Начало / Екскурзии / Екскурзии - Кавала

Уикенд в Кавала с плаж в Неа Перамос и Керамоти

Номер на оферта

/

231594

Дати & цени

13 юни 2024 - 16 юни 2024 г. - Цена от 295 лв.
27 юни 2024 - 30 юни 2024 г. - Цена от 295 лв.

Цената включва

* транспорт с лицензиран комфортен автобус – климатик, минибар и TV
* пътни такси
* 3 нощувки със закуски в хотел Esperia 3*
* туристическа програма в Кавала
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* организатор от фирмата, придружаващ групата
* туристическо и информационно обслужване на български език
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая - 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – (попитайте за повече информация в агенцията).
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* целодневна екскурзия до о. Тасос– 25 евро при минимум 25 човека ( включва фериботни билети в двете посоки, екскурзоводско обслужване и придвижване в острова с автобус)
* посещение на един от най-хубавите плажове в Керамоти – 10 евро (при минимиум 25 души)
* трансфер за целодневен плаж до Неа Перамос – 5 евро (при минимиум 25 души)
* входни такси за музеи и мероприятия по програмата
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

Програма на пътуването

Дестинация: Уикенд в Кавала с плаж в Неа Перамос и Керамоти

Маршрут: София - Кавала - о.ТасосКерамоти – Неа Перамос – София

4 дни/ 3 нощ.

дата:
13.06.2024 - 16.06.2024
27.06.2024 - 30.06.2024

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 295 лв
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА:
1 ден: Отпътуване от София в 7:30 ч., площад Руски паметник по маршрут София – Перник – ДупницаСанданскиКулата - Кавала. Пристигане в Кавала около обяд. Туристическа програма в града с екскурзовод на български език: църквата „Св. Богородица”; Пристанището; къщата на Мехмет Али, основател на династията, която управлява Египет до 1952 г, албанец по произход, роден в Кавала; Мехмет Али остава в историята с провежданите от него значими реформи в Османската империя през 19 век. Той организира интензивно обучение на лекари, инженери, държавни чиновници в новосъздадени училища и в Европа, построява напоителни системи и развива добива на памук. В знак на благодарност към родния си град Кавала той построява имарет, който се смята за най-голямата ислямска постройка в Европа. В момента тя е превърната в луксозен хотел; Акведуктът Камарес – колосална конструкция, едно от многото дела на Сюлейман Великолепни. Построен е около 1550 г. на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 58 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра; Крепостта от 16 век, построена от турците на хълма Панагия и станала символ на града. Свободно време за обяд и разходка. Настаняване в хотел. Нощувка.

2 ден: Закуска.Свободно време за разходка и почивка или по желание срещу допълнително заплащане:

Вариант 1: целодневна екскурзия до о. Тасос. Тасос е Островът на сирените и именно неговите малки, закътани заливчета били мястото, откъдето красивите жени с опашки на риба и прекрасни гласове, омагьосвали всеки, чул техните песни. Според легендата, сирените, които опитали да отклонят Одисей от неговия път, са живели именно тук, на Тасос. С ферибот от пристанището на Керамоти се пътува директно за столицата на о. ТасосЛименас. Пътуването трае около 35 – 40 мин.Най-големия остров в северната част на Егейско море е известен с кристално чистите си води, загадъчни плажове и богато културно-историческо наследство. Разглеждане на селището Панагия - едно от най- живописните села на острова. Посещение на музей на зехтина "Сотирелис". Освен музейната част може да посетите и магазина, където да опитате и закупите от студено пресованият зехтин. Има и различни видове козметика, която да тествате. Църквата в селото е останала от стари времена от където идва и името му. Свободно време за плаж и обяд на най-известният плаж на Тасос – Хриси Амудия(Goldenbeach).Предлага шезлонги, чадъри, водни атракциони, игрища за волейбол и е удостоен с два сини флага. Връщане в Лименас. Пешеходна разходка в центъра на столицата на острова - Древната Агора, Археологическия музей, Античния театър и ....... Отпътуване от пристанището. Връщане в хотела. Нощувка.

Вариант 2: целодневно посещение на един от най-хубавите плажове в Керамоти. Малко и спокойно градче, идеално за разходки и истинска почивка. Всичко в градчето е на пешеходно разстояние, а улиците не са натоварени с движение. Разположено e върху малък полуостров с дължина от два километра и ширина в източния му край от около 500-600 метра, а в западния му край, т.е. към носа разстоянието между двата бряга е 150 метра. Известен е като най-хубавия плаж на Балканите! Десетина километра бяла пясъчна ивица, и лазурно море, които сякаш не свършват нито като погледнеш наляво, нито ако се обърнеш надясно, а напред взорът спира в планинските склонове на остров Тасос. Керамоти се отличава от всяко друго място за почивка с изключителното си гостоприемство. Българска реч може да чуете навсякъде. Немалко са българите живеещи в Керамоти, а и местното население учи по някоя дума български. Връщане в хотела. Нощувка.

3 ден: Закуска. Свободен ден или по желание и срещу допълнително заплащане трансфер за целодневен плаж до Неа Перамос.Намира се на 18 км от Кавала и един от най – оживените курорти в района. Плажната ивица на Перамос е дълга около 3 км, плажът е пясъчен, плитък и с много чиста вода. Има голяма свободна зона за плажуване, бийч барове, чиито шезлонги и чадъри се ползват срещу консумация, неограничено време. Неа Перамос има дълга крайбрежна алея, с множество заведения, таверни и магазини къдетoможете да хапнете типично гръцка кухня и да си закупите сувенири. Свободен ден за плаж. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска. Освобождаване на хотела. Отпътуване за един от най- хубавите плажове Амолофи. Haгрaдeният cъc Cин Флaг плаж ce прocтирa нa няк?л?o кил?мeтрa и oбxвaщa чeтири cвързaни зaливa, вcич?и c ecтecтвeни пяcъчни дюни и пр?зрaчнa вoдa. Отпътуване за България в ранния следобяд. Пристигане в Софияна пл. Руски паметник вечерта
==============================================================

ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Първа вноска: 100 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конктетна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата

* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая.
==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
Hotel Esperia 3* се намира в центъра на красивия град Кавала, с гледка към плажа Рапсани. Той предлага тераса за слънчеви бани, както и безплатен Wi-Fi във всички части. Всички модерни стаи и суити са климатизирани и имат обикновен или плоскоекранен телевизор със сателитни канали, както и сейф. Допълнителните удобства включват минибар и самостоятелна баня със сешоар и безплатни тоалетни принадлежности. Гостите могат да започнат деня си с гръцка закуска на шведска маса, която се поднася в трапезарията на хотела. В ресторанта на хотел Esperia се сервират средиземноморски ястия.

=============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
=============================================================

Тагове

Оферти - Гърция |  Оферти - Кавала |  Екскурзии - Гърция |  Екскурзии - Кавала |  Уикенд почивка - Гърция |  Уикенд почивка - Кавала

Избрани оферти