Празник на боровинката във Врачанския Балкан - еднодневна с автобус!

Дати и цена
Цената включва
водач,
транспорт с лицензиран бус
Цената не включва
планинска застраховка
Маршрут: Природен феномен Вратцата – хижа „Пършевица” – вр. Кръстанова могила – вр. Бегличка могила – Кобилини скали – защ. м. Пършевица

ДАТА: 20.08.2017 г.

ЦЕНА: 29.00 лв.

-----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

================================================================

ПРОГРАМА

Маршрут: Природен феномен „Вратцата“ – х. „Пършевица“ – бране на планински боровинки и закупуване на продукти от екоферма „Пършевица“ (по желание) – изкачване първенеца на планината, вр. Бегличка могила (1481 м) и уникалния скален венец Кобилини скали (по желание)

Отпътуване в 7 часа от стадион Васил Левски. Групата пристига в района на природен феномен Вратцата. Тук, край това природно чудо е създаден панорамният парк Лева река, виждат се и останките от античната и средновековна крапост Вратица, а така също и величествения пролом Вратцата, преграден през античността с голяма метална порта. Изслушва се беседата на водача. Време за наслада на очите, почивка и фотосесия. След това качване в автобуса и пристигане в района на х. „Пършевица”. Разходка за опознаване околностите около нея – прекрасните обрасли със зеленина разкошни поляни, край които през лятото е пълно с ухаещи цветя, диви ягоди, малини и боровинки, мандра Пършевица и луксозния едноименен хотел. После групата започва плавно изкачване на най.красивите и високи върхове на Врачанска планина – Кръстанова могила, Бегличка могила и перлите на планината – неповторимите по красота Кобилини скали (наричани още и Маркови откоси). Оттук се открива главозамайваща панорама към дефилето на Искърския пролом и голяма част от природен парк Врачански Балкан. Време за почивка и фотосесия. После групата слиза към защ. местност Пършевица към три малки езерца, едното наречено Бегличко (естествено) и още две създадени с помощта на човека. През късното лято и началото на есента тук гъмжи от посетители, които идват най-вече заради вкусните боровинки, растящи тук на воля. Връщане по обратния път до автобуса и отпътуване за София.Пешеходен преход за целия ден около 3 часа, терен не труден, изкачване

ЩЕ ИМАТЕ УНИКАЛНАТА ВЪЗМОЖНОСТ ДА БЕРЕТЕ БОРОВИНКИ, КОИТО В ТАЗИ ЧАСТ ОТ ГОДИНАТА ЗРЕЯТ И СА В ОБИЛИЕ ПО ПОЛЯНИТЕ КРАЙ ХИЖА ПЪРШЕВИЦА!

==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

При непредвидени обстоятелства/лошо време, проблеми в групата, пътната настилка и др. водачът има право да промени последователността на маршрута, както и да приложи всички необходими мерки за сигурността на хората. Молим, съобразявайте пешеходните си възможности!!!Задължително изискване към туристите е да се движат като група и да се съобразяват с темпото, което определя водачът. Преходът е достъпен за туристи, които нямат здравословни проблеми.

Непременно носете удобни затворени туристически обувки с добро сцепление /сандали, обувки с токче, цвички и т.н не са вариант за преходи от този тип /, щеки за ходене, топли дрехи, вкл. шапки и ръкавици, дъждобрани Носете суха храна. Желателно е да имате планинска застраховка, която можете да сключите в туристическата агенция, в случай на инцидент агенцията не носи отговорност, ако туристът не е застрахован.

Не забравяйте, че добрата подготовка е предпоставка и за приятно прекарване!

ЕКСКУРЗИЯТА СЕ ПРОВЕЖДА ПРИ МИНИМУМ 15 ЗАПИСАНИ ТУРИСТИ, ПОТВЪРЖДЕНИЕ 3 ДНИ ПРЕДИ ТРЪГВАНЕ.

Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.


Препоръчва се сключване на допълнителна застраховка “Отмяна на пътуване” по чл. 80, ал. 1, т. 14 от ЗТ за покриванене на невъзстановимите от туроператора разходи, извършени във връзка с предстоящото пътуване, което е анулирано поради непреодолими обстоятелства като злополука, заболяване, смърт, неотложно явяване на дело, съкращаване от работа и др.
Враца
Транспорт - Враца Заведения - Враца Хотели - Враца Пазаруване - Враца Събития - Враца Забележителности - Враца
Къща музей на Никола Войводов във Враца
Могиланската могила
Градешнишки манастир Св.Йоан Предтеча край Враца