Начало / Екскурзии / Екскурзии - Гармиш-Партенкирхен

Екскурзия Баварски Кралски Замъци – Без нощен преход - 4 нощувки

Номер на оферта

/

228999

Дати & цени

02 април 2024 - 06 април 2024 г. - Цена от 715 лв.
02 май 2024 - 06 май 2024 г. - Цена от 715 лв.
19 август 2024 - 23 август 2024 г. - Цена от 715 лв.

Цената включва

* транспорт от и до София с автобус, снабден с климатик, CD/DVD, микрофон, подвижни облегалки
* пътни такси
* 2 нощувки със закуска в Марибор в хотел ***
* 2 нощувки със закуски в района на Мюнхен в хотел ***
* медицинска застраховка с покритие 5000 евро
* туристическо и информационно обслужване на български език
* организатор от фирмата, придружаващ групата
Цената е платима в лева по фиксинга на БНБ по банков път (банковите реквизити са посочени в договора).

Цената не включва

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат предварително:
* доплащане за единична стая 30 евро за нощувка
* възможност за избор на седалка – (попитайте за повече информация в агенцията).
* възможност за трансфер от/до ………………… – …………. лв. /в двете посоки/
* застраховка ОТМЯНА НА ПЪТУВАНЕ – Препоръчваме, в случай, че имате съмнения за уважителна причина да сте в невъзможност да пътувате (попитайте за повече информация в агенцията).

Допълнителни услуги, които се заявяват и заплащат на място:
* екскурзия по Баварския романтичен път до замъците Линдерхоф, Хоеншвангау (отвън) и Нойшванщан – 30 евро при група мин. 25 души (цената включва: транспорт и екскурзоводско обслужване на български език; входните такси на посещаваните обекти НЕ са включени в цената).
* Корабче в двете посокиза ЗАМЪКА ХЕРЕНХИМЗЕЕ + вход за замъка и такса резервация – 30 евро(беседата в замъците е на български език)
*Входна такса за замъците НОЙШВАНЩАЙН и ЛИНДЕРХОФ и такса резервация – 30евро (беседата в замъците е на български език)
* входни такси за други музеи и мероприятия по програмата
* сити такса, която се заплаща лично от всеки турист за нощувка на рецепцията на хотела;

Програма на пътуването

Дестинация: Екскурзия Баварски Кралски Замъци – Без нощен преход - 4 нощувки

Маршрут: СофияМарибор – ХЕРЕНХИМЗЕЕ – ЛИНДЕРХОФ – НОЙШВАНЩАЙН – Хоеншвангау – МЮНХЕН – София

5 дни/ 4 нощ.

дата:
02.04.2024 - 06.04.2024
02.05.2024 - 06.05.2024
19.08.2024 - 23.08.2024

ПРОМОЦИОНАЛНА цена на човек с включени пътни такси : 715 лв
==============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
==============================================================
ПРОГРАМА:
1 ден: Отпътуване от София, пл. Руски паметник в 5.00 ч. по маршрут СофияБелградЗагребМарибор. МАРИБОР е вторият по големина град на Словения след столицата Любляна и също като нея предлага на своите посетители една приятелска, топла атмосфера, красиви сгради, уютни площади, живописни улички и разбира се… река Драва! В Стария град на Марибор можете да прекарате времето си приятно в една от многото традиционни местни винарни, където виното не е просто традиция, а истинска магия, да се потопите в отпускащата зеленина на площад Сломшков, около който се намират сградите на Университета и Словенския народен театър. Популярни туристически забележителности в Марибор са и катедралата от 12-ти век, построена в готически стил и градският замък, датиращ от 15-ти век. Денят ви може да завърши на Стария мост или в някое от многобройните улични кафенета, разположени на централния градски площад. При възможност и по-ранно пристигане вечерна разходка в Марибор: Главни търг, Колоната на Чумата, площада на Свободата, Катедралата Майка на Милосърдието, Мариборски град. Настаняване в хотел 3*** в центъра наМарибор. Нощувка.

2 ден: Закуска.Отпътуване за ЕЗЕРОТО ХИМЗЕЕ – едно приказно езеро, което отдавна се е превърнало в главна туристическа цел. Свободно разположено в подножието на немските Алпи, Химзее често е наричано Баварското море заради внушителните си размери. Достига дължина от 15 км., ширина от 11 км. и има площ от около 80 кв. км. По Кимзее непрекъснато кръстосват корабчета за забавление на посетителите му, а островите Херенхимзее и Фрауенхимзее са достъпни целогодишно. Единият е известен със забележителния дворец, който крал Лудвиг Втори построил по подобие на Версайския дворец. Посещение на ДВОРЕЦА ХЕРЕНХИМЗЕЕ: копие, по-добро от оригинала! Замъкът е построен от баварския крал Лудвиг II. За едни той е самотен, луд, неразбран, за други мечтател, който не пести време, енергия и средства, за да види мечтите си реализирани. Наричат го ту Лудия крал, ту Краля от приказките и Краля-мечтател. Едно е сигурно: ако не беше разточителството на Лудвиг, днес Бавария нямаше да се радва на милионите посетители годишно, дошли да видят с очите си приказните дворци на лудия крал. Страстен почитател на Луи XIV, Лудвиг IIрешава да построи на острова Херенхимзее, точно копие на двореца Версай. В замъка има 70 стаи, от които само 20 завършени. Но за тях Лудвиг дава повече пари отколкото за строителството на два от другите му замъци: Линдерхоф и Нойшванщайн. То възлиза на колосалните за онова време 16 млн марки. Най-впечатляваща е Огледалната зала, която въпреки че е копие на тази във Версай, всъщност даже е по-голяма. Всяка вечер кралят заповядвал да бъде осветявана от 33-те полилея и 44 свещника, в които горели повече от 2000 свещи. Наред с Огледалната зала, също толкова впечатляваща е Парадната спалня: всичко тук е в стил рококо и блести в злато, а леглото е изографисано със сцени, изобразяващи Венера и Адонис. След посещение на двореца и разходка из острова продължаваме баварската приказка с отпътуване към Мюнхен – столицата на Бавария, разположен от двете страни на река Изар. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

3 ден: Закуска. Разходка в Южна Бавария по “Баварския романтичен път”. Продължаваме с разглеждането на замъците от времето на приказния и романтичен крал Лудвиг II: ХОЕНШВАНГАУ (отвън) – служил като лятна и ловна резиденция на Максимилиан, съпругата му Мария от Прусия и двамата им сина - Лудвиг (по-късно крал Лудвиг II Баварски) и Ото (по-късно крал Отон I от Бавария). Двамата младежи прекарват по-голямата част от юношеството си тук, а по-късно Лудвиг решава да построи наблизо свой собствен замък: НОЙШВАНЩАЙН (посещение) – всепризнат образец на съвършенство сред германските кралски дворци. Вдъхновен от легендите за рицаря Лоенгрин и опертие на Вагнер, през 1869 г. крал Лудвиг II започва строителството на „замъка на мечтите”. Той е богато декориран с митологични сцени от различни средновековни легенди. Красотата му вдъхновява Чайковски да напише „Лебедово езеро”. В превод името на двореца означава „Замъкът на лебедовата скала”. Отпътуване за ЛИНДЕРХОФ – любимия дворец на Лудвиг II, тук можете да “потънете” в изкуствената пещера с езеро, сталактити, сталагмити и впечатляващи картини, изобразяващи сцени от опери на Вагнер. Това е единственият замък, който Лудвиг успява да завърши приживе. Казват, че в Германия има красота за всички сетива. За носа - миризмата на топли бретцели, за ушите – музиката на баварците, а за очите – рисуваните къщи и приказните замъци. Посещение на „изрисуваното селце“ ОБЕРАМЕРГАУ! Малкото градче е истинско бижу. Всички къщи и други сгради са прелестно изрисувани със сцени от приказки, легенди или библейски сюжети. Буквално се чустваш като в книжка с много илюстрации и с любопитство разгръщаш следващата страница, т.е. разглеждаш следващата малка уличка с красиви къщи. През 1633 г. жителите на Оберамергау дали обет да играят навеки „Страстите Христови“ ако наближаващата града чума ги отмине. Първата пиеса е поставена и изиграна през 1634 г. От тогава до днес, на всеки 10 години, на кръгла годишнина, сред спиращ дъха пейзаж, в празнично настроение, обхванало града, млади и стари се обличат в ръчно изработени костюми. Представленията се поставят поне 100 пъти от май до септември, а във всяко от тях участват минимум 1000 изпълнители. Всички актьори са аматьори, които по правило или са родени в Оберамергау, или са живели тук поне 20 години. Последното изпълнение е през 2020 г., а билети за него се продават от 2018 г. Връщане в хотела. Нощувка.

4 ден: Закуска. Ден, посветен на столицата на Бавария – Мюнхен. МЮНХЕН е любопитен град с много лица и един от най-богатите и разнообразни на музеи градове в Европа. Тук има толкова интересни кътчета и забележителности, че трябва предварително да си направим маршрут и списък, за да не пропуснем нито едно от тях. Нашият маршрут включва: Мариенплац - който от 1158 г. /основаването на града/ е истинското сърце на Мюнхен; Старото и Новото кметство; Петерскирхе и нейният великолепен бароков олтар, Фрауенкирхе - един от най-известните символи на Мюнхен и безспорно най-прочутата готическа църква в Германия; Резиденцията на Кайзерите; най-старата бирария “Хофбрьойхаус”. В страни от туристическия ни маршрут остават още: Музея на науката и техниката, Музеят на BMW и на футболния клуб Байерн Мюнхен, рекордьор в Бундеслигата, двореца Нимфенбург – когато на баварския херцог Фердинанд Мария най-после му се родил син, той бил толкова щастлив, че дарил на съпругата си скъпо парче земя. Тя от своя страна издигнала малка лятна вила с градини. Нарекла я „Селището на нифмите“. Два века по-късно малката вила била разширена, а външната фасада била променена във френски стил. И се превърнала в истински пищна лятна резиденция. Отпътуване за Марибор. Настаняване в хотел в района. Нощувка.

5 ден: Закуска. Отпътуване за България. Връщане в София късно вечерта.
==============================================================
ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Първа вноска: 200 лева на човек – внася се при подписване на договора
Доплащане: до 15 дни преди датата на отпътуване

Необходими документи:
* валидни до датата на завръщане лична карта или задграничен паспорт; данни от документа за пътуване се предоставят в офиса на фирмата или по електронен път при подписване на договора.
* визи не се изискват
* за деца под 18 години – нотариално заверена декларация от единия или двамата родители – попълва се по образец.

ВАЖНО:
* Цената и всички условия по програмата са валидни само при набрана група от 45 плащащи пълната такса участници. Агенцията не гарантира допълването на непълни групи.
* Допълнителните екскурзии и услуги се осъществяват при събрана група от минимум 25 плащащи, освен ако в конкретна програма за конкретна дата не е упоменато друго.
* Няма специфични медицински и санитарни изисквания.
* Пътуването като цяло не е подходящо за лица с ограничена подвижност!
* Туроператорът си запазва правото да прави промени в последователността на програмата

* настаняването е възможно в единични, двойни и тройни стаи. Моля да имате предвид, че тройните стаи в много от случаите са двойна стая + допълнително легло. Туроператорът не може да влияе на този тип настаняване. Ако това ви притеснява, препоръчваме да изберете настаняване в двойна + единична стая.

Ориентировъчни входни такси на туристическите обекти по програмата:
МЮНХЕН
Музей на науката и техниката: 15 евро възрастен, 8 евро деца до 17 г.
Музеят на BMW: 10 евро възрастен, 7 евро деца и младежи до 27 г.
Музеят на футбулния клуб Байерн Мюнхен: 12 евро възрастен, 6 евро деца до 13 г.
Петерскирхе – безплатно
Фрауенкирхе – безплатен вход в катедралата, обиколка на кулата: 7,50 евро възрастен, 5,50 евро деца до 16 г.
Резиденцията на Кайзерите: 10 евро възрастен
Резиденцията на Кайзерите + за съкровищницата 15 евро възрастен
Комбиниран билет Резиденцията на Кайзерите + Съкровищницата + театъра Кюве: 20 евро възрастен
двореца Нимфенбург – 15 евро възрастен, деца до 18 г. безплатно
==============================================================
ОПИСАНИЕ НА ХОТЕЛА ПО ПРОГРАМАТА:
* 2 нощувки със закуска в Марибор в хотел ***
* 2 нощувки със закуски в района на Мюнхен в хотел ***
=============================================================
ЗА ИНФОРМАЦИЯ ОТНОСНО СВОБОДНИ МЕСТА И РЕЗЕРВАЦИЯ, МОЛЯ, ИЗПРАТЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЧРЕЗ БУТОНА "ИЗПРАТИ ЗАПИТВАНЕ"!
=============================================================

Тагове

Оферти - Германия |  Оферти - Гармиш-Партенкирхен |  Екскурзии - Германия |  Екскурзии - Гармиш-Партенкирхен |  Есен 2023 - Германия |  Есен 2023 - Гармиш-Партенкирхен

Избрани оферти