Начало / Екскурзии / Екскурзии - Берлин

Предколеден шопинг-Черен петък в Берлин

Номер на оферта

/

229875

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
-самолетен билет с авиокомпания Уиз Еър и летищни такси
-4 нощувки със закуски в хотел кат.3*/4* център
-медицинска застраховка

Цената не включва

Цената не включва:
- Багаж за чекиране /заплаща се по желание в зависимост от теглото - 10/20кг;
-Приоритетно качване и втори ръчен багаж от 10кг, с размери 55х40х23см;
-Допълнителни екскурзии;

Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени такива. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
-трансфер летище-хотел-летище

Програма на пътуването

Предколеден шопинг-Черен петък в Берлин

с директен полет от Варна

26 – 30 ноември 2019

Берлин е бил столица през различните епохи от съществуването на германската държава и притежава ценно богато историческо наследство, стари архитектурни паметници, наред с модерно градско строителство и авангардни архитектурни образци. Сред най-популярните символи на Берлин се нареждат Бранденбургската врата, Райхстагът, Телевизионната кула, Червеното кметство, дворецът Шарлотенбург, Островът на музеите, Берлинската Катедрала, площадите Александерплац и Жендарменмаркт, Берлинската стена, новият площад Потсдам, както и още много други забележителности . В Берлин се откриват едни от най-красивите Коледни базари.



Промо цени за ранни записвания до 30.09.2019 или до изчерпване на местата

Хотел 3* от 359 евро/702 лева

Хотел 4* от 399 евро/780 лев



Пакетните цени са на човек в двойна стая и включват:

самолетен билет с авиокомпания Уиз Еър и летищни такси
4 нощувки със закуски в хотел кат.3*/4* център
медицинска застраховка


Цените не включват:
Багаж за чекиране /заплаща се по желание в зависимост от теглото - 10/20кг;
Приоритетно качване и втори ръчен багаж от 10кг, с размери 55х40х23см;
Допълнителни екскурзии;
Местата в самолета се разпределят автоматично от авиокомпанията и не гарантираме за определени такива. Може да направите своя избор предварително срещу доплащане, за да си гарантирате съседни седалки в полета.
трансфер летище-хотел-летище


Примерна програма
1-ви ден: 26 ноември
Полет от Варна в 13.20 Пристигане в Берлин в 14.55/летище Шьонефелд. Придвижване до хотела. Настаняване. Свободно време за разходка и вечеря в местен ресторант. Нощувка.


2-ри ден: 27 ноември
Закуска. Свободно време. Препоръчваме Ви да направите панорамна обиколка на Берлин с двуетажен автобус с аудиогид на основните европейски езици

Традиционен тур/билет валиден 24 часа - цена от 20 евро на човек

Класически тур/билет валиден 48 часа-цена от 35 евро на човек

24 часов Комбо билет: корабче+автобус от 35 евро на човек

Или се насладете на Круиз по река Шпрее- от 20 евро на човек

Нощувка.


3-ти ден: 28 ноември
Закуска. Може да разгледате Райхстага – вдъхновяващата сграда на Парламента, построена през 1894 г., където заседава и Бундестагът; островът на музеите/Museumsinsel/, където има 5 исторически музея, а целият район е включен в списъка на ЮНЕСКО за Световно културно наследство.
Наблизо се намира и грандиозната катедрала Berliner Dom, позната още с името „Протестант Св. Петър”, датираща от 1905 г . Разходете се по булевард Унтер ден Линден, който свързва парк Лустгартен и Острова на музеите. В островния комплекс от музеи се намират Старият музей/Altes Museum/, Новият музей/Neues Museum/, както и Alte Nationalgalerie/старата галерия/ – националната галерия, съхраняваща творения на изкуството от XIX в. Ако желаете да разгледате района по друг начин, може да го направите с романтична разходка по река Шпрее.

Имате възможност да се разходите и сред красивите Коледни базари на Берлин-повечето от които откриват на 25.11.2019- https://www.visitberlin.de/en/christmas-markets-berlin.


4-ти ден: 29 ноември-„Черен петък“ за шопинг маниаците

Закуска. За тези, които предпочитат да се посветят на предколеден шопинг-възможностите в Берлин са много - https://www.visitberlin.de/en/shopping



А за останалите, разходката може да продължи в източната част на Берлин.

За да почувствате атмосферата на стария Източен Берлин- разходете се по Александърплац - Александърплац е един от най-популярните площади, наречен на руския цар Александър I при посещението му през 1805 г. Не пропускайте да посетите и символа на Берлин- Телевизионната кула/висока 368 м/, където се намира и въртящият ресторант. Площад „Потсдамер“ Най-посещаваният площад в центъра на Берлин е своеобразна забележителност за града. Тук се намират красиви търговски сгради, културни средища като театри, изложбени зали и други, лъскави небостъргачи, мол, алеята на звездите и множество места за отдих и магазини.
Други забележителности са Бранденбурската врата; дворецът Шарлотенбург – бароков замък , построен през 1701 г.; Берлинската стена – намираща се до река Шпрее, тя се простира на 1300 метра; площад Жендарменмаркт, където се намират концертната зала на Берлин, френската и германска катедрала, както и статуята на германския поет Фридрих Шилер. Нощувка.


5-ти ден- 30 ноември
Закуска. Свободно време. Освобождаване на хотела до 12 ч. и придвижване до летището. Полет за Варна от летище Шьонефелд 15.25-18.55



Примерни хотели:

3* Соme Inn Berlin Kurfurstendamm Opera или подобен- https://comeinn-berlin.de/

4* Hotel California Kurf?rstendamm или подобен http://www.hotel-california.de/





Условия за записване и начин на плащане: Депозит 50% от стойността на пакета.
Доплащане до 30 дни преди датата на отпътуване. Необходими документи за записване: валидна лична карта/паспорт. За деца, ненавършили 18год., пътуващи с единият родител се изисква нотариално-заверено пълномощно.



Заб.: Цената е валидна за ранни записвания до изчерпване на местата и се препотвърждава при конкретната резервация.

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Берлин |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Берлин |  Оферти от Варна - Германия |  Оферти от Варна - Берлин

Избрани оферти