Начало / Екскурзии / Екскурзии - Мюнхен

Приказните Баварски замъци

Номер на оферта

/

195967

Дати & цени

Програма на пътуването

Приказните Баварски замъци

Цена от: 620 лв.
Маршрут: София - Блед - Инсбруг - замъка Линдерхоф - замъка Нойшванщайн - замъка Хоеншвангау - езерото Бодензее - остров Майнау - Мюнхен - езерото Химзее - замъка Херенхимзее - София
Продължителност: 6 дни/5 нощувки
Транспорт: aвтобус

Дати:
02.05.2017 - 07.05.2017 - STOP SALE !!!
20.06.2017 - 25.06.2017 - ПОТВЪРДЕНА!!!
25.07.2017 - 30.07.2017
22.08.2017 - 27.08.2017
05.09.2017 - 19.09.2017
19.09.2017 - 24.09.2017

Отстъпки за ранни записвания:
5 месеца преди датата на отпътуване - 10 %
4 месеца преди датата на отпътуване - 8 %
3 месеца преди датата на отпътуване - 6 %
2 месеца преди датата на отпътуване - 4 %

Цената включва:
- 5 нощувки в хотели 2* и 3 * в околностите, а някои и в центровете на градовете (1 - в Словения, 1 - в района на Инсбрук, 1 - в района на Бодензее, 1 - в района на Мюнхен, 1 - в Грац);
- 5 закуски в ресторантите на хотелите;
- транспорт и транспортни разходи с автобус 3 * ;
- екскурзоводско обслужване;
- представител от фирма „АЛЕГРА ВИ ТУР”;

Цената не включва:
- медицинска застраховка (около 7 лв на човек при 5000 ЕВРО покритие на Застрахователна компания ГРУПАМА ЕАД, за клиенти над 65 год. има оскъпяване)- заплаща се предварително в офиса;
- доплащане за самостоятелна стая - 30 % върху пакетната цена - заплаща се предварително в офиса;
- посещение на остров Майнау - 27 евро (кораб до острова + вход) - заплаща се предварително в офиса;
- вход за замъка Линдерхоф по желание - около 9,50 евро - заплаща се предварително в офиса;
- вход за замъка Нойшванщайн по желание -около 14 евро - заплаща се предварително в офиса;
- вход за замъка Херенхимзее по желание – около 9 евро - заплаща се предварително в офиса;
- сити такси за хотелите около 1 евро на нощувка - заплаща се на място;
- застраховка "Оттмяна на пътуване" на фирма Групама ЕАД- повече информация може да намерите ТУК;
- музейни такси (по желание) - за ориентировъчни цени виж МУЗЕИ.
Фирмата не носи отговорност при промяна на музейните такси.

ОТСТЪПКИ:
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти и пенсионери, за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат =>2% отстъпка от пакетната цена
Могат да се ползват само два вида отстъпки!!!

ПРОГРАМА:
1 ден. Тръгване: от БургасСливен - Хасково - Стара Загора - Пловдив - Пазарджик (срещу доплащане и допълнително предпотвърждаване при събран минимум поне 10 човека) и от София в 8.30 ч. от международна автогара „Сердика”. Нощувка в Словения/Хърватия.
2 ден. Закуска. Разглеждане на района на приказното езеро Блед. В северозападния ъгъл на Словения се намира прекрасно планинско езеро с единствения остров в страната - XVII век селището и езерото стават популярни благодарение на горещите извори. Продължаване за Инсбрук - провинциалната столица на областта Тирол и петия по големина град в Австрия, разположен в долината на река Ин, обкръжен от изключително красиви планински вериги. Три пъти селището е домакинствало на Зимните олимпийски игри. Пътьом отбиване в уникалния музей на Сваровски, намиращ се в малкото градче Ватенс (на 20 км от Инсбрук). Пристигане в Инсбрук. Разглеждане на града предлагащ невероятно съчетание на култура, история и безброй възможности за спорт и отдих както през зимата, така и през лятото. Градът започва да се развива още в края на XII век, когато тук е построен замък, защитаващ моста над река Ин. По-късно е изградена крепостна стена и херцог Фридрих през XV век основава в Инсбрук своя резиденция. След това император Максимилиан І прави града център на Хабсбургската империя. През XVI и XVII век тук е създаден университет, в този период в средновековния град израстват също така църкви и дворци в бароков стил. Нощувка в района на Инсбрук.
3 ден. Закуска. Ранно отпътуване за замъка Линдерхоф и посещение (по желание, срещу доплащане 9 евро) на дворец от XIX в., построен от баварския крал Лудвиг II. Архитектурата на сградата и парка са повлияни от Версайския дворец. Фасадата на замъка е в стил рококо, а интериора е смесица от барок и неорококо. Всички стаи са богато украсени със злато, сребро, мрамор, стенописи и майсенски порцелан. Дворецът е заобиколен от градини с множество скулптури и фонтани. Продължаване за замъка Нойшванщайн (по желание) - най-известния замък на крал Лудвиг II, послужил за емблема на анимационното студио на Уолд Дисни. Основите на замъка се полагат през 1869 г. от Лудвиг II, вдъхновен от сюжетите в оперите на Вагнер, и бива наречен „Замъка на мечтите”. Емблематичен за замъка е образът на лебеда - любима птица на краля, който се среща във всички декорации и вдъхновява Чайковски за създаването на балета „Лебедово езеро”. Отпътуване за езерото Бодензее - езеро на река Рейн, разположено на границата между Германия, Австрия и Швейцария. Третото по големина в централна Европа след Балатон и Женевското езеро. Площта му е 536 кв.км - най-дълбокото място е 254 м, а средната дълбочина 90 м. Областта около езерото е известна като силен лозарски район. Нощувка в района на Бодензее.
4 ден. Закуска. Отпътуване за остров Майнау покрай езерото Бодензее - най-живописната немска ботаническа градина и най-посещаваното туристическо място на Боденското езеро с много тропически видове, изумителни тропически пеперуди, безпрепятствено кацащи върху посетителите, или реещи се сред екзотичната растителност. Разходка в град Констанц - красиво градче, разполовено от границата между Германия и Швейцария. Разглеждане на пристанището, Констанцкия залив, Емблемата на града „Империя” - 9-метрова скулптура на Петер Ленк, която държи в ръцете си голите фигури на Кайзер Сигизмунд и Папа Мартин V, Рейнския мост и кулата към Рейнската врата, Мюнстерплац, Старото и Новото кметство, Паметника на родения в Констанц Граф Фердинанд фон Цепелин Отпътуване за Мюнхен. Нощувка в района на Мюнхен.
5 ден. Закуска. Кратка разходка в Мюнхен с разглеждане на Кметството, намиращо се на Мариенплац, Катедралата. Свободно време с възможност за шопинг. Към обед отпътуване за езерото Химзее и разглеждане на замъка Херенхимзее - най-разкошния замък, построен от Лудвиг II, красиво извисяващ се на най-големия остров Херен в езерото Химзее. Впечатлява със своя разкош и величие и прекрасните богато украсени паркове и градини. Отпътуване за Грац. Нощувка в района на Грац.
6 ден. Закуска. Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

ТАЗИ ПРОГРАМА Е ПРОДУКТ НА “АЛЕГРА ВИ ТУР”.
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ:
- По всички автобусни програми има възможност за тръгване от Бургас, Сливен, Хасково, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Русе, Плевен и Велико Търново (срещу доплащане и препотвърждение при събран минимум 10 човека);
- Необходими документи: лична карта или задграничен паспорт. За дете под 18 години не придружавано от единият или от двамата си родители е необходимо нотариално заверено родителско разрешение /копие и оригинал/ и задграничен паспорт. Фирма „Алегра Ви Тур“ Ви съветва при наличност на два документа лична карта и задграничен паспорт по време на провеждане на екскурзията да носите със себе си и двата документа и да ги съхранявате на две отделни места.
- Без визови, медицински и санитарни изисквания за посещаваните страни.
- Срок за записване: до запълване на свободните места.
- Начин на плащане: аванс в размер на 30 % от пакетната цена за автобусен вариант и 50 % при самолетен вариант на човек при записване, доплащане до 15 работни дни преди датата на отпътуване.
- В някои от държавите е задължително да се плаща сити такса в хотелите между 1 и 5 Евро на вечер при напускане или настаняване в хотела, тарифата се определя според категоризацията в съответната държава. Таксата се заплаща на рецепция от клиентите или предварително събрана от водача преди настаняване.
- Не обявените хотели в програмите, ще бъдат обявени 7 дни преди отпътуването.
- Всеки има право да ползва до две отстъпки: ранни записвания към съответната програма ако има + 1 от стандартните или 2 от стандартните.
- деца до 11.99 г. => 30%, при настаняване с двама възрастни; деца до 17.99 г. => 3% от пакетната цена;
- студенти, пенсионери и за пътували минимум 2 пъти с фирмата => 2% от пакетната цена;
- записалите се в офиса ни между 12:00 и 13:00 ч. ще получат => 2% отстъпка от пакетната цена
- Агенцията не носи отговорност за работното време и промяна в стойността на входните такси и билети на туристическите обекти.
- Туроператорът препоръчва на своите клиенти да носният в себе си от месната валута в съответните градове когато пътуват.
- Настаняването по седалки в автобуса се осъществява според последователността на записване.
- Агенцията си запазва правото за промени в последователност на изпълнение на програмата.
- Минималния брой за осъществяване на пътуването е 35 туристи. Пътуването е възможно да се осъществи и при по-малък брой туристи с направата на необходимата корекция в цена на пакета според наличните записани туристи и след предварително дадено съгласие от тяхна страна.
- Пътуванията се заплащат в български лева или евро/ по курса на БНБ към деня на плащане/.
- Срок за уведомление за недостигнат минимален брой туристи и, че пътуването няма да се осъществи – 7 работни дни преди датата на отпътуване.
- При самолетните програми, когато се ползват полети на ниско тарифни компании (WIZZ air, RYAIAN air) цената на чекирания багаж или голям салонен багаж може да се каже в деня на резервацията. В някои от програмите има възможност багажа да бъде даден по-рано и изпратен с автобусната група. Туристическата агенция не носи вина или каквато и да е отговорност за загубен, закъснял или откраднат багаж. Информация за условията за багаж може да видите в WIZZ air и RYAIAN air
- Застраховка "Отмяна на Пътуване" на фирма Групама ЕАД може да намерите информация ТУК. Сумата за застраховка отмяна на пътуване не се възстановява, Общи условия за застраховка "Отмяна на Пътуване"
- Туроператорът има сключена застраховка “Отговорност на Туроператора” по смисъла на чл.97 от Закона за туризма, с полица №: 7500170000193 / с валидност от 00:00 часа на 15.03.2017 до 24:00 часа на 14.03.2018 на ”ГРУПАМА ЗАСТРАХОВАНЕ” ЕАД. Адрес: гр.София 1124 бул. Цариградско шосе № 47А,Блок В ет.3(вход от ул. Николай Ракитин) тел. +359 2 915 88 88, За щети: 0700 123 32; е-маил: office@groupama.bg
- Общи условия за органзирано пътуване на АЛЕГРА ВИ ТУР ЕООД

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Мюнхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Мюнхен |  Last minute оферти - Германия |  Last minute оферти - Мюнхен

Избрани оферти