Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Предколедна ексккурзия до Виена и Будапеща, от Варна

Номер на оферта

/

208094

Дати & цени

Цената включва

ТРАНСПОРТ С ЛУКСОЗЕН АВТОБУС;
СЪОТВЕТНИЯ БРОЙ НОЩУВКИ СЪС ЗАКУСКИ;
ВОДАЧ–ПРИДРУЖИТЕЛ ОТ ТУРОПЕРАТОРА;
ЕКСКУРЗОВОДСКО ОБСЛУЖВАНЕ

Екскурзията е петдневна и включва 1 нощувка в Будапеща, 2 нощувки във Виена и разглеждане с екскурзовод забележителностите на Будапеща и на Виена. Настаняването е на база нощувка и закуска в хотели 3 или 2 звезди, периферно разположени.

Цената не включва

ТАКСИ ЗА ВХОД В МУЗЕИ, БИЛЕТИ ЗА КОРАБЧЕТА, ГРАДСКИ ТРАНСПОРТ И ПР.;
МЕДИЦИНСКА ЗАСТРАХОВКА (2 ЛВ. НА ЧОВЕК НА ДЕН);
ЕКСКУРЗИЯ „НОЩНА ВИЕНА”;
Екскурзия „Нощна Виена” (пешеходна обиколка с посещение на коледни базари в центъра на Виена, обиколка по Ринга, вечеря в типична винарна в Гринцинг - 1 чаша вино + 1 порция виенски шницел с гарнитура или друго типично ястие) – цена 28 евро на човек – организира се на място, във Виена, при минимум 20 участника.
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА ДВОРЕЦА ШЬОНБРУН С ЕКСКУРЗОВОД НА БЪЛГАРСКИ ЕЗИК;
РАЗГЛЕЖДАНЕ НА СЪКРОВИЩНИЦАТА НА ХАБСБУРГИТЕ В ДВОРЕЦА ХОФБУРГ.

Програма на пътуването

ПЪРВИ ДЕН - 00.00 ч. – отпътуване от Варна – ул. „Антим I” (пред Археологическия музей). Спирка в Шумен (пред хотел “Шумен”) в 01.30 ч., във Велико Търново (пред хотел “Етър”) в 03.30 ч., в Плевен (пред хотел “Балкан”) в 05.30 ч. за клиентите, които биха желали да се качат от тези градове. Отпътуване по маршрут ПлевенСофияБелградБудапеща. Късно вечерта - пристигане в Будапеща. Настаняване в хотел. Нощувка.

ВТОРИ ДЕН - Закуска. Панорамна обиколка на града с eкскурзовод – Площада на героите с Паметника на Хилядолетието, бул. "Андраши", катедралата „Св. Стефан”, хълма с крепостта, Рибарските кули и църквата „Св. Матиаш”, хълма Гелерт с цитаделата, крайбрежните булеварди и Парламента. Възможност за разходка с корабче по Дунава (цената на билета за корабчето, която е около 13 евро, не е включена в цената на екскурзията). Около 15.00 ч – отпътуване за Виена. Вечерта – пристигане. Настаняване в хотела (периферен хотел). Нощувка.

ТРЕТИ ДЕН - Закуска. Разглеждане на Виена - панорамна обиколка с екскурзовод: двореца Белведере, Ринга – двореца Хофбург, паметника на Мария Терезия, Операта, Парламента, Кметството, Университета, къщите в стил сецесион на Ото Вагнер, новата част на Виена, къщите на Хундертвасер; пешеходна разходка из стария град: ул. „Грабен”, Колоната на чумата, катедралата „Свети Стефан”, Фигарохаус, градския парк със статуята на Йохан Щраус. Факултативно разглеждане с екскурзовод на двореца Шьонбрун (с доплащане 26 лв + такса за вход и при предварителна заявка и заплащане в България, а не на място, цената включва резервация и екскурзовод на български по време на визитата, таксата за вход в двореца, която е около 13 евро, се плаща на място, посещението се организира при минимум 20 участника). Нощувка.

ЧЕТВЪРТИ ДЕН - Закуска. Свободен ден за самостоятелно посещение на музеи: Музея на изящните изкуства; Природонаучния музей. Факултативно разглеждане с екскурзовод на Съкровищницата на Хабсбургите в двореца „Хофбург“ – доплащане 38 лв. за възрастни и 18 лв. за деца под 19 г. Цената включва входна такса за Съкровищницата и екскурзоводска беседа на български; посещението се осъществява при група от минимум 15 човека и се заявява и заплаща в България, а не на място. Съкровищницата на Хабсбургите съхранява бижута и регалии на властта на повече от 1000 години. Сред тях са бохемската, австрийската и унгарската корона, както и тази на Свещенната германска римска империя. Тук се намира и т.нар. „копие на съдбата”, за което се счита, че с него е бил прободен Христос на кръста. Възможност за разходка до Пратера. В този ден се налага ползване на метро. Около 19.00 ч – отпътуване по маршрут ВиенаБудапещаБелградСофияПлевенВелико ТърновоШуменВарна. Нощен преход.

ПЕТИ ДЕН - Вечерта – пристигане във Варна с междинни спирки в Плевен, Велико Търново и Шумен.

Допълнителна информация

цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 2 възрастни 379 лв.
цена на деца и младежи до 18 г. в стая с 1 възрастен 389 лв.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Оферти от Варна - Австрия |  Оферти от Варна - Виена

Избрани оферти