Начало / Екскурзии / Екскурзии - Букурещ

Предколедна Румъния - Букурещ –Бран - Брашов- Пелеш с автобус от Варна

Номер на оферта

/

210159

Дати & цени

Цената включва

Транспорт с лицензиран автобус за международни превози;
2 нощувки в Синая hotel Caraiman 3* или подобен;
2 закуски;
Медицинска застраховка;
Екскурзоводско обслужване по обектите на български език;
Всички пътни такси;
Туристическа програма в Брашов;
Посещение на замъка "Пелеш" в Синая и Синайския манастир – без включена входна таска ;
Екскурзия до замъка на Дракула в Бран – без включена входна такса;
Посещение на Коледни базари в Букурещ , Бран и Брашов;

Цената не включва

Входните такси за посещаваните обекти;
Разходи от личен характер;
Посещение с беседа на български на Парламента в Букурещ – 35 леи / около 18 лв/
„ Румънска вечер „ в типично румънско заведение с традиционни ястия и музика – 20 евро / около 29 лв/;
Отпътуване от Добрич при мин.12човека.– 6лв !

Програма на пътуването

Програма:

1 ДЕН / Варна - Букурещ /
Отпътуване от Варна от ул.Антим I в 05:00ч.Отпътуване от Шумен в 06:00ч.Отпътуване от Разград в 07:00ч. Отпътуване от Русе 08:00ч.
Преминаване на Дунав мост на българо – румънската граница.Пристигане в Букурещ около 11:00ч.- наричат Букурещ” най-добре пазената тайна на Европа”.Румънска легенда разказва, че градът е основан на бреговете на река Дъмбовица от пастир на име Букур. Това име буквално означава „забавление”. Ресторанти, барове, художествени галерии и музеи изникват на всеки ъгъл.И до днес “малкият Париж” е една от бързо развиващите се дестинации в Европа и винаги ще има с какво да ви изненада . * По – желание По предварителна заявка, посещение на двореца Чаушеску - действащият парламент на Румъния. Имате възможност да разгледате част от залите и да чуете беседата за начина и методите, по които е построен.
По желание и с предварителна заявка Посещение на Природонаучния музей. / при мин. 20 участника/- Тук ще видите огромни скелети на динозаври, над 300 000 артефакта , експонати, представени в естествена за тях среда с размери 1:1 , пещера със скални рисунки, изригващ вулкан, древни бозайници, мекотели, ракообразни, минерали, скъпоценни камъни и др. Музеят разполага и с прекрасна колекция пеперуди,както и цял етаж, посветен на морската флора и фауна. /продължителност около 1.30 часа/.
Панорамна обиколка на града с посещение на Коледен базар в сърцето на Букурещ.
Патриархалната катедрала- духовният център на града. Място, където се намират мощите на Свети Димитър Бесарбовски и част от мощите на Свети Свети Константин и Елена , хълма на Митрополията,пл. „Унирии”, пл. „21-ви декември”, Националния театър, Площада на революцията, кралския дворец (понастоящем музей на изящните изкуства), Сената, университетската библиотека, храма на музиката „Атене”- концертен и фестивален център, една от емблемите на Букурещ, която се отличава със своя стил и купол с височина от 30 м., пл. „Романя”, пл. „Викторией”.Посещение със свободно време около 1ч.30 мин. На коледен базар пред Университета в Букурещ. Продължаваме панорамната си обиколка към Триумфалната арка (копие на парижката). Кралския дворец.Румънско село / отвън/. Ранния следобяд отпътуване за Трансилвания .Настаняване в хотел в района на Синая. Нощувка.

2 ДЕН / Бран /Замъка на Дракула/ –Брашов – Посещение на коледни базари
Закуска.Около 09:00ч. Отпътуване за Бран. Пристигане в Бран около 10:00ч. Посещение на “Замъка Бран” - известен още като замъка на “Дракула”- ловната резиденция на граф Влад Цепеш “Дракула”/впечатляваща средновековна крепост,стъпила върху скала извисяваща се над дефилето на р.Бран, забулена в мистерия, построена между 1377 г. и 1382 г /свободно време за да опитате някой от местните специалитети, като Сармале, Мамалига с яйца, Чулама, румънска баница – със сирене и стафиди и да се разходите и кокетното базарче красиво коледно украсено с типични трансилвански коледни играчки.
Продължаваме към Брашов . Градът разделящ Източните и Южните Карпати и център на българската емиграция през Възраждането,където Петър Берон издава Рибния буквар. Разглеждане на: средновековния град Брашов – гостоприемно градче в Трансилвания, на чиято територия е най-голямата готическа катедрала и Улицата на въжетата/ най-тясната уличка в Източна Европа/; средновековната крепост, откъдето княз Влад предвождал нападенията срещу саксонските заселници в Трансилвания, православната катедрала „Успение Богородично”, Черната църква - най-голямата готическа катедрала в Източна Европа, построена 1383г., “Св. Бартоломей” – най-старият архитектурен паметник в града, Старото кметство, църквата “Свети Николай” от 14 век, общинският площад със сградата на общината. Възможност за самостоятелно качване с лифт до хълма Тампа, от който се открива чудесна панорама към града и околностите му. Свободно време за разглеждане на града и посещение на Коледен базар на площада на старото кметство.Голямото и красиво украсено коледно дърво , коледните песни и ухание на греяно вино ще ви потопят в духа на празника.
Надвечер връщане в хотела. Свободно време за почивка или * По-желание Румънска вечер с традиционни ястия и музика. Нощувка.

3 ДЕН /Замъка “Пелеш”/Шопинг в Mall Ploest / България /
Закуска.Около 09:00ч. Отпътуване за Замъка “Пелеш”. Смятан от мнозина за един от най-хубавите дворцови комплекси в Европа. Двореца е издигнат между годините 1873 и 1883 г. като лятна резиденция на румънския крал Карол I и неговата съпруга кралица Елизабета.Приковава вниманието с пълната си архитектурна хармония – чудесни тераси, готически кули, множество статуи и фонтани.Пристигане и разглеждане на замъка.Разглеждане на Синайския манастир - Идеята за манастира хрумва на принц Михаил Кантакузин след поклонническото му пътешествие до всеизвестната планина Синай в Египет. Сградата била проектирана да служи едновременно като манастир и като укрепена крепост по пътя, свързващ Брашов и Букурещ, а първоначалният замисъл на благородника била в манастира да живеят 12 монаси – по подобие на 12-те Апостоли. Постепенно обаче тази цифра се увеличава.
През 1735 – 1739 г. манастирът Синая бива завладян от турците. Тук се пазят първата Библия, преведена на румънски (и отпечатана в Букурещ през 1688 г.), пищна колекция от икони, както и епитафия (надгробен надпис), избродирана в самия край на XIX в., която е със световно значение и е защитена от ЮНЕСКО.Пристигане и разглеждане на замъка.
Разглеждане на Синайския манастир – масто впечатляващо с пълната си архитектурна хармония.Множество фонтани , готически кули , голямо разнообразие от Немски , Английски и Италиански барок.
Около 13:00ч. Отпътуване за Mall Ploest. Свободно време за разходка и шопинг за предстоящите Коледни празници. Около 17:00ч. отпътуване за България .Пристигане в съответния град вечерта.

Допълнителна информация:
медицинска застраховка с лимит 5000 евро за лица 70-79.99 год. – доплащане 6.00 лв.;лица 80 и повече години не се застраховат;
доплащане за „Румънска вечер” в ресторант с жива музика и вечеря – 20 евро./турист при мин. 20 туристи;Примерно меню (Посрещане с местна традиционна напитка цуйка, хляб, сол и традиционна музика. Меню: Студено предястие от зеленчукова салата, свински специалитет, пилешки специалитет, мини кюфтенца, дроб, рулца a la Rouse, селска шунка. Топло предястие: "sarmalute" - румънски зелеви сърмички с кайма и мамалига. Основно ястие: пиле на грил със селски картофи и салата асорти, хляб. Десерт: торта. Напитки: на масата се поставят минерална и газирана вода, безалкохолни напитки в бутилки по 2 л, кани червено и бяло вино като на всеки се полага по чаша вода, безалкохолно, чаша бяло или червено вино);
Входни такси.Ориентировъчни цени :
Букурещ: Национален Исторически музей – 8 RON; Музей на Румънското село – 10 RON за възр., 5 RON за ученици и студенти;, Националният музей за изящни изкуства – по 10 RON за секцията, посветена на европейското изкуство и за тази, посветена на румънското изкуство, 15 RON комбиниран билет за двете галерии / Обекти със самостоятелно посещение в свободното време /
Природонаучен музей – 20 RON за възр., 5 RON за ученици
Входна такса за Парламента-35 леи за възрастни, студенти- 18 леи; ученици и лица под 18 години- безплатно
замъка “Пелеш” – 30 леи, пенсионери 15 леи, деца и студенти - 7.5 леи
замъка “Пелишор”– 30 RON за възрастни, 10 RON за хора над 65 г., 5 RON за ученици и студенти; /посещава се самостоятелно по желание/
Брашов: Първото румънско училище – 5 RON, Черната църква – 8 RON за възрастни, 5 RON за студенти, 3 RON за ученици; лифт до хълма Тампа /двупосочен билет/ – 16 RON - обекти със самостоятелно посещение в свободното време.
замъка “Бран” – 35 RON за възрастни, 25 RON за хора над 65 г., 15 RON за студенти, 7 RON за ученици.

Забележка:
Допълнителните услуги, екскурзии и входните такси към тях, невключени в пакетната цена, се заявяват предварително и се заплащат в брой в румънски леи или евро на екскурзовода.
Туроператора си запазва правото да променя последователността на посещаваните обекти описани в програмата без това да ощетява туристите.
Всички упоменати часове са ориентировъчни и може да търпят промени в хода екскурзията.
Необходими документи: валиден документ за самоличност задължителен за всички пътуващи включително деца и бебета: международен паспорт или лична карта; за лицата под 18 години, пътуващи сами непридружени от родителите си или пътуващи с единия от родителите – освен валиден документ за самоличност се изисква и нотариално заверена декларация за съгласие /съответно от единия или двамата родители – в зависимост от случая/, че са съгласни детето им да пътува в чужбина - оригинал и копие и акт за раждане – копие. Оригиналната декларация за родителското разрешение, копието от нея и копието на акта за раждане на детето следва да се носят по време на пътуването.
Начин на плащане: внасяне на 30 % от цената депозит при сключване на договор за организирано туристическо пътуване, като пълния комплект документи за пътуването се предоставя след цялостното заплащане на услугите; доплащането се извършва най-късно до 7 дни преди датата на отпътуване
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването – 35 пълноплащащи туриста;
Срок за уведомление от страна на агенцията за неосъществяване на пътуването поради несъбран минимален брой туристи – 7 дни преди датата на отпътуване

Тагове

Оферти - Румъния |  Оферти - Букурещ |  Екскурзии - Румъния |  Екскурзии - Букурещ |  Предколедни екскурзии - Румъния |  Предколедни екскурзии - Букурещ

Избрани оферти