Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Предколедна Прага

Номер на оферта

/

225440

Дати & цени

Цената включва

транспорт с луксозен автобус, лицензиран за международни превози;
3 нощувки със закуски в хотел 3 */4 *;
пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език;
БОНУС – Панорамна нощна обиколка на Прага с местен екскурзовод на български език;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с покритие 5000 евро към ЗАД "Армеец";
водач по време на пътуването и престоя.

Цената не включва

*еднодневна екскурзия до Дрезден – цена 25 евро при минимум 20 записани туристи;
*двучасов круиз по Вълтава с богата вечеря на шведска маса не включва напитки - цена 22 евро на човек при минимум 20 записани туристи;
*фолклорна вечер в Чехия с програма - цена 33 евро при минимум 20 записани туристи;
*слушалки по време на екскурзоводската програма (2-3 евро на човек);
*входни такси за посещаваните обекти и музеи;
*доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 65 до 75 години – 1.40 лв./ден;
*доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" за лица от 76 до 84.99 години – 2.80 лв./ден;
*доплащане за медицинска застраховка "Травъл асистант" с покритие 4000 евро за лица над 85 години - 15 лв. за целия период на туристическата програма;
*възможност за сключване на застраховка "Отмяна на пътуване" по чл. 80, ал. 1, т. 14 от Закона за туризма;
*разходи от личен характер.

Важно: За да се осъществят допълнителните екскурзии и услуги, е необходимо да бъдат заявени при подписването на договора, тъй като реализирането им е свързано с предварителни резервации.

УСЛОВИЯ ЗА ЗАПИСВАНЕ:
*внасяне на 30% капаро при записването;
*доплащане не по-късно от 15 дни преди заминаване;
*цената е за ранни записвания, направени до месец преди датата на отпътуване.

Програма на пътуването

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

ЦЕНАТА Е ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 18.11.2018, След това цената е 395лв.


С възможност за отпътуване от следните градове: Сливен 15:00ч., Н.Загора - 15:30ч., Ст. Загора - 16:00ч., Чирпан - 16:30ч., Пловдив - 17:15ч.

ПРОГРАМА:

ПЪРВИ ДЕН:
Отпътуване от София 19:15, Централна Автогара, сектор "Паркинг". Нощен преход.

ВТОРИ ДЕН:
Пристигане в Прага в късния следобед. Настаняване в хотела. При възможност програмата ще продължи с кратък тур „Нощна Прага“, с продължителност около два часа, по време на който ще усетите атмосферата на града. Ще започнем от паметника на „Св. Вацлав”, ще преминем през Вацлавския площад и барутната кула Прашна брана и ще приключим с еврейския квартал "Йозефов" и прекрасно осветената нощна Прага. Връщане в хотела. Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН:
Закуска. Пешеходна обиколка на Прага с местен екскурзовод (минимум 3 часа): Храдчани - Пражки храд - най-важният символ на Бохемия и седалище на Парламента, комплекс от дворци, църкви, базилики, кули и градини, грандиозната готическа катедрала „Св. Вит"; Мала Страна - бароковата църква от XVIII век „Свети Николай“, в която по време на престоя си в града е свирил Моцарт; Карловият мост с многобройните статуи, магазинчета за сувенири, улични музиканти; Старе место - старият градски площад с Кметството и световноизвестния часовник от XIV век, издигнати в чест на придобития тогава статут на кралска резиденция. Пешеходният тур ще приключи на Староместкия площад, където е инсталирана коледната елха и е разположен коледният базар и където ще можете да усетите коледния дух на Прага. Вечерта, по желание и с предварителна заявка - двучасов круиз по Вълтава с богата вечеря на шведска маса /не включва напитки/. Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН:
Закуска. Свободно време или възможност за целодневна екскурзия до Дрезден.
Дрезден е административен център на Саксония, намиращ се на около 140 км от Прага. Той е един от важните промишлени, транспортни и културни центрове на Германия. Центърът на града, който е почти напълно възстановен след бомбардировките през Втората световна война, е разположен на левия бряг на река Елба. Ето защо градът е известен още като „Флоренция на Елба“. Дрезден е град на изкуството и културата. По време на туристическата обиколка ще видите: Дрезденската опера Земпер (Semperoper) с великолепна архитектура, двореца Цвингера с известната Галерия на старите майстори, католическата църква "Хофкирхе" (Katholische Hofkirche), протестантската църква "Фрауенкирхе" (Frauenkirche), терасата на граф Брюл (Br?hlsche Terrasse), наричана „Балконът на Европа”, стената с Шествието на Саксонските князе (Der F?rstenzug). Връщане в Прага.
Вечерта - възможност за посещение на Фолклорна вечер в Чехия.
Предлагаме на туристите да изживеят една незабравима чешка фолклорна вечер с традиционно шоу с вечеря, включваща богато традиционно чешко меню на базата на оригинални рецепти от чешките баби. С вечерята се предлагат неограничено количество напитки – бира, бяло/червено вино, безалкохолни напитки, вода. Туристите ще бъдат посрещнати с медовина – традиционната славянска напитка, наречена „течно злато”, високо ценена от древни времена и една от най-старите алкохолни напитки, познати на човека.Танцьори и музиканти, облечени в традиционни народни носии от чешки и моравски региони ще забавляват туристите в продължение на 2 часа и половина. Туристите могат да участват активно в програмата, да научат някои чешки песни, танци и игри.
Нощувка.

ПЕТИ ДЕН:
Закуска. Около 09:00 ч. – отпътуване за България. Прибиране в България късно вечерта.

=============================================================


ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!


=============================================================

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Предколедни екскурзии - Чехия |  Предколедни екскурзии - Прага

Избрани оферти