, 4 обяда, 4 вечери;
- Всички трансфери и екскурзии с местни екскурзоводи;
- Всички входни такси за обектите по програмата
- Посещение на Великата китайска стена и Олимийския комплекс „Гнездото”
- Посещение на Летния императорски дворец
- Посещение на площад „Тянанмън“, Забранения град и храма на небето
- Разглеждане на пагодата „Голямата дива гъска“, теракотената армия и музея макет на император Циншъхуан
- Разглеждане на пещерите Лунмън, манастира „Шаолин“, гората на пагодите и демонстрация на бойни изкуства
- Нощна обиколка на новия град Суджоу
- Разглеждане на Градината на майстора на мрежи, разходка с лодка по Великия китайски канал и посещение на музея на коприната
- Посещение храма на Нефритения Буда
- Панорамна обиколка на Шанхай, посещение на „Чайнатаун“ и круиз по река Хуан Пу
- разглеждане на Макао;
- панорамно и пешеходно разглеждане на Хонконг и посещение на връх Виктория;
- Медицинска застраховка с асистанс и покритие 15 000 щ. д.
- Водач преводач от фирмата

Цената не включва

Допълнително се заплащат:

- Виза за Китай: 148 лв.;
- Лица над 70 год. доплащат за медицинска застраховка 27 лв.;
- Посещения по желание, които се заплащат с доплащането: Конгфу шоу – 78 лв., Танг шоу 65 лв.;
- Посещения по желание, които се заплащат на място в китайски юани: Телевизионна кула (II ниво) — 160 RMB, Океанариума – 160 RMB, Шанхайския световен финансов център – 170 RMB;
- Бакшиши за шофьорите и екскурзоводите: общо 55 щ. д.
- По желание застраховка „Отмяна или прекъсване на пътуване по неотложни и независещи от клиента причини“, която се заплаща при записване – от 2,7% до 1,5% от общата цена.

Програма на пътуването

Екскурзии
Мегаполисите на КИТАЙ - Пекин, Сиан, Лоян, Лунмън, Шаолин, Джънджоу, Суджоу, Шанхай, Макао и Хонг Конг - самолетна екскурзия от София - ПОТВЪРДЕНА!


13 дни / 10 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 30.08.2017
Цена: 4999 BGN

100 лв. отстъпка при записване до 7 Юли!

1-ви ден
20:15 полет QR 226 от София. 00:50 кацане в Доха.
2-ри ден
Доха - Пекин
00:50 кацане в Доха. 02:10 полет QR 871 от Доха. 14:55 кацане в Пекин – столица на страната повече от 800 години, откакто монголците го избират за база на китайската част от тяхната империя. Трансфер и настаняване в хотела. По-късно – вечеря "Патица по пекински" и разходка по главната търговска улица Ванфудзин. Нощувка.
3-ти ден
Пекин
Закуска. Екскурзия до Великата китайска стена (ЮНЕСКО) – най-голямото изкуствено съоръжение на Земята, което се простира на 6500 км. от пустинята Гоби до Източнокитайско море. Спираме за снимки пред Олимпийския комплекс „Птичето гнездо”, и „Водният куб“, построени по случай Олимпийските игри през 2008 г. Посещение на фабрика за клоасоне-ни изделия. Обяд. Посещение на Летния дворец Ихъюан (ЮНЕСКО) – най-големият двор-цово-парков ансамбъл в Китай, бивша резиденция на императорското семейство. Комплек-сът е разположен върху площ от 290 хектара, 3/4 от които са вода. Това е най-великолепният парк с изкуствени пейзажи. Тук е „Дългият коридор“ представляващ богато орнаментирана алея, покрита с покрив, известен като най-дългата покрита улица в света. Връщане в хотела. *По желание, с доплащане – посещение на спектакъла „Легендата Конгфу“. Нощувка.
4-ти ден
ПекинСиан
Закуска. Разглеждане отвън на новия Национален театър, площад Тянанмън – най-големи-ят в света, Забранения град и Зимния императорски дворец Гугун (ЮНЕСКО) – резиден-ция на 24 императори в период от 490 год. от династиите Мин и Цин, като последният импе-ратор Пуй живее тек до 1924 г., а от 1925 г. е музей. Разположен е на площ от 72 хектара и съдържа 9 999 зали, съставляващи един от най-големите дворци в света. Проектирн е спо-ред принципите на фън шуей така, че да символизира хармонията във Вселената, величието на китайската империя и да бъде достоен дом на Сина на небето. Обяд. Посещение на Храма на небето Тиентан (ЮНЕСКО) – една от най-големите храмови постройки в Китай. Оттук минските и цинските императори като върховни жреци отправяли молитви към небето за добра реколта. Изображението на основната постройка – кръглия Олтар на небето е визитната картичка на Пекин. Посещение на магазин за перли. Трансфер до гарата. Отпътуване с влака-стрела за Сиан. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Нощувка.
5-и ден
Сиан
Закуска. Разглеждане на Сиан – люлка на китайската цивилизация, най-големият и величес-твен град в древността с 3000 год. история, столица на 13 императорски династии, днес столица на провинция „Шаанси“. Разглеждане на Пагодата на голямата дива гъска Та Йен – символ на града, шедьовър на будистката архитектура, построена през 652 г. по желанието на прочутия тански монах Сюан Дзан, за да приюти сутрите на будизма и картините, донесени от него от Индия. Посещение на фабрика за дубликати на теракотени войници. Обяд. Разглеждане музея макет на гробницата на Циншъхуан, първият китайски император, обединил страната – управлявал е от 246 г. до 210 г. пр. Хр. Разглеждане на Теракотената армия (ЮНЕСКО) с над 8000 глинени фигури в естествен ръст на войни, коне, каляски и др. отпреди 2000 год. *По желание, с доплащане – посещение на спектакъла „Танг шоу“. Нощувка.
6-и ден
Сиан – Лоян – Шаолин – Джънджоу
Закуска. Отпътуване със скоростен влак за Лоян, друг древен град, столица на 70 императори от 10 китайски династии, днес известен с Фестивала на божура. Разглеждане на пещерите Лунмън (ЮНЕСКО) – уникален пещерен град, запазил изкуството на монасите отпреди 13 века с повече от 100 000 изображения на Буда, неговите ученици, феи, танцьорки, музиканти и огромната фигура на Буда край река И. Посещение на манастира Шаолин. Манастирът е разположен в свещената за даосите планина Суншан. Основан като будистки храм през 495 г. от индийския монах Да Мо (Бодидхарма), днес той е обитаван от около 60 монаси, подбрани чрез специални тестове за морал, духовно ниво, издръжливост, владеене на бойни изкуства и др. Наблюдаваме демонстрация на бойни изкуства на ученици от школата по Конгфу. Посещение на гората на пагодите – стотици каменни пагоди, построени в чест на монасите от Шаолин. Трансфер до Джънджоу. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.
7-ми ден
Джънджоу – Суджоу
Закуска. Отпътуване със скоростен влак за Шанхай. Продължаване с автобус за Суджоу – един от най-старите градове в Китай, на повече от 2500 год. и със сигурност един от най-красивите. Древна китайска поговорка гласи: „На небето има рай, а на земята – Суджоу и Ханджоу”. Наричат Суджоу „Венеция на Изтока“, „градът на градините“ и „световна столица на коприната“. Разположен на бреговете на речни ръкави и канали, в средатата на делтата на река Ян Дзъ, 42% от територията му е заета от вода. Суджоу е известен с прекрасните архитектурно-паркови ансамбли в стила на южнокитайската архитектура, наречена „класическа“, най-съвършените техники за бродерия и най-висококачествената коприна. Вечеря. Нощна обиколка на новия град на Суджоу, разположен около езерото Джинджи, уникално съчетал модерната архитектура с класическата южнокитайска паркова архитектура. Разходка по брега на езерото. Нощувка.
8-ми ден
Суджоу – Шанхай
Закуска. Разглеждаме Градината на майстора на мрежи (ЮНЕСКО) – най-малката, но най-красивата градина в Суджоу, създадена преди повече от 800 год. по време на династията Сонг. Нейната история разказва за един чиновник, който излязъл в пенсия и понеже не обичал да пътува, решил да вкара природата в двора на дома си. В четирите посоки на този двор, той посадил растения, които са характерни за всеки сезон от годината. Разходка с лодка по Великия китайски канал – най-големият изкуствен воден път в света, съединил през 6 век южните райони, които произвеждали ориз и коприна със севера. Посещение на фабрика №1 и музея на коприната – запознаване с историята на коприната, традиция отпреди 5000 год. и монопол на китайците в древността, най-скъпо ценената стока, играла ролята и на парична единица. Обяд. Отпътуване за Шанхай. Посещение на храма на Нефритения Буда – най-големият действащ будистки храм на града, построен през 1882 г., известен с двете нефритени статуи на Седящия и Полегналия Буда. Настаняване в хотела. Круиз по река Хуанпу. Нощувка.
9-и ден
Шанхай
Закуска. Разглеждане на Шанхай. Разходка по крайбрежния булевард с историческите сгради от 19-20 век, където в миналото са били разположени английски, френски, немски, белгийски, руски и японски банки и търговски компании. Обиколка на модерен Шанхай - свободната икономическа зона Пудун – новият Хонконг, известен като „главата на китайския дракон”, моста „Нан Пу“, подземния тунел под река Хуан Пу, крайбрежния булевард. *Посещения по желание: телевизионната кула (II ниво), наречена „Перлата на Изтока“, Океанариума, Шанхайският световен финансов център (492м) – най-новият небостъргач, втората най-висока сграда в Китай. Разходка из старинния квартал Чайнатаун и улица Нандзин , наричана „Първата улица на Китай“ – пешеходна зона с много магазини, бутици и ресторанти. Вечеря. Нощувка.
10-и ден
Шанхай - Макао
Закуска. Трансфер до летището. Полет до Макао – единият от двата специални админис-тративни района на Китай, бивша португалска колония и резиденция на римокатоли-ческата църква. Върнат е на Китай на 20.12.1999 г. Днес особеният статут позволява на Макао да бъде азиатският аналог на Монте Карло или Лас Вегас. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Разходка из окъпания в светлини град и посещение историческия център с площад Ел Сенадо (ЮНЕСКО), руините на катедралата Св. Павел – някога най-големият азиатски храм в Югоизточна Азия и казино МJM. Нощувка.
11-и ден
Макао – Хонконг
Закуска. Посещение на площада със Златният лотос (символът на Макао) и на казино Сендс. Отпътуване с ферибот за Хонконг – вторият специален административен район на Китай, който е с най-високата степен на автономия и специален статут. Той е бивша колония на Великобритания, върната на Китай на 01.07.1997 г. Хонконг е най-гъсто населената точка на земята и един от най-развитите в икономическо отношение райони на Азия. Посрещане, трансфер и настаняване в хотела. Свободно време. Нощувка.
12-и ден
Хонконг
Закуска. Свободно време. Панорамна обиколка и разглеждане на Хонконг: Градината на звездите, където са изложени експонати от Булеварда на звездите; пристанището „Виктория“, храма Мао Мо и историческия център от „Холивуд Роуд“ до „Гардън Роуд“ – емблематичните сгради от периода на колониален Хонконг; залива Рипълс Бей с колоритния парк и плажа, пазара Стенли с интересни подаръци на достъпни цени, древното рибарско селище Абърдийн с безбройните джонги, яхти и плаващи ресторанти. Обиколката завършва с връх Виктория, откъдето се открива една от най-вълнуващите и красиви гледки към обляния в светлини нощен Хонконг. Трансфер до летището.
13-и ден
Хонконг - Доха - София
00:10.полет QR 815 от Хонконг. Кацане в Доха 03:50.
06:50 полет QR 227 от Доха. Кацане в София – 12:00.
100 лв. отстъпка при записване до 7 Юли!

Цена:

- на човек в двойна / тройна стая - 4999 лв.
- единична стая - 5862 лв.


Записване и плащане:

- При записване – необходимите документи и аванс 2000 лв.
- Пълно плащане – до 16.06.2017
Необходими документи:

- При записване: цветно сканирано копие (jpg) на личната карта и паспорта – валиден мин. 6 месеца след датата на пътуването (след 23.10.2017 ) и минимум 3 свободни страници;
- 2 цветни фотографии 3.5 х 4.5 см. и данни за визовия формуляр за Китай;
- Задграничния паспорт се предоставя на фирмата до 21.07.2017.
Информация:

- Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването: 15.
- Срок за уведомяване за осъществяване на пътуването: 24.07.2017.
- Фирмата не носи отговорност за промяна в полетното разписание на авиокомпаниите.
- Видът на двойната стая – спалня или две отделни легла, не се гарантира.
- За лица, които пътуват сами и се записват за комбиниране в двойна стая с друг турист, фирмата не поема ангажимент да осигури второ лице, ако такова няма, и туристът заплаща цената за настаняване в единична стая. Ако няма възможност да доплати, той може да се откаже от пътуването, като му се възстановява 100% платената от него сума. Това условие се отбелязва в договора при записване. В случай, че не е записано, се счита, че туристът е съгласен да заплати цената за единична стая.
Анулации и неустойки по програмата:

- В случай на отказ от туристическо пътуване ТП заплатената сума се възстановява при следните удръжки:
- до 7 дни след записване, освен ако не е „Пътуване в последния момент” – без неустойка
- до 91 дни преди тръгване се удържат 10% от общата цена
- от 90 до 61 дни преди тръгване се удържат 50% от общата цена
- от 60 до 31 дни се удържат 80% от общата цена
- под 30 дни до деня на отпътуване, или при неявяване се удържат 100%
0049

Тагове

Оферти - Китай |  Оферти - Пекин |  Екскурзии - Китай |  Екскурзии - Пекин |  Екзотична почивка 2024 - Китай |  Екзотична почивка 2024 - Пекин

Избрани оферти