Начало / Екскурзии / Екскурзии - Венеция

Празник на любовта: екскурзия до Венеция за Свети Валентин

Номер на оферта

/

209060

Дати & цени

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус ***
* 2 нощувки със закуски в хотел Best Western Park Hotel Continental 4*
* медицинска застраховка с покритие 2000 евро
* туристическо и информационно обслужване
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ в брой в офиса на фирмата или по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

* корабче от и до Венеция – 20 евро/40 лв. (включва корабче и такса за влизане във Венеция)
* входни такси за музеите
* екскурзия до Верона и Падуа – 15 евро / 30 лв.
* медицинска застраховка с по-висок лимит на отговорност – 10 лв, за туристи над 65 год. – 20 лв.
* доплащане за единична стая – 20 евро / 40 лв.
* застраховка отмяна на пътуване

Програма на пътуването

Гондоли, канали, стъкло и дантели, пропити с романтика...

11.02.2018: Отпътуване от София, пл. Руски паметник, в 22.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагребЛюбляна – Новента ди Пиаве.

12.02.2018: Любляна – Сан Дона ди Пиаве
Кратка спирка за кафе в Любляна – столицата на Словения. Пристигане в Сан Дона ди Пиаве – градче, разположено недалеч от самата Венеция. Настаняване в 4*-звездния хотел Best Western Park Continental 4*. Свободно време, в което можете да опознаете района и да опитате традиционната италианска кухня в близките заведения. Нощувка.

13.02.2018: Верона - Падуа
Закуска. По желание и срещу допълнително заплащане екскурзия до Верона и Падуа.
Днес имате прекрасната възможност да се подготвите с емоции и подаръци за Празника на любовта в „Града на любовта” – Верона. Туристическата програма ще Ви потопи назад във времето през ХVI в. чрез шекспировата трагедия „Ромео и Жулиета”, разказваща за любовта на двама млади, чиято смърт накрая довежда до помиряването на техните враждуващи семейства. Не пропускайте снимка със статуята на Жулиета, дамите задължително да се изкачат на балкона от който започва любовната история, а всички останали могат да оставят своето послание на стената на желанията.
Ще Ви покажем още: Арена ди Верона – най-големият оперен театър на открито в Европа; Пиаца дел Синьори; Пиаца дел Ербе: форумът на някогашния римски град, който и днес си остава своеобразното сърце на града - около площада са разположени Търговският дом, градската управа - Ратуша, 83-метровата кула Ламберти, наричана още Кулата с камбаните, както и готическият фонтан на Веронската Мадона; Замъка Кастелвекио, построен от рода Скалиджери, който управлява Верона през Средните векове. Днес замъкът функционира като музей, в който се помещава най-голямата художествена сбирка във Верона.
Пътешествието продължава с Падуа – градът на Сан Антонио, най-старият в Северна Италия и още прочут като седалище на един от най-старите университети в Европа, основан през 1222 г. Ще Ви разходим из средновековните улички, осеяни с магазинчета и кафенета; ще разгледаме Базиликата Св. Антоний – една от най-посещаваните поколнически църкви в света. Има осем купола и островърхи украшения в източен стил, а вътре в нея се съхраняват мощите на самия Сан Антонио. Следва фото пауза пред конната статуя на венецианския генерал Гатамелата, която е изработена от Донатело. В свободното време може да посетите параклиса Скровени, построен като частна капела на сем. Скровени и изрисуван от Джото, а ако имате нужда от почивка, можете да опитате едно еспресо и бисквити в прочутото кафене Педроки или да си подарите приятна разходка в Ботаническата градина.
Краят на вашата обиколка из красивия италиански град е при Прато дела Вале – някога римски театър, а днес парк и площадка, където редовно се организират панаири и забавления. Връщане в хотела. Нощувка.

14.02.2018: ВЕНЕЦИЯ – СВЕТИ ВАЛЕНТИН
Закуска. Отпътуване за Венеция с корабче от морската гара Пунта Сабионе.
Днес е кулминацията на Вашето приключение: ще отпразнувате Свети Валентин в романтична Венеция. Днес ще Ви покажем един град на велики умове, таланти, събития, престъпления и открития, победи и поражения.
Вашата приказка във Венеция ще започне на площад „Сан Марко”, приличащ на огромна мраморна зала, „най-красивият в света”, както казва Наполеон за него. Тук можете да видите всичко най-важно във Венеция: величествена църква, готика, ренесанс, барок, старото и новото седалище на градската управа, Часовниковата кула, Кампаниле, Базиликата “Сан Марко” - символ на венецианското богатство и могъщество с пищната си архитектура, позлатени византийски мозайки и статуи; Моста на въздишките; Канале Гранде – най-големият воден булевард във Венеция, около който са разположени над 200 представителни дворци на богати венециански фамилии. Над Канале Гранде минават три моста, най-популярен сред които е мостът Риалто; Двореца на Дожите – в миналото седалище на венецианското правителство, а днес музей с богата колекция от платна на известни майстори: Веронезе, Тициан, Тинторето и др.
Свободно време, в което може да се отпуснете в опияняващата атмосфера на града отвъд площад Сан Марко като се разходите из малките венециански улички. Отпътуване за България.

15.02.1018: Връщане в София около обяд.

Редовна цена 370,00 лв.
Промоционална цена: 245 лв.

Задължителни такси:

* пътни такси – 15 евро/ 30 лв. (заплащат се в деня на отпътуване)
Крайна цена на пътуването: 275 лв. /осн.пакет + пътни такси/

Необходими документи:
* валиден задграничен паспорт или лична карта - копие се представя в офиса на фирмата с последната вноска; визи не се изискват.
* за деца под 18 години - нотариално заверена декларация от двамата родители, че са съгласни детето им да пътува зад граница - попълва се по образец.

Забележка:
Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи. Срок за уведомяване на туристите за непостигнат минимум – 7 дни преди датата на заминаване. Няма специфични медицински и санитарни изисквания.

Първа вноска: 100 лева
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
ВЕНЕЦИЯ:

* Разходка с лодка по Канале Гранде: 15 евро
* Комбиниран билет за Двореца на дожите, Музея Корер, Археологическия музей и Сансовиновата библиотека във Венеция: 19 евро възрастен, 8 евро младежи до 25 години
* Базиликата Сан Марко: вход свободен
* Музея на Базиликата Сан Марко: вход 5 евро
* Златния олтар в Базиликата Сан Марко: 2 евро
* Съкровищницата в Базиликата Сан Марко: 3 евро
* Камбанарията на Базиликата Сан Марко: 8 евро
ВЕРОНА:
* Арена ди Верона - 10 EUR
* Къщата на Жулиета - 6 EUR

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Венеция |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Венеция |  Свети Валентин 2024 - Италия |  Свети Валентин 2024 - Венеция

Избрани оферти