Начало / Екскурзии / Екскурзии - Рим

Предколедна самолетна екскурзия до Рим, Италия

Номер на оферта

/

208082

Дати & цени

Цената включва

* Самолетен билет София – Рим – София с редовен полет на Ryanair с включен малък ръчен багаж с размери 35х20х20 см и голям ръчен багаж до 10кг и с размери /55х40х20 см/ . С гарантирани съседни места при резервирали 2 души!
* Летищни такси
* Трансфери летище – хотел – летище
* 3 нощувки със закуски в централно разположен хотел 3* с гарантирани стандартни стаи /стаи тип икономични не предлагаме/
* Медицинска застраховка с „Асистанс“ 5000 евро на ЗК Уника
* Уникална пешеходна обиколка „По стъпките на известните филмови продукции“ – можете да видите и научите повече за забележителностите на Рим, но през погледа на световноизвестни кинопродукции като: „Яж, моли се и обичай“, „Ангели и демони“, „На Рим с любов“, „La dolce vita“, „La grande belezza“. Провежда се на български език с продължителност около 3 часа с кафепауза. Тази екскурзия се предлага само за туристите на RSP Travel
* Екскурзоводско обслужване на български език за всички екскурзии с най-добрия лицензиран гид в Рим!
* С водач на групата от представител на RSP Travel
* Без компромис в качеството!

Цената не включва

* Доплащане за чекиран багаж: до 15 кг – 78 лв. Семейство може да се комбинира в един куфар.Цената на багажа подлежи на препотвърждение в момента на резервацията!
* Допълнителни екскурзии / заявяват се и заплащат в България/
* Застраховка „Отмяна на пътуване“ на Mondial Assistance /застраховката е по желание и се прави при сключването на договора/. Вижте причините за отмяна, условията и премията за застраховане: Тук
* ВАЖНО: По решение на италианските власти всички гости на Рим да заплащат задължително градска такса (city tax) както следва – по 4 евро на човек на ден при настаняване в хотели 3* и 6 евро на човек на ден в хотели 4*. Таксата се заплаща лично от туристите на рецепцията на хотелите.
* Слушалки за беседите на екскурзовода по време на всички екскурзии 2 евро на ден
* С цел избягване на задръстванията, придвижването по време на всички екскурзии става с градски транспорт. Цена за еднократен билет 1,5 евро, дневна карта за градски транспорт и метрото на цена 7 евро на ден.

Програма на пътуването

Предлагаме Ви една прекрасна екскурзия до предколедния, празнично украсен величествен Рим.
Програмата е с водач от България и лицензиран екскурзовод на български език!
С включена уникална екскурзия в цената „По стъпките на известните филмови продукции“ на български език! Преоткрийте / открийте Рим през погледа на световноизвестни кинопродукции като: „Яж, моли се и обичай“, „Ангели и демони“, „На Рим с любов“, „La dolce vita“, „La grande belezza“

П Р О Г Р А М А

1 ДЕН Събиране на групата в 04:40 часа на Терминал 2 на летище София. В 06:40 часа излитане за Рим с полет на Ryanair. Пристигане на летище Чампино в 07:35. Посрещане от наш представител, трансфер от летището до хотелa. Следва уникалната екскурзия : „По стъпките на известните филмови продукции “ /включена е в цената/ – можете да видите и научите повече за забележителностите на Рим, но през погледа на световноизвестни кинопродукции като: „Яж, моли се и обичай“, „Ангели и демони“, „На Рим с любов“, „La dolce vita“, „La grande belezza“. Екскурзията се провежда на български език с продължителност около 3 часа с кафепауза. Свободно време. Нощувка.

2 ДЕН Закуска. Свободен ден. Следва допълнителна екскурзия „Обзорна пешеходна обиколка на класически Рим“ /по желание – 25 евро / 49 лв на човек/ – Термите на Диоклициян, църквата св. Мария на Ангелите и Мъчениците, площад Република, Колизеума (отвън), школата на гладиаторите, арката на Император Константин, Форумът на римляните, Форумът на императорите, площад Венеция с олтара на родината и / или допълнителна екскурзия „Шопинг в аутлет Castel Romano „, в който може да се пазарува оригинални продукти на световноизвестни марки като: Calvin Klein, Diesel, Guess, Hugo Boss, Michael Kors, Roberto Cavalli, Versace, Trussardi, Valentino … както и много от изявените италиански марки. Продължителност около 3 часа Свободно време. Нощувка.

3 ДЕН Закуска. По желание допълнителна екскурзия: Посещение на Музеите на Ватикана и базиликата Св. Петър. В музеите можeте да се насладите на залата на Гръцкия кръст, галерията на Канделабри и Араци, залата на географските карти, апартаментите на папите, стаите на Рафаел, Сикстинската капела, Кръглата зала, Египетския музей. Тук ще се запознаете с шедьоврите на италианския Ренесанс и творбите на Микеланджело, Рафаел, Ботичели, Синьорели и др. В базиликата Св.Петър ще видите купола, църквата, криптата и площада. Следва разходка по Via Ottaviano – търговска улица. Обиколка на Ватикана с екскурзовод на български език – цена при минимум 6 човека – 45 евро / 88 лева на човек (с включени входни такси за музеите и предварителна резервация, за да се избегнат опашките) , допълнително заплащане по желание: вход за Купола на Сан Пиетро с асансьор – 8 Е на човек и следват около 320 стъпала до връхната точка – продължителност около 4 часа с кафе пауза. Нощувка.

4 ДЕН Закуска /сух пакет/. Освобождаване на стаите, трансфер до летището за полет от Рим за София.

Дните на провеждане на екскурзиите могат да бъдат променени взависимост от преценката на местния екскурзовод!

ПОЛЕТНО РАЗПИСАНИЕ:
София, Терминал 2 – Рим, Чампино 06:40ч – 07:35ч
Рим, Чампино – София, Терминал 2 08:00ч – 10:50ч

Пълното описание на програмата ще намерите в нашия сайт!

Допълнителна информация

Клиенти, пътували с RSP Travel получават 3% отстъпка от пакетната цена. За група над 6 човека, също има отстъпка 3% от пакетната цена.

Тагове

Оферти - Италия |  Оферти - Рим |  Екскурзии - Италия |  Екскурзии - Рим |  Предколедни екскурзии - Италия |  Предколедни екскурзии - Рим

Избрани оферти