Начало / Екскурзии / Екскурзии - Виена

Предколедна екскурзия до Будапеща и Виена

Номер на оферта

/

210561

Дати & цени

Цената включва

Цената включва:
Транспорт с комфортен туристически автобус (климатик, видеосистема, минибар);
1 нощувка със закуска в хотел *** в Будапеща;
2 нощувки със закуски в хотел *** във Виена;
Панорамна и пешеходна обиколка на Виена с местен екскурзовод;
Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод;
Застраховка "Помощ при пътуване в чужбина" с асистанс и лимит на отговорност 5 000 EUR на застрахователна компания "Армеец"
Водач-екскурзовод от България

Програма на пътуването

Вкусът на истинската Коледа - Будапеща и Виена

13.12.2017 – 389 лв Последни места
16.12.2017 – 389 лв Последни места
***
ПРОГРАМА
ДЕН 1 СофияБудапеща
Отпътуване от София в 7.00 ч. от площад „Александър Невски“, в 7.30 ч. от автогара „Сердика“ по маршрут БелградБудапеща. Пристигане в Будапеща късно вечерта – един от най-очарователните дунавски градове, възникнал при сливането на Буда, О’Буда и Пеща. Настаняване. По желание – вечерна панорамна обиколка на Будапеща. Нощувка.

ДЕН 2 БудапещаВиена
Закуска. Панорамна обиколка на Будапеща с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): Парламентът – една от най-големите парламентарни сгради в света, смесица от различни архитектурни стилове; крепостният хълм Будавар с Рибарските кули ; църквата „Св. Матяш“, носеща името на най-известния унгарски крал, който два пъти е бил венчан в храма; Цитаделата, издигната от Хабсбургите, за да защитава „Перлата на Дунава“ от нападения; Площадът на героите – огромен ансамбъл от паметници, построени в чест на 1000 години от създаването на Унгарската държава. По желание – разходка с панорамно корабче по р. Дунав. Свободно време по булевард „Ракоци“ и улица „Ваци“ – най-известните търговски улици с многобройни ресторанти, кафенета и магазини. Отпътуване за Виена в 16.00 ч. Пристигане във Виена вечерта. Настаняване. Нощувка.

ДЕН 3 Виена
Закуска. Панорамна обиколка на Виена с местен екскурзовод (минимум 3 ч.): дворецът „Белведере“ – един от най-хубавите барокови образци в света, принадлежал на Хабсбургите; Виенската опера, където ежегодно се провежда оперен бал; булевард „Рингщрасе“, изграден на мястото на старата крепостна стена; дворецът „Хофбург“ – зимната резиденция на Хабсбургите, Парламентът със статуята на Атина Палада; Кметството – внушителна сграда в неоготически стил; Къщата на Хундертвасер с необичайните си апартаменти, следващи единствено природните форми; най-старият увеселителен парк в Европа „Пратер“ със символа на Виена – Виенското колело; Центърът на ООН, разположен в новата част на града. Пешеходна разходка в центъра на Виена с местен екскурзовод: площад „Мария Терезия“; дворецът „Хофбург“, където се намират Националната библиотека, Музеят на музикалните инструменти и оръжейната колекция на императора; улица „Колмаркт“, улица „Грабен“ – сърцето на стария град; бароковата църква „Св. Петър“, катедралата „Св. Стефан“ – един от символите на Виена и най-значителната готическа сграда, съхраняваща несметни богатства и оживената улица „Кернтнерщрасе“. По желание: разглеждане на лятната резиденция на Хабсбургите двореца „Шонбрун“ с местен екскурзовод. Свободно време за посещение на Коледните базари във Виена – най-старият коледен базар „Фраюнг“ и базара пред кметството – необходимо е ползване на градски транспорт. Нощувка.

ДЕН 4 ВиенаСофия
Закуска. Сутринта - напускане на хотела (багажът се съхранява в стая за багаж). Свободно време за последни коледни покупки по търговската улица „Марияхилферщрасе“ или за самостоятелно посещение на Природонаучния музей, Музея на музикалните инструменти, рицарското въоръжение и античния град Ефес – необходимо е ползване на градски транспорт. Туристическа програма по желание – необходимо е ползване на градски транспорт: посещение на Императорската съкровищница с местен екскурзовод на български език - богати колекции от светски и религиозни съкровища, обхващащи повече от хиляда години от Европейската история. Отпътуване за България в 18.00 ч.

ДЕН 5 София
Пристигане в София преди обед.

Тагове

Оферти - Австрия |  Оферти - Виена |  Екскурзии - Австрия |  Екскурзии - Виена |  Предколедни екскурзии - Австрия |  Предколедни екскурзии - Виена

Избрани оферти