Начало / Екскурзии / Екскурзии - Лондон

Предколедна екскурзия в Лондон

Номер на оферта

/

210170

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет;
Летищни такси;
Трансфери летище-хотел-летище;
Съответния брой нощувки + закуски в избрания хотел;
Екскурзоводски услуги;
Панорамна обиколка на Лондон с екскурзовод.

Цената не включва

Таксите за вход в музеи, билети за градски транспорт и пр.;
Екскурзия с корабче по Темза до Грийнуич;
Обиколка на Британския музей с екскурзовод на български;
Полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън;
Разглеждане на крепостта „Тауър“ и на квартала „Ийст енд“ с екскурзовод на български;
Вечеря в типичен английски пъб;
Слушалки по време на екскурзоводските беседи;
Медицинска застраховка.

Програма на пътуването

Програма

Екскурзията включва 7 нощувки със закуски в хотел в центъра на Лондон, екскурзоводска програма на български език, трансфери. Лети се с „България Ер” или „Бритиш Еъруейз”.

1 ден
Отпътуване от летище София. Кацане в Лондон, трансфер, настаняване в хотела. Нощувка.

2 ден
Закуска. Панорамна обиколка на Лондон с екскурзовод: Парламента, Уестминстърското абатство, „Даунинг стрийт” 10, Бъкингамския дворец, „Трафалгар скуеър”, Ковънт гардън, Лондонското Сити, катедралата „Св. Павел”, крепостта „Тауър“, Тауър бридж. Следобед - възможност за разглеждане на Британския музей с екскурзовод на български (доплащане 25 лв. на човек - цената включва двучасова обиколка на музея с екскурзовод на български). Участието в разглеждането на Бритиш мюзиъм се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Нощувка.

3 ден
Закуска. Разходка с корабче по Темза до Грийнуич и свободно време в Грийнуич с възможност за посещение на обсерваторията, военноморския музей (доплащане 88 лв. на човек - цената включва билет за корабчето до Грийнуич, екскурзовод на български). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. След обяд - свободно време. Вечерта – възможност за вечеря в типичен английски пъб (доплащане 50 лв. на човек - цената включва голяма бира и типично английско основно ястие – най-често „фиш енд чипс“ – панирано филе от риба и пържени картофи; съпровождащ групата водач на български). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Нощувка.

4 ден
Закуска. Полудневна екскурзия до Уиндзор и Итън (доплащане 80 лв. на човек - цената включва билет за влак до Уиндзор и обратно, екскурзоводско обслужване на български и не включва таксата за вход в двореца „Уиндзор“ и в колежа „Итън“). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. След обяд - свободно време. Възможност за самостоятелно посещение на Музея на мадам Тюсо и на къщата на Шерлок Холмс на „Бейкър Стрийт”, възможност за разходка из Риджънтс парк. Нощувка.

5 ден
Закуска. Възможност за разглеждане с екскурзовод на български на крепостта „Тауър“ и на квартала „Йист енд“ (доплащане 60 лв. на човек - цената включва екскурзоводско обслужване на български и не включва таксата за вход в „Тауър“, която се заплаща на място; програмата включва разглеждане на крепостта „Тауър“, разходка из „Ийст енд“ „по стъпките на Джак Изкормвача”, разходка по пазара Спитълфийлд, разглеждане на църквата „Крайст Чърч” и за отмора – възможност да пиете по една бира в пъбовете, обвеяни с легенди). Екскурзията се заявява и заплаща в България, а не на място. Провежда се при минимум 6 участника. Нощувка.

6 ден
Закуска. Свободен ден. Възможност за самостоятелно посещение на музеи по избор – Националната галерия, музея „Алберт и Виктория”, Британския музей. Нощувка.

7 ден
Закуска. Свободен ден. Нощувка.

8 ден
Закуска. Напускане на хотела, трансфер до летището. Отпътуване за София.

ХОТЕЛИ:
Категория A Royal National*** (на „Ръсел Скуеър” - на 5 мин. пеша от Британския музей и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”);
Категория B Tavistock*** (на „Ръсел Скуеър” - на 5 мин. пеша от Британския музей и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”);
Категория C President*** (на „Ръсел Скуеър” - на 5 мин. пеша от Британския музей и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”);
Категория D Imperial*** (на „Ръсел Скуеър” - на 5 мин. пеша от Британския музей и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”);
Категория E Ambassadors Bloomsbury**** (на 500 метра от „Ръсел Скуеър”, в близост до Тависток Скуеър Гардънс и на 10 мин. пеша от Британския музей).
Категория F Holiday Inn Bloomsbury**** (на 5 мин. пеша от Британския музей и на 20 мин. пеша от „Трафалгар скуеър”).

ДОПЛАЩАНЕ:
Британски музей - 25.00 BGN
Вечеря в типичен английски пъб - 50.00 BGN
Уиндзор и Итън - 80.00 BGN
Тауър и Ийст Енд - 60.00 BGN
Корабче по Темза до Гринуич - 88.00 BGN

Билети за музикални представления:
При заявка от страна на клиентите, туроператора може да закупи билети за мюзикъл в някой от многобройните театри, които всяка вечер отварят вратите си в квартала „Ковънт Гардън“. В момента вървят световноизвестни мюзикъли като „КЛЕТНИЦИТЕ” (най-успешният мюзикъл на всички времена), „ФАНТОМЪТ НА ОПЕРАТА”, „МАМА МИА” и „ЦАР ЛЪВ”, „МРЪСНИ ТАНЦИ”, „БОДИГАРД”, „БИЛИ ЕЛИЪТ”, и пр. Заплаща се цената на билета + 10 лв. такса за закупуване на билета.

Забележка:
При посещение на Великобритания Ви съветваме да си осигурите основната сума, която смятате да похарчите в английски лири, от България.
настаняването в тройни стаи подлежи на препотвърждение. Не всички хотели разполагат с тройни стаи.
Възможно е през 2017 г. да се въведе заплащането на сити-такса, която е от порядъка на 1 – 3 евро на човек на ден. В случай че такава бъде въведена, тя се заплаща от туристите на рецепцията на хотела преди отпътуването.

УСЛОВИЯ ЗА ПЛАЩАНЕ:
депозит от 50% при записване;
доплащане - до 15 дни преди отпътуване;

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ:
Валидна лична карта или международен паспорт;
За лица под 18 г., пътуващи непридружени от родителите им, се изисква нотариално заверено родителско разрешение детето да напусне страната; няма визови, санитарни и медицински изисквания за посещаваните по маршрута страни;
Медицинска застраховка.

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
Възможно е да има промяна в поредността на мероприятията в програмите в сравнение с описаните в настоящата оферта, тъй като при всяка конкретна екскурзия програмата се съобразява с празничните и почивни дни, почивните дни на музеите, факултативните екскурзии, поръчани от групата, продължителността на светлата част на деня и други важни подробности. Два дни преди отпътуването си, туристите получават конкретна и подробна писмена програма, в която са упоменати точните дати, часове и места на срещи за осъществяване на различните елементи от екскурзоводската програма, както и много други необходими за пътуването им пояснения. Тази програма включва всички упоменати в настоящата оферта мероприятия, но в някои случаи – в променена поредност.
Минимален брой туристи за осъществяване на пътуването - 6 човека; Срок за уведомление при недостигнат мин. брой - до 10 дни преди началната дата на екскурзията;
Туроператорът предлага застраховка "Отмяна на пътуване". Застраховката е по желание и е срещу допълнително заплащане, в зависимост от продължителността на периода, оставащ до пътуването.

Тагове

Оферти - Великобритания |  Оферти - Лондон |  Екскурзии - Великобритания |  Екскурзии - Лондон |  Предколедни екскурзии - Великобритания |  Предколедни екскурзии - Лондон

Избрани оферти