Начало / Екскурзии / Екскурзии - Тирана

Потвърена за 26.10.17! АЛБАНИЯ - страната на орлите, автобус от София

Номер на оферта

/

206346

Дати & цени

Цената включва

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:

- Транспорт с комфортен туристически автобус
- 3 нощувки със закуски в хотел *** в Дуръс (Vila Belveder, Nais Beach или подобен)
- Туристическа програма в Дуръс, Тирана, Круя, Елбасан
- Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
- Екскурзоводско обслужване.

Цената не включва

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:

- Целодневна екскурзия до Аполония и Берат (без включени входни такси, при минимум 19 туристи) - 40 лв.
- Ползване на двойна седалка от един турист - 97 лв.
- Входни такси за амфитеатъра в Дуръс (300 леки), Националния исторически музей в Тирана (200 леки), музея на Скендербег в Круя (200 леки), етнографския музей в Круя (300 леки), археологическия комплекс в Аполония (300 леки), музея на Онуфрий в Берат (200 леки), калето в Берат (100 леки)
- Входни такси за други музеи и обекти, посещавани по желание, градски транспорт

Програма на пътуването

Екскурзии
АЛБАНИЯ - страна на орлите - автобусна екскурзия от София и Кюстендил - ПОТВЪРДЕНА!


4 дни / 3 нощувки
Транспорт: автобус
Дати: 26.10.2017
Цена: 299 BGN

ДуръсТирана – Круя – ДуръсАполонияБератДуръсЕлбасан

ПРОГРАМА:

1 ден
СофияДуръс ~565 km
Отпътуване от София в 7:00 ч. от площад "Александър Невски", 7:30 ч. от автогара "Сердика", 9:00 ч. от Кюстендил по маршрут Крива Паланка - Скопие - Струга - Елбасан - Дуръс. Пристигане в Дуръс вечерта. Настаняване. По желание - вечеря. Нощувка.
2 ден
ДуръсТирана – Круя – Дуръс ~150 km
Закуска. Пешеходна разходка в Дуръс - един от най-старите албански градове, днес важно пристанище на Адриатическо море: крайбрежния булевард Таулантия, археологическия музей, крепостните стени на стария град, амфитеатъра на Дуръс - един от най-големите и най-добре запазените на Балканите, с параклиса на Св. Астий. Отпътуване към Круя, малко градче, от което преди пет века Скендербег управлявал обединените албански племена. От скалната тераса, на която е разположено, се открива прекрасна гледка към Централна Албания и Адриатическо море. Разходка по старата османска чаршия и посещение на крепостта с музея на Скендербег и етнографския музей. Отпътуване за Тирана. Панорамна обиколка с местен екскурзовод - централния площад Скендербег с паметника на албанския национален герой, джамията на Етем бей, часовниковата кула, квартала Блок, Пирамидата - някогашен мавзолей на албанския първи секретар на комунистическата партия Енвер Ходжа. Свободно време с възможност за посещение на Националния исторически музей. Връщане в Дуръс. По желание - вечеря. Нощувка.
3 ден
ДуръсАполонияБератДуръс ~260 km
Закуска. Свободно време в Дуръс или по желание: целодневна екскурзия до Аполония и Берат. Разходка в древната Аполония: античен гръко-римски пристанищен град в Южна Албания. Основан през 588 г. пр.н.е., Аполония е крепост и търговски център, от който тръгва в североизточна посока южният ръкав на римския военен път Виа Егнация. Пешеходна разходка: укрепленията, библиотеката, одеона, портика, къщата с мозайките, археологическия музей, църквата "Св. Богородица". Посещение на Берат, архитектурен резерват от епохата на Възраждането, днес част от листата на обектите на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Пешеходна разходка - крепостта Кале, църквите "Св. Мария" и "Св. Троица", площадът на Константин Велики, червената и бялата джамия. Връщане в Дуръс. По желание - вечеря. Нощувка.
4 ден
ДуръсЕлбасанСофия ~565 km
Закуска. 7:30 ч. - отпътуване за Елбасан и кратка пешеходна разходка в центъра на града. Отпътуване за България по маршрут Струга - Скопие - Кюстендил - София. Пристигане в София късно вечерта на автогара "Сердика" и площад "Александър Невски".
ЦЕНИ:

26.10.2017 - 299 лв.


НАМАЛЕНИЯ И ДОПЛАЩАНИЯ:

- доплащане за единична стая - 83 лв
- доплащане за ползване на двойна седалка от един турист - 97 лв
- намаление за ученици и студенти - 5 лв.
- намаление за деца до 10 години, настанени в стаята на двамата родители - 10 лв.
ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ:

Екскурзията се провежда при минимум 24 записани туристи.
За да се реализират допълнителните услуги и мероприятия по програмата, е необходимо да ги заявите още при сключването на договора за организирано пътуване, тъй като осъществяването им е свързано с предварителни резервации.
Цената на допълнителните екскурзии и услуги, заплатени по време на пътуването е с 20% по-висока!
Места на отпътуване: Кюстендил - бензиностанция Петрол на околовръстния път (бившата Теди Сим).
Българските граждани, пътуващи за страната, е необходимо да притежават валиден паспорт или лична карта минимум 6 месеца след датата на влизане в страната.
0005

Тагове

Оферти - Албания |  Оферти - Тирана |  Екскурзии - Албания |  Екскурзии - Тирана |  Екзотична почивка 2024 - Албания |  Екзотична почивка 2024 - Тирана

Избрани оферти