Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Предколедна Виена 14 - 17 декември 2017г. - гарантирана програма!

Номер на оферта

/

207019

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София – Виена – София с Австрийски авиолинии.
Летищни и горивни такси
Чекиран багаж 1бр до 20кг и салонен багаж 1 бр. до 8 кг.
Трансфер летище – хотел – летище с луксозен автобус
Три нощувки в Hotel Prinz Eugen 4*, с перфектна локация
Три богати закуски на блок-маса
Ползване на WI-FI с цялостно покритие
Обзорен сity tour на Виена с професионален ескурзовод на български език
Медицинска застраховка „Помощ при пътуване в чужбина“ с Асистънс и Застрахователно покритие 10 000 euro от ЗД АРМЕЕЦ АД.
Партньор на Сънлайт травел по време на престоя във Виена.

Цената не включва

- Екскурзия до Двореца Шонбрун с беседа на български език;
- Входни такси на музеите;
- Разходи от личен характер.

Програма на пътуването

Когато идва Коледа....

Коледните празници във Виена идват с аромата на глювайн, джинджифилови курабии, току-що изпечени захаросани бадеми, домашни шоколадови бонбони. Идват с много смях и закачки под хилядите празнични светлини и разбира се с грижливо подбрани подаръци за хората, които обичаме.

ПРЕДКОЛЕДНА ВИЕНА
14-17 декември 2017

**************************************

ГАРАНТИРАНА САМОЛЕТНА ПРОГРАМА:

14 декември, Четвъртък.
Среща на летище София, Терминал 2 в 9:05ч. Излитане в 11:05ч. Кацане на летище Виена в 11:45ч.
12.15ч Панорамна обиколка на Виена с професионален екскурзовод на български език която включва: сградите на „Рингщрасе“ /Парламента, кметството, университета, държавната опера/, къщата на Хундертвасер /известен с интересните си апартаменти, в унисон с природните форми, Двореца „Белведере“, църквата „Карскирхе“, концертната зала „Музикферайн“, площад „Мария Тереза“, дворекът „Хофбург“ – царската резиденция на Хабсбургите, площада на героите, площад “Грабен“, Колоната на Чумата, църквата „Св.Петър“ /стил барок/; величествената катедрала „Св.Стефан“ /готически стил и символ на Виена/; улица „Кертнерщрасе“ – най-забележителната търговска улица. След 15.15ч трансфер и настаняване в Hotel Prinz Eugen 4*. Свободно време. Възможност за вечеря в традиционен местен ресторант. Нощувка.


15 декември, Петък.
Закуска на блок-маса. Среща в 10:00ч в лоби бара. Екскурзия до двореца Шонбрун – лятната резиденция на Хабсбургите. От 11:00ч разходка из Двореца и беседа с професионален екскурзовод на български език. Екскурзията е с продължителност 3 часа. Свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на зоологическата градина в близост додвореца Шьонбрун – създадена през 1752 г. и фонтанът Schoener Brunnen, който е дал името на двореца. Посещение на коледният базар в района на Шонбрун. Свободно време. Нощувка.


16 декември, Събота.
Закуска. Свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на културните забележителности във Виена – Музея на изкуствата /една от най-богатите галерии в света/, Музея на историята, Музея на XIXвек и XXвек в двореца Белведере, Музея на съвременното изкуство, Съкровищницата на Хабсбург. Вечерта възможност за коледен концерт в зала Курсалон Хюбнер www.soundofvienna.at с музиката на най-известните австрийски композитори. Залата се намира в градският парк на Виена.


17 декември, Неделя.
Закуска. Свободно време. Освобождаване на стаите до 12:00ч и съхраняване на багажа в специално помещение в хотела. Възможност за самостоятелно посещение на коледните базари във Виена(Кристкиндмаркт) - на Rathhausplatz, Freyung, Spittelberg, където ще намерите от ръчно изработени и рисувани изделия, през традиционните джинджифилови курабии, до дървени и керамични играчки и сувенири сред романтична атмосфера и на чаша ароматен топъл пунш с горски плодове, възможност за шопинг и разбира се много забавления в Пратера. В 14:30 ч трансфер от Hotel Prinz Eugen 4* до летище. Излитане от Виена в 17:40ч. Кацане в София в 20:10ч.

**************************************

ХОТЕЛ И ЦЕНИ:

Hotel Prinz Eugen 4*
14-17 декември 2017

Двойна стая - 369,00 евро
Дете от 3 до 12г. на допълнително легло - 269,00 евро
Възрастен на допълнително легло - 339,00 евро
Единична стая - 439,00 евро

**************************************

Полетна информация:

Часовете на излитане и кацане са местни времена
Часовата разлика СофияВиена е 1 час.
14 декември 2017: OS 806 излита от София в 11:05ч каца във Виена в 11:45ч
17 декември 2017: OS 793 излита от Виена в 17:40ч каца в София в 20:10ч.

Уточнение:

Специалната оферта включва 10% отстъпка в цените за резервация направена до 30 септември 2017г
Специалната оферта е приложима за периода 14-17 декември 2017г
Цените са в евро и плащане в лева може да бъде направено по курса на БНБ за деня 1 евро = 1,95583лв

Условия за резервация:

За създаване на резервация са необходими трите имена на пътуващите изписани на латиница по лична карта или международен паспорт и ЕГН
След писмено потвърдена резервация от Сънлайт травел, се заплаща 30% авансова сума в срок до 48часа и се сключва Потребителски договор за пътуване в чужбина.
Доплащане се извършва до 30 дни преди датата на отпътуване.

Условия за анулация:

При анулация 60 дни от деня на отпътуване – възстановяване на 100% от внесената сума.
При анулация 35 дни от деня на отпътуване – възстановяване на 50% от внесената сума.
При анулация 25 дни от деня на отпътуване – сума не се възстановява.

Необходими документи:

Валидна лична карта или международен паспорт и ЕГН.
Медицинска застраховка „Помощ при пътуванев чужбина“ с Асистънс.
Нотариално заверено пълномощно от родителите - отнася се за дете до 18 години, пътуващо само с един родител или друг придружител.
Копие от акт за раждане - отнася се за деца до 18 години, които са с фамилия различна от фамилията на родителите.

Допълнителни екскурзии:

Посещение на Шонбрун на 15 декември 2017.

Дворецът „Шонбрун” е бил лятна резиденция на Хабсбургите, построена през 1696–1713 г. на мястото на ловна къща. Известен е с това, че по време на окупацията на Наполеон, е бил щабът на императора. Тук, в една от залите е свирил 6-годишният Моцарт. В замъка има 1440 стаи, чийто интериор е подобаващо величествен, с изрисувани тавани, кристални полиелеи и позлатени орнаменти. Паркът към двореца е направен по френски образец с подрязани дървета, митологични скулптури и фонтан на Нептун. През лятото в дворцовия театър се провеждат музикални спектакли и концерти. В парка към двореца се включват още панорамната площадка на Мария Терезия „Глориет”, Къщата на палмите, Къщата на пеперудите и великолепната Виенска зоологическа градина - най-старата в света. Във вътрешността на замъка е разположен малкият швейцарски двор, където се намира императорският параклис. Като един от най-добрите образци на архитектурните стилове рококо и барок, от 1996 г. дворецът е част от световното културно наследство на ЮНЕСКО. През коледния период в района на двореца има изграден коледен базар, който гостите могат да посетят и се стоплят с греяно вино и вурстчета на скара.

Цена за възрастен над 18 год. 25,00 евро.
Цена за дете от 6г до 12 год. – 20,00 евро.
Цените включват транспорт с луксозен автобус в двете посоки, входна такса на Двореца, обзорна обиколка на Двореца и беседа от лицензиран екскурзовод на български език, с включени слушалки.
Уточнение: Цените се отнасят за група от минимум 15 човека.

Коледен концерт на 16 декември 2017г.

Концертна зала Kursalon Wien е уникална със своя стил и концертни изяви не само в Европа, а и в целия свят. Тук можете да се възхитите на прекрасната музика на най-известните австрийски композитори. Залата се намира в градския парк на Виена. От хотела с метрото е на 15 минути. Дрес код – елегантен.

Програмата за 16 декември, начален час 20:15ч
Champagner-Galopp
Eine kleine Nachtmusik
Wiener Blut
Donauwalzer
Banditen-Galopp
Eine Nacht in Venedig
Rondo alla turca

Цени на билетите
Категория А - цена на човек 59,00 евро
Категория В - цена на човек 49,00 евро възрастни
Категория В - цена на човек 39,00 евро студенти
Категория С - цена на човек 39,00 евро възрастни


Забележителности в района:
Гринцинг (Grinzing)
Наименованието на малкото селце Гринцинг за първи път се споменава от 1114 година. Селцето притежава завидно богата история – през 1529 е разрушено от турците и едва изградено наново, през 1604 е опустошено от пожар. През 1683 турците отново го сриват из основи, а през 1809 това правят французите.
Това, което прави Гринцинг, толкова специален е винопроизводството. Всеки може да си купи 1 кв. метър лозя и да произвежда омайната течност. Сред собствениците на лозови насаждения в местността са папата, Далай Лама, София Лорен и Джими Картър. Ако се чудите как да разпознаете хойриге, търсете борови клонки над вратата, това е знак, че в заведението предлагат домашно произведено местно вино.
Виното, което произвеждат в Гринцинг се нарича хойриге (Heuriger), докато е младо, а до края на годината вече е наричано старо вино (Alter
Днес Гринцинг е част от Виена, разположен в район Дьоблинг и е известен със своите хойриге (Heuriger) – винарни, където се сервират отбрани вина от местна реколта и особено популярното за региона младо вино. Преживяването задължително е съпроводено с местни деликатеси, като Bratlfettn-Brot (хляб с пържено месо) и традиционна музика на живо.
Как да стигнем до това прекрасно място? Само на 20 минути с трамвай № 38 и вече се намираме в някогашното селце, което днес е част от австрийската столица, но запазило старото си чаровно лице, спокоен и благ характер. Улиците са сравнително тесни, а фасадите на старите къщи – весело боядисани в свежи тонове. Изпълзял по хълма към вечно зелените гори отгоре, Гринцинг прилича на картина на фламандски майстор. Малкото селце и било любимо място на хора на изкуството, а днес е слабост на истинските виенчани и ценителите на виното. Колкото и странно да звучи, тук се произвежда вино и то от стари времена. Днешните малки семейни кръчмички или както са популярни – хойриге, предлагат местно вино, гарнирано с приказки, в които историята и легендите се преплитат.
Модата на винарните в Гринцинг обаче тръгнала много по-рано по обясними икономически причини. През 1784 година, кайзер Йозеф II дал на виенските винопроизводители привилегията да продават своята реколта без търговки лиценз 300 дни в годината. Всеки винар знае, че това е времето, в което виното е младо. Местната дума за младо вино пък била хойриге. Постепенно към домашните винарни изникнали малки и не толкова малки ресторантчета, популярни и досега със същото име – хойриге, където хората се събират да опитат виното на съседите, а защо не и местно произведена жива бира, да послушат жива музика и не рядко сами да попеят. Докато се разхождате по притихналите улици, дори в работен ден, ще чуете музиката, а малко след това и ще видите поне няколко семейства, седнали в градината на някоя кръчма, да се разпяват под диригентството на мъж, препасал голяма престилка. Във всеки двор пък, вместо лехи с цветя, се отглеждат малки лозя. Това е Гринцинг – другото лице на Виена. А тя има много.
Туроператор "Сънлайт травел" е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за туризма в Застрахователно акционерно дружество Алианц България застрахователна полица №03700100001158/ от 09.02.2017г. и Сертификат № 03700100001158/от 09.02.2017г.

„Сънлайт Травел" си запазва правото да променя цените при промяна на икономическата ситуация.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Предколедни екскурзии - Австрия |  Предколедни екскурзии - Виена

Избрани оферти