Начало / Екскурзии / Екскурзии - Прага

Приказните замъци на Чехия и най-интересните обекти на ЮНЕСКО

Номер на оферта

/

230676

Дати & цени

Цената включва

Самолетен билет София - Прага / Виена - София с България Ер
Летищни такси
Регистриран багаж 23 кг и 10 кг ръчен
Трансфер летище - хотел в Прага, Леднице - летище Виена с лицензиран автобус
Транспорт по програмата с лицензиран автобус 3*
3 нощувки със закуски в хотел 3* в Прага
2 нощувки със закуски в хотел 3* в Бърно
Пешеходен тур в Прага с лицензиран екскурзовод на български език
Пешеходна обиколка на Чешки Крумлов с лицензиран екскурзовод на български език
Пешеходна разходка в Телч с екскурзовод на български език
Пешеходна обиколка на Бърно с екскурзовод на български език
Пешеходна разходка в Кромержиж с екскурзовод на български език
Слушалки за ползване при пешеходната разходка в Прага
Медицинска застраховка с покритие 10 000 евро
Водач по време на цялата екскурзия

Цената не включва

Вечерна разходка с корабче по река Вълтава с включена вечеря - 70 лв. за възрастен / 40 лв. за дете
Екскурзия до Кутна Хора и замък Чешки Щернберг - 75 лв. за възрастен / 40 лв. за дете.
Посещение на пивоварна Старобърно с дегустация на бира – 150 крони (около 6 евро)
Входен билет за катедрала Св. Варвара, храм Успение Богородично в Кутна Хора и Костница Седлец – 220 крони (9 евро)
Входен билет за замък Чешки Крумлов - 200 крони (около 8 евро)
Посещение на Моравски карст с екскурзовод на български език (билет за пещерата Пунква включващ влакче, вход и разходка с лодка по подземната река - 45 лв. за възрастен/ 38 лв. за деца от 3- 15 г.)
Входен билет за основна обиколка в замък Хлубока - 210 крони (около 8 евро)
Входен билет за основна обиколка в замък Валтице - 190 крони (около 7 евро)
Входен билет за замък Леднице – 200 крони (около 8 евро)
Входен билет за основна обиколка в замък Кромержиж - 170 крони (около 6.50 евро)
Входни такси и билети за други музеи и обекти посетени по желание
Общинска такса - заплаща се на място в хотела, където има такава
Разходи за градски транспорт.
За лица над 69 г. допълнително заплащане на здравна застраховка

Програма на пътуването

ЗА ЦЕНИТЕЛИТЕ НА ИСТОРИЯТА, ПРИРОДАТА И ЧЕШКАТА БИРА
Всички обичаме приказките свързани с величествени дворци и замъци обитавани от гордите си собственици. Опитваме се да си представим живота на тези благородници, по наше мнение заобиколен от лукс и разточителство, в красиви романтични дворци, обширни бални зали, големи библиотеки, салони за пушене, трофеи на животни, прекрасни градини с езера, ухаещи цветя и редки видове дървета. Чехия е страната, в която можете да изживеете тази приказка. Замъците са навсякъде – около 2500.
Може да усетите духа на отминалите епохи с предлаганата от нас екскурзия за най-пленителните замъци на Чехия.

Информация за полета и престоя
05.05. - 10.05.2020 г.
6 дни / 5 нощувки

ПРОГРАМА
ДЕН 1 Прага
Отпътуване от София Терминал 2 с директен полет на авиокомпания България Еър в 09:30. Пристигане в Прага в 10:20.
Класическа обиколка на Прага с лицензиран екскурзовод на български език – продължава около 3 часа и включва основните забележителности по така наречения Кралски път – пътя, по които са минавали кралските шествия през Средновековието. Започва със символа на града – Пражката крепост Храдчани – най-големия дворец в Европа, в миналото седалище на чешките крале, днес - резиденция на президента. Обиколката приключва на Староместският площад – тук се намира готическата катедрала „Дева Мария пред Тин“ от 14. век с 80 метрови кули близнаци и Староместското кметство с часовниковата кула „Орлой“ - един от най-големите магнити за туристи.
По желание с предварителна заявка: вечерна разходка с корабче по река Вълтава с вечеря. Нощувка.

ДЕН 2 ПрагаКутна Хора – Чешки Щернберг - Прага
Закуска. Свободно време за самостоятелно разглеждане на забележителностите на Прага.
По желание с предварителна заявка: Полудневна екскурзия до Кутна Хора и замъка Чешки Щернберг. Кутна Хора е град-музей, включен в Списъка на ЮНЕСКО, известен в миналото със сребърните си мини и като център за сечене на монети. Пешеходна разходка с екскурзовод из историческия център на града с готическата катедрала Света Варвара и храм Успение Богородично. Посещение на град Седлец. Тук се намира уникалната по рода си църква, чийто интериор е изработен от човешки кости и черепи. На думи звучи доста зловещо, но първото живо съприкосновение с тази църква буквално спира дъха. Свободно време за обяд. Посещение на замък Чешки Щернберг - една от най-добре запазените средновековни крепости в Чехия. Дворецът е разположен на висока скала над река Сазава. Построен е през 1241 г. Днес замъкът притежава строгата фасада на средновековна крепост в готически стил, но интериорът на двореца е екстравагантен и в духа на ранния барок. Връщане в Прага. Свободно време.
По желание с предварителна заявка: вечеря в минипивоварна с дегустация на манастирска бира. Нощувка.

ДЕН 3 Прага – замък Хлубока – Чешки Крумлов - Прага
Закуска. Отпътуване за замък Хлубока и Чешки Крумлов. Разглеждане на един от най-красивите и посещавани чешки замъци Хлубока, с изключителна колекция на готическо и съвременно изкуство. Основната обиколка включва представителните дворцови зали. Свободно време за разходка из прекрасната градина на замъка в английски стил с великолепни цветя и дървета. Продължаваме за Чешки Крумлов – град-паметнит под егидата на ЮНЕСКО. Пешеходната обиколка включва: бароковите градини на замъка и историческия център на града. Ще видим: над 300 старинни къщи, Кметството в ренесансов стил, площад Сворност известен с колоната Язвата на Мариан - построена да предпази града от чумата, Йезуитския колеж, църквата Свети Вит, Музея на изтезанията, квартал Латран и др. Свободно време за обяд. Връщане в Прага. Нощувка

ДЕН 4 Прага – Телч – Кромержиж - Бърно
Закуска. Отпътуване от Прага в посока към Бърно - втория по големина град в Чехия. Спираме за разглеждане на старинното градче Телч включено в Списъка на ЮНЕСКО. Разходка с екскурзовод на български език из центъра на града, известен с големия си градски площад, добре запазените ренесансови къщи и замък. Продължаваме за град Кромержиж. Свободно време за обяд. Разглеждане на архиепископския дворец и великолепните му градини, включени в Списъка на ЮНЕСКО. Обиколката включва представителните зали на замъка. Отпътуване за град Бърно. Настняване в хотел. Нощувка

ДЕН 5 Бърно - Природен парк Моравски карст - Бърно
Закуска. Пешеходна разходка в историческия център на Бърно с екскурзовод на български език. Разходата включва Храм Свети Петър и Павел, двореца Дитрихщайн построен в началото на 17 век, от 1918 г. тук се помещава Музея на Моравия, Старото и Новото Кметство, Площад Свобода и др. Свободно време за обяд.
По желание с предварителна заявка: Природен парк Моравски Карст. Отпътуване за Природния парк. Разглеждане на пещерата Пунква с красивите сталактити, сталагмити, пропастта Мацоха и плаване с лодка по подземната река - вълнуващо преживяване за всички туристи. Връщане в Бърно. Свободно време за обяд.
По желание с предварителна заявка: Посещение на пивоварна Старобърно с дегустация на бира. Ношувка.

ДЕН 6 Бърно – Леднице – Валтице - Виена
Закуска. Отпътуване за замъците Леднице и Валтице в Южна Моравия. През 1996 година двата замъка са включени в Списъка на ЮНЕСКО под общото название Културен комплекс Валтице-Леднице. Общата площ е над 280 кв.км. И двата замъка са били притежание на княжеската фамилията Лихтенщайн. В периода между 17 и 20. век, управляващите дукове на Лихтенщайн преобразяват своите владения, придават им забележителен облик като комбинират елементи от барок, класика и неоготика. Разглеждане на представителните зали на замък Валтице. Продължаваме към замък Леднице.
По желание: разглеждане на неоготическия замък Леднице с основна обиколка включваща представителните зали или свободно време за почивка във великолепните градини на замъка, разходка с лодка до Минарето, разглеждане на зимната градина с множество тропически растения. Трансфер до летището във Виена.
Полет в 19.35 ч, с авиокомпания България Ер.
Пристигане в София на Терминал 2 в 22.10 ч.

Тагове

Оферти - Чехия |  Оферти - Прага |  Екскурзии - Чехия |  Екскурзии - Прага |  Пролет 2024 - Чехия |  Пролет 2024 - Прага

Избрани оферти