Начало / Екскурзии / Екскурзии - Париж

Потвърдена за 31.03.18! ПАРИЖ-Лоара-Женева-Милано-Любляна, самолет+автобус

Номер на оферта

/

217592

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- 6 нощувки със закуски в хотели;
- Самолетен билет Париж-София с включени летищни такси и багаж 55см Х 40см Х 23см;
- Автобусен транспорт по програмата;
- Туристическо обслужване на български език по време на екскурзията;
- Медицинска застраховка.

Цената не включва

Цената не включва:

- Входните такси на посещаваните туристически обекти;
- Айфелова кула до 2 ет./входна такса и резервация/ - 18 евро , при възможност, доплащане на място до 3-ти етаж – 6 евро
- Кабаре “Мулен Руж”/вариететна програма, ? бутилка шампанско и автобусен транспорт/– 135 евро*;
- Двореца “Версай”/автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 35 евро*, до 26г. – 15 евро;**
- Музей “Лувър” /входна такса и резервация/ – 22 евро*, за лица до 26 години- безплатно; **
- Увеселителен парк Дисниленд/автобусен транспорт, резервация и входна такса/- 70 евро;
- Екскурзия до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” /автобусен транспорт, входна такса и резервация/– 65 евро;*
- Трансфер от летище София до Пловдив и Хасково– 25лв.
- Регистриран багаж до 20кг. + 1бр ръчен багаж– 80 лева;
*Посещението на Айфеловата кула, кабаре “Мулен Руж”, музей “Лувър”,Дисниленд, двореца “Версай”, екскурзията до два от замъците по Лоара – “Шамбор” и “Шеверни” и трансфера до летище София се заявяват и заплащат предварително, при записване за екскурзията и се провеждат при минимум 20 туристи*
**Посещението на Лувъра и Версай не включват екскурзовод.

Програма на пътуването

Екскурзии
Топ оферта: ПАРИЖ, Дисниленд, замъците по Лоара, Женева, Милано, Любляна - 31.03.2018 - екскурзия със самолет и автобус от София, Пловдив и Хасково - ПОТВЪРДЕНА!


7 дни / 6 нощувки
Транспорт: автобус + самолет
Дати: 31.03.2018
Цена: 895 BGN

ЛЮБЛЯНА– "ИЗОЛА БЕЛА"– МИЛАНО– ЖЕНЕВА– ПАРИЖ– ДИСНИЛЕНД– ЗАМЪКА "ШАМБОР"– ЗАМЪКА "ШЕВЕРНИ"– ДВОРЕЦА "ВЕРСАЙ"

ПЪРВИ ДЕН– 31.03.2018
Отпътуване в 02.45ч.от стадион “Младост” в гр.Хасково, 04.00ч. от хотел “Тримонциум” в гр.Пловдив, 06.00ч. от паркинга пред стадион "Васил Левски" в гр.София за Словения. Столицата на Словения-Любляна е едно прекрасно единство между минало и настояще. Разходката в центъра на този спокоен и уютен град ще започне от Конгресния площад, където са разположени бароковата църква „Св.Троица“, монументалното неоресансово здание на Люблянския университет и Словенската филхармония, приемник на едно от най-старите музикални учреждения в Европа. Ще продължим нашата разходка към друг интересен площад, който носи името на великия словенски поет Прещерн, за да преминем през Тройния мост над река Любляница към Стария град. Тук ще видим сградата на Кметството с изящния фонтан на трите реки-дело на венецианския склуптор Франциско Роба.Обиколката ни ще завърши пред Катедралната църква „Св.Николай“.Нощувка.
ВТОРИ ДЕН– 01.04.2018
Закуска. Отпътуване за Лаго Маджоре. Разходка с кораб до Боромеевите Изола Бела – Лаго Маджоре – един много малък остров, великолепен, и частен, принадлежащ до ден днешен на фамилията Боромео. Изола Бела –„красивият остров“ – подарен и построен в стил барок за Изабела – съпругата на Карло Боромео през 1632г. Пред погледа ви изникват десет терасовидни барокови градини, в тях се разхождат бели пауни, с най-редки цветя и плодови насаждения, сувенирни магазини. Тук са идвали на почивка Чарлз Дикенс, Наполеон с Жозефина – били са гости в залата за танци, тук са танцували принц Чарлз и принцеса Даяна. Отпътуване и разглеждане на Милано - финансовата,икономическа и модна столица на Италия. Визитната картичка на втория по големина град е Катедралата, строена повече от пет столетия. Едва ли има в цялата световна църковна архитектура по просторен паметник на готическата архитектура превърната в символ на необятните възможности на човешкото умение. Тя въздейства със своите размери от 11 700 кв.м и височина от 108,50м. На самия връх на купола е издигната статуята на Богородица, позлатена от местния златар Бини, видима от всички части на града. Преминавайки през пасажа “Виктор Емануил II”, осеян с луксозни бутици се стига до световноизвестната опера “Ла Скала”. Няма да пропуснем по време на нашата обиколка и Замъка Сфорцеско. Нощувка.
ТРЕТИ ДЕН– 02.04.2018
Закуска. Отпътуване и разглеждане на Женева - европейското седалище на ООН, космополитен град, място за срещи на идеи и хора, родното място на Жан-Жак Русо и на известните швейцарски часовници. Разглеждане на историческия център на левия бряг на река Рона с Катедралата и Кметството, Двореца на нациите, моста “Мон Блан”,остров Русо, езерото с фонтана. Отпътуване за Париж. Нощувка.
ЧЕТВЪРТИ ДЕН– 03.04.2018
Закуска. Разглеждане на Париж – градът на мечтите, градът на любовта, но и градът на самотните души. Всеки има място в този град на светлината и на безкрайния празник. Панорамна и туристическа програма, която ще премине автобусно и пешеходно по следните забележителности – остров Ла Сите, люлката на града, в средата на който се издига една от най-великолепните френски готически катедрали – парижката „Света Богородица“, продължаваме към Двореца на правосъдието, където са били дворците на първите френски крале, зад нея се открива една истинска перла на готическата архитектура – „Светият параклис“, увенчан с устремено към небето острие, високо 75 метра, следваща стъпка – един от най-големите дворци в света – Лувъра, всеизвестен и будещ любопитство у всекиго, най-вече заради шедьовъра, намиращ се в него – Джокондата на Леонардо. Отправяме се към градините на Тюйлери, в която се намира и „Оранжерията“ с картини на Реноар, Сезан, Моне, Матис, Пикасо, излизаме на площад Конкорд -„Площадът на съгласието“, от който започва главният булевард на града – „Шанз-Елизе“ – мечта на всеки турист. Следва Триумфалната арка, откъдето тръгват 12 големи булеварда, един от които води към Айфеловата кула/„най-красивата парижанка“/, от която гледката е незабравима и неповторима. Тръгваме към Марсово поле, Военното училище, Трокадеро, величествената сграда на Инвалидите, построена през 18ти век. Следват Военният музей, който разполага с 57 600 експоната, също и музеят на Роден, Латинския квартал, сградата “Орсе“- Музеят на импресионистите, Сорбоната и църквата към него, в която е погребан кардинал Ришельо. Част от разходката е Пантеона, в който почиват останките на Волтер, Жан-Жак Русо, Виктор Юго, Емил Зола и други велики французи, ще се спрем пред „Мадлената“ – единствена църква без кръст, построена през 1842г в древногръцки стил, площад“Вандом“- с Вандомската колона, Операта – велико творение на архитекта Шарл Гарние, Националната библиотека , която притежава над 8 500 000 тома, ще се разходим по „Риволи“ – една от най-оживените улици на Париж с магазини, бутици, градините на „Тюйлери“, частни картинни галерии за модерно изкуство, бутикови хотели и заведения. По желание имате възможност за посещение на Айфеловата кула и разходка с корабче по Сена. Вечерта разглеждане на квартала “Монмартър” (базиликата “Сакре Кьор”, Площада на художниците) – различната част на Париж, която всички туристи нетърпеливо очакват да посетят – интересния нощен живот, част от който е кабаре “Мулен Руж“, плас “Пигал“ . Из тесните улички, изпълнени с тревоги, надежди и радост, с музика и багри, с десетки стативи на художници, с малки кафенета и стари кръчми, човек попада в различни измерения и не може да се насити на тази атмосфера. По желание посещение на кабаре “Мулен Руж”. Нощувка.
ПЕТИ ДЕН– 04.04.2018
Закуска. Свободен ден или възможност за посещение на:
музея Лувър - най-големият национален музей на Франция и е най-посещаваният музей в света.Сградата, която в миналото е била първо военно укрепление, а после кралска резиденция, е разположена в центъра на Париж, между река Сена и улица „Риволи“. „Дисниленд Париж“- увеселителен парк, на 32 км от центъра на Париж. Идеята за царството на приказките е на Уолт Дисни. „Дисниленд“ се състои от 2 тематични парка: Дисни парк и Дисни студио. Паркът е разположен на 560 декара и има почти кръгла форма. В средата на парка се издига Замъкът на спящата красавица. На неговата територия се намират четири царства- Дивият запад, Страната на приключенията, Светът на приказките и Страната на откритията и космическите полети. Освен това допълнителна атракция представляват множеството влакчета, люлки, корабчета, шоу програми и концерти, кино и дискотеки.Нощувка.
ШЕСТИ ДЕН– 05.04.2018
Закуска. Свободно време или по желание екскурзия до два от замъците по Лоара-“Шамбор” /един от най-красивите ренесансови замъци, най-красиво дворцово укрепление в ренесансов стил и уникална архитектура, с 440 стаи, построени в традиционни форми на френските средновековни крепости от неизвестни ренесансови майстори.“Шеверни”/ замъкът, покоряващ със своята симетрия, с подредбата , с красотата и хармонията си. Един от първите замъци отворен за посещения- 1914година. Богати колекции на картини, гоблени, пищни кралски подредби, зелени паркове в английски стил със дървета, засадени още през 19 век /. Нощувка.
СЕДМИ ДЕН– 06.04.2018
Закуска. По желание посещение на двореца “Версай”: пищен, прекрасен и бляскав. Преминаването през десетките зали, сред великолепие, блясък и злато може да се проследи драматичната съдба на френската държава през последните 15 столетия. А самият парк, построен върху площ от 1000 декара е образец на френската дворцова градина и няма повторение никъде по света. Из алеите му има десетки статуи оригинали и копия от творби на велики антични ваятели. Трансфер до летище Бове/Париж. 16.25ч.- Отпътуване от Париж за София. 20.05ч. Пристигане в София. По желание трансфер до Пловдив и Хасково.
ЦЕНИ:

- на човек в двойна стая - 895 лв.
- единична стая - 1195 лв.
- дете до 12 с двама възрастни - 845 лв.

0063

Тагове

Оферти - Франция |  Оферти - Париж |  Екскурзии - Франция |  Екскурзии - Париж |  Пролет 2023 - Франция |  Пролет 2023 - Париж

Избрани оферти