Начало / Екскурзии / Екскурзии - Будапеща

Предколедна Будапеща, Виена и Сегед, потеърдена 18.12.17

Номер на оферта

/

210960

Дати & цени

Цената включва

- Транспорт с туристически автобус;
- 2 нощувки с включени закуски в района на Будапеща
- Посещение на град Сегед и Коледният базар
- Водач от фирмата по време на цялото пътуване
- Групова застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец

Цената не включва

- Допълнителни екскурзии по желание
- Доплащане за застраховка за лица над 70г.
- Сити такси в размер между 2 и 4 евро на човек на нощувка. Заплащат се лично от клиента на рецепция при напускане на хотела.

Допълнителни екскурзии:
Екскурзия до Виена: 30 Евро за възр., 15 Евро за дете
Будапеща: 10 Евро за възр., 5 Евро за дете
Вечерна разходка с корабче по река Дунав: 20 Евро на човек

Програма на пътуването

Дата: 18.12.2017 - потвърдена

ПРОГРАМА
1 Ден: София – Сегед 610 км - Будапеща: 174 км.

Отпътуване рано сутринта в посока Унгария. По пътя - кратък престой в Сегед - красив унгарски град с подчертано южняшка атмосфера. Свободно време в историческия център на града. Ще имате възможност да посетите един от най-красивите Коледни базари в Европа! Отпътуване за Будапеща. Настаняване в хотел в Будапеща. По желание вечерна разходка с корабче по река Дунав с чаша шампанско, парче торта и незабравима гледка към нощния град, окъпан в светлини. Нощувка.

2 Ден: БудапещаВиена: 240 км.

Закуска. Днес сме предвидили екскурзия до Виена /по желание/. Тези от вас, които са избрали да останат в Будапеща, ще имат време да се разходят свободно.

В града на Моцарт, логично обиколката започва от Виенската Опера. От там ще се спуснем по най - емблематичния булевард на столицата, вдъхновен от Парижките улици, но с ясната идея да е още по - красив. Малко по - навътре в града ще се озовем на абсолютно симетричния Площад "Мария Тереза", от фасадите на сградите до храстите и цветята, всичко е в перфектен огледален синхрон. Ще видим и два от най - красивите виенски дворци и техните идеално поддържани градини - изящният "Белведере" и колосалният "Хофбург", който 600 годинии е бил дом на една от най - великите европейски династии - Хабсбургите. А след няколко барокови площада и една доста странна цветна къща достигаме до мрачната "Колона на чумата" и дантелената Катедрала "Свети Стефан". И ще имате свободно време в близост до най - голямата търговкса улица на Виена, след което се качваме на автобуса и потегляме обратно към Унгария. Нощувка.

3 Ден: БудапещаСофия: 770 км.

Закуска. Свободно време за разходка. Има едно определено време през годината, когато в Централна Европа сияе с по-особена красота и това са дните преди Коледа!!!

Мирен и кипящ, огромен и все пак дружелюбен, градът е съкровищницата от стари сгради, минерални извори, невероятна кухня и бунтарски дух. Река Дунав се простира на 28 км. през града, а хълмовете създават живописна рамка на изисканите сгради в стил барок, неокласика и сецесион. В обиколката ще видим, така известните Площада на геройте, Рибарските кули, Парламента и църквата "Св. Матияш". Свободно време за разходка. На всички площади в центъра на Будапеща са построени цели коледни градчета, които разпръскват Магията на празника. Дали ще се спрем пред гигантските меденки и коледните играчки или ще предпочетем горещ пунш с канела, карамелени ябълки и класическа музика, изпълнявана специално за нас, няма значение, защото празничното настроение е навсякъде! Привечер отпътуване към България. Нощен преход.

4 Ден: София

Пристигане рано сутринта в София.

Тагове

Оферти - Унгария |  Оферти - Будапеща |  Екскурзии - Унгария |  Екскурзии - Будапеща |  Предколедни екскурзии - Унгария |  Предколедни екскурзии - Будапеща

Избрани оферти