Начало / Екскурзии / Екскурзии - Родопите

Преход из най-непознатите Родопски земи - Сърцето на Кормисош

Номер на оферта

/

197128

Дати & цени

Цената включва

Лицензиран транспорт с микробус по маршрут през 1ви ден Смолян – местност Картола и 2ри ден Кръстова гора – Смолян

1 нощувка в хижа Свобода – икономично настаняване с общи помещения и санитарен възел

1 нощувка в къща за гости Кабата или друг обект от същата категория в района

Лицензиран планински водач

Екскурзоводско обслужване

Разглеждане на параклиса „Свето Преображение Господне“ разположен на връх Свети Дух, паметника издигнат в чест на участниците в Илинденско – Преображенското въстание през 1903 г, язовир Хайдушки поляни, връх Момчил, връх Тузлата, местността Родопското конче, изоставената хижа Акватепе и едноименния връх, Белинташ, Караджов камък, Кръстова гора

Цената не включва

Транспорт до/от Смолян

Разходи от личен характер

Туристическа застраховка и застраховка спасителни разноски в България на стойност 10 000 лева всяка – заплаща се задължително от всеки турист и е 25 лева на човек за целият период. За тези от туристите, които имат сключена такава застраховка, плащане не се изисква, след представяне на полицата.

Програма на пътуването

ДАТИ:
14-16.06.2017 г.
19-21.07.2017 г.
16-18.08.2017 г.
13-15.09.2017 г.

3 дни / 2 нощувки

ЦЕНА: 178.00 лв.

-----------------------------------------------------------------

ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!

================================================================

ПРОГРАМА

ДЕН 1

Сборен пункт – Смолян, паркинга пред катедрален храм „Св. Висарион Смоленски“, 9.00 ч

Потегляме в посока село Момчиловци и местност Картола. От Картола поемаме пеша на изток. Изкачваме се за загрявка до връх Свети Дух (1783 м. н. в.), с най-високо разположения параклис „Свето Преображение Господне.

Достигаме до паметника, издигнат в чест на участниците в Илинденско – Преображенското въстание през 1903 г. и се спускаме до красивия язовир Хайдушки поляни, разположен в едноименната местност. В края на деня достигаме до хижа Свобода, където нощуваме. По залез може да се изкачим до връх Момчил, разположен близо до хижата, на който се намира тюрбето на митичния Енихан баба.

ДЕН 2

По билото на Каракулас се изкачваме до едно от най-големите сборища на благородни елени в Родопите – това на връх Тузлата. Движим се в удивително красив терен – голо било, от което се виждат половината Родопи. Вляво от нас зеят урвите и бездънните каньони на Кормисош – най-дивата родопска територия.

Преминаваме през местността Родопското конче – остро било, наподобяващо Кончето в Пирин и след около час достигаме до изоставената хижа Акватепе и едноименния връх.

Дивим се на Кръстова гора, Белинташ и Караджов камък. Достигаме до т.нар. Тополовски проход, от където се спускаме до село Врата и се настаняваме в Къща за гости Кабата.

ДЕН 3

С лек багаж потегляме на преход през скалното плато Белинташ до Караджов камък и Кръстов връх.

След около 4-5 часов преход за деня достигаме Кръстова гора, където ни очаква съпътстващият транспорт. Преди да потеглим, палим свещ и се молим за здраве и късмет. Мястото е наистина свято.

===============================================================

Начин на плащане и записване:

Заявка за участие и резервация – до 14 дни преди датата на отпътуване. За месеците юли и август - 3 седмици преди датата на пътуване.

При резервация се заплаща 50% депозит.

Забележка:

Записване по програмата – 14 дни преди датата на отпътуване. За месеците юли и август - 3 седмици преди датата на пътуване.

Цената е валидна при група от 10 човека. При по-малък брой записани туристи, цената подлежи на препотвърждение.

Туроператорът не носи отговорност при промяна на входните такси в туристическите обекти.

Задължително условие към туристите е да бъдат с удобни, затворени обувки, предназначени за планината.

Вечери могат да бъдат заявявани и заплащани на място във всички обекти за настаняване по програмата (в повечето от тях избора на вечеря е по меню)

Важно за всички туристи е носенето на суха храна за преходите и обядите, както и на вода.

Застраховат се само лица на възраст от 16 години до 69 години.

При лоши и непредвидени метеорологични условия (наводнения, свлачища и стръмни, хлъзгави терени , блокиране на участъци по маршрута, проливни дъждове и др.), водачът на групата си запазва правото да промени програмата и/или маршрута.

Тагове

Оферти - България |  Оферти - Родопите |  Екскурзии - България |  Екскурзии - Родопите |  Алтернативен туризъм - България |  Алтернативен туризъм - Родопите

Избрани оферти