Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Предколедна 2017 във ВИЕНА и Братислава - чартър от Варна

Номер на оферта

/

201178

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:

- Самолетен билет Варна – Братислава – Варна с директен чартърен полет;
- Летищни такси;
- Регистриран багаж 20 кг и 5 кг ръчен багаж;
- 3 нощувки на база закускa и вечеря в хотел Arcotel Donauzentrum 4* във Виена;
- Трансфер летище – хотел – летище;
- Wi-Fi в общите части и голяма част от стаите на хотела;
- Панорамна обиколка на Братислава с екскурзовод на български език;
- Панормана обиколка на Виена с екскурзовод на български език;
- Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс;
- Представител на туроператора с български език за целия престой.

Цената не включва

В цената не е включено:

- Екскурзия до Виенската гора и Баден – 86 лв. за възрастен / 43 лв. за дете;
- Посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца "Хофбург" с местен екскурзовод на български език (с включена входна такса) на турист – 50 лв. за възрастен / 20 лв. за дете;
- Посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод (с включена входна такса за Съкровищницата) – 40 лв. за възрастен / 20 лв. за дете;
- Полудневна екскурзия до двореца Шьонбрун с включена входна такса – 69 лв. за възрастен / 35 лв. за дете;
- Увеличение на летищни или горивни такси – ако има такова се заплаща 21 дни преди датата на полета;
- Входни такси и билети за други музеи, обекти, прояви, посещавани по желание;
- Градски транспорт: 2,20 EUR (еднопосочен билет); 7,60 EUR (карта за 24 часа); 15,40 EUR (карта за 72 часа)
- Такса гориво и вредни емисии – обявява се 21 дни преди полета. (Цените са калкулирани с параметри 600 $/ тон и 1 евро = 1.10 долара.)

Програма на пътуването

Екскурзии
Предколедна 2017 във ВИЕНА и Братислава - самолетна екскурзия с директен чартърен полет от Варна - ПОТВЪРДЕНА!


4 дни / 3 нощувки
Транспорт: самолет
Дати: 07.12.2017
Цена: 870 BGN

Виена е олицетворение на културата, аристократизма и спокойствието. Никъде другаде класическата музика не звучи така мелодично, шоколадът не е толкова сладък и архитектурата не е по-внушителна.
Във Виена има общо 12 коледни базара за добро настроение. Най-големият базар, с над 150 къщички, се намира на централния площад Ратхаусплац (Rathausplatz). Традиционно от тук можете да си купите коледни лакомства и ръчно изработена украса за елхата и дома и да се насладите на прекрасното предколедно настроение на града.
ПРОГРАМА:

ДЕН-1
Среща на летище Варна за полет до Братислава. Кацане в Братислава. Панорамна обиколка на Братислава. Трансфер от Братислава до Виена. Настаняване в хотела във Виена. Нощувка.
ДЕН-2
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод.
Възможност за допълнителни екскурзии:
Полудневна екскурзия - посещение на Императорската съкровищница в Хофбург с местен екскурзовод на български език, където се съхраняват най-значимите и богати колекции от светски и религиозни съкровища.
Нощувка.
ДЕН-3
Закуска. Свободно време.
Възможност за допълнителни екскурзии:
Полудневна екскурзия до двореца Шьонбрун с включен вход.
Полудневна екскурзия - посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца "Хофбург"с местен екскурзовод на български език.
Нощувка.
ДЕН-4
Закуска.Напускане на хотела. Свободно време или възможност за допълнителна екскурзия:
Полудневна екскурзия „Виенската гора и Баден” с местен екскурзовод – посещение на красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на абатството "Светият кръст"
Трансфер до летището. Полет за Варна. Кацане в Варна.
Цени до 30.06.2017:

- на човек в двойна / тройна стая - 870 лв
- единична стая - 1100 лв
- дете 2-11,99 с двама възрастни - 700 лв


Резервации:

- Депозит 300 лв при резервация
- Доплащане 22 дни преди датата на пътуване
Условия за анулации:

- до 60 дни преди датата на полета: без неустойка
- от 60 до 30 дни: 300 лв
- от 29 до 20 дни: 50% от общата стойност на пътуването
- от 19 до 14 дни: 80% от общата стойност на пътуването
- под 14 дни преди датата на пътуване: цялата дължима сумa
Полетно разписание:

(часовете подлежат на препотвърждение)
Превозвач: Bulgarian Air Charter
ВарнаБратислава 09:00 – 09:35
БратиславаВарна 17:30 – 19:30
Забележки:

- Туроператорът си запазва правото да прави промени в програмата.
- Възможно е начисляването на такса гориво.
Допълнителни екскурзии:

Панорамна обиколка на Братислава

Включена в цената
Панорамна обиколка на Братислава. Разглеждане на старият град – Катедралата Св. Мартин, църкавата Св. Троица, Словашкия национален театър, старата сграда на Кметството -една от най – старите каменни здания в Братислава, и най – старото кметство в Словакия. Завършена е през XV век в готически стил. Разположена е в центъра на града. От XV до XIX век сградата е използвана за кметство. Освен за тези цели е използвана още като затвор и монетен двор. и портата на Михаил - единствената порта, която е запазена и до днес от средновековните укрепления на града. Построена е през 1300г. и сегашния й вид е резултат от бароковите реконструкции през 1758г. На върхът на кулата на портата са поставени статуите на Св. Михаил и на дракон, като самата кула е построена в периода 1529 – 1534г. Свободно време. Отпътуване към Братиславският замък разположен в едноименна словашка столица и построен на висок и скалист хълм, наречен Малки Карпати с лице обърнат към река Дунав. От него се открива уникална гледка към целия град, особено вечер, когато всичко е окъпано в милиони светлини. Интересното е, че зданието има правоъгълна форма и е с общо 4 кули – по една във всеки край. Най-високата сред кулите е Коронната, създадена през 13 век и днес в нея се съхраняват кралските бижута.
Панорамната обиколка включва: Трансфер и екскурзоводско обслужване на български език
Панорамна обиколка на Виена

Включена в цената
Разглеждане на: дворецът "Белведере", един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард "Рингщрасе", изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът "Хофбург" - зимната резиденция на Хабсбургите; Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството - внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа "Пратер" със символа на Виена - Виенското колело.
Панорамната обиколка включва: Трансфер и екскурзоводско обслужване на български език
Виенската гора и Баден

90 лева / 45 лева (деца 2 – 11.99г)
Посещение на красивата южна част на Виенската гора, минавайки през романтичната долина Хеленентал, с посещение на абатството "Светият кръст", където се пазят мощите на последния владетел от династията Бабенберг; разходка в Баден - основан от римляните, градът е известен с термалните си извори.
Цената включва: Трансфер и екскурзоводско обслужване на български език
Посещение на двореца Шьонбрун

70 лева / 35 лева (деца 2 – 11.99г)
Шонбрун и неговите красиви барокови градини са абсолютно задължително задължително да бъдат постени за всеки гост на Виена. Построен от известния архитект Фишер фон Ерлах през 17-ти век, двореца днес е част от свтовното културно наследство на ЮНЕСКО. Екскурзията ще Ви покаже красотите на част от всичките 1000 стаи, много от тях декорирани от императрица Мария Терезия. Двореца се е ползвал за лятна резиденция на кралското семейство, а в градини има много интересни забележителности, като лабиринта от растителност и зоологическа градина.
Цената включва: транспорт, входен билет и тур с екскурзовод на български
Посещение на Императорската съкровищница в двореца Хофбург

40 лева / 20 лева (деца 2 – 11.99г)
Императорската съкровищница е място, където се съхраняват най-значимите и богати колекции от светски и религиозни съкровища, обхващащи повече от хиляда години от Европейската история, както и Копието на съдбата, за което се носи преданието, че онзи, който го притежава ще завладее света.
Цената включва: Беседа с екскурзовод на български език, входна такса.
Посещение на Императорските апартаменти и музея на Сиси в двореца "Хофбург"

50 лева / 20 лева (деца 2 – 11.99г)
Посещение на императорския дворец и разглеждане покоите на император Франц Йозеф І и императрица Елизабета Баварска – Сиси.
Цената включва: Беседа с екскурзовод на български език, входна такса.
Arcotel Donauzentrum 4*

http://www.arcotelhotels.com/en/donauzentrum_hotel_vienna/
Хотел Arcotel Donauzentrum 4* е новопостроен хотел, който ще отвори врати на 01.08.2017г. С отлична локация и комфортно обзаведи стаи, хотелът е отличен избор за приятен престой по време на вашата екскурзия.
Хотел Arcotel Donauzentrum 4* се намира непосредствено до Метро станция – U1 Kagran. Спирката на метрото се намира на 350 м. от хотела. Намиращ се 22-ри район на Виена, хотелът се намира до Търговски център – Donau Zentrum.
Хотел Arcotel Donauzentrum 4* е оборудван и обзаведен с най-модерни, съвременни технологии и материи. Модерно обзаведен, хотелът предлага комфортни стаи,богата закуска на блок маса и бар предлагащ напитки 24 часа в денонощието.
Arcotel Donauzentrum 4* има 158 модерни стаи, които Ви потапят в модерната градска среда. Хотела предлага във всички стаи: безплатен интернет Wi-fi, 40" LED телевизор със 100 канала, Grab & Go Закуска, 24 часа безплатно кафе и чай, Индивидуален климатик баня с душ и сешоар, нощна LED лампа за четене, телефон, сешоар.
В Arcotel Donauzentrum 4* можете да се насладите на богата и вкусна закуска на блок маса. Барът на хотела предлага безплатни напитки, като чай и кафе – 24 часа в денонощието.
Хотела предлага на своите гости също и 2 конферентни зали, подходящи за провеждане на бизнес събития, оборудвани с всичко необходимо, разбира се според последните тенденции.
0040

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Предколедни екскурзии - Австрия |  Предколедни екскурзии - Виена

Избрани оферти