Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Предколедни : БУДАПЕЩА–ВИЕНА ПРАГА–ДРЕЗДЕН–БРАТИСЛАВА

Номер на оферта

/

211201

Дати & цени

Цената включва

Цената е на човек и включва:

- Транспорт с комфортен туристически автобус;

- Пътни, гранични и административни такси;

- 3 нощувки и 3 закуски в хотел 2/3* в Прага или район, при настаняване в двойни и тройни стаи;

- 1 нощувка и 1 закуска в хотел 2/3* в Будапеща или район, при настаняване в двойни и тройни;

- Представител – водач на фирмата-организатор по време на пътуването;

- Медицинска застраховка при пътуване в чужбина.

Цената не включва

Цената не включва:

- Входни такси и билети за туристически обекти;

- Автобусна и пешеходна обиколка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;

- Автобусна и пешеходна обиколка на Виена с местен лицензиран екскурзовод и беседа на български език – 10 евро;

- Пешеходна обиколка на Прага с местен лицензиран екскурзовод, туристически слушалки и беседа на български език – 15 евро;

- Еднодневна екскурзия до Дрезден– 35 евро, включва транспорт с автобус и екскурзоводско обслужване на български език /входните такси се заплащат отделно на място/;

- Разходка с корабче по р.Дунав – 15 евро /включва автобусен трансфер, едночасово пътуване с кораб, съпроводено от екскурзоводска беседа на български език/;

- Разходка с корабче по р.Вълтава и вечеря на блок маса – 20 евро;

- Настаняване в единична стая – доплащане 115 лв. общо за всички нощувки.

Програма на пътуването

1 ден – 11.12.2017

ВарнаСофияБелградБудапеща

Отпътуване следобед от Варна /ул. Антим I – 17:30ч./ – Обзор /18:30ч./ – Бургас /бензиностанция ОМВ Метро – 19:30ч./ – Стара Загора /АМ Тракия разклон – 21:30ч./ – Пловдив /бензиностанция ЕКО – McDonald’s на АМ Тракия – 23:00ч./; София /бензиностанция ОМВ Захарна Фабрика на бул. Сливница – 01:00ч. на 12.12./по маршрут ГКПП Калотина – БелградБудапеща. Транзитно преминаване през територията на Сърбия. Нощен преход.



2 ден – 12.12.2017

Будапеща

Пристигане в столицата на Унгария сутринта. Панорамна автобусна и пешеходна обикoлка на Будапеща с местен лицензиран екскурзовод на български език /с допълнително заплащане/. Разглеждането на многобройните забележителности от двете страни на р.Дунав – в Буда и в Пеща, започва с кратко представяне на Унгарската държава и история на емблематичния „Площад на героите“ – мемориал издигнат в чест на хилядолетие от установяването на Унгарски племена по тези земи и основаването на държавата. Площадът е заобиколен от Музея на изящните изкуства от едната страна и Изложбената зала от друга на територията на красив градски парк, в който ще откриете още Зоологическата градина, известния ресторант „Гундел“, минералните бани „Сечени“, замъка „Войдахуняд“ и др. Следва преминаване по най-известния булевард –„Граф Ондраши“ и Операта, Мостовете на р. Дунав – украшенията и разкоша на Будапеща, впечатляващата сграда на Парламента, Будайския хълм с Рибарските кули, Кралският дворец,Църквата Св.Матияш и др. По желание разходка с корабче по р. Дунав /с допълнително заплащане/. Свободно време за разходка по пешеходната търговска улица „Ваци“. Настаняване в хотел. Нощувка.



3 ден – 13.12.2017

БудапещаВиена

Закуска. Рано сутринта отпътуване за Виена – панорамна автобусна обиколка с професионален екскурзовод и беседа на български език /с допълнително заплащане/, по време на която ще Ви представим най- известните забележителности на столицата – Ринговия булевард /“Рингщрасе“/, обграждащ историческия център на града и на който са разположени впечатляващите сгради на Операта, Парламента със статуята на Атина Палада, дворцовия комплекс "Хофбург" – зимната резиденция на Хабсбургите, площад Мария – Терезия и музеите-близнаци – на Изящното изкуство и Природо-научния музей, историческото кафене Ландман, "дантелената" църква Votivkirche и впечатляващата сграда на Кметството, увеселителния парк „Пратер“ и прочутото Виенско колело /панорамно/. Ще спрем за да разгледаме отвън къщата, декорирана от ексцентричния художник Хундертвасер, впечатляваща с нестандартната си цветна фасада, както и при бароковия дворец Белведере– бивша резиденция на великия пълководец – принц Евгений Савойски, а днес – картинна галерия, съхраняваща някои от шедьоврите на Густав Климт. Следва пешеходна разходка из старата част на Виена – от дворцовия комплекс "Хофбург", днес помещаващ Президентството, Националната библиотека и др. през луксозната улица "Колмаркт", където наред с луксозните бутици се намира и императорската сладкарница "Demmel", Чумната колона и др. до готическата Катедрала Св.Стефан в сърцето на Виена. Свободно време за разглеждане на Коледните базари. Отпътуване за Прага. Късно вечерта настаняване в хотел в района на Прага.



4 ден – 14.12.2017

Прага

Закуска. Прага – столицата в която се преплитат романтика и приказност, динамика на съвременния свят и същевременно идиличния дух и атмосфера на старинните градове, които разкриват огромно разнообразие от архитектурни стилове – барок, готика, рококо, романтизъм и др. Пешеходна обиколка /продължителност около 3 часа/ с местен екскурзовод и беседа на български език /с допълнително заплащане/: Храдчани– Пражки храд– най-важният символ на Бохемия и седалище на Президента; грандиозната готическа катедрала "Свети Вит"; "Златната уличка" с дома на Кафка; идиличния квартал „Мала страна“ – бароковата църква от 18 век "Свети Николай"; Карлов мост – един от символите на Прага; Стареместо – площада, който на всеки кръгъл час се изпълва с хора очакващи събитието „Хода на Апостолите“ пред прочутия Астрономически часовник датиращ от 15в. Свободно време. По желание разходка с корабче по р.Вълтава с обяд/вечеря на блок маса /с допълнително заплащане/. Нощувка.



5 ден – 15.12.2017

ПрагаДрезден

Закуска. Свободно време в Прага или по желание целодневна екскурзия до Дрезденс екскурзоводска беседа на български език /с допълнително заплащане/. Дрезден е център на провинция Саксония, разположен от двете страни на течението на река Елба – един от най-впечатляващите градове на Германия, наричан „Флоренция на Елба“. Градът се гордее изключително много с прочутия бароков комплекс „Цвингер“, в който се помещава картинната галерия "Старите Майстори" с произведения на Рафаело, Тициан, Рубенс, Рембранд и „Сикстинската Мадона“ на Рафаело. По време на пешеходната обиколка из стария град се разглеждат отвън още църквите „Хофкирхе” и "Фрауенкирхе", операта „Земпер“, „Резиденцшлос“ – резиденция на саксонските курфюрсти и крале, „Княжеската процесия“ – знаменито стенно пано от майсенски порцелан, най-голямата порцеланова картина в света, изобразяваща 34 маркграфа, князе и крале. Ще се разходим по „Балконът на Европа“ – панорамна терасата на граф фон Брюл, която днес едно от любимите места на местните жители с красива гледка към река Елба и още други интересни и любопитни забележителности. Свободно време за разходка и покупки на Коледния базар „Striezelmarkt“, който според стриктно водената от германците статистика, тази година ще се проведе за 583-ти път. Многобройните цветни павилиончета се разполагат на централния бароков площад “Altmarkt” и предлагат ароматни сладки изкушения по традиционни саксонски рецепти, включително и легендарният дрезденски сладкиш щолен. Коледната атмосфера се допълва от изпълненията на коледни песни, от занаятчийските работилници и от уханието на печени бадеми, кестени и ароматно греяно вино. Връщане в Прага вечерта. Нощувка.



6 ден – 16.12.2017

ПрагаБратислава

Закуска. Отпътуване за Словакия. Кратък престой в Братислава за разглеждане на Стария град – Братиславски храд, крепост доминираща над града на брега на река Дунав, Главния площад с фонтана „Роланд“ и Старото кметство издигнато през 15 в., Портата „Михаил“ – единствената запазена от средновековните укрепления на града, Катедрала „Св. Мартин“ от 13в., в която са били провеждани церемонии по коронация на кралски особи и др. Отпътуване за България. Нощен преход.

7 ден – 17.12.2017

СофияПловдивВарна

Пристигане в София рано сутринта, в Пловдив – преди обяд, във Варна – по обяд.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Есен 2023 - Чехия |  Есен 2023 - Прага

Избрани оферти